Bulgarasi de ian_feb2013, capitolul 20
Raspunsuri - Pagina 22
mena1906 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katy82 Buna fetele! Mi-am facut si eu morfologia de trimestru I care a iesit f. bine. Dr. mi-a spus sa stau linistita in privinta scurgerii pe care am avut-o pt ca se mai intampla si la eco nu s-a vazut ca ar fi vreo problema. Colul are 3,27 cm. Iar bebe se pare ca este baietel, asa cum am si simtit de prima data. 13+ http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png |
Felicitari pentru baietel si pentru rezultatele bune
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 21+ cu Eduard
In love with my little kid :X
valicutza spune:
am intrat sa felicit si eu gravidutele de la odisee, katy si lorena, felicitari pentru baietei ..sarcina usoara in continuare
katy, referitor la lungimea colului tau, nu este cam mica ? o sa faci cerclaj ? eu am acum la 31 saptamani 2.78 , toata sarcina a fost peste 4 si acum o saptamana la eco a vazut ca mi-a scazut..si mi-a interzis orice efort fizic , repaus cat mai mult..si m-am speriat teribil..ca a zis ca daca nu ma conformez risc sa nasc prematur..dar daca tu ai de la 13 saptamani 3.27 el tot o sa scada in sarcina, cu cat creste bebe va apasa pe col si il va scurta. nu stiu? ce ti-a zis dr ? e ok asa?
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
31+ de si mami de Dienutza 5 ani
lorena_86 spune:
vali, ce ma bucur sa aud de tine
ce putin mai ai
te pup si iti doresc nastere usoara
20+
lorena_86 spune:
dar mie nu mi-au zis nimic de col
se masoara la eco?
pe mine nu m-a pus niciodata pe masa sa ma controleze decat cand am fost la urgenta la maternitate cand am avut dureri dar au zis doar ca e inchis, atat
offf dr asta a mea e prea relaxata, ea se uita doar la organele lui bebe si il masoara, atat
20+
ella28 spune:
Eu multe din analize le-am facut inainte de fertilizari. Si sincer mi se pare aberant ca unii medici sa recomande analizele de trombofilie dupa ce pierzi 2-3 sarcini. Ok costa, nu sunt decontate dar mi se pare f traumatizant pt o femeie sa piarda 2-3 copii , mai bine stii din timp care e treaba.
Si ok, poate daca sunteti tinere si ati reusit sa ramaneti usor insarcinate sunteti mai relaxate si ii blamati pe medici daca va dau analize suplimentare. Eu sincer prefer sa suflu si in iaurt.
Cat despre atitudine in timpul sarcinii... mie mi-e ok ca toata lumea e mai atenta cu noi, de ce nu ne-am bucura de asta?
+22s Doamne ajuta!
ELEnNa_12 spune:
Lorena, fir intins!! :D E beagle fetita, nu?
Blue, nu stiu ce analize se fac la noi... nu stiu de ce se plang fetele de prea multe analize :( eu nu am facut decat analizele de prim trimestru, prin sapt. 10-11. Cred. Si dublu test la 12 saptamani. Si ATAT! In rest doar eco.
Si chiar am de gand saptamana viitoare sa ma iau de dr. meu sa-l intreb de ce nu mi-a dat si mie analize pt trim. 2, ca asa am citit ca se procedeaza. Mie mi-au iesit toata analizele f bine atunci, inclusiv DT si nu mi-a mai dat nimic sa fac. Eu as prefera sa fac, decat sa stau sa ma gandesc... dar oare daca a aparut ceva intre timp, dar oare daca s-a intamplat ceva, nu mai bine sa am analizele la zi pt linistea mea?
E aiurea si cand ai un dr. relaxat si cand tu esti o crizata... nu te potrivesti cu el :)
Dar e aiurea si invers, burtica sa fie foarte linistita si dr. sa dea trimiteri la analize inutile...
Parerea mea e ca sunt dr. de toate categoriile, trebuie sa il gasim pe cel care ni se potriveste noua!
cu nazdravan (Edward) => 22+ , DPN 30.12.2012
ELEnNa_12 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lorena_86 dar mie nu mi-au zis nimic de col se masoara la eco? pe mine nu m-a pus niciodata pe masa sa ma controleze decat cand am fost la urgenta la maternitate cand am avut dureri dar au zis doar ca e inchis, atat offf dr asta a mea e prea relaxata, ea se uita doar la organele lui bebe si il masoara, atat 20+ |
Mie mi-a facut dr. control pe masa la 6 saptamani, atunci cand m-am dus prima data la eco pt confirmarea sarcinii si i-am zis ca vreau ca el sa fie medicul meu. Atat.
