Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (27)
Raspunsuri - Pagina 4
IPopica spune:
Bun, bun, de chestii pt mine uitasem complet: pompa, sutiene, tampoane si san si ....; si "piloti" ? trebuie d-aia cu talie peste burta?
Onutz, io nu tin neaparat nimic; mi-as dori sa primesc tot ca sa nu ma mai zbat eu atat ca pestele pe uscat. Deci landoul echivaleaza cu un cos si din punctul tau de vedere, am mai taiat ceva de acolo.
Salteaua de infasat de care ziceam eu, este o tablie de lemn, peste care e atasata o saltea de-aia cu lateralele ridicate nitel, invelit tot "complexul" intr-un fel de musama. Si o iei asa ca pe o tava si o muti de colo colo (fara copil in ea, normal). Am vazut la niste prieteni, mi s-a parut f practica. (mai ales ca mie nu-mi trebuie spatiu de depozitare pentru ploada, ca a ramas in camera respectiva un sifonier de demoazela de 9 ani, deci nu se justifica masa de infasat; asa, salteaua o iau, o pun pe birou, o folosesc, apoi o bag sub birou si folosesc spatiul pt altceva - nu stiu pentru ce).
Scutec bio/refolosibil o sa iau ca sa nu mor proasta; e cam ultimul pe lista de prioritati ca sa zic asa, dar de incercat tre' sa incerc. (poate nu chiar acu new born). Si da, o sa impartasesc impresiile
Voi ziceti, ziceti, ca io tot modific listuta, mai tai, mai scriu altceva, mai pun si pret estimativ (si ma ia lesinul)....
gogoasa hormonizata
onutz83 spune:
Popics, despre 'piloti' cat timp esti in maternitate fiecare doctor are o parere
Eu am mostenit o cutie de unica folosinta de la prietena mea pentru ca dr ei i-a zis sa poarte din aia normali.
Da, la masuta aia ma refeream. Atata timp cat nu sta suspendata undeva e ok. Pe birou e ok
Sincer, cand vad toate patuturile alea cu masuta de infsat suspendata mi se face rau. Si cand vad chestia aia gen comoda, dupa care copilu' cade direct pe jos e si mai rau. La modul cel mai serios, simt ca ma sufoc, nu vad decat copilu' cazand de acolo.
Tre' sa recunosc ca fata de landouri cosurile sunt tare simpatice, doar ca nu se pot monta pe sasiul carucioarelor.
Onutz 27+ cu Lucian
lavida spune:
Salutari si de la mine, fetelor! Eu am mai scris de cateva ori la inceputul sarcinii dar cred ca nu a reusit sa ma adauge si pe mine cineva in lista. UM e 24.02.2012, DPN 30.11.2012, sunt insarcinata cu un baietel (si cu ocazia asta echilibrez tabara baietilor, nu? ) si mai am o fetita nascuta pe 24.09.2008, Eliza Maria. N-am mai scris demult pt ca pana pe la 15-16 saptamani mi-a fost tare rau, ajungeam acasa si mai mult stateam in pat. Apoi m-am simtit mai bine dar am inceput sa umblam nebuneste dupa gresie, faianta, oboecte sanitare, mobila, pt ca vrem sa ne mutam in casa noua pana vine bebelusul. inca mai avem multe de facut si eu sunt obositaaa!
Am vazut ca discutati despre ce mai trebuie sa cumparati. Nu uitati si de o crema pt sani, Garmastan sau Lansinoh, va fi de mare ajutor daca faceti rani (ragade).
Lavinia, 5+, mamica fericita de Eliza Maria (24.09.2008)
lavida spune:
Of, am uitat sa schimb semnatura.
Onutz, eu am comoda din aceea mai inalta, cu sertare in partea de jos si masa de infasat sus dar nu mi-a cazut fata niciodata de acolo. e adevarat ca eram cu ochii pe ea ca pe butelie, n-am lasat-o sa stea acolo nesupravegheata. Mi-a fost de mare folos pt ca e inalta (si eu sunt inalta) si n-a trebuit sa stau aplecata, plus ca am folosit-o si ca suport pt cadita, cand ii faceam baie in primele luni.
bioana spune:
m-am tuns!!acum bucataresc putin si apoi odihna scrie pe mine.
dar ati discutat ceva de azi dimineata....nu gluma.mersi mult de sfaturi mamicilor.tare bine ne prind noua incepatoarelor.am mai completat si eu listuta..pentru ochi o sa folosesc ser fiziologic.pompita de nas am luat-o manuala.eu sunt multumita de ea, ca am mai lucrat cu ea acum 6 ani cand am ajuns aici si am ingrijit copii.cu pompa de san inca nu m-am decis. astept sa merg luni la cursuri sa vad ce ne spune.am o prietena care a nascut aici si a putut-o inchiria de la spital. asa as scapa de o cheltuiala. sa vedem.eu nu ma mai confrunt cu constipatia daca fac o plimbare buna zilnica.asta e singura solutie care merge de fiecare data.
LAVIDA multa sanatate baietelui tau!!
A.C. spor la treaba,sa reusiti sa va mutati in noiembrie.
NICOLETA sa va traiasca fetita!!!
embarazada de 26+
o fetita...
onutz83 spune:
Lavida, te-am trecut in listuta
Adevarul e ca nu am auzit niciodata de vreun copil sa fi cazut de pe masuta, dar... piticii de pe creier...
