masina noua cumparata- acum bagata la furturi
Am citit cazul cuiva aici, pe forum, al carei sot cumparase din Germania, parca, o masina furata.
Eu am cumparat-o acum 5 ani , din Ploiesti, de la o firma care vindea aceasta marca (Hyundai). Deci masina noua, luata cu banii jos, in urma cu 5 ani. Cu factura, cu tot ce trebuie. Am inmatriculat-o si am circulat cu ea.
Toate bune si frumoase ( anul trecut am terminat rata la banca, credit de nevoi personale, tocmai sa nu umblu cu leasing si alte prostii)
Vineri, cand eram pe drum spre litoral, ma pomenesc cu telefon de acasa ca mi-a venit o citatie , ca trebuie sa ma prezint la Politia Capitalei pe data de 24 - adica in ziua aia, in legatura cu un furt auto. Am sunat la nr dat pe citatie si sa aflu ca d-nul x cu care trebuia sa ma intalnesc eu de fapt nu era acolo , adica in cazul ca ma teleportam din Ploiesti in Bucuresti , m-as fi teleportat degeaba ca nu aveam cu cine sta de vorba sa aflu despre ce-i vorba. . Traim in Romania doar....
Am lasat un nr de telefon si am explicat celei de la capatul celalalt ca nu pot ajunge acolo ptr ca-s in concediu.
M-a sunat luni d-nul X care mi-a spus care-i treaba: masina era luata de firma care mi-a vandut-o mie, in leasing de la o banca. Eu i-am platit respectivei firme toti banii, dar firma n-a binevoit sa plateasca mai departe catre banca, iar eu sunt tapul ispasitor. Adica masina e furata, ca e declarata furata de banca.
Ma rog...cam asta e in mare....m-a lasat fara cuvinte ce mi-a spus ala in telefon...mai mult: m-a intrebat daca-s plecata cu masina aceea , i-am zis ca nu, iar el mi-a spus ca mai bine... Ca spera ca se va rezolva, sa ma prezint saptamana cealalta (i-am spus ca sapt asta-s plecata) la politie in Bucuresti sa dau o declaratie . Declaratie ca ce? Ca am platit o masina , am inmatriculat-o pe numele meu ( inmatriculata de Politia Romana, nu de mine), iar dupa 5 ani se trezeste firma de leasing ca de fapt nu-i achitata? Pai care-i treaba mea? Norocul meu este ca am eu un fix si tin toate chitantele, facturile...etc. Am factura, am chitanta cu care am platit, am chiar si chitanta de la firma-dealer ca mi-au montat alarma .
De 5 ani s-a mai dus din scrisul ala, dar pricepi cat de cat ce este.
Imi amintesc un lucru: cand mi-a facut factura mi-a mai adaugat 50 euro la pretul afisat cica taxa de inchidere a leasing-ului. Pe factura n-apare nimic mentionat, m-am uitat acum. Probabil inca un comision de-al lor.
Deci: saptamana viitoare cand ma voi duce in Bucuresti, ma voi duce cu factura, chitante si ce mai am. Ce se va intampla? Si ce ar trebui sa fac?
Raspunsuri
marius spune:
Daca pe cartea de identitate in original apare numele tau sau a firmei tale sau ma rog pe cine a fost inmatriculata masina nu ai de ce sa iti faci probleme.
Presupun ca ai cartea de identitate in original a masinii.
In plus inmatricularea nu se poate face decat doar si numai doar cu prezentarea tuturor actelor in original + RAR deci undeva e putred la ce ti se spune.
O masina in leasing este inmatriculata pe banca sau pe cel care ofera leasingul si acesta nu cedeaza cartea de identitate in original nimanui si alta nu se face decat in conditii foarte clare.
Pe scurt din ceea ce spui tu este un bluf. Eu nu m-as obosi nici macar sa merg pana acolo.
Daca cineva doreste ceva nu are decat sa vina la mine.
Dar repet am spus acestea doar in limita in care tu esti cu cartea de identitate in original a masinii in posesie si pe ea apari tu ca si proprietara.
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
roxana c. spune:
Marius, da, am cartea de identitate, masina e inmatriculata pe numele meu, toate astea de acum 5 ani.
Cand am fost la politie ptr inmatriculare am dus - printre altele- inclusiv un document dat de firma aceea , document in care se specifica transportul cu care a intrat in tara. Nu mai retin daca am dus factura in original, ptr ca eu am o copie acum.