Dar colul se masoara la eco, da. Daca iti da dr. ceva foi despre ecografie, tre sa scrie pe ele despre lungimea colului. Il vede sigur dr. tau la orice ecografie. Daca nu iti spune nimic de el, inseamna ca e totul ok, si de aia e relaxata.
cu nazdravan (Edward) => 22+ , DPN 30.12.2012
lorena_86 spune:
ella, ai mare dreptate
ce n-as fi dat sa-mi zica si mie dr de posibilitatea asta cu trombofilia macar dupa ce am pierdut prima sarcina
dar ei nu, ca sunt tanara si sanatoasa si ca se mai intampla
nici dupa a doua sarcina pierduta nu mi-au zis nimic, abia la un an dupa am fost la un dr bun si a zis ca nu sta de vb cu mine pana nu fac analizele de trombofilie
plus ca la mine era clar ca e ceva in neregula, incetau in evolutie foarte devreme, nici la eco nu se vedea nimic, nici saculet, nimic si la ambele am fost suspecta de extrauterina dar de unde
legat de conceptiile medicale de afara nu e deloc roz nici acolo, acum depinde de tara respectiva dar am cunoscut o fata care dupa 3 pierderi cu membrane rupte etc abia atunci au operat-o si a fost totul bine dupa
stiu ca acolo nu prea se fac deloc analize de coagulare sau pt infertilitate decat daca incerci de multi ani iar in timpul sarcinii in anglia de exemplu se face cate o ecografie pe trimestru nu ca la noi de cate ori vrei sa-l vezi pe bebe ai posibilitatea
nu e roz deloc nici afara
unele fete ziceau ca abia asteapta sa vina in tara sa-si poata face investigatii amanuntite
cum v-am zis, depinde mult de tara respectiva
20+
lorena_86 spune:
da elena, e fetita si e tare dulce
asa mila imi e uneori de ea ca nu o mai pot rasfata ca inainte
o lasam uneori si la mine in pat dar acum cu bebe imi e frica pt ca pe la 8 saptamani m-a lovit tare la burta cu labuta, e foarte energica si a sarit direct pe burtica mea
noroc ca era bebe foarte mic si nu a patit nimic dar eu am facut un ditamai hematomul
nici sa ma mai joc cu ea nu mai pot ca-mi e greu cu burta ca e maricica
dar o alearga sotul intruna
legat de eco nu mi-a dat decat poze de la eco
nu a zis niciodata nimic decat ca totul e perfect in regula ca nu sunt probleme, placenta era sus, totul ok
doar chestia cu cordonul ombilical dar la fel a zis ca sa nu-mi fac probleme ca e ok
20+
tweetisor spune:
elenna : sarumana de explicatzie , am de gand oricum sa iau ca am incredere in el ... nu cred ca imi dadea daca nu considera ca e necesar , si sunt sigura ca are legatura cu tensiunea putzin marita ... nu cred ca trebuie doar analize ca sa itzi dea aspenter , cred ca ecografic a vazut ceva in artere - vene - pe acolo ..shi din cauza asta mi-a dat , eu sunt panicoasa f putzin dar am nimerit la dr meu(Vythoulkas)si la Rahimian cu morfoologiile care parearea mea sunt f calmi shi cm ai zis tu nu te baga in sperietzi, am fos ca m-a trimis medicul de fam shi in spital la un medic a polizu si ala mi-a dat o retzeta luunngga de medicamente in conditziile in care nu aveam nimik ...eu prefer un dr calm ..care sa ma ajute sa fiu si eu la fel .. shi Hadi oricum are experientza ..chiar stau linishtita ca mi-am facut la el morfo .
legat de analize : eu am facut cele de trim 1 , acum mi le-a dat pe cele de trim 2 (de rutina : urocultura , sediment , inca odata CMV , TOXO si Rubeola ) si acel test la intolerantza la glucoza ..Atat
binentzeles ca imi doresc sa fiu ok shi sa-mi tzin sub control tensiunea dar o mie de analize m-ar agita nu m-ar ajuta ..sau sa stau pe holurile spitalelor .. deci am incedere in ei ...
iau de maine aspenterul (mi-a fost lene sa ies din casa ) shi pe 11 ii zic shi dr meu de el ..dar odata ce el mi l-a recomandat pe hadi.. nu cred ca are sa fie vreo problema si sa-mi zica sa nu le mai iau
legat ca mi-a zis : ca nu are ce-tzi face rau : eu nu m-am suparat ..adik mi-a zis omul ..sa stau fara grija pana cer shi parearea medicului meu ca rau nu fac.
in rest iau tot elevit shi acid folic