Rugaciune colectiva pt. a dobandi prunci buni (80)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Doamne ajuta!

Cami, multa sanatate Antoniei si sa va ajute Maica Domnului sa gasiti un medic potrivit (ati venit si la Bucuresti?)

LA MULTI ANI TUTUROR CARE POATA NUMELE SFANTULUI ANDREI!

Vineri [Tit 1, 15; 2,10; Lc. 20, 19-26]. „Dati cezarului cele ce sunt ale cezarului, si lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu"; asta inseamna a da fiecaruia ce-i al lui. in vremea noastra, in loc de „cele ce sunt ale cezarului" avem „cele lumesti" si problema se pune asa: cele lumesti, la vremea lor, cele dumnezeiesti, la vremea lor; dar oamenii s-au napustit asupra celor lumesti, iar cele dumnezeiesti sunt lasate deoparte. Ca atare, acestea din urma nu numai ca nu sunt pe locul cuvenit lor, adica pe primul plan, asa cum se cuvine, ci au cazut cu totul in uitare. Ca urmare a acestei uitari, aparent neintentionate, pomenirea lor se intuneca in constiinta, iar apoi devin tulburi si continutul, si temeiurile lor. De aici iau nastere slabiciunea convingerilor si subrezenia credintei, iar apoi instrainarea de ea si clatinarea in bataia vanturilor tuturor invataturilor mincinoase. Aceasta cale o strabate oricine da dovada de nepasare fata de cele dumnezeiesti; si tot aceasta cale o strabate si societatea atunci cand in randuielile sale incepe sa nu mai ia aminte la cerintele lui Dumnezeu. Atunci cand cele dumnezeiesti trec pe ultimul plan, in societate incepe sa se instapaneasca emanciparea fata de cerintele lui Dumnezeu - in plan intelectual, moral si estetic -, iar secularizarea (slujirea duhului acestei vremi) in politica, obiceiuri, distractii, iar apoi in educatie si in toate institutiile, in ziua de azi, despre cele dumnezeiesti nu gandeste, nu vorbeste, nu scrie nimeni si nici macar prin minte nu le trece oamenilor sa le aiba in vedere in intreprinderile lor. Mai trebuie, atunci, sa ne minunam ca invataturile potrivnice credintei sunt primite in societate si ca societatea inclina catre o necredinta generala?


Sambata [Efes. 1, 16-23; Lc. 12,32-40]. „Sa fie mijloacele voastre incinse si facliile voastre aprinse." Trebuie sa fii gata in orice clipa: nu stii cand va veni Domnul fie pentru infricosata Judecata, fie pentru a te lua de aici; oricare din doua, pentru tine este tot una. Moartea este hotaratoare; ea aduce deznodamantul intregii vieti si va trebui sa te multumesti intreaga vesnicie cu ceea ce ai agonisit aici. Bunatati ai agonisit, buna va fi soarta ta; rele ai agonisit, vei avea parte de o soarta rea. Acesta e un lucru tot atat de adevarat pe cat e de adevarat faptul ca existi; si clipa hotaratoare poate sa vina chiar in acest minut in care citesti randurile de fata, iar apoi. sfarsitul. Peste soarta ta va fi pusa o pecete pe care nimeni nu o va mai putea ridica. Ai la ce sa te gandesti!... Ar trebui sa ne miram insa de faptul ca atat de putini oameni se gandesc la acest lucru. Ce taina se infaptuieste cu noi! Stim cu totii ca moartea bate la usa, ca e cu neputinta sa scapi de ea si totusi mai nimeni nu o are in gand; iar ea vine pe neasteptate si rapeste... Si mai mult. Chiar atunci cand ii cuprind durerile mortii, oamenii tot nu se gandesc ca a venit sfarsitul. Psihologii n-au decat sa dezlege cum vor aceasta taina din perspectiva stiintifica; din perspectiva duhovniceasca, nu putem sa nu vedem aici o neinteleasa amagire de sine, care nu-i ocoleste decat pe cei trezvitori.

