Eu romanca vs eu japoneza

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Danuka,hmmm,sotul tau e fiul cel mare?Aveti responsabilitatea sa-i dadaciti pe socri pana inchid ochii?Eu te cred,stiu in ce sens ti-e greu .Tu stii ca peste tot in lume soacrele is cam poame acre.Aici se adauga putina ciuda si rasism si ai cocktail -ul perfect.Asa sunt unele (femei dar si barbati japonezi ) mai in varsta.Asta este adevarul,unii sunt rasisti si nu suporta strainii.Tu ai avut ghinionul sa dai peste o asa soacra dar zau ca nu merita sa te amarasti.Daca pui tot la suflet nu stiu care o ducf mai mult stii ca ei traiesc pina la 100 sau si mai mult.Asa ca lasa supararile.Am intalnit si batrani acri dar si batrani "dulci",o placere sa vorbesti cu ei.Cunosc doua fete una cu un inger de soacra,alta cu opusul...Asta-i viata.Tu zi ca ei si fa ca tine.Nimeni nu are dreptul si nu te poate obliga sa-ti cresti copilul dupa cum vor ei,sa-i dai sa manance ce si cat vor ei sau sa-i vorbesticcopilului doar in japoneza.Da,din respect pt. ei vorbesti cu el japoneza atunci cind sunteti impreuna insa in casa ta vorbesti cum vrei.Daca insa locuiti cu ei si sunteti in situatia de fiu mai mare,atunci cred ca trebuie sa-i zici clar soacrri ursuze ca e copilul tau,care copil e half si care copil mai are o pereche de bunici in ro.Ziceai ca esti berbec,vezi sa nu pierzi in fata racului(io una nu concep asa dirijari ,orchestrari si impuneri de la absolut nimeni.Nu ii permit asta sotului meu,ar fi culmea sa incerce soacra)

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui Danuka30

LadyJ nu ma obliga nimeni sa renunt la limba rOmana si nu am renuntat dOar ca mi se spune ca nu este de folos la nimic si ca at trebui sa I vorbesc copilului in lb japoneza. Cultura chiar daca nu o cunosti trebuie sa o inveti si sa o inlocuiesti pe a ta cu a lor deci nu mi-a fost acceptata scuza cultura mea este Asa si asa . A fost si s-a dus punct

Bun, si ce e cu asta?
Multe ni se spun in viata. Dar noi putem, slava Domnului, judeca cu capul nostru si actiona in consecinta.

Soacra ti-a spus sa uiti de cultura ta , sa te transformi intr-o japoneze 100% , ca asa vrea dumneaei.
Si tu ce faci? Nu o infrunti,spunandu-ti parerea, ca nu te simti in stare, stai si iti ceri scuze(!?!?!?!!) si dai explicatii . Si asta lasa urme in sufletul tau.

Pentru ce anume iti ceri scuze? pentru ceea ce esti? Nu e OK!
Esti o romanca in Japonia, daca soacra-ta nu pricepe e fix problema ei. Tu ai nevoie de spatiu pentru a-ti gasi balansul intre cele doua culturi: cea in care ai crescut si cea in care traiesti.

--------------------------------------------
´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F.

@Lady - nu cred ca infruntarea cu soacra este buna.
Pe undeva soacra are dreptate, ca romana nu este limba de circulatie internationala, si nu are utilitate, chiar daca este limba materna. Ei probabil considera ca nora a venit dintr-un "trib" si "limba tribului" nu-i foloseste copilului/nepotului.
Poate nici bucataria romaneasca nnu este apreciata, si posibil sa fie mai costisitoare cum este si bucataria orientala in Romania.

Copilul este si nepotul lor, probabil pe primul plan e fiul si pe planul doi nepotul sau invers, iar nora undeva ultima pe lista.
Asta-i optica in toata lumea si in Romania.

E bine sa se transforme intr-o japoneza, pentru ca si copii la scoala observa diferentele de cultura si le ironizeaza, ceea ce ar putea fi frustrant pentru copii lor.
Sunt mai multe argumente de bun simt care pledeaza sa se "lase asimilata" de cultura japoneza. Nu trebuie sa opuna rezistenta ca sa-si pastreze "manierele" romanesti, pentru ca asta presupune sa intretina diferentele culturale si conflictele intre ea si cei din jur.

