Bv Bobuletz, Mirabela! Hai Lalu! Hai Gabi! (27)
Raspunsuri - Pagina 10
stella87 spune:
Lalu, am avut si eu in sarcina o noapte mai ciudata, cu frisoane, am pus pilota pe mine, va povesteam ca era super cald, iar eu tremuram. La fel n-am facut febra, nu ma simteam racita... Atunci am citit ca frisoanele ar mai putea fi de la tensiune mare sau o stare de anxietate.
fericita 37+ cu
lalu85 spune:
Da...nu stiu ca sa zic...tensiune mare nu am si nu am avut niciodata iar anxietate este ff posibil desi tind sa cred ca poate ma luat curentul si am racit putin ca vad ca acum am inceput sa stranut, probabil este de la aerul conditionat, caci zilele astea a fost indispensabil.
lalu85 40+ cu
Bob_Pixel spune:
Seara buna, bulinici si mamici !
Avem primul bobocel aterizat in cuibusor !!! Felicitari, Miraleba, sa va traiasca, sa fie sanatos si cumintel (macar la inceput ) si sa fie asa nazdravan la vorba ca fratiorul lui !
Loryd, ce fericire ca vine sotul acasa !!! Pfiu, pot doar sa-mi imaginez emotiile!
Daniela, esti o norocoasa, ai gasit pe cine trebuia la momentul oportun, iar bebe a venit exact cand trebuia: adica atunci cand a vrut ! Imi place mult numele Emma, il am ca optiune solida pentru bebelina2, cand o vom avea.
Kytanutz, chiar ca e ceva in neregula: tu sa dormi?!!! Iepurasul duracell n-are pace, domne !! Ma bucur ca azi esti mai bine, a fost doar un episod neplacut, dar e bine de tinut minte ca mai exista si d-astea fara sa presupuna caratul valijoarei Oricum, fulgerele alea de le zici nu imi plac deloc, ia treci mataluta cu bulina-n sus, sa-ti rontai prada de azi de la piata la tv/o carte ceva !! Hai, fuguta !!
Mami.ilinca, vreau pepene rosuuuuu, daaaaa . Ieri sotul a facut gratar cu de toate de la macelaria arabeasca (noi nu mancam porc) . Ce culoare e camera lui bebe?
Adina, hai ca mai e putin si vine si doctorul, sigur nu faci surpriza pana atunci.
Olivette, am si eu dureri de spate/mijloc, disconfort de la pozitii incomode (scaun, spalat vase, calcat rufe etc.). Eu opresc orice fac, iau no-spa si ma intind si stau ca oul, nu imi place sa simt...nimic, in afara de relaxare totala si misunat de rama mica in bulina. Si eu abia astept racorica d eluni, mai avem o seara, yupiiii !
Anka, e horror ce zici acolo, cu muncitorul, cred ca nu-ti mai trebuia nimic in momentele alea. Iar efortul depus la curatenie..eh, inutil sa-ti mai zic eu acum ce greseala imensa a fost ! Eu prefer sa stau cu moloz in casa decat sa pun mana pe ceva atat de solicitant. Inca am 2-3 pete de vopsea pe parchet, acolo le las, pentru posteritate BIne ca ati prins doctorul la timp si ati rezolvat criza. Saracul tau sot, l-ai speriat teribil, cred.
Oana, ce bine ca experienta Filantropia a fost una pozitiva. David e un frate mai mare de nadejde deja Adaptare usoara in noua formula !
Patric, m-ai fleostit nitel Haioasa faza cu tati care zice ca bebe e "mititica". Jos palaria pentru tati priceput, oricum !
Ramona_BM, distractie placuta cu prietena ta, ce-mi place sa-mi am prietenele alaturi, sa vorbim cate in luna si-n stele
ramona7575, mie-mi convine daca se respecta zicala conform careia asa cum e bb in burta, e si afara. Dragonelul nostru e tare somnorici noaptea Eu in ultima vreme constat cu uimire ca la somnul de dupa amiaza ma teleportez. Pun capul pe perna si ma trezesc dupa 2-3 ore cu senzatia ca abia m-am intins. Lemn sunt!
Olivette, nu cred ca nasti asa, deodata. Dar trebuie musai sa rezolvi cu durerile alea de spate, ca iti dau si o stare psihica naspa. Fii cumintica, dar fa-ti si bagajul, macar in mare. Sau lasa pe hartie scrisa clar lista. E mai bine sa fii pregatita, deja esti la 36+, vezi bine ce e la odisee, da? Eu dorm destul de mult pe spate, bb ma impunge cand dorm pe laterale si ofteeeez si-i zic ceva de ma-sa ca ma pune sa ma foiesc. Uneori ma ajuta sotul si ma impinge sa ma rostogolesc
Stela, bleaaaacsss, gandaceii ma infioara. Ii urasc. Sper sa scapati rapid de ei, cred ca puseul asta de canicula e de vina. Noi am avut surpriza sa ne pricopsim cu scarbosenii desi casa e chiar curata (asta nu prea conteaza, am constatat ). Am pus pe seama vecinilor de palier, care s-au mutat recent intr-un apartament gol de ceva timp si au renovat ca era prapad inauntru si am tras concluzia ca au migrat de acolo...
