Asp. optimiste >20ani(806)Felicitari tanamera!!!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Alina are PCOS la fel ca mine. Soacra mea care e medic de medicina interna de foarte multi ani si deasemenea directoare de spital mi-a recomandat aspirin cardio (sau Aspenter) pentru ca asigura vascularizarea embrionului si protejeaza si inima mea care are nevoie de protectie din cauza ca PCOS da predispozitie pentru infarct miocardic. Am fost si la Uscatescu care mi-a recomandat Aspenter care e tot Aspirina. Exista si varianta naturista din salcie de la Hofigal. Evident Alina poate sa nu ia daca nu vrea si deasemenea poate consulta la randul ei cati medici doreste. Eu am vorbit despre acest tratament si cu 3 medici ginecologi care la randul lor mi-au spus ca atata vreme cat nu apar sangerari sau nu exista antecedente de sangerari in sarcina respectiva aspirina nu face absolut nici un rau. Stiu ca se ia o data la 2 zile tocmai pentru a preveni sangerarile in cazul in care sunt administrate si alte anti-coagulante dar nu e cazul deocamdata nici la mine nici la Alina. Oricum, retrag sfatul legat de Aspirina ca vad ca sare lumea "binevoitoare" dar raman la parerea ca ar trebui sa mai mergi la un alt eco, nu sa stai sa astepti 2 saptamani cu inima cat un purice.

8+
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Emilia, eu te cred ca ai fost la medici, ca asta e tratamentul, dar TU ai fost la medici, Tie ti-a fost dat. Intelegi diferenta? E uriasa.
Da, e posibil ca Alina sa primeasca acelasi tratament ca si tine, e bine ca i-ai zis ce sa faca, dar numai un doctor poate prescrie ceva intr-o situatie asa de delicata.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Atunci cum se face ca la nivel mondial tratamentul pentru PCOS e tot acelasi indiferent de pacienta? Metformin+Closty+Duphaston sau ACO in functie de ce vrea femeia sa se intample (sarcina sau nu)? In fine... nu intru in polemici acum ca n-are rost si am si multe altele de facut. E normal cred sa gandesti asa avand in vedere ca locuiesti in Franta unde nimic nu se da fara reteta si unde poti muri linistit daca esti in tranzit si n-ai venit cu medicamente de acasa. Am patit-o eu in prima deplasare in Franta cand am ajuns la urgenta la 8 seara cu febra 39,5 si n-au vrut sa imi dea Augmentin ci numai paracetamol si m-au trimis inapoi la hotel si in 2 ore aveam 40,2 si deliram. Noroc ca a doua zi ma intorceam acasa si cum m-am dat jos din avion mi-am cumparat (fara nici o reteta fara nimic) o cutie de Augmentin si Eubiotics si in 3 zile mi-a trecut si mama ei de infectie (subliniez ca nu imi trece niciodata cu altceva, am incercat de zeci de ori si i-am explicat asta medicului francez dar n-am avut cu cine sa ma inteleg).

8+

PCOS, Tiroidita Autoimuna Hashimoto, MTHFR C677T si A1298C heterozigote. Tratament cu Aspenter, Elevit, Euthyrox, Medyn, Magne B6, Vit C si Utrogestan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Mcoca, aici e vorba daca mergi pe mana unui singur medic si astepti pur si simplu, avand variantele oferite de medic (poate merge, poate nu) sau iei taurul de coarne, cantaresti niste riscuri si poate salvezi situatia.
Eu sunt un astfel de caz, vroiam sa risc cu 2 medicamente in pregatirea sarcinii si apoi, in sarcina, dar am avut norocul ca un medic sa imi dea dreptate pentru medicatia respectiva. Sunt multe fete care se informeaza si isi asuma riscuri, dar nu scriu. Asa cum nici eu nu am scris despre ce medicamente vorbesc.
Si eu am dat sfaturi catre 2 fete care erau la limita si situatia s-a rezolvat, desi nu sunt medic, dar am studii apropiate de medicina.
LE: Daca exista o problema de circulatie si de alimentare a embrionului, primul pas e administrarea de Aspirina in doza mica. Se adauga si Duphaston care pe langa rol de sustinere, are si rol imunomodulator. Nu e acelasi lucru daca iei Utrogestan.
Citez studii din strainatate...

Oricum, cred ca ai fi putut sa iti manifesti parerea pe un ton mai politicos.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dincaalina spune:

Fetelor, imi pare rau ca am declansat o mica discutie intre voi.
Emilia, multumesc pentru sfaturi, stiu ca avem o situatie asemanatoare. Curios ca medicul nu mi-a pomenit nimic despre Aspirin. Nu aveam habar ca este folositor in cazul femeilor cu PCOS.
La fel de curios este ca nu mi-a recomandat inca nici un fel de vitamine.
Am intrebat-o cate batai are pe minut si mi-a zis ceva de genul 60. Dar am vazut si eu ca inimioara nu batea doar o data pe secunda. Cam de 2 ori. Nu stiu ce sa cred, dar mi-a facut impresia ca mi-a zis "la ochi" cam cate batai ar avea, fara sa le numere. Mentionez ca doctora mea era super racita si foarte obosita (avusese doua nasteri peste noapte). Apropo, merge sau macar cunoaste cineva pe dr. Crisan Alexandra de la Filantropia? La dansa merg acum. Mi-a facut o impresie foarte buna, insa nu mi-ar strica si alte pareri.
Mi-a zis sa raman pozitiva, in continuare si sa ne vedem dupa o saptamana. O sa incerc sa nu ma mai stresez din cauza asta.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Alina, n-ai nicio vina.
In cazul meu, cand s-au masurat bataile inimii, ecograful afisa cate batai sunt, nu le numara dr. E posibil sa fi fost un ecograf mai vechi sau poate dr. prea obosita si sa nu fi masurat bine.

Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)

Mergi la inceput

Pentru PCOS exista predispozitie spre boli coronariene si de aceea e recomandata aspirina in general, nu neaparat in sarcina. Aspenterul are o cantitate f mica de aspirina si e super usor de tolerat in general de organism. Intreaba-ti medicul daca e ok sa iei.
Pe poza de la eco nu scrie cate bpm s-au numarat? In mod normal ecograful le masoara adica numara cate sunt in cateva secunde si inmulteste sigur cate sunt intr-un minut.
Activeaza-ti mesageria privata ca vrea MeAlex sa vorbeasca cu tine pe privat. Pupici.

8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns velvet spune:

buna seara

emi,esti bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miky82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dincaalina

Fetelor, imi pare rau ca am declansat o mica discutie intre voi.
Emilia, multumesc pentru sfaturi, stiu ca avem o situatie asemanatoare. Curios ca medicul nu mi-a pomenit nimic despre Aspirin. Nu aveam habar ca este folositor in cazul femeilor cu PCOS.
La fel de curios este ca nu mi-a recomandat inca nici un fel de vitamine.
Am intrebat-o cate batai are pe minut si mi-a zis ceva de genul 60. Dar am vazut si eu ca inimioara nu batea doar o data pe secunda. Cam de 2 ori. Nu stiu ce sa cred, dar mi-a facut impresia ca mi-a zis "la ochi" cam cate batai ar avea, fara sa le numere. Mentionez ca doctora mea era super racita si foarte obosita (avusese doua nasteri peste noapte). Apropo, merge sau macar cunoaste cineva pe dr. Crisan Alexandra de la Filantropia? La dansa merg acum. Mi-a facut o impresie foarte buna, insa nu mi-ar strica si alte pareri.
Mi-a zis sa raman pozitiva, in continuare si sa ne vedem dupa o saptamana. O sa incerc sa nu ma mai stresez din cauza asta.

Va pup!

Imi permit sa iti spun ca ar trebui sa te feresti de acesta doctora daca o pot numi asa, nu vreau sa dezbat mai multe dar eu si un grup de prietene care mergeam la ea am avut numai probleme, sincer vreau sa te influentez sa nu mai mergi la ea, mai bine mergi la alt medic, nasa mea a pierdut o sarcina din cauza ei, si spun asta pt ca nu i-a prescris nici macar utrogestan, numai spun ca nu i-a dat sa isi faca nici o analiza, o consulta doar cu mana fara sa ii faca eco pe vremea aia, acum 4 ani nu avea la cabinet ecograf, in fine daca vrei iti mai povestesc ce s-a intamplat si cu mine, cu o alta prietena etc.
Cred ca de fapt nu a avut chef de tine, mai ales sa vada exact cate batai are bebita al tau. Sfatul meu este sa mergi zile astea la alt medic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Buna fetele! Am trecut sa las multi pupici de molipsire pt voi
Tanamera felicitari mamico!
Lady eu am avut candidoza in sarcina. E cumplit - adica eu am avut simptome urate. Stai linistita nu afecteaza bebe. Pana afli daca esti sau nu gravi, fa spalaturi cu ceai de musetel sau galbenele ,alternativ, sapun cu PH normal luat de la framacie - nu sapun obisnuit, nu gel de dus, apa cu o lingurita de bicabonat in ea. Nu tampoane zilnice pt ca o intretine. Mie mi-a dat ovule lomexin dar deja eram aproape de trimestrul II - 2 la dif de 3 zile cate unul si vad ca mi-a trecut. Sunt sanse mari sa reapara. La tine sigur a fost de la medicamentele pe care le-ai luat. daca gasesti iaurt probiotic poti sa pui jos,ajuta. Bafta la test!
DincaAlina eu zic sa te mai duci si la alt dr., mai cere o parere. Depinde cat de performant era ecograful. Bafta sa fie bine bebe.
Gaby tin pumnii sa fie cu noroc de data asta. Starea de spirit conteaza, deci fruntea sus.
Mcoca nu te supara, dar poti sa-ti spui parerea si pe un alt ton, cu siguranta Emilia a vrut sa ajute. Poti spune ca tratamentul unei fete nu este potrivit pt alta dar nu mai fol expresii gen ”Cum iti permiti”. Asta a fost parerea ei. Nu toti gandim la fel.
Fruntea sus fetele! Minuni se intampla asa cum a fost si in cazul meu. Pup

14+ cu
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Mergi la inceput