Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 15

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Irinaelena: da, cu centura pusa ma gandeam, dar ar veni pe spatele ei, si mi-e ca in caz de frana brusca sa nu o jeneze.
Tala: merci, sa ma tii la curent cu ce mai zice pediatra legat de fe ca si pe mine ma cam chinuie subiectul. Cum asa sugea David toata noaptea? Aoleu, reuseai sa te mai si odihnesti?
Dara: merci mult de detalii Da, din degetel i-a luat Biancai data trecuta la synevo, mult mai convenabil, in spital ii luase din vena. Of, dar cum s-a gandit soacra de la sine putere sa-i opreasca tratamentul? Apropo de hainute, eu am luat ieri de la Takko grosute de toamna la preturi mai convenabile, unele la oferta, si zicea doamna de la casa ca pe 12 septembrie (doar acea zi) va fi 50% tot ce e in magazin. N-am studiat cu servetelele, eu cand sunt plecata din oras folosesc pampers sau nivea si n-am avut probleme pana acum cu nici care. M-ai facut sa rad cu obtinutul ragaitului pe parchet
Lady_X: eu din cauza caldurii inca nu ma prea inghesui sa o port mult, dar ne va fi f utila manduca peste 2 sapt prin aeroport, sa am mainile libere pt acte/bagaje. Wow ce tare se leagana Adrian Bianca nu pare tare incantata de leganeala, sta leaganul inchis cu zilele mai nou.
Happy: welcome into the club Eu pur si simplu nu ma apuc de curatenie cand sunt singura cu Bianca si e treaza ca stiu ca nimic nu termin. Mai nasol era mai demult cand imi tot vomita si nu stiam pe ce sa pun mana prima data ca era dezastru si vroiam sa dau husele jos pana nu se impregna in perna/saltea, dar trebuia sa o tin si pe ea la verticala (inca nu-si tinea bine capul) si daca se putea sa o si schimb repede ca erau reci hainutele de la laptele vomitat. Iar hainele... am invatat ca nu se imput daca mai stau uneori si o ora ude in masina. Daca nu se nimereste sa o alaptez cand se termina masina, le scot in timp ce ii cant cu usa deschisa sa ma auda, asa mai sta cuminte cateva minute. Mie tare mi-e ca va veni mai rau de-atat, parca intre 1 si 2 ani e faza cu teama de abandon, cand o sa vina dupa noi si la wc din ce-mi povestea o colega. De asta tin sa stau acasa si al 2-lea an. Of, ce patanie cu caruciorul. Bianca sta tare aiurea in partea sport chit ca e lasata pe spate, aluneca pe o parte zici ca-i rastignita, eu deocamdata o mai scot in scoica pana ajunge sa stea mai bine in fundic.
Cristina: faina joaca voastra cu cerceaful Biancai i se mai umezesc ochii cand plange dar nu sa-i curga lacrimi siroi. Dar acum e suficient sa o iau in brate/pun la san si nu mai plange, inainte cand plangea din cauza refluxului nu se linistea nici in brate si atunci i se umezeau ochii mai tare. Poate Karina nu are probleme/dureri care sa o faca sa planga cu lacrimi.
Dana: Bianca rade la oac oac
Sovi: la multi ani Anei! Imi place mult sa te citesc cum povestesti asa cu haz
Magddalena: de asta mi-e si mie groaza cum se va dezvata de adormitul la san. Baby vuvu e o melodie, ne-a dat Dara link la ea.

Wow ce mult mi-a luat sa va scriu in seara asta, bag direct somn. Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, asa si la noi, cum zici de Bianca, daca eu sunt obisnuita sa planga fara sa poata fi linistita cand era refluxul netinut sub control, cand erau colicii, whatever, chiar daca o luai in brate, acum zic merci ca daca o iau in brate se linisteste, mi se pare miraculos asa si zic merci ca e ceva care o linisteste, luatul in brate...si maxim dusul la geam, inainte era mai rau. Inainte faceam toate alea si ea tot plangea saracuta - asa ca acum poa' sa fie si rasfat daca o fi, e cool ca o linisteste ceva, chit ca acel ceva inseamna stat cu ea in brate sau acordat atentie cat timp e treaza.
Merci ca ai zis de reducerea la Takoo. Mums' power! Imi bag sa ma sune tel pe 11 sa stiu sa ma duc a doua zi, daca apuc.

