Eu romanca vs eu japoneza
Raspunsuri - Pagina 4
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Danuka30 Copilul l-am dus la templu budist desi ei sunt atei si asta m-am suparat intelegeam si iertam daca era vorba de I religie credinta dar fiind vorba de un moft imi pare rau. |
Cu ata mai mult ca-i un moft, nu trebuia sa pui la suflet.
citat din mesajul lui Danuka30 Pai am crezut ca marit si am aflat ca m-am insurat Acum nu stiu ori eu sunt prostanaca ori sotul meu e prea copilaros Dar eu am intrat un familia asta drept Hercule de Romania . Esti europeanca deci esti Sfarma Piatra . Zic prostanaca pentru ca am fost saritoare si am ajutat acolo unde era nevoie de mine . "Cine poate oase roade cine nu nici carne moale" Mami de Leon Mihail 12.09.2009 |
Poate traditia spune ca parintii trebuie respectati si ascultati, si ca ei conduc familia largita.
Asta era valabil si in societatea romaneasca rurala.
Tinerii nu-si permiteau sa infrunte sau sa contrazica pe parinti, pentru ca se considera ca cei in varsta sunt mai "intelepti" avand experienta de viata.
Posibil ca sa fie si la japonezi la fel si sa o interpretezi ca o slabiciune sau o imaturitate.
Daca ti la independenta si vrei sa fi seful familie, sau sotul sa fie "capul" si sotia "gatul", atunci trebuie sa va separti total de socrii. Intr-o familie nu pot fi mai multi sefi.
Danuka30 spune:
Amonar Multumesc pentru idei si sfaturi
Mult succes si tie
Ela Multumesc si tie de asemenea
Felicitari pentru burtica si sarcina usoara!
Te sfatuiesc sa nu faci ce am facut eu si sa te idihnesti cu burtica si sa profiti de fapt ul ca esti insarcinata Pune-I La treaba pe sotul tau acum cat Ai prioritate
Danuka30 spune:
Deceneu , am sa incerc si varianta ta ; cu sefia da Ai dreptate nu pot fi doi sefi . Ei uite ca si barbatii pot da sfaturi bune Multumesc Deceneu
ela_04 spune:
Ai mey Danuka, ai vazut tu un berbec care sa stea frumos unde il pui si sa se odihneasca?? poate unul grav bolnav
Da` lasa ca nici el nu scapa munceste saracul... si ma ajuta mult nu pot sa ma plang ...desi uneori ma mai apuca si pe mine, ca pe fiecare banuiesc...
Am vrut doar sa-ti spun ca daca l-as lasa cred ca si el ar dormii toata ziua... ca se face treaba, norocul meu e cu gura mea mare
Cred ca iti este tare dor de tara... iar diferenta culturala nu te ajuta deloc.
+29
Deceneus spune:
Eu nu am dat nici un sfat, era una din variante.
Am afirmat ca o familie nu pote avea mai multi sefi de unde sunt doua variante.
Prima varianta era sa accepti cultura si sa te integrezi in familia lor, sa renunti la ideea de a conduce si sa accepti sprijinul si tutela socrilor.
Fiind intr-o cultura straina tie, poate nu ai cunostintele si experienta necesara sa adopti cele mai bune solutii pentru familie.
A doua varianta, in care nu poti accepta sa fi supusa socrilor, este separarea impreuna cu sotul.
Poate sotul nu-i de acord, sau accepta, dar in timp va regreta si risti sa renunte la tine, sau poate sa fie o solutie viabila.
Posibil ca tutela parintilor sa fie ceva normal, acceptabil in societatea japoneza, dar o familie condusa de sotie sa fie inacceptabil.
Nu cunosc cultura asa ca rog pe cele din Japonia sa se pronunte.
Eu as opta pentru prima varianta, pentru ca a doua prezinta niste riscuri, dar am impresia ca ai luat deja o decizie si vrei confirmarea.
ladyJ spune:
Dar cine te opreste sa vorbesti romaneste cu copilul? Ba mai mult, cine si cum iti poate interzice?
Nu trebuie sa fii japoneza intre japonezi, romanca inte romani, samd. E suficient sa fii ceea ce esti: o romanca care traieste in Japonia, care e casatorita cu un japonez si are un copil. Uneori, calea cea mai buna e cea mai simpla dintre toate.