In plus stiu ca atunci cand cumperi o masina in leasing ti se da doar un rand de chei, nu ambele.
As fi curioasa sa vad ce s-ar intampla daca m-ar opri politia pe drum, mor de curiozitate chiar. ( azi am venit de la mare, maine plec la munte,cu masina de la firma unde lucreaza sotul, dar duminica ma intorc si cred ca luni imi voi satisface curiozitatea)
Daca n-as avea citatia in fata as crede ca e vreo gluma . Dar pe stampila scrie "Min Administratiei si Internelor- serviciul furturi autovehicule", deci nu pare gluma . Mai mult de asta, scrie ca ma cheama in calitate de martor," in cauza privind auto Hyundai Accent -si scrie nr de inmatriculare,impreuna cu un aparator ales cf prev art 171 alin 1 si 2 din CPP. In situatia in care nu aveti aparator ales vi se va desemna un aparator din oficiu conform prev art 176lit f din CPP. In caz de neprezentare se vor aplica sanctiunile prevazute de art 2 pct 33, sanctionat de art 3 alin 1 lit a, din Legea 61/1991 republicata si modificata prin Legea 169/2002, amenda de la 40 lei la 2000 lei (ron)."
marius spune:
martor-- si ai nevoie de aparator? Aiurea
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
roxana c. spune:
Pai asa scrie
Eu -care "am furat" masina MEA, cu bani, am nevoie de aparator... ca doar sunt infractor ...aia care fura pe de-a dreptul...la nivel inalt....aia-s oameni cinstiti
Eu fac aici haz de necaz...dar poate ma pomenesc fara masina ...ca nu mai ma mira nimic
CorinaDani spune:
roxana, de la ce firma ai cumparat masina ? ai discutat cu cineva de la firma respectiva ? ei ce parere au ?
roxana c. spune:
De la Elca.
Am vorbit cu patronul chiar dar mi-a spus ca de la politie imi vor da ceva la mana pe baza caruia voi putea circula. Norocul lui ca am vorbit la telefon, ca daca-l aveam in fata...
Am mai aflat ca luasera un lot de 200-300 masini atunci ca fusese o oferta . N-au avut bani si le-au luat prin banca, presupun ca prin leasing, nu stiu daca mai putea altfel, fiind firma care se ocupa cu vanzarea masinilor. Asta se intampla in primavara anului 2007, apoi in toamna a venit criza si de atunci a inceput Elca sa se clatine catre faliment.
Oricum astept cu nerabdare ziua de joi, cand ma voi duce in Bucuresti.
Atunci voi afla tot- cel putin asa cred- iar daca ma vor apuca nervii pe-acolo....ma veti vedea la stirile de la ora 5
fdoina spune:
Citat: |
Eu -care "am furat" masina MEA, cu bani, am nevoie de aparator. |
mie imi vine sa rag la luna (eu sunt cea cu masina cumparata din Germania): noi am dat banii, dar masina cica nu-i a noastra, trebuie sa dam alti bani ca sa-i recuperam (eventual) pe ceilalti
si-n timpul asta masina aia minunata rugineste in curte la politie, pentru ca ala care a reclamat (si care se presupune ca e om cinstit) n-are nevoie de ea,o sa ia in schimb o gramada de bani pe asigurare
nadaflorilor spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
mie imi vine sa rag la luna (eu sunt cea cu masina cumparata din Germania): noi am dat banii, dar masina cica nu-i a noastra, trebuie sa dam alti bani ca sa-i recuperam (eventual) pe ceilalti si-n timpul asta masina aia minunata rugineste in curte la politie, pentru ca ala care a reclamat (si care se presupune ca e om cinstit) n-are nevoie de ea,o sa ia in schimb o gramada de bani pe asigurare |
pai de ce?..daca "s-a gasit" masina si recuperat nu ii da masina si "la revedere"?!...
imi pare rau, vad ca escrocheriile au ajuns la un nivel la care legea e obligatoriu de partea escrocilor, mie mi-e clar ca sunteti victimele unor escroci
marius spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui nadaflorilor
pai de ce?..daca "s-a gasit" masina si recuperat nu ii da masina si "la revedere"?!... imi pare rau, vad ca escrocheriile au ajuns la un nivel la care legea e obligatoriu de partea escrocilor, mie mi-e clar ca sunteti victimele unor escroci Nina,mami de, |
In ce sens legea este de partea escrocilor?