Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

si ma mai intreb, pt cei care tot sustin ca masura asta e ok ( cu amanarea inceperii scolii) daca ati fi in postura de angajatori/sefi/patroni mai ales, v-ar conveni sa va vina x angajati saptamana viitoare cu cereri de concediu, cu medicale, cu copiii la serviciu, etc??
Asta ca sa nu mai spun ca la mine la serviciu nu se poate veni cu copiii, poate asa o ora/doua in mod exceptional cand chiar sa mori si nu ai ce face si asa mi se pare si normal intr-un fel Pai ori ma duc sa muncesc ori sa ma joc cu copilul??

Mami de fetita si de baietel

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Fisa aceea este valabila doar pentru "bobocei", adica se completeaza doar o data de medicul de familie si apoi ramane in gradinita cat este copilul acolo.
La inscrierea la scoala aceasta fisa va urma copilul, apoi la liceu etc, evident cu completarile de rigoare.

Ideea este ca daca copilul este in al doilea an de gradinita nu mai completeaza fisa ci vine cu aviz si/sau analize ce merg in dosarul lui medical, anexat acelei fise initiale.

Nu te contrazic, eu sunt la primul copil care merge la gradi, insa pe acea fisa in partea de sus se completeaza cu vaccinurile facute pana acum iar mai jos sunt trecute analizele care trebuiesc facute acum si sunt valabile pt toti copiii care incep gradinita. Sper sa nu fi fost informata gresit mie asa mi s-a spu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

O sa ma interesez si eu de analize, daca se cer.

Anul trecut, cum am spus, eu o tineam una si buna, doamnele educatoare, alta si buna. Sanepidul nu cere analize, dar... NU permite accesul parintilor in sala de clasa.

Multumesc, carmencat, de lamurire. Eu oricum aveam de gand sa fac exudate si parazitologic. Copilului, evident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaMi

Citat:
citat din mesajul lui carmencat

am mai sunat si eu o data pentru analize
mi s-a spus asa, aduceti avizul epidemiologic pentru intrarea in colectivitate
eu: pai si analize? nimi, nimic?? exudat, coproparazitologic, nimic? nu trebuie??
ea: aaaaaaa, veniti cu avizul ala si va spune asistenta atunci ce sa aduceti
eu: pai si lasati copilul sa intre fara analizele alea numai cu avizul??
ea: aaaaaa cred ca da... stiti, la noi s-a schimbat directoarea acuma si nu mai stim exact ce si cum, abia saptamana asta avem sedinte si se stabilesc detaliile

eu ce fac? fac analize, nu fac analize? daca o duc numai cu avizul si imi zice pas, ia-o inapoi ca nu ai analize? ce fac cu ea? o mai tin o saptamana pana ies analizele unde? prin urmare, ca trebuie, ca nu trebuie, ca sa ma asigur, o sa mai sun peste doua zile, ma duc si personal peste 3 zile si ii pun sa imi dea hartie scrisa cu ce trebuie la intrarea copilului in colectivitate, nah! ca m-am saturat!

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Dupa ce am facut inscrierea la gradi ni s-a dat o fisa medicala care trebuie completata si acolo intr-adevar se cer si pt parinti unele analize dar, doar in anumite circumstante. Daca crezi ca te ajuta imi poti da o adresa de mail si iti trimit fisa.

BIANCA MARIA 28.04.2009

RADU ANDREI 05.03.2011

multumesc mult, si noi am primit o fisa la inscriere si a trebuit sa ducem la inscriere tot dosarul complet cu tot ce scria pe fisa aia, analize, dovada vaccinari, aviz de la medic de familie, tot, asta in afara de uzualele acte de identitate
unul din criteriile de neadmiterea la gradinita ni s-a spus de la bun inceput ca e dosarul incomplet, deci am bifat tot si am dus tot, ca asa au vrut
daca e sa ma intrebe pe mine cineva dupa logica mea, mi s-a parut stupid sa duc in martie analize, cand ea o sa inceapa in septembrie si in 6 luni se poate imbolnavi, repara, imbolnavi de tzaspe ori, dar nah, daca au zis ca nici nu discuta primirea dosarului altfel...
ne-au dat si fisa medicala separat care a fost completata de medica de familie, stampilata si parafata

pentru toamna, pentru inceperea propriuzisa a gradinitei... nimic
o mare ceata
care continua si acum
ba nu, avem si o certitudine: a fost schimbata directoarea
(habar nu am daca aia dinainte era buna sau nu si nici cum e asta de acuma)
si pe cale de consecinta nu se mai stie chiar nimic
nici ce se stia

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Fisa aceea este valabila doar pentru "bobocei", adica se completeaza doar o data de medicul de familie si apoi ramane in gradinita cat este copilul acolo.
La inscrierea la scoala aceasta fisa va urma copilul, apoi la liceu etc, evident cu completarile de rigoare.

