Ne putem mandri cu:

Ne putem mandri cu: | Autor: Mickyyy

Link direct la acest mesaj

transfagarasanul - in top 15 cele mai frumoase sosele din lume - " Top Gear also named this road as the best road in the world !"

Va invit sa completati, cu lucruri mai mult sau mai putin cunoscute despre Romania.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Moama, mi s-a zbarlit paru' pe mana de emotie. Plus ca am ametit de atatea serpentine supraetajate. Eu nu am nimic de adaugat, decat ca s-a marit pipota in mine de mandrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

medaliile obtinute de elevii nostri la Olimpiada de informatica:
http://www.cotidianul.ro/elevii-romani-au-obtinut-patru-medalii-la-olimpiada-balcanica-de-informatica-191957/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danuka30 spune:

Daca incepem cu prezentul :
Medaliatii nostrii la Jocurile Olimpice
Adele si ia noastra romaneasca ajunsa pe copertile revistei Vogue,
Colectia de primavara vara a lui Tom Ford , colectie inspirata de ia noastra romaneasca
O alta colectie semnata Ingrid Vlasov( colectie inspirata tot de costumele noaste nationale) care a incantat-o pe Lady Gaga si ulterior si-a achizitionat si ea o rochita semnata Ingrid Vlasov
Gerovital H3 ( produsele dar si clinica ) Clinica sau spa (nu stiu daca am tradus corect)pentru ca acest articol Scris in limba japoneza l-am gasit aici in Yokohama
Produsele noastre cosmetice AslaVital si din nou Gerovital
Cusaturile noastre artizanale ,Ia noastra , croseta macrameul si minunile care ies din ele .Salon de infrumusetare care foloseste produse cosmetice romanesti .toate acestea sunt cunoscute aici in Japonia si ma fac sa ma simt mandra ca sunt romanca

Mergi la inceput

Desigur nu doar prin ce am scris Mai sus sunt mandra ca sunt romanca , ar fi o sumedenenie de motive sa ma mandresc cu tara mea si sa ma mandresc
Ca sunt romanca

Mergi la inceput

ar Mai fi de adaugat la categoria "Minunile noastre romanesti":
-Profesorul roman din USA care si-a dat viata pentru a salva elevii sai de teroristul hotarat sa omoare tot ce ii iesea in cale.
- Giuliano baietelul caruia I s-a dus vestea in toata lumea pentru performantele sale sportive.
Filmul 4 luni, 3 saptamani si doua zile
Mihaela Ursuleasa (pianista care din pacate a trecut in lumea de dincolo...)
Ciprian Porumbescu si George Enescu "clasicii nemuritori "
Costel "Pavarotti al romanilor"
Asta din ce imi amintesc eu ; si daca as da un search pe net cu "un roman a inventat" cred Lista s-ar dubla instantaneu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Nicolae Steinhardt, Richard Wurmbrand, Radu Gyr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Eu am inteles din primul post ca voi vedea numai lucruri frumoase, cum e Transu'. Si cand colo, vad mesaje din care trebuie sa-mi imaginez morti.

Danuka, nu intelege gresit, dar ce s-a intamplat cu Moni si Bibi m-a dat peste cap. Nu mai vreau!

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Raza de soare, sa fie neaparat lucruri?? Pentru mine Romania nu e numai un loc, ci oameni, vieti, experiente. Uite, mai ieri am intalnit o austriaca, absolut in multime si intamplator, care, auzind ca vorbim romaneste (!!), ne-a intrebat de unde suntem. 'Din Romania!', zicem noi. 'Nu, nu, stiu ca din Romania (), de unde DIN Romania' ... ca ei Romania ii este tare draga. Zbang! Fiind profesor universitar, inca de dupa revolutia din '89 a participat la diverse schimburi de experienta cu universitatile din tara, vizitand multe locuri din Romania.Cica romanii sunt destepti, tara e frumoasa tare, pacat de conjunctura istorica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui JuliaSM

Raza de soare, sa fie neaparat lucruri?? Pentru mine Romania nu e numai un loc, ci oameni, vieti, experiente.

Julia, eu am inteles ce spui tu, tu n-ai inteles ce spun eu.

Unii dintre noi se mandresc cu gestul eroic al unui profesor, dar...la fel de bine putem insira numele celor care au pierit in razboaie. Ei de ce ar fi mai prejos? Dimpotriva!

Cand am intrat la acest subiect, repet, nu ma gandeam ca trebuie sa insir oameni morti, ca sa arat cat de mandra sunt ca sunt romanca. Voiam sa intru cu placere la subiect, sa vad, poate, locuri noi, nedescoperite si "stricate" de turisti. Ma si vedeam urcand in masina si plecand spre te miri unde...
Nu voiam sa intru si sa ma cutremur imaginandu-mi un nebun impuscand in stanga si-n dreapta.

Cred cu tarie ca se stie suficient de Eminescu, Hasdeu, Cantemir, etc (desi, la ultimele examene de Bacalaureat...), Hagi, Nadia, dar asta nu inseamna ca trebuie sa bagam in lista sutele, miile de nume pe care le putem gasi la un simplu click, apoi sa spunem "Ma mandresc ca sunt roman".

In fine...nu vreau, repet, nu vreau sa isc discutii contradictorii.

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Am inteles, Raza de soare, am inteles.

Mergi la inceput