Clasa a I-a...2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Am reusit sa pun si eu o poza cu Carla scolarita www.flickr.com/photos/11798701@N04/7998861475/in/photostream" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Off topic:

Laura sunteti o familie superba

Ce gemanuti blondini ai si cat de delicati sunt

Bafta la scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Dragelor, am inceput si noi clasa 1. Emotii n-am avut. Poate sunt defecta, n-am avut nici la gradinita la nici-unul din copii. Am avut in schimb nostalgia faptului ca au crescut. Nu mai are mama bebelusi. De acum sunt baieti mari, cu responsabilitati.
La careu aglomeratie, parinti si bunici care se calcau in picioare si mai calcau si copiii din dorinta de a sta ei mai in fata si a poza mai bine... Statia mergea ca vai de ea asa ca n-am auzit nimic. Noroc ca eram invatata cu desfasuratea festivitatii si dupa ce a vorbit directoarea si prefectul au trecut direct la strigarea catalogului pe clase. Popa n-a venit niciodata iar politistul ne-a iertat anul asta (sau nu l-oi fi auzit eu).
Copiii de incoloneaza si trec prin tunelul de flori, parintii se imbulzesc in clasa pe urma lor. Ajung si eu in clasa - copilul meu se asezase in banca 1 . Facem cateva poze si gata- iesim afara. Dupa o ora apare si juniorul cu ziua de scoala terminata. Ne-am oprit la librarie si am luat coperti pt carti (Abecedar, mate si cunoasterea mediului). Dupamiaza - sedinta.
Pana in sedinta am avut dus copilul la inot (face zilnic), cat a stat acolo am facut piata, adus copil acasa, hranit amandoi copiii (celalalt a ramas singur acasa), copt ardei, lasat acum amandoi copiii singuri (pana a venit sotul care oprise la Bucur sa cumpere manualele pt celalalt) si fugi la sedinta.
Am cotizat 87 lei pe auxiliare (2 de Romana, 1 de Mate, 1 culegere de mate si niste caiete pt desen, abilitati). Restul pan ala 100 lei raman pt creta/carioci. La copilul asta avem noroc ca au clasa obisnuita si au dulapioare (calalt copil a invatat doar in laboratoare, asa ca nu ne-am putut gospodari). Vor lasa pictura, plastelina si tenesii de sport in dulapior. Invatatoarea e la ultima serie si pare ferma, dar ok. Cu parintii nu stiu cum facem echipa...pe de o parte unii se cunosc ca vin cu totii de la o gradinita, pe de alta parte avem copilul unei profesoare si nepotul unei invatatoare din scoala...sper ca invattaoarea sa reuseasca sa fie impartiala in relatia cu copiii si parintii. Momentan nu mi s-a parut. A ales ea comitetul de parinti din cei pe care ii cunostea de la seriile anterioare. Ma asteptam sa lase oamenii sa se foiasca si daca nu "nasteau" ei, sa propuna, dar nici nu a lasat loc de intors. In unanimitate a ales si votat...mi-a lasat o senzatie neplacuta de toatala lipsa de democratie. Sper sa raman doar la senzatia asta si sa nu devina mai mult.

Irina, trebuie sa te hotarasti repede, ca s-ar putea ca si alti parinti sa aiba ideea ta. E clar ca nu-i va duce 4 ani. La anul s-ar putea sa apara vre-o suplinitoare. Iti asumi? Pe de alta parte, logistic nu prea pot fi mai mult de 30 de copii intr-o clasa, asa ca vezi repede daca mai ai loc sa-l muti la una din cele 3. Si pentru ca vor vrea si altii, iti mai trebuie si ceva pile - ai? (nu trebuie sa-mi spui mie ci doar sa-ti faci calculele realist). Daca esti hotarata sa faci ceva - actionezi astazi. (Recunosc ca eu nu as fi impacata cu o doamna atat de in varsta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Am gasit-o pe Carla plangand... o certase nu stiu ce baietel ca nu facea ce trebuie la desen (nu stiu exact despre ce e vorba). Mi-a zis ca a durat prea mult, ca ea credea ca sta mai putin la scoala. In clasa era extrem de cald si fara aer.

Nu va mai zic cum se iese... eu credeam ca se organizeaza intr-un fel - deloc! In aglomeratia din curte, in timp ce elevii mari intra, parinti intra si ies, atunci scot si copiii in curte, cu invatatoarea ultima. Pe 2 usi!! Eu eram la una, ai nostri au iesit pe cealalta... Copiii ieseau dezorientati, o nebunie totala.
Am vrut sa vorbesc cu invatatoarea dar saraca era descompusa de oboseala, mi-a zis ca a fost foarte greu, dar ca asa e la inceput si ca se vor obisnui.

Eu sunt speriata de modul in care se iau copiii de la scoala... la voi cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Va multumesc mult pentru complimente

Nu stiu ce va fi mai incolo, dar acum parintii (cel putin cei de cl. I) isi asteapta copiii in fata usii de la clasa si invatoarea nu ii lasa sa iasa decat pe copiii dupa care a venit cineva. Daca un parinte intarzie, sta doamna cu el in clasa pana se vine dupa copil.

