Eu romanca vs eu japoneza

Eu romanca vs eu japoneza | Autor: Danuka30

Link direct la acest mesaj

Cer prea mult de la aceasta tara de imprumut sau imi cere ea prea mult?
Eu vs o alta eu cine castiga batalia ? Mi-e teama sa mi dau singura raspunsul si refuz sa ma declar invinsa .
In cazul meu trebuie sa fiu japoneza cand sunt intr-e japonezi , pe jumatate romanca cand sunt intr-e straini si romanca 100% doar acasa in Romania numai ca in ultima perioada s-Au cam amestecat . Aici mi se spune ca vorbesc prea mult ca exagerez , Ba Mai mult am fost diagnosticata de un om rand cu hiperactivitate argumentul fiind vorba multa , dezorganizarea si rasa alba din care fac parte ?!???
Pe cand in tara cunoscutii ma intreaba daca sunt bolnava sau ma simt rau caci sunt cam tacuta. De ce trebuie sa fiu aici japoneza ? Pentru ca asa mi se cere . De ce trebuie sa fiu romanca ? Pentru ca ma simt romanca si sunt romanca .iar partea mixta ?
Multi straini Au imprumut at anumite obiceiuri de aici si esti privit ciudat daca nu te comformezi ( nu este valabil pentru toti strainii sau toti romanii )

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Ai citit "Uimire si cutremur" de Amelie Nothomb ? O sa vezi ca nu esti singura care-si pune probleme de adaptare ...

www.polirom.ro/catalog/carte/uimire-si-cutremur-2271/" target="_blank">http://www.polirom.ro/catalog/carte/uimire-si-cutremur-2271/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuka30 spune:

Replicile raspunsurile si intrebarile mie adresate
"Ai acceptat sa te casatoresti cu un japonez deci I-Ai acceptat regulile si traditiile si obiceiurile esti sotie de japonez deci te comporti ca o sotie de japonez"
Cand am semnat ca sunt de acord si ma casatoresc cu cetatean ul X acolo nu scria ca Ai altfel de obligatii . Se intelege de la sine ca trebuie sa le respecti traditia , sa respecti regulile tarii in care locuiesti dar nu am auzit sa fie Mai mult de atat si nu incalc nici o regula .
" Nu te-Ai gandit ce inseamna casatoria cu un japonez ? "
Nu , m-am gandit nici la departare nici ca nu sa mi Mai pot vizita Tara atat de des . Ca orice tineri proaspat casatoriti gandeam pozitiv .
"Ar trebui sa-ti vizitezi Tara odata la 10 ani ca e scump si etc si trebuie sa strangeti bani pentru copil ( facultate , etc)
Odata la 10 ani ? Am fost anul trecut in Tara la 29 de ani urmatoarea data ar fi la 39, apoi 49 si cred ca ultima oara la 59 ca la 69 de ani nu cred ca I sa Mai am putere sa Mai fac o asa calatorie lunga de 12 ore cu un avion si 4 cu altul
Deci in concluzie Mai pot vizita Tara de 3 ori maxim 4 si apoi o voi vizita gratis de pe lumea cealalta .
"Copilului tau trebuie sa- I vorbesti in limba japoneza ca asta e limba vorbita aici "
Tu mama de japonez I-Ai vorbit Copilului tau in limba engleza ?
Tu mama de japonez de ce nu I Ai vorbit Copilului tau in limba turca de ex ?
Eu nu mi-am imaginat inainte de a ramane insarcinata si in timpul sarcinii ca propriul meu copil o sa vorbeasca alta limba ; pur si simplu nu mi-a trecut prin cap desi eram constienta de casatoria cu sotul meu nu faceam legatura copil cu japonez=limba japoneza . Nu cred ca mamicile se intreaba oare pe ce limba o vorbi copilul meu ?
"Copilul s-a nascut in Japonia deci este japonez "
Pai si cu jumatatea mea cum ramane ? De ce nu are dreptul sa fie si roman ? De ce Tara mea nu conteaza ?
"trebuie sa ramana doar cu cetatenia de aici pentru ca sta aici "
Dupa cum stiti si voi japonezii nu accepta dubla cetatenie si intr-o zi va trebui sa aleaga roman sau japonez dar de ce neaparat japonez ?
" Stiti , in viitor am vrea sa locuim in Romania ! Ce sa faceti acolo ?
" Stati Putin cum II puneti nume romanesc copilului ? Noi suntem neam de samourai se pierde traditia se pierde numele , trebuie
Sa ne gandim la nume nu se poate asa "
Pai omule am nascut baiat si Iti Duce numele de familie Mai departe ce daca e Marin sau Costica tot numele ala de familie il are
Si numele de familie este japonez Asa ca am si eu dreptul sa aleg un nume romanesc si acela a fost Mihail iar sotul a. Ales Leon de aici Leon Mihail