Lalu, nu te speria de cezariana, gandeste-te ca, asa cum unele mamici lauda nasterile naturale si si le doresc din start, asa sunt si cele care fac cezariene. Are si ceza partile ei bune, sunt sigura (eu aproape ca m-am impacat cu gandul si uit de naturala cand ma gandesc ca totul se poate rezolva asa rapid si eficient ) Ai un boboc mai mamos, vrea sa stea cu mami lui, asa sa-i zici cand vrea sa se insoare : "Unde te grabesti, Petru, hai mai stai cu mama, nu te duce cu femeia asta rea si urata!"
Lulutza, sustin 100% "cura de facut nimic" ! Uneori sunt maestra la asa ceva, alteori n-am stare deloc (asa, ca la Kytanutz )
Adriana, felicitari pentru 37s ! Eu va serbez cu o cana de lapte rece !
Dana, bine ai revenit ! Cam pe acolo suntem si noi : bebe s-a sucit INVERS in loc de cum trebuie in sapt 30 (cred ca n-au simtul directiei ai nostri ) si ne indreptam tot mai sigur spre ceza. Sotul mi-e necajit ca ne intarzie planurile pentru bb2, dar amandoi suntem constienti ca facem ce e mai bine pentru bebe si asta e, acceptam si operatia nesuferita. Important e ca Adela e in grafic, trebuie monitorizate miscarile (ma rog, valabil pentru toate din noi asta). Cred ca e mai bine ca e si manutza pusa intre cordon si gat, si-l poate impinge afara singurica, daca n-a facut-o deja.
Moro, vrem si noi chec, ne dai ?
Pfiu, scriu mesajul asta de la 8, mai am de zis, dar il trimit sa nu-l pierd
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !
Bob_Pixel spune:
Eu sunt varza de obosita !! Aseara m-a plimbat sotul prin cartier de mi-au iesit creierii. Ma umflasem toata de la caldura (desi am iesit la 7 seara!!), aveam degetele ca niste carnaciori
Azi a organizat el iesire-surpriza la Pustnicu, m-a plimbat putintel si apoi am luat pranzul pe o terasa in padurice, pfiuu, tare frumos a fost. Dar tot asa, obositor rau. M-am teleportat 2 ore jumate de n-am stiut de mine, eu tot ce-mi aduc aminte e ca m-am pus la 4 in pat, m-am foit nitel de la caldura si m-am trezit la 6 jumate transpirata fleasca. Bebe toata ziua n-a scos un cuvintel, inainte sa adorm a falfait timid si acum vad ca da semne de trezire, dar cred ca e rupt de oboseala si el/ea. Maine am programata o "cura de facut nimic", sa ne dregem dupa atat efort
Pupici, o saptamana frumoasa si racoroasa sa avem !!
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !
stella87 spune:
Da, Lalu, poate sa fie de la AC Eu l-am exclus, ca n-am La mine o fi fost pe fond de stres, ca nici eu n-am avut niciodata tensiunea mare. Oricum, a fost un episod trecator. Sper asa sa fie si la tine
Bob, asa m-am teleportat si eu azi, 3 ore juma M-am trezit seara. Sa vezi ce tumbe fac eu la noapte prin pat, ca somnul nu cred ca ma mai ia. Foarte dragut sotul cum te-a surprins Odihna placuta maine
fericita 37+ cu
tzitziri spune:
Legat de ambele experiente - nastere naturala versus nastere prin cezariana...
Eu nu am fost niciodata genul care sa imi pun ceva in cap si sa nu ma mai dezlipesc de ideea respectiva.Adica am avut la ambele sarcini medici in care sa am incredere si pe criteriul asta i-am lasat sa stabileasca ce si cum.Asa nu am fost dezamagita nici ca prima data cand ar fi fost indicatie de cezariana prin prezenta pelviana, am nascut totusi natural, si nici acum nu am fost dezamagita ca nu s-a putut natural si cand ar fi lasat natura sa se intample minunea (desi era tot pelviana)
Ambele au avantaje si dezavantaje...
La nastere naturala am fost foarte fericita ca mi s-a rupt apa.Pentru ca asta m-a scutit sa stau acasa crispata toata, sa numar contractii, minute, sa ma duc la spital cu travaliu fals si altele.La mine era clar ca atunci vine David pe lume. 10 ore de travaliu, fara complicatii, fara probleme, epidurala, epiziotomie. Nu as fi fost in stare primele 24 de ore sa am eu grija de el (ca s-a mai discutat aici de rooming in).Oricum la Giulesti nu se punea problema de stat in camera cu bb.Lactatia s-a instalat la multe zile dupa, asa ca tot ca la cezariana a fost....Refacerea fizica - am stat vreo saptamana si ceva cu colacelul dupa mine (altfel nu puteam sta jos).