A douazeci si opta duminica dupa Cincizecime[Col. 1, 12-18; Lc. 14, 16-24]. „Multi chemati, putini alesi." Chemati sunt toti crestinii, iar alesi, aceia dintre crestini au atat credinta, cat si viata crestineasca, in primele timpuri ale crestinismului, la credinta oamenii erau chemati prin propovaduire; noi suntem chemati prin insasi nasterea noastra si prin cresterea primita intre crestini. Si slava lui Dumnezeu! O jumatate din drum, adica intrarea in crestinism si inradacinarea temeiurilor acestuia in inima noastra, ce are loc inca din copilarie, o strabatem fara nici o osteneala. Credinta noastra, ne-am simti indemnati sa credem, ar trebui sa fie cu atat mai puternica, iar viata cu atat mai vrednica de chemare. Asa a si fost, insa de catva timp lucrurile s-au schimbat la noi. In educatia scolara sunt ingaduite principii necrestine, care ii strica pe tineri; in societate au patruns obiceiuri necrestinesti, care ii pervertesc pe acestia in continuare, dupa iesirea din scoala, si nu e lucru de mirare daca alesii fiind dintotdeauna putini, dupa cuvantul lui Dumnezeu, in vremea noastra ei sunt si mai putini. Acesta este duhul veacului - anticrestinesc! Ce va fi mai departe? Daca la noi nu se vor schimba mijloacele de educatie si obiceiurile societatii, adevaratul crestinism va slabi din ce in ce mai mult, iar in cele din urma se va stinge de tot; va ramane doar numele de crestin,
insa duh crestinesc nu va mai fi. Duhul lumesc umple toate. Ce este de facut? Sa ne rugam...

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:



Luni [Evr. 3,5-11; 17-19; Lc. 20,27-44]. Saducheii aveau un argument impotriva invierii, pe care il socoteau de nebiruit; Domnul insa 1-a rasturnat in cateva cuvinte si inca atat de limpede, ca toti au priceput si iau recunoscut pe saduchei biruiti de adevarul spuselor Sale (Lc. 20, 27-40).
Ceea ce erau pe atunci saducheii sunt acum necredinciosii de toate soiurile. Acestia au nascocit o sumedenie de presupuneri fanteziste, le-au ridicat la rangul de adevaruri de netagaduit si se lauda cu ele, gandindu-se ca nimeni n-are ce sa mai spuna impotriva lor. De fapt, aceste presupuneri sunt atat de desarte, incat nici nu merita sa-ti deschizi gura impotriva lor. Toate filozofarile lor sunt un castel din carti de joc: sufla si se va darama. Nici nu trebuie combatute, ci tratate la fel ca visele. Cand cineva combate un vis, nu se apuca sa demonstreze neconcordante de ansamblu sau partiale in vis, ci spune pur si simplu: „Nu e decat un vis", si cu asta problema e inchisa. Iata, de pilda, teoria formarii cosmosului din fragmente de nebuloasa, dimpreuna cu „proptelele" sale: teoria generatiei spontanee, teoria darwinista a evolutiei speciilor si acea nascocire de necrezut care spune ca omul se trage din maimuta. Toate acestea sunt ca aiurarea unui lunatic. Citindu-le, ti se pare ca umbli in intuneric. Dar savantii? Dar ce poti sa faci cu savantii? Deviza lor este: „De nu va place n-ascultati, dar nici sa mint nu ma-mpiedicati".

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anna85 spune:

Doamne ajuta!
Va multumesc ca v-ati gandit la mine! Am fost la medic si mi-a recomandat sa repet echo dp o sapt, ca nu era suficient dezvoltat endometru pt ziua a 14-a. Dar pe 21 cand am fost tocmai avusese loc ovulatia si nu mi-a mai facut histeroscopie asa cum imi spusese... Astept insa o minune, caci a inceput postul...
Vasi va ofer cu ocazia Sf. Gheorghe de la Cernica, a Sf. Varvara, ce va urma, a Sf. Sava, a Sf. Nicolae si a Sf. Filofteia!

Ana-Maria, 26 ani, Mutatia-844A>G in gena PAI- I, in stare homozigota, Mutatiile 677C>T si 1298 A>C in gena MTHFR prezente in stare heterozigota, doua sarcini oprite din evolutie: prima la 5 saptamani si 4 zile, in 2011, a doua la 7 sapt si 4 zile, sub tratament cu arefam 200 -3/zi, aspenter -1/zi, acifol 1/zi, femibion,1/zi, magneb6 1/zi, cetebe 1/zi, coenzima q10 1/zi, vitamina e 1/zi, descoperita la 11 sapt, in august 2012. Operatie laparoscopica pt ovare micropolichistice, martie 2012.
"Atunci cand exista dragoste si jertfire de sine, totdeauna se pune unul in situatia celuilalt, il intelege si il doare. Si atunci cand cineva il primeste pe aproapele in inima sa indurerata, il primeste pe insusi Hristos, Care il umple cu si mai multa veselie duhovniceasca."(Parintele Paisie Aghioritul)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Cami, ti-am scris ieri PM.
Sanatate Antoniei. Nadejde, o sa fie bine.
Sunt asa de multi Sfinti sarbatoriti in perioada asta, parca ca sa ne bucuram in fiecare zi.
Sa aveti o zi plina de bucurie duhovniceasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioanact spune:


Doamne Ajuta!

