copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 12
J.D. spune:
Theo, Gratiela nu poate fi obiectiva pentru ca fiica ei a avut un accident. Mi se pare normal. insa nu inteleg de ce mi/a dezaprobat mesajul. poate i se pare normal ca cineva sa spuna de mamele si de copiii de pe forum ca sunt needucati.
nadaflorilor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui grati.ela 1. femeia care ti-a lovit copilul nu are justificare (nici macar faptul ca s-a speriat). 2. tu, mami, la fel, nu ai justificare ca nu ti-ai instruit pustiul si nu te-ai asigurat ca a inteles cum e cu accidentele. Ozi are incisivul central din zirconiu...tratamente aproape 3 luni de 3 ori/saptamana, solutie provizorie, alt chin apoi cu cea de lunga durata. Si asta pentru ca o bona a privit linistita cum copilul ei intra cu masinuta in fiica-mea. Sotul meu a vrut sa-i dea in judecata pe parintii acelei fetite pentru ca a mutilat-o pe a noastra. Am respirat adanc, am multumit lui Dumnezeu ca nu a fost mai grav... "Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur |
dar de unde reiese ca nu l-a instruit?!!! si cum ar trebui facuta instruirea asta, ca sa fie vizibila pentru toata lumea!?... pe mine ma deranjeaza ca eu nu vad ce vad altii, cum ar trebui sa se prezinte un baietel de 6 ani cu instructia facuta temeinic de parinti (astfel incat sa fie siguri ca pustiu a inteles cum e cu accidentele si sa nu faca accidente in viata lui...apropos accidentele sunt accidente pentru ca se produc accidental(cine nu stia sa ia nota si sa tina minte), de cele mai multe ori indiferent de varsta autorului si de gradul de instruire si chiar de gradul de atentie al victimelor)?!
Madanic spune:
citat din mesajul lui ela_04 Aha...uitati aici... Regulament pentru aplicarea Ordonantei de urgenta privind circulatia pe drumurile publice nr 195/2002 Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede: c) sa circule pe trotuare, cu exceptia cazului cand pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor; stiu ca mai apare undeva... mai precis si mai detaliat si cu amenda contraventionala. & +30 |
6 ani, bicicleta unui copil de 6 ani nu se incadreaza in aceeasi clasa cu bicicletele adultilor si mopedele. In plus cate dintre voi si-ar lasa copilul de 6 ani sa circule cu bicicleta pe unde "au voie" bicicletele in Romania.
Cand eram copii trotuarele erau locul prin care ne plimbam cu bicicletele, si nu se mai criza nimeni. Si au fost cazuri in care prietenii mai neindemanateci te loveau cu bicicleta. Accidente, se numesc accidente. Nu-mi amintesc de nici un moment in care mama sa fi facut reclamatie la politie, sau mai rau sa fi carpit doua palme unui alt copil care m-ar fi lovit asa. Copii nu o fac intentionat, si de cele mai multe ori incidentul nu se va repeta, nu e nevoie de masuri drastice.
ela_04 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Madanic
6 ani, bicicleta unui copil de 6 ani nu se incadreaza in aceeasi clasa cu bicicletele adultilor si mopedele. In plus cate dintre voi si-ar lasa copilul de 6 ani sa circule cu bicicleta pe unde "au voie" bicicletele in Romania. Cand eram copii trotuarele erau locul prin care ne plimbam cu bicicletele, si nu se mai criza nimeni. Si au fost cazuri in care prietenii mai neindemanateci te loveau cu bicicleta. Accidente, se numesc accidente. Nu-mi amintesc de nici un moment in care mama sa fi facut reclamatie la politie, sau mai rau sa fi carpit doua palme unui alt copil care m-ar fi lovit asa. Copii nu o fac intentionat, si de cele mai multe ori incidentul nu se va repeta, nu e nevoie de masuri drastice. Madalina mami de Isabella Andreea si Eduard Andrei http://www.picasaweb.com/bogdanmabo http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758 "Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile" |
Mey...eu am spus`o pt ca se punea problema ca in ro nu exista legislatie pt asta...ei bine exista. Chiar daca noi nu ne-am informat despre asta... in lege nu scrie ca trebuie sa fie adult sau copil daca as sta sa dezbatem problema asta. Si sigur mai este reglementat pe undeva dar imi e lene sa caut.
In rest sunt de aceasi parere ca si Ilinca. Tensiunea mea urca brusc la 200 si chiar daca apoi imi parea rau pt iesire ...
asa cum spuneam sa ma fereasca Sfantul de faze de genul asta ca reactionez destul de impulsiv.
