Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Hmmm...la trei luni nu prea se vede o saptamana in plus/minus, dar la doua saptamani una e chiar jumate. Si se vede...

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Sa inteleg ca vom avea asa:

Semestrul I

-13 saptamani de scoala
-tezele trebuiesc date pana pe maxim 30 noiembrie
-raman 11 saptamani de predare pentru materia tezelor
-din astea scoatem minim o saptamana de recapitulare, daca se dau teste initiale mai scoatem minim o saptamana
-raman 9 saptamani in care elevii la materiile cu teza sa obtina minim 6 note in oral si teza ( aceste materii au in general 5 ore pe saptamana in orar)

-in noiembrie se dau si olimpiadele, faza pe scoala.

Semestrul II

11 saptamani de scoala pana la "Saptamana Altfel"
o saptamana vacanta de primavara
inca 11 saptamani de scoala pana la vacanta de vara

Echilibrat, nu ?

PS: sper ca am numarat corect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missdarcey spune:

Sunt doua aspecte in discutie despre care nu vreau sa fac nici o polemica . Prima e latura politica a deciziei de a prelungi vacanta; nu-mi dau cu parerea ca nu ma pricep ,sunt total in afara . A doua e disponibilitatea parintilor ,;iar nu comentez ,eu am stat acasa full time.

.Dar voi nu realizati ce norocosi sunt copiii vostri (in RO ).Aici presiunea asupra copiilor este extraordinara.La scoala de la 4 ani ,program de la 9-3,30 ,invata cititul pana termina receptia ( 5 ani) ,dupa scoala sunt inrolati in tot felul de cluburi si clase ,cei mai multi merg la PREGATIRE gen Kummon pentru a face ceva in plus fata de scoala ,sau pentru a suplini lacunele de la scoala .
Ma intreb cati copii de 5-6 ani fac pregatire la mate si romana in Romania ?La noi scoala incepe maine si vacanta a durat doar 6 saptamani ,. Unii parinti spun ca e prea mult! No comment!
Am fost in vacanta acasa si o vecina il compatimea pe fiul ei de 7 ani ca intra la scoala si e asa mic ,si m-am gandit atunci ,da copilaria copilului meu unde s-a dus .Citeste cursiv ,are un volum imens de cunostinte dar nu e oare prea devreme?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Si pentru ca eram dator cu un raspuns, vin si cu el.

Toate unitatile de invatamant prescolar (gradinite/crese) din sistemul bugetar au program de functionare normal asa cum este prevazut pentru cele cu program scurt respectiv pentru cele cu program prelungit pe toata perioada lunii septembrie.
Pentru unitatile bugetare de invatamant prescolar, programul educational aferent fiecarei grupe de invatamant se va deschide si se va aplica in conformitate cu programele prescolare aferente acestora incepand cu data de 17 septembrie.

Pe scurt copiii pot sa mearga normal la crese sau gradinite si in acest moment.

Nu mai fac nici un comentariu pe aceasta tema.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Hmmm...la trei luni nu prea se vede o saptamana in plus/minus, dar la doua saptamani una e chiar jumate. Si se vede...

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Lasa Rufus, ca daca se face suficient scandal se va prelungii din nou vacanta de primavara. Cum nimic nu-i batut in cuie, mai au timp o gramada del luni sa se gindeasca si razgindeasca si eventual sa anunte cu vreo 2 zile inaintea vacantei

Eventual vor muta atunci orele de recuperat simbata...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Mda, multzumesc de ironie Marius. Am uitat ca romanii isi permit cu totii bone sau cu totii au bunici care nu mai lucreaza.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Tocmai am furnizat un raspuns mai sus. Toate gradinitele si/sau cresele au program de functionare normal si in aceasta clipa, sunt deschise copiii sunt primiti singura diferenta este ca cei care sunt in grupe de gradinita mici/mijlocii/mari .. dupa caz incep programul educational (acele lectii) doar incepand cu data de 17 septembrie nu cu 10 septembrie.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Asta inseamna doar ca incep programul educational pe 17 dar ramane la alegerea directorilor daca deschid unitatile mai devreme pentru a supraveghea copiii.

O tii una si buna cu treaba asta cand copiii tai au terminat gradinita acum nu stiu cati ani.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Asta inseamna doar ca incep programul educational pe 17 dar ramane la alegerea directorilor daca deschid unitatile mai devreme pentru a supraveghea copiii.

O tii una si buna cu treaba asta cand copiii tai au terminat gradinita acum nu stiu cati ani.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

CORECT!

Sau poate in Oradea se deschid insa la gradinita piciului meu, astazi, in sedinta ( tinuta in curtea gradinitei, la soare ca in cladire se zugraveste de zor ) au decis ca "profita" de saptamana in plus sa termine si cu dezinsectie si se deschide de luni, 17 septembrie .

Nu m-a mirat, la gradinita asta, asa cum spuneam, mereu au mers pe programul scolilor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui marius

Toate gradinitele si/sau cresele au program de functionare normal si in aceasta clipa, sunt deschise, copiii sunt primiti

Te invit la noi la gradi unde "copiii" sunt primiti in aceasta clipa eventual sa zugraveasca .
Azi e prima zi cand educatoarele ( unele inca sunt in concediu) au venit in incinta si asta doar deoarece era sedinta sa hotarasca prelungirea inchiderii gradinitei pana pe 17.

Edit: nici macar nu este afisata componenta grupelor, nu se stiu la ce educatoare vor fi copiii, au cam 5 posturi ce nu sunt inca ocupate asa incat aceasta saptamana in plus le-a "picat din cer".

Mergi la inceput

Adresati-va Inspectoratelor scolare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Adreseaza-te tu.
Nu inteleg ce atat parapon pentru faptul ca nu ti se da dreptate si pentru faptul ca acest eveniment care nu are conse3cinte semnificative asupra ta, are asupra altora.

Cresa la care este inscris copilul meu urma sa se deschida pe 10, a fost amanata pe 17. Asta e tot ce imi trebuie sa stiu. Ce vrei, sa ma duc cu print screenul acestei pagini si sa zic "dar daschideti usa, turcii ma-nconjor, unu' Marius de pe DC zice ca trebuia sa deschideti ca asa a citit el"?

Vad ca o tii una si buna ca nu e mare branza ce se intampla la scoala in saptamana asta, asa e, nimeni nu zice ca vai, urmau sa devina toti Copernici si Santimbreni fix in saptamana asta si din cauza lipsei vor ajunge toti potcovari.

Parintii care sunt suparati se gandesc la anumite calcule pe care le-au facut, in comun acord cu angajatorul, bunica, mamica, whatever, pe parcursul anului. Foarte putini oameni isi permit sa-si mute cum le tuna concediile. Daca tu esti unul dintre ei, felicitari, dar nu te indigna asa cand dai de altii care nu-s ca tine.

Mergi la inceput