cand parintii dezamagesc(2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Rrox...interpretezi si nu stiu ce iti da tie dreptul sa imi etichetezi mie comportamentul.
In opinia generala, abandonul e o forma de abuz insa cele 2 sunt bine delimitate.
Eu nu desconsider absolut nimic, este doar interpretarea ta. Daca ai sa citesti despre imaturitatea emotionala ai sa vezi ce inseamna....si iar, ma repet, nu mai interpreta si nu-mi mai vata pe gat chestii pe care nu le-am spus sau facut. Tu ai perceput eronat.

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Emanouela, nu stiu de ce reactionezi asa sensibil, eu una nu am vazut sa te fi etichetat Roxana deloc, a facut doar o presupunere, a si scris "pare", ti-a pus niste intrebari, daca nu vrei sa te gindesti la ele cred ca e suficient sa exprimi asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Agnes...eu nu sunt sensibila deloc, daca ripostez la ceva care se raporteaza la mine nu inseamna ca sunt sensibila, suntem aici ca sa combatem idei, daca e cazul, nu persoane sau comortamente. Din punctul meu de vedere daca spui cuiva " tu te porti de parca ar trebui sa-i treaca" e etichetare...adica eu ma port, ei ar trebui sa-i treaca.

Mergi la inceput

emanouela , cu totii interpretam, ca altfel n-am putea intelege.
Pina la urma, ideea-i ca se contureaza 2 pozitii :

1. cei care zic ca rezolvarea sta in fiecare, solutia fiind de natura cognitiva

2. cei care zic ca rezolvarea-i in terapie, fiind nevoie de o relatie interumana securizanta

Eu sunt de acord cu tabara 2.

Sunt curioasa daca mai intereseaza pe cineva cartea postata, daca citeste cineva repede am putea sa o discutam (eu vineri decolez spre concediu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

OK Emanouela, ti-am retinut dezacordul.
Nu o sa "combat" mai departe cu tine, pe de o parte fiindca eu nu cred ca suntem la topicul asta ca sa combatem idei si pe de alta parte fiindca se pare ca am atins o limita.
Am spus deja ce am avut de spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Si eu sunt de acord cu ambele, n-am inlaturat niciodata nici una. Depinde de puterea fiecaruia. Unii pot singuri, altii nu. Unele traume le poti rezolva singur, altele nu. Si eu, la randul meu, am avut nevoie de ajutor. Daca te rog sa imi dai link la carte, te superi??? Am cautat-o dar nu am gasit-o, posibil sa fi ignorat postarea in care ai recomandat-o, recunosc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Eu deja citesc Agnes... :). M_am suparat ca nu este sotul la serviciu sa mi-o listeze, cartile imi plac cu file, nu asa...acuma o cautam sa o cumpar. Daca nu gasesc o solutie, o citesc asa pe calculator. Desi eu citesc o carte de mai multe ori si pe din astea de interes maxim mai fac si notite :D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Agnes nu am timp sa citesc cartea, insa din postarea cu oglinda parea sa fie vorba despre conceptul de umbra din psihanaliza. Acceptarea umbrei ca parte a persoanei. Asa e?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Si eu sunt de acord cu ambele, n-am inlaturat niciodata nici una. Depinde de puterea fiecaruia. Unii pot singuri, altii nu. Unele traume le poti rezolva singur, altele nu. Si eu, la randul meu, am avut nevoie de ajutor. Daca te rog sa imi dai link la carte, te superi??? Am cautat-o dar nu am gasit-o, posibil sa fi ignorat postarea in care ai recomandat-o, recunosc

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Linkul e in postarea danei-vio (vezi mai sus).
Da, de fapt si eu sunt de acord cu amindoua .
Insa din ce ai scris cam rezulta ca la Selene ar trebui musai sa mearga prima, nu ?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Agnes nu am timp sa citesc cartea, insa din postarea cu oglinda parea sa fie vorba despre conceptul de umbra din psihanaliza. Acceptarea umbrei ca parte a persoanei. Asa e?

Roxana, Maria (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Da, pleaca de la conceptul de umbra al lui Jung.

Mergi la inceput