Eu cred ca Danuka30 trebuie sa aiba ca obectiv sa devina o japoneza model in comportament sa se integreze cat mai bine, ca sa castige stima japonezilor.
Nu ai cum sa fi o persoana respectabila intr-o comunitate sfidand valorile comunitatii. Fiecare comunitate are un model uman si fiecare individ incearca sa se identifice cu modelul ideal al comunitatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Nadia,da' tu de ce sari aiurea?Mie mi-e efectiv sila de remarcile astea nevinovate si de atitudi precum cea afisata de tine acum "taci naibii ce tot te bagi"?Iaca ma bag ca's satula de generalizari pina peste cap.Stie tot romanu sa leashine la auzul cuvintului musulman,ce sa va povestesc.Sar pt. nu imi plac ideile astea inradacinate si cu care se defileaza la greu.O singura remarca e de ajuns sa raneasca,dar din prostia mea am uitat ca nu va pasa.Scuzati,mergeti mai departe scuzind mitocaniile "civilizatilor" si bucurindu-va ca la altii e mai rau.

Hannen, nu e vorba ca 'nu ne pasa'. Pur si simplu puteai sa-i trimiti un mesaj privat in care sa-i spui ca te deranjeaza remarcile facute vis-a-vis de musulmani, su sau fara alte explicatii. Eu nu lesin cand aud de musulmani. Doctorita mea preferata, care a avut grija 2 ani de Victoria, s-a intors in iulie in Emiratele Arabe. De acolo e ea, a fost aici numai ptr. cercetare, 2 ani. Da-mi voie sa-i ridic o statuie, macar virtuala! M-a sunat di EAU, mi-a trimis text cu adresa ei de e-mail si tinem legatura. Nu mi-am dat ochii peste cap, nici nu am lesinat cand am vazut-o imbracata si cu batic pe cap, nici nu mi-am imaginat absolut nimic despre ea. Nu am absolut nimic impotriva lor, dar nici nu cred ca e cazul sa sari de cate ori face cineva o referinta la musulmani! Asa cum nici eu nu sar cand se fac muuuuuuuuuulte referinte la tigani, desi taica-meu e jumate tigan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

ce povestesti tu aici despre sotul tau e ceva general in randul barbatilor... nu cred ca tine de natie.
Al meu are un stil aparte cei drept... incepe cu "da` mai odihnestete si tu draga! mai lasa-le!" sau "si noi cand ne odihnim?"
bineinteles ca raspunsul meu vine sec "pe lumea ailalta dragul meu! ca o sa avem la timp..."
rabdare multa si noroc!

+29

Ela, ba eu as zice mai degraba ca ce face sotul e NU e general in randul barbatilor. Sotul ei o exploateaza maxim, si gravida si cu copilul in spate!!! Asta ti se pare tie normal? Ca mie mi se pare chiar foarte iesit din 'normal'.

Danuka, si sotul meu e manager de magazin mare, dar are alti angajati. Si daca cineva suna ca azi nu merge la servici, nu m-ar lua pe mine, ca el e in pana de muncitori! Ar fi si culmea! Si tu-la tejghea? Mie nu mi se pare ca vorbesti de un magazin mare, ci de o afacere de familie, mai degraba, un fel de corner-store.

Victoria, incercam doar sa-i spun ca nu trebuie sotul sa fie japonez sa fie...mai delasator... putea f bine sa fie si roman ca tot aia era ca si povestea cu soacra.
M-a amuzat un pic recunosc ca Danuka isi poate inchipui ca doar pt ca este japonez sotul ei, e asa... sau soacra...
iar in general... nu e 100%, sunt si excepti bineinteles
peste tot in lume...
Si nu, nu ma simt exploatata de sotul meu desi uneori imi pare ca eu muncesc toata ziua, ca fac toata treaba etc... dar stiu in acelasi timp ca daca as sta degeaba doar cu baiatul in brate intr-o luna as murii de plictiseala ca asa e felul meu... ca am ajuns la o varsta in care ma cunosc suficient. Asta nu inseamna ca e bine sau rau ca altii o pot face... fiecare avem o alta constructie...
un altfel de a fi...

+29

Ela, am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Imi dau quote la propriul mesaj,pentru ca in continuare sustzin ceea ce am spus!

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Danuka draga,o sa tzi se para dur raspunsul meu,insa pentru mine este inacceptabil s anu-tzi pui TOATE aceste intrebari(pe care tzi le pui tu acum si mai ales pe forum)inainte de casatorie!

Faptul ca tu nici macar religia sotzului nu ai cunsocut-o,mie personal imi spune foarte multe(aduc in discutzie acest aspect,pentru ca de fapt tu l-ai adus in discutzie)!Pastrez insa pentru mine concluziile!