Dana, nu te pun la zid, ce sa mai zic ca eu lucrez deja, si de cand au inceput fetele din strainatate sa lucreze, deloc nu m-am bucurat, insa incep sa ma simt mai putin vinovata - desi cu banii de la stat, 600+200 cat as fi luat eu, pe cuvant ca nu stiam sa ma descurc, a venit curentul 600 lei luna asta la regularizare, intretinerea vreo 400 si deja depasim...la sot fluctueaza rau veniturile.
Eu am gasit un coafor foarte ieftin din cartier si acolo abia ajung sa ma spal pe cap, altfel nu apuc. Le pun sa mi-l intinda cu placa si aia e, tine mai mult. Ceea ce inainte nu se intampla, sa nu ma spal eu pe cap. Nush dc pe la tine sunt din astea f. ieftine. Aveam unul tot in cartier, unde ma duceam sa ma tund, si e dublu ca pret. Merci de stire cu babyspa, dar sigur nu as avea timp, saraca doar cu colacelul de gat, in cada (cu ala de piept ca al tau oboseste, il folosim mai incolo, dar f. bun si ala).

Fetele, pentru cand faceti vaccinuri, analize, cautati plasturi Emla pt. amortit cu o ora inainte locul. Vedeti sa cititi prospectul ca sa nu fie cazul de probleme, dar dupa 3 luni par destul de safe - desi le dau ei si in spitale la cei la terapie intensiva pe care ii inteapa des, dar in spital ai avantajul si cu monitorizarea. Plasturii Emla contin lidocaina, exista si spray-uri cu lidocaina, mi-a zis Sovi. De plasturii Emla mi-a zis Niko, thanks a lot Niko!!! Si mi-a dat de la ea pt. vaccinul de maine. Par sa mai existe la farmacia 2na, pe amazon, la disapo (de care ne-a zis Sovi)
Am vazut si pe okazii.

LE:
a, mai gasisem din greseala, cautand chestii doar pt. emla, un studiu in care ziceau ca plasturele cu lidocaina administrat cu o ora inainte si scos cu 3 minute inainte de injectie, plus 1 mililitru de solutie orala de glucoza 30% in alea 3 minute reduc cel mai bine durerea. Au comparat cu placebo (adica lidocaina+glucoza si lidocaina+placebo si a ajutat mai mult glucoza). Putem lua glucoza de la farmacie si sa punem 3 g in 10 g de apa, iar din amestec sa-i dam numai 1 mililitru, nu tot.