N-am m scris demult.
Intai: La multi ani, tuturor celor care poarta numele Sfantului Apostol Andrei!
In al doilea rand : La multi ani, tuturor romanilor!

Din ce-am retinut :
cami_antonia Sanatate multa Antoniei! Ne rugam sa gasesti un medic bun si cu tratament sa se vindece Antonia.
Sanatate multa si Petrei!
pogonici inca n-am inceput serviciul. Nu m-au anuntat.
Speram dupa alegeri.

Legat de rugaciune: stie si Ioana: Tatal nostru, Ingerasul, Aparatoare Doamna (cantat), Cuvine-se cu adevarat, are ureche muzicala cat si voce. (ii cantam cand era m mica inainte de culcare, si ea a retinut)

La gradinita au invatat colinde: Domn Domn sa-naltam, Mos Craciun.
Justina si ea zice sa facem seara ugaciune.
Abia astept sa m creasca ca fetita MareiAnisia sa inteleaga m multe despre Dumnezeu, sfinti.
Sanatate multa si Irinei!

Asa..ca tot ati intrebat de deeva. Am reusit sa vb la tel cu ea.
E bine, insa nu cu bebe (inca).
Nu are calculator, si de aceia nu poate intra pe forum sa ne citeasca.
Sta acasa si face un tratament.
Te asteptam Claudia cu vesti bune cat mai repede!

Post usor in continuare sa aveti!


ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:


Buna,

Anna, ma bucur ca ne-ai dat un semn in sfarsit. deci ne rugam in continuare pentru vestea buna

Ioanact, multumesc de urari si cat mai multe bucurii de la printesele tale

Marti [Evr. 4,1-13; Lc. 21,12-19]. „Si veti fi urati de toti pentru numele Meu." Cine va trage in sine cat de putin din duhul lumii, acela va devein rece fata de crestinism si de invataturile lui. Aceasta nepasare se va schimba in ura atunci cand omul intarzie in ea mult timp, fara sa-si vina in fire si mai ales daca se va lipi de el vreo frantura de invatatura vatamatoare de suflet. Duhul lumii, cu toate invataturile vatamatoare de suflet care il insotesc, este un duh potrivnic lui Hristos, este duhul lui Antihrist; raspandirea lui inseamna raspandirea urii fata de credinta crestina si randuielile crestine de viata. Se pare ca in jurul nostru cam intracolo se indreapta lucrurile. De vreme ce peste tot nu auzi decat ragete nelegiuite, nu este de mirare daca in curand va incepe sa se intample ceea ce a prezis Hristos: „Vor pune mainile pe voi... si va vor prigoni... si veti fi dusi... si va vor omora". Duhul lui Antihrist este intotdeauna acelasi; ceea ce a fost la inceput va fi si acum, poate in alta forma, dar cu acelasi inteles. Ce este de facut, atunci? „intru rabdarea voastra veti dobandi sufletele voastre". Rabda, avand pe buze si in inima cuvantul nestramutat al marturisirii adevarului.

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul



Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:


Buna dimineata,

Cami, ce vesti ai?

indraznesc sa va rog sa va rugati pentru sanatatea noastra, a mea si a sotului, ca avem ceva incercari de trecut,sper cu bine si cu folos

Miercuri [Evr. 5, 11; 6, 8; Lc. 21, 5-7; 10-11, 20-24]. Ucenicii I-au aratat Domnului frumusetea zidirilor si podoabelor templului, dar El a zis: „Vor veni zile cand din cele ce vedeti nu va ramane piatra pe piatra care sa nu se risipeasca". Asa sfarsesc toate frumusetile acestei lumi. Ele par trainice si vesnice, insa nu dupa multa vreme vezi ca parca nici n-ar fi fost: frumusetea se ofileste, slava apune, mintile imbatranesc, iar vesmintele se ponosesc. Toate lucrurile lumesti poarta in sine o putere nimicitoare, care nu ramane ca o samanta neincoltita, ci e tot timpul in lucrare si se indreapta fara de zabava catre tinta sa. „Chipul acestei lumi trece; ca un chip trece omul: strange comori, si nu stie cui le aduna pe ele." Iar noi ne agitam mereu, ne facem griji, iar grijile noastre nu se mai termina, in jurul nostru ne intampina mereu lectii de viata, dar nu ne invatam nicidecum minte, de parca am fi orbi si n-am vedea nimic. La drept vorbind, chiar suntem orbi sau mai bine zis, orbiti: ne credem fara de sfarsit - pe noi insine si ceea ce ne inconjoara si ne stapaneste. Si mai ce? Aranjan-du-ne bine (dupa parerea noastra), ni se pare ca pozitia noastra este solida ca o stanca, in vreme ce ea seamana mai degraba cu o mlastina: acum, acum te duci la fund. Dar nu simtim aceasta si ne desfatam cu nepasare de cele trecatoare, de parca acestea ar ramane pentru totdeauna. Sa ne rugam, dar, ca Domnul sa ne deschida ochii mintii si sa vedem toate nu asa cum ni se par acum, ci asa cum sunt ele de fapt.