Tot din punctul meu de vedere este inacceptabil sa te casatoresti cu cineva de alta natzie,si s anu stii minimum despre cultura,traditziile,obiceiurile lui!Chestia cu dragostea d einceput...este un mare zero ,tot din punctul meu de vedere!

Sincer itzi doresc sa scotzi ce e mai bun pentru tine din casatoria asta si sa fii fericita cu deciziile luate!

Dana

Sasky,da...eu sunt o persoana extrem de ratzionala,cel putzin viatza,mutatul in Germania()m-a facut sa pun multe in balantza!Si da...dragostea nue intotdeauna pe primul plan,nu m-as fi aruncat cu capul inainte nici daca ma casatoream cu Brad pitt!Un nemtz Brad Pitt!

Cred ca subiectului i-ar sta mai bine la "In unul sau in doi..."asa cum a remarcat si ela,e vorba de relatzia cu sotzul,soacra...deci "probleme d efamilie"singura si marea diferentza(ar fi trebuit sa fie esentziala inaite de a lua o decizie...insa se trece foarte usor din cauza dragostei peste bariere culturale,religioase,de traditzie...)este ca el e japonez!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuka30 spune:

Fetelor eu nu am deschis subiectul ca sa ne certam ok ?
Ce facem reconstituim Turnul Babel ?
Mie imi ajung invinuirile pe care le am sunt vinovata de aia sunt vinovata de ailalta nu Mai vreau inca o vina am gresit cu islamicii ok am inteles
Am gresit ca am scris sau daca am scris japonezii ca nici nu Mai stiu ce am scris
Nu sunt la Ora de limba si literatura romana nu fac compuneri si nu scriu vreun roman ca sa fiu atenta la fiecare detaliu in parte .am scris ce ma doare ce am simtit pe moment si ce ma supara . Hannen daca te a deranjat partea cu islamicii desi tu esti romanca sau partea cu japonezii desi tu esti romanca Iti dau cateva motive sa te deranjeze ca cineva se is de romanii tai dar tu nu stii asta
Nu te deranjeaza ca mie o romanca mi se Pune diagnostic ul hiperactivitate pentru ca fac parte din rasa alba ? Voi astia rasa alba sunteti Mai toti hiperactivi Asa va nasteti voi europenii cu hiperactivitate . Eu cred ca te deranjeaza si asta cand cineva se leaga de neamul tau de roman doar ca tu nu stii si uite iti spun eu acum. ca daca zici ca esti romanca europeanca a tu esti de neamul barbarilor . Dar cand altii zic romanii egal gipsy voi albii sunteti Asa si Asa asta cum este ? Sau ca Noi de exemplu . Avem Alien Card ? Asa se numeste cartea noastra de identitate a strainilor Alien Card sau stii ca noua straini lor ni se ia amprente si suntem fotografiati din clipa in care am pus piciorul in aeroport din Japonia ? Sau ca desi fiul meu are passport japonez m am asejaz la rand pentru reintrari in Tara in aeroport ul din Jp si nenea care se Ocupa cu ordinea a zis aici doar japonezii si cand mi a venit randul m a trimis la coada la Alien I la straini a zis ca ce daca copilul are passport japonez intra in aceeasi oala ca mamica lui deci ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Si inca o precizare:Danuka tu esti o romanca care intimplator(sau nu) in acest moment traieste in Japonia.

Deci tu nu trebuie sa gindesti ca si sa simtzi ca o japoneza,nici ca o romanca care traieste in Romania ci ca o romanca care traieste in Japonia!Asta tzine foarte mult de personalitatea ta,de felul tau de a fi ca individ!

Traditziile si obiceiurile lor trebuiesc respectate(de tine ca "intrus"in societatea lor)insa si ei trebuie sa-tzi respecte originile si traditziile tale!Gasirea unui echilibru in aceasta ecuatzie,este d efapt cheia succesului unei casatorii intrenatzionale!

Mult succes itzi doresc ,si fii tu insatzi!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

@All - ideile - "zi ca ei si fa ca tine", a vorbii cu copilul romaneste ignorandu-i nu sunt bune pentru nimeni. Din cate stiu in Japonia onoarea, morala, cuvantul corelarea vorbelor cu faptele conteaza foarte mult si ipocrizia este sanctionata.

