Clubul "babelor" FIV-oase 57
Raspunsuri - Pagina 7
mariuca83 spune:
MeAlex multumesc de raspuns, iau progesteron asa : 300 dim vaginal, 400 pranz oral si 300 seara vaginal . mor de somn cand il iau oral in rest....nu ma simt rau deloc si dozele le iau la 8 ore. dr a zis ca e ok....dar am zis sa intreb si fetele cu experienta si greu incercate.
many_bani spune:
Salutare,
Si eu pe aici, va citesc dar nu prea am ce sa scriu, imi doresc sa citesc pagini despre cum va este greata etc. intelegeti substratul, da?
Adina tu cum esti?
Acum ma retrag ptr.baita&co.
NB
aadina spune:
Buna dimineata fetelor
Eu sunt mai bine, de vreo 2 zile scurgerile s-au mai redus, sangerari nu am mai avut deloc, doar niste scurgeri galbui-maronii.Am ramas pe aceeasi doza de utrogestan , 1200, plus prog injectabil unul la 2 zile. Acum, sper ca bebele sa nu fi patit nimic. ma bate gandul sa fac o eco, dar nu prea as vrea sa ma mai deplasez 70 km, pt ca majoritatea timpului o petrec in pat.
Mariuca, mie nu mi se pare mica valoarea prog tau, 60 , parca ai zis. Vreo zile am luat si eu utrogestanul oral, dar nu m-am simtit bine, si am revenit si acum il pun vaginal.
miky82 spune:
Neatza fetele!
Aadina ma bucur ca esti mai bine.
Velvet la fel a iesit si spermocultura sotului, am trimis mail la dr sa vad ce zice.
Fetele mai am putin, adica in cateva zile o sa imi vina menstruatia si ma apuc de treaba sunt tare curioasa sa vad ce protocol imi va da. Deja am emotii nu vreau decat ca rezultatul sa fie pozitiv si sa fie bine pana la capat.
Va pupic si o zi frumoasa tuturor.
velvet spune:
neata fetele
miky mersi de raspuns i-am trimis si eu mail asistentei managere a dr.astept raspuns si pt spermograma.ca spermocultura e curata.iti doresc mult succes si la final doar II!neaparat!
va doresc o zi calda!
aristica spune:
MIKY sa fie intr-un ceas bun!
mariuca sper sa vi cu test pozitiv!
aadina dar de ce 70 km pentru eco? (stiu povestea cu doctorita neserioasa si aparatul performant). La varsta sarcinii de acum, n-ar trebui sa se vada cu usurinta bataile inimii, chiar daca eco nu-i ultimul racnet?
alex pe cand un test?
elly daca ai probleme cu tiroida, mergi mai departe cu acest FIV?
alina citesc rapid. Citesc zi-de-zi, dar mi-e greu sa scriu.
Va povestesc eu pe scurta de intalnirea de duminica:
Prima a ajuns smaik. Nici macar acum nu are vreo burta impresionanata. De fapt, daca nu stiam ca-i gravida, nu-i observam burta. A doua am fost eu si-am avut timp sa-i mangai burtica si sa-i povestesc ce incantata sunt ca am o piata in apropiere (apoi am povestiti tuturor cum am cumparat diverse chestii de mancat...oricum, incepusem ziua bine de la prima ora). Au aparut Lyly si elly, urmate de graviduta ady si samira, apoi doamna profesoara si, spre final, qiao cu sotul (al treilea barbat care a indraznit sa participe; primul a fost tanno, urmat de samiroi, si qiao's husband).
Normal c-am dezbatut pe rand: sarcinile naturale, cresterea celei de-a treia trompa la samira, sarcina gemelara a adrianei, sarcina minunata a lui smaik, expandatii mei, fumatul meu, casunaram toate pe capul lui lyly ca musai tre' sa mai faca ceva, dar ea e atat de calma. Elly e deja in paine, dar s-a prezentat foarte bine din punct de vedere emotional. Doamna profesoara ne-a raspuns la intrebarile despre cum manca ea in pat, cum se spala, etc. Asa am ajuns eu, personal, la concluzia ca nu-i chiar grozav sa duci o sarcina cu gemeni, deci: jos palaria in fata mamicilor de gemeni!
Cuplul qiao revenise din concediu si, cum era duminica, se plimbau prin centrul capitalei, melancolici si indragostiti. Au poposit la o limonada imensa si o barfa scurta.
Per total, am stat 5 ore. 5 ore minunate intre oameni minunati. Am ras, ne-am mai fastacit (mai ales eu, cand m-a luat doamna profesoara la intrebari despre fumat), am mancat, am baut si-am vizualizat, inca odata, perioada in care toate ne vom intalni cu copiii de manute.
Eram aievea, printre ingeri, cand I-am cerut Bunului iubirea parentala. Mi-a oferit viata in bratele parintilor. Eram pierduta printre oameni, cand am ridicat privirea si I-am cerut Bunului dragostea arzatoarea. Mi-a oferit sotul. Sunt aidoma voua, ratacind printre doctori. Ridic privirea si-I cer Bunului daruirea completa neasemuita.
elly_me spune:
Ari -de ce ma intrebi daca continui cu fiv-ul???
E grav rau ??
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)
alina_alba spune:
Elly, nu te impacienta! Nu e capat de lume. Trebuie sa te vada neaparat un endocrinolog care sa iti spuna ce e de facut. Si eu stiam ca un tsh maricel (chiar daca e in limite) nu e indicat in cazul unei eventuale sarcini. Studii noi facute de americani spun ca ideal e ca Tsh la inceputul sarcinii sa fie sub 1. Orice mica dereglare tiroidiana poate cauza probleme serioase atat mamei, dar mai ales copilului (problemele de dezvoltare neurologica sunt cele mai frecvente si mai nasoale). Unde mai pui ca dereglarea hormonilor tiroidieni poate sa duca inclusiv la pierderea sarcinii. Asa ca, parerea mea e sa te pui mai intai la punct si apoi sa mergi mai departe.
Eu iti povestesc prin prisma unei persoane care a avut probleme cu tiroida si, inainte de ET cu 2 luni am suferit o operatie de tiroidectomie totala. Am preferat sa fac sa fie totul bine si sa am sanse reale la sarcina. Acum, sa nu crezi ca iti spun ca ai avea tu nevoie de vreo operatie, Doamne-fereste, dar vreau sa iti spun ca problemele astea nu sunt capat de lume si, din fericire, sunt unlele din cele mai usor rezolvabile.
Problema cu tiroida autoimuna e ca , chiar daca acum pare sa functioneze in parametri relativ normali, in cazul unei sarcini, fiind suprasolicitata pentru a acoperi inclusiv nevoile bebelusului (mai ales in primul trimestru, dar si dupa aia), e foarte posibil sa dea in hipotiroidism, care e chiar nasol in sarcina.
Iti doresc bafta.
Ari, ce frumos povestesti tu acolo. Sunt extrem de curioasa sa ii vad burtica lui Smaick si, ca in poveste, in burti sa ne batem :)) Ti pup
MeAlex spune:
Ari, as putea face pe 10 sept, desi e un piculet cam devreme.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
smaick spune:
buna fetele
se pare ca barza imi aduce un baietel (ari ); nu este 100% sigur.....dar asa ar arata; toate organele la locul lor
aadina ma bucur ca esti bine
miky tinem pumnii; elly de asemenea
va pup pe toate, o zi buna!