copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 19
J.D. spune:
daca parcul e loc public e si pt cel de 7 ani cu minge.
al meu cel mare e foarte pasnic, dar a invatat sa.si ia jucariile inapoi singur, sa impinga daca este bruscat. a trecut prin destule pana invatat insa.
mik, educatia pe care o fac copiilor mei nu o fac in asa fel incat sa le fie frica. cel putin deocamdata nu ii pedepsesc.
Mik spune:
J D,
Educatia nu e violenta, nu e frica, sau alt sentment negativ; e respect fata de sine si fata de ceilalti, mari sau mici, pe jos, in caruta sau in teleguta.
Educatia e facuta dintr-o suma e reguli simple care trebuie respectate.
O mama care era la 20 de metri cind copilul ei a dat peste altul care era de ceva vreme pe trotuar ar trebui sa-si spuna ca nu a facut ceea ce trebuie in momentul de fata.
O alta mama care a palmuit un alt copil ar trebui sa-i fie rusine de asa gest.
O lipsa de respect se vede si de o parte si de alta.
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia imi voi reeduca copiii, daca e nevoie, sa stie sa se apere cand e cazul. daca asa e la moda acum....ne reorientam |
Daca-i p a l m u i e s t e vreo tantica panicata sa intoarca si celalat obraz sau sa-i dea si ei o palma?
J.D. spune:
Mik, ai perfecta dreptate. trebuie invatati respectul fata de oameni, natura, obiecte, etc. invata si din greseli, cateodata si cu lacrimi, alteori isi dau seama singuri ca au facut cea gresit. Dar, cum il educi sa fie atent mereu?
Tilia spune:
N-am auzit pana acum de niciun copil sa fie traumatizat ca s-a lovit nitelus la joaca - daca-ar fi asa, terapia ar incepe de la 3 ani, la cat se inghiontesc/lovesc/bat copiii intre ei. Cateodata simt ca sunt singura de pe-aici care-si aminteste de copilarie, vad ca majoritatea parintilor au o imagine idilica, in care copilul nu loveste niciodata pe nimeni - intentionat sau din greseala -, ci sta ca un ingeras pe un nor de puf. Ranile mele din genunchi nu ajungeau niciodata sa se vindece si eu am fost un copil cuminte!
Deci nu, nu ramai traumatizat din cauza unui pseudo-acident, decat daca e o chestie deja scartainda la tine (eu sunt oarecum traumatizata din cauza unui accident de bicicleta produs numai in vina mea, in care am fost proiectata pe ciment cu atata violenta incat nu-mi mai simteam deloc corpul, sangeram, dar nu-mi dadeam seama; de-atunci sunt mai atenta la biciclisti).
In al doilea rand, ca sora cu 18 ani mai mare decat cea mica, am invatat repede ca un copil o sa se loveasca si des. In primele zile fugeam numai dupa ea in parc, pe urma mi-am dat seama ca n-are rost si numai ma plasasem in spatele leaganelor, alea mi se pareau cele mai periculoase. In rest, mai cadea, mai se julea, mai o imbrancea din greseala un copil mai mare ... nimic serios. Mi-e greu sa cred ca un parinte normal, adica expus incidentelor de tipul asta, care stie ca sunt dese si ca, in general, copilul n-are nimic serios, reactioneaza cu panica in fata unei biciclete care franeaza mai incet.
Mik spune:
citat din mesajul lui J.D. Mik, ai perfecta dreptate. trebuie invatati respectul fata de oameni, natura, obiecte, etc. invata si din greseli, cateodata si cu lacrimi, alteori isi dau seama singuri ca au facut cea gresit. Dar, cum il educi sa fie atent mereu? Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012 |
Cind e mic esti cu el tot timpul, ii dai exemplu si-l corectezi cu blindete.
In functie de virsta il lasi din ce in ce mai liber si mai responsabil de actele lui.
La 6 ani un copil abia se poate urca pe o bicicleta numai cu 2 roti (dintre cei trei copii ai mei, doar unul era perfect pe bicicleta la 6 ani, celui mare i-au trebuit 6ani jumatate si la cea mica 8ani). La 6 ani, eu consideram ca nu sunt inca destul de educati ca sa-i las cu bicicleta singuri si eu sa stau linistita pe banca. Daca nu erau educati, asumam situatia si alergam dupa bicicleta ca un cal de curse.
Mik spune:
Tilia, eu am avut si cazul in care a trebuit sa-mi iau copilul de mina si sa-i spun, "Hai de aici, asta e un copil rau crescut". Intors spatele si plecat in alta parte. Si asta e tot educatie.
Tilia spune:
citat din mesajul lui Mik Tilia, eu am avut si cazul in care a trebuit sa-mi iau copilul de mina si sa-i spun, "Hai de aici, asta e un copil rau crescut". Intors spatele si plecat in alta parte. Si asta e tot educatie. Mik. |
Nu numai copiii rau crescuti te lovesc.
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tilia
Nu numai copiii rau crescuti te lovesc. |
Un copil te poate lovi din greseala, insa cind o face repetat si cu zimbetul pe buze, e altceva.
In momentul in care am spus asta, aveam de a face cu un copil rau crescut care era intr-o masinuta cu pedale (lunga si zdravana masinuta) cu care venea peste picioarele copiilor. Orice observatie a fost zadarnica, dupa 3 episoade de "intru in tine si vreau sa te vad cazut", mi-am luat copilasul de mina si am plecat. In veci al meu nu s-a mai jucat cu pustiul-cu-masinuta, chiar si cind nu mai avea masinuta.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui natalia_nica Tocmai am vorbit cu o cunostinta, politist. |
Natalia a schimbat un pic povestea in favoarea ei - parerea mea.
Initial Denis s-a oprit in picioarele copilului, dupa care nici nu la atins.
Si politistul e cunostinta .......daca stiu ca am dreptate ma duc fara sa imi sun "cunostintele".....dar asta e in Romania pile, cunostinte, etc.....