Gradul de integrare e diferit, de la o persoana la alta. Nu vei fi niciodata o japoneza sadea, pentru ca tu nu esti nascuta si crescuta in cultura japoneza. Ceea ce nu e niciun bai. Esti ceea ce esti si cam asta e .
adra_bell spune:
Nu stiu cum sunt japonezii, dar mi se pare o prostie sa te opui ca nepotul sa nu invete limba mamei si sa nu aiba contact cu o alta cultura. O limba invatata largeste orizonturile, aduce ceva din sufletul acelui popor. In privinta limbii, trebuie sa inteleaga ca va vorbi japoneza, crescut fiind in Japonia, dar romana nu-i va face nici un rau, dimpotriva.
As fi mai romanca acasa si mai japoneza in societate. Nu inseamna ca daca te-ai maritat, ti-ai sters trecutul cu un burete, s-a dus de rapa toata personalitatea ta, d-acum te re-construiesti de la zero, pentru ca barbatul e japonez
In privinta soacrelor, diplomatia e solutia si de multe ori distanta apreciabila:D Daca nu sta cu voi in casa, n-o sa-ti puna microfoane sa vada cat din zi vorbesti romaneste, ce muzica asculti etc. Sotul mentine si el un echilibru, trebuie sa vorbesti cu el si sa-i spui ce te deranjeaza
Danuka30 spune:
Ela despre soacra mea nu stiu ce sa zic iarasi sunt confuza . Nu stiu cat ma iubeste ea pe mine . cu-o mana ma hraneste cu cealalta biciuieste.
Nu vreau sa fiu o Nora rea si barfitoare dar de cand desteptul de sotul meu a facut marea prostie de a-mi spune ca mama soacra a zis ca se sinucide ca se arunca in fata trenului daca ma ia de nevasta pe mine motivul fiind ca Mai are pe cap un copil problema acasa si sa Mai vin si eu care nu stiu sa scriu si sa citesc si nu sunt Buna de nimic , parca nu stiu cu ce ochi sa o privesc; Desi and a vazut ca eu sunt Asa luptatoare a recunoscut ca nu a fost de acord cu casatoria la inceput si ca acum este foarte bucuroasa ca fiul sau m-a ales pe mine .
hannen spune:
Eu inca mai astept ziua cand nu se va mai folosi drept comparatie familia islamica atunci cind ceva nu merge bine in propria-ti .Nu m-ar deranja daca comparatia ar avea vreo baza reala,insa cind e vorba de prejudecati...Adica zicem si noi asa pt. ca asa am auzit,deci nu are cum fi altfel .Daca noi am auzit asa,un caz,doua,noua...aah,pai asa e.Chiar de ne e rau ,ne consolam ca la altii e si mai rau?Sau ca mai sunt si altii in aceasi oala?Si ce raspunsuri civilizate,ma bucur.Insa ma intreb daca scria o alta fata exact aceleasi cuvinte despre familia ei adoptiva din arabia saudita,oare ce raspunsuri primea?Asaaa ,toti barbatii is la fel,insa daca era vorba de niste islamici ,olelei ce dezmierdari isi primeau ca natie/ religie.
Eu tot mai astept ziua in care nu vom mai umbla cu ocaua mica.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui ela_04 ce povestesti tu aici despre sotul tau e ceva general in randul barbatilor... nu cred ca tine de natie. Al meu are un stil aparte cei drept... incepe cu "da` mai odihnestete si tu draga! mai lasa-le!" sau "si noi cand ne odihnim?" bineinteles ca raspunsul meu vine sec "pe lumea ailalta dragul meu! ca o sa avem la timp..." rabdare multa si noroc! +29 |
Ela, ba eu as zice mai degraba ca ce face sotul e NU e general in randul barbatilor. Sotul ei o exploateaza maxim, si gravida si cu copilul in spate!!! Asta ti se pare tie normal? Ca mie mi se pare chiar foarte iesit din 'normal'.
Danuka, si sotul meu e manager de magazin mare, dar are alti angajati. Si daca cineva suna ca azi nu merge la servici, nu m-ar lua pe mine, ca el e in pana de muncitori! Ar fi si culmea! Si tu-la tejghea? Mie nu mi se pare ca vorbesti de un magazin mare, ci de o afacere de familie, mai degraba, un fel de corner-store.