Daca vrea sa vorbeasca cu copilul cateva cuvinte romaneste, poate spune ca are nevoie de un partener cu care sa discute sa nu-si uite limba, sau ca il invata un fond de cuvinte minimal necesar pentru o eventula comunicare cu parintii ei. Nu-i recomandabil sa vorbeasca romaneste cu copilul cand sunt japonezi de fata, pentru ca pot avea impresia ca au ceva de ascuns, ca se fac aprecieri negative la adresa lor.

Trebuie sa explice de ce considera ca este necesar sa cunoasca si copilul cateva cuvinite din romana. Nu se face pe ascuns. Copii sunt sinceri si "tradeaza" secretele. Nu trebuie sa aiba secrete fata de socrii si de fata de sot pentru ca-si dinamiteaza relatiile si posbil viitorul.
Am spus si o repet, trebuie respectate cu sfintenie valorile lor.
Daca nu o poate face nu are sens sa ramana in Japonia. Societatea japoneza cred ca-i severa si nu accepta "indisciplina".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Nu ai cum sa fi o persoana respectabila intr-o comunitate sfidand valorile comunitatii.

Eu nu inteleg cum sfideaza Danuka in toata "povestea" asta.
Ce faci in casa ta, te priveste exclusiv, nici macar pe soacra n-ar trebui s-o intereseze, daramite pe societatea japoneza..?! La fel si in privinta limbilor vorbite de copil; atat timp cat vorbeste japoneza, e totul ok si nu e problema nimanui daca mama vrea sa-l invete romana, spaniola sau mongola.

Vrei sa-ti dau exemplu de sfidare a societatii "de adoptie"? In Europa de Vest sunt numerosi imigranti barbati care, in mediul profesional, refuza sa dea mana cu femeile, desi asta este "norma" in acele tari. Motivatia este de ordin religios si cultural. Insa tot sfidare ramane, pentru ca nu fac nici un efort sa adopte traditiile locului in care au ales sa traiasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuka30 spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Danuka,hmmm,sotul tau e fiul cel mare?Aveti responsabilitatea sa-i dadaciti pe socri pana inchid ochii?Eu te cred,stiu in ce sens ti-e greu .Tu stii ca peste tot in lume soacrele is cam poame acre.Aici se adauga putina ciuda si rasism si ai cocktail -ul perfect.Asa sunt unele (femei dar si barbati japonezi ) mai in varsta.Asta este adevarul,unii sunt rasisti si nu suporta strainii.Tu ai avut ghinionul sa dai peste o asa soacra dar zau ca nu merita sa te amarasti.Daca pui tot la suflet nu stiu care o ducf mai mult stii ca ei traiesc pina la 100 sau si mai mult.Asa ca lasa supararile.Am intalnit si batrani acri dar si batrani "dulci",o placere sa vorbesti cu ei.Cunosc doua fete una cu un inger de soacra,alta cu opusul...Asta-i viata.Tu zi ca ei si fa ca tine.Nimeni nu are dreptul si nu te poate obliga sa-ti cresti copilul dupa cum vor ei,sa-i dai sa manance ce si cat vor ei sau sa-i vorbesticcopilului doar in japoneza.Da,din respect pt. ei vorbesti cu el japoneza atunci cind sunteti impreuna insa in casa ta vorbesti cum vrei.Daca insa locuiti cu ei si sunteti in situatia de fiu mai mare,atunci cred ca trebuie sa-i zici clar soacrri ursuze ca e copilul tau,care copil e half si care copil mai are o pereche de bunici in ro.Ziceai ca esti berbec,vezi sa nu pierzi in fata racului(io una nu concep asa dirijari ,orchestrari si impuneri de la absolut nimeni.Nu ii permit asta sotului meu,ar fi culmea sa incerce soacra)

Hannan sotul meu este fiul cel mare si de aici pleaca alte pretentii most entire etc si datoria mea sa ingrijesc pe cei batrani si fiind fiul cel mare el si eu trebuie sa avem grija de cripta parinti lor lui cand n or Mai fi si apoi tot ca e fiul cel mare si eu ca sunt sotia lui ne revine si noua locul tot in cripta cu ei cand ne o suna ceasul poate ca asta ii supara foarte tare ca o sa ma bag eu cu religiA mea si de I alta rasa in cripta lor sfanta etc . De scos coarnele de berbeaca nu se Pune problema am facut o si pe asta numai ca Asa cum zise Deceneu mi a facut Mai mult rau am suparat o atat de tare pe Soacr#65345; ca din direct in oala cu ipocrizie m a trantit si mi a dat si denumirea cu pricina

Mergi la inceput