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-sava-sfintit-sfantul-mucenic-anastasie-sfantul-cuvios-nectarie-98155.html
Despre Sf. Sava cel Sfintit

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_g spune:

Mara, sanatate multa.

Va trimit un link cu mizica ortodoxa, Divna Ljubojevic.
N-am auzit-o pana acum dar mi se pare minunata

este un playlist (sa le ascultati pe toate...)
http://www.youtube.com/watch?v=F_U6WS3L-7E&feature=autoplay&list=PL8CD12A06ABDF2317&playnext=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MaraAnisia spune:

Doamne ajuta!

Va doresc tuturor mamicilor si copilasilor sa va pazeasca Sfantul Nicolae si sa va ajute sa dobanditi daruri cu folos!

LA MULTI ANI! tuturor celor ce poarta numele Sf. Nicolae, sa fiti sanatosi si ocrotiti


CAteva informatii despre dragul nostru Sfant Nicolae:
http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfantul-ierarh-nicolae-127444.html

http://www.sfantulnicolae.info/

Lili , multumesc de gandul bun. intr-adevar Divna canta extraordinar de frumos, si noi o ascultam cam de un an si ceva si tot ne place, mai ales cand canta in lb greaca (Kyrie Eleison e preferata mea)

Joi [Evr. 7, 1-6; Lc. 21, 28-33]. „Luati aminte la voi insiva, sa nu se ingreuneze inimile voastre de mancare si de bautura si de grijile vietii si ziua aceea sa vina peste voi fara de veste." „Ziua aceea", adica ziua cea de pe urma a lumii sau a fiecaruia dintre noi, vine ca un fur si ne inhata ca o cursa; de aceea si porunceste Domnul: „Asadar, privegheati in toata vremea, rugandu-va" (Lc. 21, 36). Si intrucat indestularea si multele griji lumesti sunt cei dintai vrajmasi ai privegherii si rugaciunii, ni s-a spus dinainte sa nu ne ingaduim a ne ingreuna cu mancare, bautura si cu grijile acestei vieti. Cum poate sa privegheze cel care a mancat, a baut, s-a veselit, s-a culcat, a dormit pe saturate si a luat-o iar de la capat? Cand are timp sa se roage cel care este zi si noapte prins cu griji lumesti? Dar ce sa fac?, vei spune, fara mancare nu se poate, iar mancarea trebuie castigata. Cum sa nu te ingrijesti de asta? Domnul n-a zis sa nu muncesti, sa nu mananci, sa nu bei, ci a zis „sa nu se ingreuneze inima voastra". Cu mainile sa muncesti, dar inima sa ti-o pastrezi libera; de mancat sa mananci, dar sa nu te ingreunezi cu mancarea; si vin sa bei daca este nevoie, dar nu pana cand ti se tulbura capul si inima. Desparte cele din afara ale tale de cele dinlauntru: cele din urma sa fie lucrarea vietii tale, iar cele dintai, numai pe deasupra; inlauntru sa fii cu luarea aminte si cu inima, iar in afara, numai cu trupul, cu mainile, cu picioarele si cu ochii: „privegheaza in toata vremea rugan-du-te", ca sa te invrednicesti a sta fara teama inaintea Fiului Omului. Pentru a te invrednici de acest lucru, trebuie sa te asezi inaintea Domnului inca de aici; iar pentru asta nu este decat un singur mijloc: rugaciunea cu trezvie savarsita cu mintea in inima. Pe cel care va face asta, „ziua aceea" nu-1 va lua pe neasteptate.

Din TALCUIRI DIN SFANTA SCRIPTURA PENTRU FIECARE ZI DIN AN a Sfantului Teofan Zavoratul


Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului



Mergi la inceput