Azi au avut ultima ora sport si i-am gasit in clasa, Bianca a iesit si m-a luat la rost ca de ce i-am dat trening daca nu au facut sport, ca i-a tinut in clasa si le-a vorbit toata ora (probabil au facut instructajul cu regulamentul, a vrut si profesoara sa ii vada la ochi inainte de a-i scoate in curte si a-i pierde pe acolo .
nu am apucat sa vorbesc cu ei pentru ca au vrut sa mearga cu un coleg la fosta gradinita sa o viziteze pe d-na educatoare si sa se mai joace acolo in curte. I-am trimis cu sora mea (care e pe post de bona zilele astea ) si am fugit inapoi la munca. Au iesit foarte veseli, si-au luat ramas bun cordial de la colegi. Cred ca a fost bine.

J.G.
, i-am trezit de dimineata destul de usor, dupa ce le facusem instructajul de aseara ca trebuie sa nu intarziem.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Si la noi exista mai multe usi de intrare/iesire. Cel mai simplu e sa stabilesti cu copilul un loc unde o astepti/ te asteapta in cazul putin probabil ca intarzii. La noi e un parculet in fata scolii si bunicii au un grup de bancute unde e punctul de intalnire.
Invatatoarea trebuie sa se asigure ca toti copiii au iest din scoala, ca nu au uitat ceva (vizibil) in clasa. Nu poate fi prima care paraseste corabia . Pe de alta parte, cand iese in curtea scolii copiii se imprastie dupa parinti bunici, parintii sar pe invatatoare sa afle ce-a facut odrasla...si nu are cum sa se imparta in 30. Noi am ales varianta cu locul de intalnire si la primul copil a functionat.
In primele saptamani invatatoarea nu cunoaste copiii, parintii. Nu are rost sa sarim pe ea cu intrebari despre ceva ce nu stie. Eu merg pe ideea sa o las sa sedimenteze, sa se lamureasca asupra copilului si clasei in ansamblu si sa discutam ceva concret putin mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurash1 spune:

Anya m-am regasit total in mesajele tale.

Eu in sfarsit respir/ Eram cu inima cat un purice asteptand telefonul de la after si vestea fericita ca al meu copil e bine mersi in microbuzul lor. Desi i-am explicat de dimineata, stia unde este punctul de intalnire ma gandeam cu groaza la momentul de "invazie" de la usa principala a corpului lor de cladire si la cum va iesi el la doar 6 ani si cu ditai ghiozdanul sa traverseze curtea si sa ajunga la acel loc. Nu stiu cum dar se pare ca s-a descurcat. Mi s-a confirmat ca era cu ceilalti langa bodyguard deci invatatoarea nu stie cu cine a plecat sau daca macar daca l-a luat cineva. De aici deduc ca responsabilitatea lor tine pana la usa clasei.
Ce se intampla la ore inca nu stiu sa va spun, astept sa ajung acasa diseara si sa imi povesteasca pustiul.

Acomodare usoara tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Superbe pozele voastre!
Wow, hop si eu cu primele impresii!
In primul rand succes boboceilor si multa rabdare parintilor...
Eu inca am fluturasi in stomac desi a fost f frumos ieri, ambilor copii le-a placut enorm (Darius cl I si Sara clasa 0, pregatitoare). Noi am respectat traditia cu predica preotului, atentionarile politistului si discursul directoarei... Au vorbit bine, pacat ca nu prea au fost ascultati
La noi caietele speciale au costat 300 ron, insa lista de rechizite ne-a ajuns pe la 70 ron pt clasa I, iar pt clasa 0 aflam azi, avem sedinta la 16.00
Ai mei sunt f incantati, se trezesc relativ usor dimineata (culcarea la 21 cel tarziu), suna telefonul in camera lor, le pregatesc de seara hainutele si ghiozdanelele pe scaune si se imbraca singuri. Au invatat si prima poezie, despre alfabet...
Doamna ne-a lasat o impresie f buna, ne-a intampinat cu multa caldura si in timp ce noi am povestit, copiii au lucrat fise pregatite de ea in prealabil.
In rest toate bune, de maine avem teme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

J.G., am uitat sa spun ca e o frumoasa scolarita ta. Are un aer tare strengaresc, ma mir ca a plans din cauza unui baietel, invat-o si tu sa fie mai 'nesimtitoare' la cometariile colegilor. Ai mei sunt antrenati de la sicanele pe care si le fac reciproc. Biancai daca i-ar fi zis vreun coleg ca nu face ce trebuie, apoi ce era la gura ei, ca sigur l-ar fi facut pe celalalt sa regrete ca s-a luat de ea . Eu nu stiu cum sa o fac sa fie mai retinuta, sa nu sara asa cu tupeu la dat din gura, ca nu se stie peste cine da (ea si in parc daca are vreo nemultumire, si-o exprima fara nici o jena, indiferent de varsta sau dimensiunea 'vinovatului' )

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Am reusit sa pun si eu o poza cu Carla scolarita www.flickr.com/photos/11798701@N04/7998861475/in/photostream" target="_blank">aici

J si Carla (05.02.2006)
www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare

Minunata scolarita!

Dragelor, si aici se cere fondul clasei, pentru materiale didactice daca am inteles bine.

Tudor se trezeste dimineata la 6.20 si in juma de ora iese pe usa. Si mai ajunge seara dupa after-school pe la 7.30. Cam mult pentru un copil de 7 ani.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.2005 si Ilinca- 09.01.2009
Nu vreau la doctor, nu stiu cum se spune "a" in franceza.

Mergi la inceput