Ideea este ca daca copilul este in al doilea an de gradinita nu mai completeaza fisa ci vine cu aviz si/sau analize ce merg in dosarul lui medical, anexat acelei fise initiale.

Nu te contrazic, eu sunt la primul copil care merge la gradi, insa pe acea fisa in partea de sus se completeaza cu vaccinurile facute pana acum iar mai jos sunt trecute analizele care trebuiesc facute acum si sunt valabile pt toti copiii care incep gradinita. Sper sa nu fi fost informata gresit mie asa mi s-a spu.

BIANCA MARIA 28.04.2009

RADU ANDREI 05.03.2011

Nu, nu, e absolut ok ce spui tu acolo. Exact asa arata fisa medicala de inscriere

Anul urmator de gradinita daca mai apar vaccinuri si analize iti vor fi trecute de medicul de familie pe avizul ce il duci la gradinita iar ulterior, asistenta/medicul gradinitei le completeaza personal in acea fisa si le anexeaza in dosarul medical.

La anul nu vei primi alta fisa dor iti va fi completata cu datele ce le vei aduce.

E haios cand copilul termina scoala generala si ii vei muta dosarul medical la liceu sa vezi cum a evoluat ca inaltime/greutate inca din primul an de gradi si pana este "copil mare" deoarece acea fisa va avea si astfel de notatii pe ea si din gradi si din scoala.

Mergi la inceput

Lala_D
inseamna ca am fost informata gresit . Culmea e ca mi-a spus chiar educatoarea..

Mergi la inceput

Citat:

Lala_D
inseamna ca am fost informata gresit . Culmea e ca mi-a spus chiar educatoarea..

BIANCA MARIA 28.04.2009

RADU ANDREI 05.03.2011

Daca educatoarea ti-a spus ca se face obligatoriu "de toti copiii ce incep gradinita" a avut dreptate.Voi incepeti drumul de "gradinari"

Restul de "veterani" reiau gradinita, au fost reinscrisi etc.
E probabil doar modul de exprimare ce a dus la o micuta neintelegere.

Bafta bobocelului si acomodare cat mai rapida si usoara

Mergi la inceput

Citat:

Daca educatoarea ti-a spus ca se face obligatoriu "de toti copiii ce incep gradinita" a avut dreptate.Voi incepeti drumul de "gradinari"

Restul de "veterani" reiau gradinita, au fost reinscrisi etc.
E probabil doar modul de exprimare ce a dus la o micuta neintelegere.

Bafta bobocelului si acomodare cat mai rapida si usoara

Ai dreptate, probabil era o chestie de exprimare, o sa am timp sa ma familiarizez
Multumim pt urari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

apai doar n-or fi devenit imuni la oxiuri si alte chestii copiii veterani si numai bobocii nostri sa necesite analize copro si exudat.

anyways, in cresa asta unde merg eu se fac analizele pt toti copiii care revin. Sunt valabile maxim 2 sapt edci sa vezi balci cu ia borcanu na borcanu, hai sa fugarim pediatrul sa il prindem FIX vineri (aviz epidemiologic) etc. La noi din fericre s-au asezat toate frumos totusi, s0-au nimerit toate programarile bine.

Daca tot am dat-o in analize, IDRul l-a facut careva? cica nu se gaseste substanta in Bucuresti.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

apai doar n-or fi devenit imuni la oxiuri si alte chestii copiii veterani si numai bobocii nostri sa necesite analize copro si exudat.

Daca tot am dat-o in analize, IDRul l-a facut careva? cica nu se gaseste substanta in Bucuresti.

Nu mai, azi vad ca nu reusesc deloc sa fiu explicita

Toti copilasii vin cu copro/exudat etc dar doar bobocii vin cu ele completate pe acea fisa. Restul vin cu ele ori in original ori sunt notate de medic pe avizul ce il aduce parintele anual.

Fisa aia ( fizic) se da parintelui numai in primul an de gradi. Apoi nu o mai vezi decat cand muti copilul. Insa o vei lua completata cu toate avizele, analizele astea ce le duci de-a lungul anului.

IDR - in Bucuresti este o problema cu el de multa vreme.
Centrul de tratament Victor Babes facea dar nu stiu daca si anul acesta. Anul trecut am facut la ei.

Mergi la inceput