Strugurasi de Sept-Oct 2011 *67* LMA

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_i spune:

Saracu' Anto. Sper sa ii treaca repede. Pe noi ne-a lovit rau. Nici nu iesim azi la plimbare. Anto se spala singur pe dinti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Sa se faca repede bine puiutii.
Noi bem lapte topfer junior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Lali, complicat, sunt multe cartulii care te pot ajuta. Dar toate sunt in general cu teorie.
Stii care e solutia, chiar tu ai dato de atatea ori, afectiune cam mai multa, dragalit, si foarte eficient din cate am citit este terapia prin joc. Este o carte se numeste Retete de jocuri.
EG (raspunsul unei mamici pe un grup. Cred ca merge si in cazul tau
"sugestia mea pentru pregatirea copilului pentru orice situatie majora de viata (mersul la gradi, venirea unui alt copil pe lume etc) este joaca. Copiii se identifica cu personajele cu care se joaca si astfel putem sa
ne jucam de-a gradinita cu o familie de papusi sa ne jucam cum mama lasa copilasul la gradi si pleaca dar vine mai tarziu, cum el/ea se va juca cu ceilalti copii etc... de aceea si terapia prin joaca da rezultate asa bune la copii, ei nu inteleg decat la nivel concret lucrurile si le este greu sa le tii teorii si sa le explici, in schimb prin joaca ei inteleg cum va fi si cand intelegi automat e un pic mai usor, nu e o nebuloasa in fata care nu stii ce inseamna de fapt "

Nanna

Dbunny, linkul de la mine era despre pedepse si recompense, nu despre EC.
rezumat EC: reclama ilegala - considera acesta un avertismentelimination-communication/bebeluii-se-nasc-n-fundul-gol-.html

Alayna, am spus mai sus ca Maia nu mai face in chiveta face la oala, deci nu s-a invatat

E ok si lauda intr-adevar, dar nu in toate cazurile.
Daca ii tot zici bravo si ea nu e bravo si cand ajunge pe langa copii bravo o sa spuna: mama m-a mintit.
Asa zice sotul meu, ca toata lumea ii spunea ca poate sa cante, si vai ce frumos canti si a fost foarte nedumerit cand colegii de liceu i-au spus ca e afon. Sooo... da laudam, dar doar cand e cazul
La caca am mai spus de ce nu e ok sa lauzi, pentru ca copilul vede ca lauzi si apoi arunci in wc. deci e nedumerit ca produsul pe care l-a facut nu este pus langa bibelouri de exemplu.

Da, nu e ok sa cresti copiii din carti, dar daca am vedea prin jur exemple pozitive de crescut nu ar fi greu. Dar daca vezi numai:
Fii cuminte!!! (ce inseamna asta mai exact? va spun eu: inseamna: taci, nu te mai misca, nu te catara, nu vorbi atat, nu face aia, nu spune aia etc) deci nu e de mirare ca este confuz pentru copil
Nu alerga
Nu fa aia
Cand iti dau una
Daca faci asa ii dau o bomboana
etc

Klau, sa va fie sarbatoarea minunata !!! daca nu ar fi hopuri si griji, nu am aprecia fericirea la justa valoare

Camady eu cand scriu meniul nu inseamna ca Maia chiar mananca tot, cateodata deloc.
Deci nu iti fa griji :)

Lali, vad ca ai explicat si tu cu lauda

Meniul de azi
mamaliga cu iaurt (pas)
Ciorba de gaina (pas)
dovlecel zuchini copt (era doar o bucatica mica, am pus pe langa vinetele noastre umplute si coapte) l-a ras tot
para coapta (papat :D)
nu mai mananca deloc fructe

Maine:
iaurt
piure de spanac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Schimb capitolul rapid

Ba nu ,ca nu mai stiu parola ! Care o stie ,sa mi-o dea si mie ca imi vine sa plang de ciuda !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex2011 spune:

Multumim ptr urari de bine si de insanatosire

Ne-am revenit de cum ne-am intors, dar trei zile au fost chin in RO. Am scapat de perfuzie si internare ptr ca a fost si Clara cooperanta, a baut saraca toate prafurile electroliti de la Humana, hidrasec de oprit diaree, enterol de refacut flora), a mancat orezul fiert cu morcov. Am introdus lapte praf fara lactoza ptr ca recomandarea a fost sa o tin foarte putin la san. Avea in continuare reflex de voma si un stomacel plin i-ar fi facut rau. A fost chin ptr ca vroia sa suga, sa se linisteasca, dar citeam ca ii face rau lactoza din lapte... Oricum, daca alaptati si treceti prin asa ceva, salvarea vine tot de la san. In primele ore critice, sa zicem primele 6, la san trebuie sa stea copilul jumatate din timpul obisnuit, dar apoi cat mai putin si mai des. Scapa de perfuzie, se hidrateaza, sa hraneste, se vindeca.