Cand baiatul avea 6 luni am fost ca de obicei cu el prin supermarket sa mai cumpar ce ne mai trebuia... baiatul nu plangea dar scotea sunete destul de tare (cica vorbea omuletul meu), o tanti mai sensibila a inceput sa urle TACI! taci din gura!
Sincer va spun ca am vazut negru in fatza ochilor si ma uitam la copilul meu mic care probabil ma simtise ca ceva se intamplase si se uita micutul la mine ca nu intelegea ce e...
Efectiv am vazut negru in fatza ochilor...mi-am luat copilul in brate si am plecat fara carut, fara nimic, incercand sa ma calmez.
Nu sunt o persoana violenta dar in momentul ala am simtit o nevoie acuta de ai da una la femeiea aia...
Nici nu am putut sa spun nimic de frica,,, ca nu ma mai opream
Mult timp dupa faza asta m-am gandit la ea... am puso pe seama lauziei si a sensibilitati pe care o ai dupa nastere...instinctul de protectie etc...
& +30
CamiSol spune:
citat din mesajul lui m_ella2005 Referitor la copii cu bicicletele pe trotuare: In primul rand, copilul tau a dat cu bicileta peste un copil mai mic pe trotuar. Deja faptul ca tu consideri ca acel acel copil ''nu a patit nimic'' nu mai are relevanta. De ce nu te pui si in pielea acelui copil si a mamei sale? Cun crezi tu ca se simte acel copil cand, real vorbind, el este frumos pe trotuar, cu mama sa langa el si, deodata, un biciclist nesupravegheat, care nu are ce cauta acolo il loveste peste picioare? Unde este sentimentul lui de sigurata? Mai poti macar tu acum sa-l convingi pe acel copil ca mama sa il poate apara? Pe de alta parte: Esti foarte revoltata ca al tau copil a incasat o palma. Nu aprob gestul acelei mame, dar Tu, ca mama, te-ai intrebat ce s-ar fi intamplat daca i-ar fi fracturat piciorul copilului respectiv? Nu uita ca pentru faptele minorilor raspund parintii sai. In momentul in care alegi sa-i cumperi copilului o bicicleta si esti constienta ca nu exista spatiu special amenajat pentru asta, iar singura optiune ramane trotuarul, ii explici din start cum sa circule pe trotuar, nu dupa ce accidenteaza pe altii. Invata-l sa mearga incet, eventual mergi si tu pe langa bicicleta, nu stai la taclale pe banca. Daca nu esti in stare sa ti-l educi si nu ai chef sa stai dupa el pe afara, ori nu-i mai scoti bicicleta, ori mergi la stadion si lasa-l sa pedaleze pana-si rupe picioarele sale, nu pe ale altora. Ma uimeste ce am citit pe aici. Cum puteti afirma unele dintre voi ca ordonanta privind circulatia pe drumurile publice se refera la ADULTI nu si la copii? Regulile sunt pentru toti participantii la trafic, indiferent de varsta si punct. Cu asa mentalitate, lasati-va copiii sa circule nestingheriti pe carosabil, si nu va plangeti de repercursiuni. Nu uitati ca micii biciclisti de astazi sunt conducatorii (auto)de maine. |
Am vrut doar sa vad cine a fost de acord cu asemenea aberatii, si din greseala am aprobat postarea. Rog moderatorii, daca este posibil sa-mi anuleze votul Multumesc!
coracora spune:
citat din mesajul lui CamiSol [quote]citat din mesajul lui m_ella2005 Referitor la copii cu bicicletele pe trotuare: In primul rand, copilul tau a dat cu bicileta peste un copil mai mic pe trotuar. Deja faptul ca tu consideri ca acel acel copil ''nu a patit nimic'' nu mai are relevanta. De ce nu te pui si in pielea acelui copil si a mamei sale? Cun crezi tu ca se simte acel copil cand, real vorbind, el este frumos pe trotuar, cu mama sa langa el si, deodata, un biciclist nesupravegheat, care nu are ce cauta acolo il loveste peste picioare? Unde este sentimentul lui de sigurata? Mai poti macar tu acum sa-l convingi pe acel copil ca mama sa il poate apara? Am vrut doar sa vad cine a fost de acord cu asemenea aberatii, si din greseala am aprobat postarea. Rog moderatorii, daca este posibil sa-mi anuleze votul Multumesc! |
Paragraful bolduit nu mi se pare deloc o aberatie, e cealalta latura a problemei despre care nimeni nu pomeneste pe acest topic.
Toata lumea detaliaza trauma copilului Nataliei in urma palmei luate, insa de trauma copilului lovit de bicicleta nu zice nimeni nimic. Si-o fi pierdut si acel copil (aflat la o varsta mult mai vulnerabila decat cei 6 ani ai copilului Nataliei) increderea in puterea mamei sale de a-l apara, de ce nu se mentioneaza nicaieri acest aspect?