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

Neatza fetelor!
Va citesc zilnic, dar nu prea am multe sa va spun. Azi facem vaccinul de 4 luni, ca deja dumnica implinim 5 luni si l-am tot asteptat cel de la stat ca in final am cump infarixul (Dorinutza daca nu ma insel si tu asteptai vaccinul de 4 luni) nu or sa fie nici in noiembrie.
Si mie imi cade parul si nu stiu ce solutie sa gasesc ca oi ramane cheala.
si eu as vrea sa ma intorc la servici ( de fapt mi-e dor, de mine, dar am optat ptr 2 ani si apoi nu stiu ce voi face )
Giulia masoara patul dintr-o parte in alta, se tot rostogoleste, nu plange cu lacrimi decat daca e nervoasa rau si atunci ii mai scapa cate un mmmmmaaaammmmaaameeeee si urla de numa. in rest e o veselie dar nu ma plang , o iubim enorm iar ea adora iubareala.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Dara ai dreptate, la asta m-am gandit si eu, mai mult de 2 min nu cred ca a plans vreodata. I se umezesc putin ochii dar cu curg lacrimi.
V-am zis ca sambata am mers la nunta si trebuiau sa vina socrii sa aiba grija de ea, ei avand masina puteau sa ajunga repede la restaurant daca incepea sa planga necontrolat. Eu o chemasem pe mama de dimineata sa ma pot pregati iar ei veneau dupaamiaza. Ei bine soacra mea a venit singura socrul meu urmand sa vina mai tarziu pt ca s-a dus la ciuperci. Nici o problema pana aici, insa la un moment dat Karinei i s-a facut somn si cum era in casa si nu afara adoarme foarte greu, mama a reusit in cele din urma dupa 25 min de plans sa o adoarma insa cand s-a trezit iarasi plangea. Soacra mea vorbea la telefon cu socrumeu si ii spune ca se descurca ele doua sa mearga la restaurant sa o alaptez. Desi Karina plangea, pai na ciupercile erau mai importante, nu au chemat nici taxi sa vina mai repede si nici pe mama nu a lasat-o sa ma sune i-a luat telefonul din mana. Si stiti pt ce toate astea ca sa nu cheltuie bani. taxiul pana la restaurant era 4 lei ca era aproape, dar pe jos faci vreo 30 minute. Oricum ii dadeam banii dar ea face economie si din banii nostri. Eu stiu de cand o cunosc ca nu are seaman in ce priveste zgarcenia dar asta a pus capac. Si au venti pe jos ca in filmele cu prosti cu fetita cand in carut cand in brate, mama nu poate sa mearga repede si o alerga ca pe hotii de cai. in final s-au certat, putin a lipsit sa nu ii dadea mama vreo 2 palme. La restaurant mama plangea, ea se scuza ca nu plangea asa tare Karina etc etc. Deci a stricat ziua la 3 persoane pt 4 lei cat costa taxiul. I-am zis frumos ca intelegerea a fost sa vina cu masina lor tocmai sa se evite o situatie in care Karina plange prea mult si sa alerge cu ea pe strada. Noroc ca afara ea s-a mai linsitit ca daca plangea tot drumul o bateam eu. Si sotul meu i-a zis ca ea ne-a batut la cap ani de zile sa facem copil ca ea o sa aiba grija ca o sa o iubeasca si acum asa arata ca o iubeste. M-a dezamagit profund si acum sunt suparata pe ea si cand ma trezesc noaptea imi aduc aminte. Si nu v-am povestit tot dar o alta situatie, cand karina plangea acasa a lasat-o cu mama si s-a dus in baie sa se aseze o durea in cot....si ar mai fi de zis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Of Dara... presupun ca degeaba zici si te zbati, ca nu rezolvi nika cu soacra, bine ar fi sa nu mai ai nevoie de ea...

Cristina, si amea plange cu lacrimi, dar numai cand e suparare mare. Poate a ta n-a fost asa de suparata inca

Dana, ce-am ras de voi cu bormasina si puloverul

Cu dormitul... Sunt copii care dorm, altii care nu . Al meu, cel mare,pana pe la 3 ani si ceva s-a tot trezit, sau m-am trezit eu, sa-l pun la pipi. Acum se trezeste ocazional pt pipi/apa, dar nu mai e sub jurisdictia mea :)). Am 3 episoade funny cu somnul:
1. Dupa un an m-am intors la servici si peste vreo 2 luni s-a facut team building. Toata lumea era fericita ca o sa petreaca pana-n zori, numa' eu ma bucuram ca o sa doooorm pana-n zori si chiar mai tarziu
2. Pe la un an jumate am plecat in state o sapt, in delegatie, dar de data asta m-am bucurat degeaba, ca nu m-am odihnit ca lumea din cauza dif de fus orar.
3. La doi ani, am facut o aroganta, am plecat cu sotul 3 zile la Bruxelles, prima escapada in 2 dupa nastere. Si am dormit amandoi bustean si eram cei mai fericiti . am si vizitat orasul, normal, dar noaptea dormeam asa bine . Ne-a fost foarte dor de Andrei, dar ne-a prins bine. Nu stiu cand mai apucam

Multumim pt pont happy

Dana, eu nu te pun la zid, cam asa simteam si eu la Andrei, cel mai mult imi doream sa fiu din nou activa pe plan profesional. Acum insa m-am mai "mamicit" si as sta 2 ani, dar nu imi permit ca s-a schimbat legea si-s prea putini bani..

Eu n-o mai las fara centuri de mult, nici in scoica, nici in carucior, intr-o secunda poate fi pe jos daca se arcuieste.