Eu vreau sa o intarc, dar parca vreau sa mai las si san. Se trece mult mai usor peste orice boala. Sunt convinsa ca formele sunt mai usoare sau, oricum, copilul se reface mai repede. Clara a facut doua enterocolite, dar am trecut cu bine peste. Dupa mine. Adica fara perfuzii.

Acum vad ca bea cu placere lapte praf fara lactoza, nu l-am schimbat inca. Ii pun si cereale in el si constituie masa de ora 11, ca i-am scos iaurtul temporar. Eu vreau sa ii scot suptul de pranz, deci vine tot lapte praf in completare.

Am inceput sa pun cate un praf de sare, am inceput de cand a facut enterocolita si mananca foarte bine. Am scos pufuletii din meniul din RO, ca pufuletii romanesti sunt horror.

In consecinta, daca va confruntati cu povestea asta-desi va doresc sa nu-la san cele care pot, ca se trece mult mI usor peste!

PS: am pus si cateva foto. Doar cateva ptr ca yahoo limiteaza fotografiile noastre foarte mari. Azi am alergat la cursa de carucioare (adica tati), eu cu Miruna la mini-maraton ;)

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab04 spune:

Buna seara! Lena o sa caut si eu acum sa citesc conceptul asta, recunosc ca nu am auzit asa ca merci de informatie, in cartea "Totul sa intampla inainte de 6 ani" citeam ca nu e bine ca copilul sa te vada ca arunci ce a facut el ka olita, ei considera pipi si kaki ca ceva ce le apartine si ti le daruiesc tie, am o prietena a carei fetita face la olita cam tot timpul la 1 an si 7 luni, dar plange rau cand ii arunca olita, solutia ei: doua la cur, am inebunit imi venea sa o bat si eu pe ea.
Eu am pus-o pe Amalia o singura data la olita ca am vazut-o ca se screme, a facut dar nu a constientizat de loc desi i-am explicat, m-am bucurat.... o sa o mai pun.
Bebei vostrii au obiceiul de a baga tot in gurita? Amalia nu exista lucru sa nu il guste si daca ne asezam pe banca in parc intai vrea sa rontaie un pic din banca, eu am tot lasat-o am zis ca asa descopera si sa nu ii inhib aceasta curiozitate, dar parca nu pot sa o las sa bage toate nebuniile in gurita dar ma oftic cand vede ceva si imi arata cu degetul si zice ata sa nu o las macar sa tina in manuta un lucru pe care clar il vrea de teama ca o sa il duca automat in gurita. Sper ca m-am facut inteleasa, vreau sa stiu daca exista dezvat la asta?
Eu as vrea sa incep sa ii dau lapte de vaca de la tara, am de unde sa iau si ma gandesc ca e pacat sa ii dau lp daca am sursa de lv. Amalia bea inca f mult lapte bea dim la 7 180, la 10 - 150, la 14 - 120 si la 21- 210 si cateodata mai bea si pe la 3 - 120, deci 660 ml minim desi mananca si muncarica f bine, mai bea si cam 300 ml apa pe zi, mie mi se pare f mult de acea as vrea sa renunt la lp macar ziua sa ii dau lv ca nu se culca fara lapte.
May eu oricum o sa ma apuc sa scriu toate retetele intr-un fisier word pt urmatorii copilasi si pt momentele in care nu mai stiu ce sa ii fac de mancare, asa ca dc o sa faci blogul ti le trimit simplu.
Sei mult succes la bb2, in iulie ne-am bucurat si noi ca Amy va avea un fratior sau o surioara, dar bucuria ne-a fost scurta din pacate la numai cateva zile de la testul de sarcina am avut i sangerare, m-am dus la dr si se oprise din evolutie, acum 3 luni tb sa ne protejam si mai incercam dupa.
O noapte linistita bebicilor si mamicilor!

Mergi la inceput