Bioana, sa-ti fie de bine
Onutz 27+ cu Lucian
epopeasca spune:
Nu mai stiu care cum a scris ca ma doare capu' de mor, dar din experienta mea va zic si voua.
Pentru ranile la sani: Garmastan - aur a fost pt mine! Nu am folosit tot tubul si voi folosi si acum tot din ala (nu a apucat sa expire ). E bun pt ca nu are nici miros, nici gust si astfel nu risti sa nu-ti mai ia bebe titica.
Bepanthen - ma lipsesc. I-am luat si l-am aruncat ca se oparea cu tot cu el.
Masuta de schimbat - nu am avut, dar cred ca o sa transform eu o comoda in asa ceva, ca bani de una cumparata nu mai avem si cred ca mi-ar prinde bine cand o schimb sa nu-i bage sora-sa degetele in ochi cat eu ma intorc putin dupa crema sau mai stiu eu. E in curs de rumegat ideea.
Si eu zic ca nu are rost si cos si landou. Cam aceeasi Marie cu alta palarie si vorba lui Onutz (parca), landoul il poti folosi si la carut, cosul nu.
Batistuta minune - nu am avut-o, nu i-am simtit lipsa si mi se parea ca parca i-as fi aspirat creierul saracului copil daca o foloseam (stiu ca nu e asa, dar mi-e impresia asta mi-o lasa).
Chiloti am avut cu talie inalta de bumbac, ca am nascut prin cezariana si trebuia sa nu deranjeze operatia. De a doua zi (dupa terapia intensiva) m-a lasat cu tampoane de bumbac (a zis nu Always din cauza stratului de deasupra prea sintetico-plasticos) si am avut unele de-alea mari si ieftine si au fost super pt perioada aia (nici nu am avut cine stie ce eliminari, ca ma curatase bine in timpul operatyiei)
Altceva nu-mi mai amintesc deocamdata.
30 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
vreausaninga spune:
Epopeasca sa stii ca si eu am fost ca un spiridus pana acum o sapt, motiv pt care mi-am si luat o scurta vacanta de la serviciu.Parca fac totul cu incetinitorul, am asa o senzatie ca nu ma pot coordona, sper sa treaca!
Ipopica e foarte utila lista ta, chiar m-am inspirat de la tine cu niste cumparaturi de care uitasem.Despre "piloti" tocmai am aflat ca cei mai utili sunt cei denumiti printre proaspetii tatici "moartea pasiunii" adica din bumbac si cu talie mai inalta.
Si eu parca am o fobie fata de mesele de infasat tip comoda,dar cred ca sunt foarte utile.Am o amica ce punea salteluta de infasat in pat dar mi se pare ca te cocosezi de tot facand asta de x ori de zi.
Ina multumim de sfaturi, partea cu hainutele era tare in ceata pt mine, dar am inteles: comode pana la 5 luni si fancy dupa
Despre pompa de san, am inteles ca cea manuala e mai utila. Om trai si om vedea!
M-am intalnit azi cu pediatra si sunt bulversata total. In 4 ore mi-a umplut capul cu info, foarte pasionata de ce face tipa asta, e o scumpa. Incerc sa ma adun, sa fac un rezumat si va pove.
Asa de inceput: Garmastan pt sani treb dat din sapt 34-36 preventiv, exista niste bibe foarte bune Dr.Brown's, nu scoatem bebe sub un an la temp sub -10C, infacol pt colici, Huggies pt newborn decupat la buric, copilul se imbraca iarna cu trei straturi de haine si o caciula groasa,sutien pt alaptat se cumpara cu o marime mai mare decat cea buna inainte de nastere,cel mai bun pt masaj este uleiul de masline.
Si ceva foarte important: aveti mare grija ca la nastere dr. sa nu foloseasca foercepsul,cel mult chestia aia cu vacuum, am uitat cum ii spune, cica ea a vazut o multime de copii cu sechele dupa asemenea procedura. Deci un big NO.
28+
"buburuzul"
lavida spune:
vreausaninga, am retinut ca esti din Sibiu si ca ai fost oripilata de conditiile din maternitatea din oras. Ai luat decizia sa mergi la o clinica privata, intrebarea mea este: unde mergi? La Targu-Mures, Cluj sau Brasov? si cum ti-ai propus sa nasti: natural sau prin cezariana?
Onutz, multumesc pt ca m-ai trecut in lista. Multumesc fetelor pt primire!
vreausaninga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lavida vreausaninga, am retinut ca esti din Sibiu si ca ai fost oripilata de conditiile din maternitatea din oras. Ai luat decizia sa mergi la o clinica privata, intrebarea mea este: unde mergi? La Targu-Mures, Cluj sau Brasov? si cum ti-ai propus sa nasti: natural sau prin cezariana? Onutz, multumesc pt ca m-ai trecut in lista. Multumesc fetelor pt primire! Lavinia, 26+ si mamica fericita de Eliza Maria (24.09.2008) |
Lavida m-am hotarat sa merg la BV, am fost deja la o consultatie, am semnat contractul si am discutat detaliile. Eu zic ca am luat o decizie inteleapta pt bebelusul meu
Eu as incerca sa nasc natural, dar dr. zice sa vedem cat de mare va fi bebe pt ca eu sunt micuta si nu are rost sa ne traumatizeze.Ah si mai trebuie sa se si intoarca pt ca acum e in prezentatie pelvina.
28+
"buburuzul"