Mergi la inceput

mMultumesc ch_dana nu am citit aceasta carte dar sigur mi-ar placea sa o citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Wowww,Danuka!Ce povestesti tu parca e ceva desprins din alta lume!
Eu sunt casatorita de aproape 12 ani aici si nu am avut "norocul" sa mi se spuna chestiile astea.
Imi pare rau sa aud prin ce treci,imi pare rau sa aud ca viata ta aici e ,de fapt,o batalie.Sa iti dea Dumnezeu putere sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Sa ma adaptez am reusit destul de Bine dar nu mi cere tara cat imi cere familia
De tara esti acceptat daca iti vezi de treaba dar de familie Mai greu

Mergi la inceput

Aaaa,acum am inteles.Chiar nu poti sa il convingi pe sotul tau sa te inteleaga?Offf.

Mergi la inceput

Multumesc Ayumi !si eu Iti doresc Numai Bine ma bucur la tine totul este ok .
Nu stiu daca I duc Bine sau rau cred ca undeva la mijloc doar ca toate cele scrise si voi scrie in continuare parca nu-mi pica Bine si daca gresesc in ceea ce spun nu am supar daca cineva ma corecteaza .

Mergi la inceput

Stai linistita ca nu va te va corecta nimeni,pentru ca numai tu stii ce este in familia si in sufletul tau.Nici nu stiu ce sa zic,imi pare rau sa aud prin ce treci si ma gandesc cat de greu trebuie sa iti fie.Daca vreodata vei avea nevoie de ajutor,vei vrea sa discuti cu cineva,eu sunt aici.

Mergi la inceput

Eu stiu ca nu toti japonezii sunt la fel doar ca Asa este familia din care fac eu parte. Nu sunt nici nora si nici sotia perfecta am si eu "bubele"
Mele . Dar sa-mi spui sa nu-I mai gatesc mancare romaneasca copilului meu ca e Mai buna aia japoneza si ca mancarea japoneza este baza
Sau mancarea romaneasca ne costa prea mult si trebuie sa gatesc doar japonezeste sa nu-I Mai dau paine si sa I fac onigiri ca trebuie sa se invete cu asta si punct
Nu mi se pare corect . Nici macar cand a fost vorba de religie nu am avut un cuvant de spus pentru ca aici persoana care devine bunica pentru prima oara il Duce pe nepot la templu japonez Asa cum a teebuit sa l ducem pe fiul meu desi si mama mea devenise bunica pentru prima data numai a era departe si desi eu vroiam ca Mai intai sa-l botez si sa nu-l duc la templu japonez . Nu am inteles ce ifosa sau moft Mai e si treaba asta cu templul Mai ales ca familia nu are nici o religie si deci sunt atei.Nici de mine nu pot sa zic ca dorm cu biblia sub pat dar nici nu vreau sa mi se impuna sa merg la templu cand nimeni Din cei prezenti nu are nici o treaba cu budismul. Si a Mai trebuit sa trec inca o data pe la templu desi nu vroiam .Poate ca dramatizez un pic si poate ca doar fac pe victima nici eu nu Mai stiu daca am dreptate sau nu sau poate a exagerez si nu-mi dau seama.

Mergi la inceput

Ayumi ma bucur a am pe cine conta.
Am cautat pe forum fetele pe care le stiam eu ca locuiesc in Japonia dar de cand cu dezastrul de la Fukushima parca Au disparut toate chiar sunt uimita ca am Mai gasit pe cineva care locuieste aici adica pe tine.

Mergi la inceput