Da, gestul acelei mame e deplasat, insa in conditii de panica maxima, nu stiu cate mame ar fi reactionat altfel. Nu ii caut scuze, ci analizez obiectiv aceasta situatie.
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui coracora [quote]citat din mesajul lui CamiSol Da, gestul acelei mame e deplasat, insa in conditii de panica maxima, nu stiu cate mame ar fi reactionat altfel. Nu ii caut scuze, ci analizez obiectiv aceasta situatie. |
Asta zici ca e o analiza obiectiva?! Deci in conditii de panica palma e o reactie fireasca si incontrolabila?! Uite, iti zic eu ce cred ca face o mama in asemenea conditii: daca e asa de speriata intai isi ia copilul in brate si-i verifica fiecare oscior, il pupa sa nu planga, il consoleaza, il intreaba daca-l doare ceva...nu se repede sa palmuiasca alt copil!! Natalia_nica nu a avut vreme sa ajunga in fuga la locul incidentului ca fiul sau a si fost "pedepsit"!!!! Daca lui Denis nu-i pasa de ce a facut isi incaleca bicicleta si dus era! El bietul a ramas sa vada ce a facut, ce a patit copilul si s-a trezit cu o palma!!
In plus pana la urma acel copil nici nu a apucat sa fie atins! Dar si de era, era in urma franei, nu e ca si cum ar fi fost spulberat! Si cum adica acel copil mai mic nu va mai avea incredere in mama lui, ca-l va apara, din moment ce a fost ceva neprevazut? Chiar crezi ca un copil de 4 ani e un cretin sa nu-si dea seama ca a fost o intamplare nefericita?! A mea nici la 2 ani nu "si-a pierdut increderea in mama ei" cand un copil mai mic i-a pus o galeata de nisip in cap, sub ochii mei si a celeilalte mame...
JuliaSM spune:
Palma data in conditiile de stres ale situatiei spune multe despre ce face mama respectiva din instinct, cand o depaseste situatia si isi pierde cumpatul. Sunt convinsa ca si puiul ei o ia pe coaja des, daca a intins ea mana sa loveasca alt copil. De n-ar fi asa, o obisnuinta nefericita, ar fi incercat sa il indeparteze pe copilul cu bicicleta, sa il mustre cel mult, nu sa dea in el, ce Dumnezeu! e tot copil si ala, indiferent ca e al altcuiva si ca pe moment a gresit.
Cum ii luati apararea femeii cu pricina, asta nu pot eu sa inteleg. Dar in cazuri grave de accidente de circulatie in care sper sa nu fi fost implicati vreodata, si da Dumnezeu de supravietuiti, sariti cu ciomagul la celalalt sofer sa va faceti dreptate si sa va descarcati socul si mania!?? Nu?? De ce? ca v-ar da in judecata pentru vatamare corporala ( si pentru calomnie, aia e vatamare verbala a imaginii de sine a ceuilalt). Ei bine, atunci dati in copii, ca ei o merita. Si nu-s nici asa sensibili ca un adult nevricos, da.
Va invit la topicul celalalt, cu parintii care dezamagesc, sa vedeti acolo cum lucreaza traumele din copilarie...
Copilul lovit cu bicicleta a fost atins fizic ( sau nici atat, din cate am inteles) si s-a ales cu o sperietura mare ( sa zicem). Mama lui a fost langa el, l-a mangaiat, dupa 30 minute o fi uitat cu totul de incident.
Copilul Nataliei a fost atins fizic, s-a ales cu o sperietura si cu un soc emotional - oameni straini isi fac dreptate pe pielea lui, sa-l invete minte sa nu mai mearga cu bicicleta in viata lui!
Care a iesit mai sifonat din situatie, hm?
ab5174 spune:
citat din mesajul lui carmencat Hai sa judecam putim la absurd, daca palma data il dezechilibra, cadea si se lovea cu capul de ceva de ii ramaneau creierii acolo, despre ce mai discutam acum? |
Daca il izbea copilul de pe bicicleta mai tare si ii ramineau lui creierii pe trotuar?
Cita dramatizare ....copilul ala nu avea ce cauta pe trotuar cu bicicleta, chiar daca si altii o fac.
Mama respectiva nu are nici o scuza am mai spus.....
Dar respecta daca vrei sa fi respectat.....
ab5174 spune:
Ilinca_M 'draga' vad ca imi urmaresti toate mesajele sa le evaluezi negativ....ti-au scapat citeva ...daca tot e sa faci o treaba, fa-o ca lumea