Dara, merci pr ideea cu plasturi, eu ma gandesc sa folosesc la Andrei acum la 4 ani ca are si el de facut un vaccin

Noi am fost ieri la dr, n-a luat deloc un greutate luna asta :(( si mi-a zis sa o diversific si sa incep cu cereale in loc de supa, ca sa ia in greutate. I-a facut si analize de urina si scaun...asteptam rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Cristina, asa e, e foarte dureros cand din considerentele lor fac chestii bizare pentru copil si tu simti ca sufera copilul tau din cauza lor, mai ales cand se poate evita, doare tare sufletul pentru mititelele si dragele de ele. Cand nu asculta si nu ii e bine piscotelei din cauza asta, pe mine ma apuca toate furiile, recunosc. Desi culmea, eu trebuia inainte sa fac exercitii ca nu prea ma infuriam si cica nu e sanatos nici asa.

Irina, am tot citit la plasturi si sunt ok pt. copii peste 3 luni, doza e f. mica, de fapt si oricum nu se absoarbe toata prin piele.
Noua ne-a zis medicul ca daca nu ia in greutate, sa incepem totusi cu legume si sa adaugam 2 lingurite de cereale in laptele de seara si daca mai trebuie si in cel de dimineata, pt. luatul in greutate. Poate ar fi asta o varianta.
La urina cum se lipesc recipientele alea de recoltat urina la bebe? Poate intreb o mare prostie, dar se lipesc pe labii sau pe scutec?

mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annadisi spune:

Dara de ce vrei sa colectezi urina?ai zis si am sarit poate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annadisi spune:

sunt zapacita, Irina spunea de colectat...
Si apropo de colectat, la noi a fost o aventura colectatul urinei in 24 de ore, si nu am avut recipient special, doar stateam "la panda"

Eu am o stare de moleseala maxima, nu-s in stare de nimic, chefless

Despre cazutul parului-cade si la mine din greu dar bine ca are de unde nu ma stresez ca abia mi-e mai usor capul :))

Despre vaccinuri-inca nu am facut niciunul din spital incoace si avem aproape 5 luni...pedi a zis ca va face ea schema cand le vom face si nu are nimic ca se amana.

Despre munca:...hmm la mine e dupa cum bate vantul, azi am chef, maine nu...dar mi-e bine asa, mai bine as zice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinutza82 spune:

Buna fetele!
danaang, noi tre sa facem vaccinul de 4 luni pe 1 oct la 5 luni si 3 sapt ca tre sa treaca o luna de la rotarix. Infanrix-ul e asta de 4 luni? Daca nu vine pana atunci, i-l vom cumpara si noi ca nu vreau sa-l decalez si pe ala de 6 luni asa mult....cat a costat?
Dana, si eu m-am distrat cu bormasina si puloverul si te-nteleg cu reluarea activitatii profesionale, nu te pune nimeni la zid. Doar ca si eu m-am mamicit mai tare acum si nici nu am cu cine sa o las, asa ca stau pan la 2 ani....
irina, Stef a reactionat f bine la vaccinul de 4 ani, l-a facut in mana si a fost doar nevoie de comprese reci dupa fiindca se inrosise tare, insa intepatura nu l-a deranjat. Asa si eu cu somnul, as evada intr-un concediu doar pt un nani toata noaptea, ma gandeam ca e doar semn de batranete .
Mirela, eu cred ca ai clacat tocmai datorita noptii nedormite la nunta. Si da, la varsta asta ei au nevoie de noi sa-i tinem in brate ca sa exploreze. Eu fac mare parte a treburilor gospodaresti cand e tati acasa, ce nu reusesc las pe a doua zi, nu tre sa fiu o super-woman am incercat la primul si zau ca nu mi-a ridicat nimeni statuie si extenuarea mea a dus la o super agitatie la cupil asa ca m-am relaxat apoi.
Maria mea e in categoria pana, la ce bilanturi vad la voi, noi nu ne putem lauda. Adik avem la 4 luni si 3 sapt abia 6,400, dar zau ca mie-mi place cum arata. E un copil asa vesel, zambeste si daca o trezeste din somn vreun chiuit de-a lui Stef sau cand o echipez de iesit afara, chiar daca abia a adormit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

DOrinutza a costat 200 de ron dar in alta farmacie am gasit si cu 260 sau 280 depinde de furnizor, noi vaccinul l-am luat din alt oras si azi il transportam direct la cabinet. e infarix de 4 luni, nu avea rost sa mai asteptam cel de la stat ca imediat tre sa il facem cel de 6 luni.

Mergi la inceput