"Dinozaur tigan" gasit in Franta!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Noi intre noi ne plangem de noi, de romanii nostri, dar convietuim cu ei, unii dintre cei care locuiesc in alte tari capata la un moment dat un aer de superioritate, poate involuntar sau poate voluntar ca nu stim ce trai duc, bun sau rau, prin strainataturi si care se simte si este cam greu de inghitit de unii romani care au mai umblat si ei prin lume au vazut unele si altele si in final daca au o paine de mancat aici au hotarat ca mai bine este aici cu astia "care" suntem!
Ce ne tine? Poate speranta ca o sa scoatem si noi capul odata si odata!
Am zis ca este simplu de explicat dar constat ca nu prea este.
Poate ar fi o explicatie in faptul ca in strainatate nu am auzit sa fie comunitati de romani ff. puternice. Poate sunt romani puternici dar nu comunitati de romani.
Daca am fi orgoliosi si combativi cum sunt ungurii de ex., poate nu ne-am mai critica atata si am avea mai mult de castigat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

b.nica, problema e ca tu crezi ca un om nascut in Romania isi pierde dreptul de a fi roman in momentul in care emigreaza. Nu e asa, eu pot fi romanca oriunde in lumea asta, nimeni nu-mi ia dreptul asta. Chiar si cand am devenit cetatean canadian, nu mi-a cerut nimeni sa renunt la a fi cetatean roman. (Oricat te-ai indoi tu ca eu scriu din Canada...)
Nimeni nu capata aer de superioritate ptr. ca alege sa nu mai traiasca in Romania, pur si simplu, cand traiesti intr-o a;ta tara, intelegi diferenta. Una e sa iesi o saptamana-doua in vacanta, alta e sa traiesti zilnic, sa muncesti, sa cresti o familie intr-o alta tara. Abia cand ai stat cativa ani intr-o tara, poti vedea diferenta cu adevarat. Doar ca cineva emigreaza, nu inseamna ca i se spala creerul la emigrare si nu mai stie ce/cum e in ro.

Mergi la inceput

Hai mai Victoria ca tu stii f. bine ca nu asta am vrut sa spun!
Te rog nu ma subaprecia mai mult decat este nevoie!
Cum iesim din tara sunt 2 impresii indiferent pe unde si in ce scop ne ducem: prima, wow!, cum putem sa traim la noi asa si uite la astia si a doua, care vine dupa ceva timp si cunoastere, este brrr!, hai acasa.
Cand intram in H.Coanda ne trec toate impresiile si o luam de la capat!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Te rog nu ma subaprecia mai mult decat este nevoie!
Cum iesim din tara sunt 2 impresii indiferent pe unde si in ce scop ne ducem: prima, wow!, cum putem sa traim la noi asa si uite la astia si a doua, care vine dupa ceva timp si cunoastere, este brrr!, hai acasa.

EXACT! Dar noi, astia care alegem varianta "Wow" nu ii blamam deloc si nici nu le cerem sa nu-si spuna parerea celor care au ales varianta "brrr". Pe cand, celor plecati din tara mereu li se spune sa nu-si dea cu parerea, ca doar nu stau in Romania. OK, nu MAI stau in Ro, dar am stat acolo destui ani sa stiu cum e, as aprecia mult sa fiu respectata ca persoana, indeajuns incat sa mi se dea voie sa-mi exprim parerea; nici macar nu e nevoie ca toata lumea sa imi impartaseasca parerea, dar, cel putin, da-mi voie sa mi-o exprim. Daca cineva sta in Canada 2 ani sau 30 de ani si apoi se intoarce in Ro, eu consider ca are suficienta experienta in Canada incat sa poata avea o parere.

Mergi la inceput

Citat:

Te rog nu ma subaprecia mai mult decat este nevoie!Cum iesim din tara sunt 2 impresii indiferent pe unde si in ce scop ne ducem: prima, wow!, cum putem sa traim la noi asa si uite la astia si a doua, care vine dupa ceva timp si cunoastere, este brrr!, hai acasa.

Nu asta mi-a fost intentia, imi cer scuze.