Acum - am stiut clar cand va fi momentul, lucru care pentru mine psihic a insemnat mult.Nu imi place sa provoc eu chestiile care TREBUIE sa vina natural, dar in situatia mea nu exista alta optiune mai buna. Operatie de o ora, stat inca pana a doua zi dimineata in salonul de cezariene si a doua zi mers la bb. Si am stat cu ea impreuna - dar iar spun sincer ca fara ajutor nu ma descurcam sa am numai eu grija de ea. Si acum stiu ce inseamna si rooming in...dar cand bb incepe sa planga si eu sunt la 10 pasi de ea si stiu ca o sa imi ia la inceput si 2-3 minute pana sa fac toate manevrele sa ma dau jos din pat, nu mai e asa de placut..Noroc ca dupa o zi eram din e in ce mai rapida, dar oricum primele 24 de ore exclus ca as fi facut fata singura..De lactatie nu a fost cazul, dar cum nici la nasterea naturala nu s-a instalat prea repede, ma indoiesc ca acum ar fi fost cazul sa fie mai rapid. In privinta refacerii - am o taietura pe care nici nu am apucat sa o vad (e sub burta),dar e oricum mai usor decat imi inchipuiam initial. Am reusit chiar sa ma ridic cu mandra in brate din fotoliul Poang (de ala care e mai inclinat spre spate) fara ajutor si fara probleme si fara dureri- cu David in brate nu reusisem aceeasi performanta sa ma ridic singura fara macara ...
Eu sunt pro tot ce e natural.De aia nasterea naturala e clara ca avantaje.E clar ca atunci a ales copilul sa vina, e clar ca sunt si chestii astrale sau alte combinatii avantajoase atat pentru mama cat si pentru copil- de aia e naturala. Ca vine de la natura si ce e de la natura e bun. Dar totusi, cand nu se poate altfel, sau si daca e alegerea mamei pana la urma, cezariana are si ea niste mici avantaje care poate uneori nu trebuie ignorate sau sa consideram ca e rau daca ajungem acolo.Rezultatul final e minunat in ambele cazuri, asa ca ce cale s-a ales si de ce conteaza mai putin.
Parerea mea
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
raluca22 spune:
Buna fetelor,
Felicitari Mirabelac !Sa fie sanatos, sa va bucurati de bebe Andrei Calin.
Moro eu am si in interior si in exterior ,de retras s-au mai retras dar daca fac efort sau ma constip atunci se inflameaza.Cu crema de galbenele poti sa-ti dai fara grija nu este interzisa in sarcina.
Robert Andrei(15.03.2007)34+
mami.ilinca spune:
Oana:
Bob:am zugravit camera noastra de parinti, de fapt am refacut culoarea, un verde deschis.Bebe va sta cu noi 2 in camera cat o sa vrea ea sau pana cand o primeste surioara ei mai mare in camera.O sa pun patutul langa patul nostru. Nu vreau sa schimb nimic din obiceiurile fetitei mai mari, are camera ei (portocaliu pal) , doarme singurica acolo si suntem tare multumiti.Sa vedem cum o sa fie in formula 3+1 , astea ar fi planurile
Anidaz, Corinuka,Kytana,Virginia, restulo burticilor, hai mai aruncati un rand pe aici sa stim ca sunteti cuminti...
PaulaFrida spune:
Buna dimineata fete dragi
Va invit la un milkshake delicios
Sper ca toata lumea a avut un weekend fain
Al nostru a fost fain,azi noapte a plouatacum sufla vantul si e racoare,asa bine e
Am vazut ca a aparut si primul baietel
Felicitari Mirabela!!!Recuperare super usoara!!!
Bine-ai venit pe lume Andrei Calin!!!Sa cresti mare,sanatos,norocos si fericit!!!
-icei tuturor burticilor si bebicilor
Sa aveti o zii frumoasa si racoroasa
Paulafericita 35+ cu Roland
Kytana spune:
Buna dimineata burtici,
Ce mai faceti? Eu iarasi nu am reusit sa dorm, am avut o groaza de cosmaruri, m-am trezit lac de apa, abia pe la 5 am atipit iar la 7 m-am trezit. Ma dor ochii si capul grozav de tare. Burtica cum m-am dat jos din pat,cum a inceput sa trimita iar fulgere. Ieri am stat numai in pat, astazi probabil voi face la fel. Sper sa se raceasca sa imi vina si mie puterile.
Imi pare rau ca nu nominalizez, nu ma pot deloc concentra. Va pup pe toate, pe rand, la fel si boboceii si bobocitele!
Lalu, pentru tine las totusi nite motate
Hai Lalu
34+ cu
-= Love life, live love =-