Mergi la inceput

Victoria, imi pare rau ca nu ai retinut ce am spus la acest subiect ceva mai sus.
Eu am necaz pe unguri ca sunt mai uniti si mai patrioti ca noi!
Daca se gasea un dinozaur in Ungaria si francezii aveau proasta inspiratie ca pe cel gasit la ei sa-l numeasca dinaozaurus bosgoraudus, isi "dadeau foc la valiza"!
Noi n'avem habar si nu ne pasa nici aici si nici aiurea!

Mergi la inceput

b.nica, stii ce imi pare mie rau? Ca tu nu vrei sa intelegi ca nu toti romanii-s buni si cinstiti si nu toti tiganii-s rai. Uite, eu, prin natura meseriei mele, am de-a face cu infractori. In 9 ani, am intalnit 3 tiganci (3!!!) care au furat niste esarfe dintr-un magazin, si in rest, TOTI au fost romani: romani care si-au batut nevasta, romani care au spart magazine noaptea si au intrat la furat, romani care comit frauda de zeci de mii de dolari cu carduri de credit false, romani care vand/consuma droguri. ROMANI!!! Nu tigani! Si, totusi, tu te simti mandra ca esti romanca si te simti umilita ca (repet) implicit, ca si popor, esti asociata cu tiganii.
In alta ordine de idei, comunitatea romaneasca: stii ce gasesti in comunitatea romaneasca? Barfa! Toata lumea stie ce face toata comunitatea, toti sunt imbracati in haine de firma, ca sa arate romanilor ce/cat au ei. Ai vazut o nunta/botez romanesc in Canada? Eu am vazut. Am fost si la 2 restaurante romanesti, inchise ptr. canadieni sau alte natii, pur si simplu ptr. ca erau focar ptr. trafic de droguri. In Canada e interzis fumatul in restaurante. In restaurantele romanesti (astea 2 pe care le stiu eu, de astea vorbesc, restul am renuntat sa mai merg, mi-a ajuns) poti sa fumezi, drogurile sunt pe masa, sa serveasca oricine pofteste, coca si marijuana la discretie, servite pe post de 'aperitiv' de patroni. Deci, ce comunitate? Sau am gasit eu comunitatea gresita? Personal sunt scarbita de ce fac (unii) romani aici. In schimb, am o prietena la 40 si ceva de ani, casatorita tot cu roman, au 2 fete mari, ambele joaca tenis, ambele au bursa de studii in State, oameni care-si vad de treaba, au facut si inca fac bani, legal! Eu de comunitatea romaneasca ma feresc ca d..cu' de tamaie. Deci, in ce sa ma unesc eu cu romanii de aici??? Ca droguri nu am luat in viata mea si nici nu am macar o curiozitate. Si nu, nu esti acceptat pe deplin daca nu faci ca ei. Pe mine m-au catalogat drept 'figuranta', 'snoaba' si cine mai stie cum cand am spus "Nu, multumesc" ofertei de a trage o linie si m-am ridicat de la masa si am plecat acasa.

Mergi la inceput

Victoria , uite ca ii pomenii pe unguri si nu vreau sa supar asa gratuit pe membrii DC de aceasta nationalitate, astia ce fac frate?
Cum se inteleg intre ei? Poate astia sunt mai breji!

Mergi la inceput

Citat:

Victoria , uite ca ii pomenii pe unguri si nu vreau sa supar asa gratuit pe membrii DC de aceasta nationalitate, astia ce fac frate?
Cum se inteleg intre ei? Poate astia sunt mai breji!

Da' membrii DC de etnie rroma... pe ei e ok sa-i superi gratuit? Sau le adresezi si lor scuze?

Mergi la inceput

Vezi Victoria ce nu inteleg eu in legatura cu comunitatile de romani din strainatate?
Este lipsa identitatii care nu are nimic in comun cu infractorii romani care bantuie pe acolo!
Romanii care isi vad de treaba si se remarca in strainatate trebuie sa propage mai mult identitatea romaneasca!
Stiu f. bine ceea ce vrei tu sa spui, stiu ca multe scursuri au intins-o ca sa faca furaciuni acolo pt. ca aici era cam "sec"!
Dar nu la asta m-am referit cand vorbeam de comunitati.
Romanii au destule motive ca sa se uneasca si sa combata alaturi de autoritatile locale infractionalitatea si sa-si arate CALITATILE si BUNATATEA! Cred ca initiativa le lipseste!

Mergi la inceput