Licurici de ianuarie-februarie 2009 (169)
Raspunsuri - Pagina 9
cami_antonia spune:
miere mie mi-a zis pediatrul ei ca la intoleranta de gluten se face diarie nu constipatie
si mi-a dezamorsat imediat banuiala mea
ca si antonia arre dureri de burtica permanente
si kk cu sange si lipsa poftei de mancare de cand s-a nascut
offffff
pe noi ne va baga marti la niste analizela sange
si la ceva cu bariu sa verifice colonul
sa nu fie si altceva
apoi mai vedem
da ti-a facut vreodata cu cheag?
Naty spune:
cami Ioana are scaunul perfect normal, niciodata nu a avut diaree in viata ei. Si totusi are intoleranta la gluten.
Cat priveste kk cu sange, Nadia facea mereu intr-o perioada, tot fisura anala a avut - eu am vazut-o cu ochiul liebr, era imensa; la fel ca miere am dres-o din alimentatie, acum nu a mai facut de ceva timp. Noi am fost cu ea la gastroenterolog, ne-a dat un set de analize (inclusiv pentru intolerante), au iesit bune.
Ia crema Ultraproct, o dai o data pe zi (eu o dadeam seara), e safe pentru copii si f. f. eficienta.
Naty spune:
rox merci de sugestii, vom face asa tortul pentru acasa.
Dar cel pentru petrecerea cu copii (sunt 30!) nu il pot face, trebuie sa-l iau de undeva, mai ales ca la locul de joaca ne cer certificate de provenienta. Cred ca pana la urma o sa comand tort normal, iar ea, fiind sarbatorita, va avea ceva mai special (o prajiturica facuta de noi fara gluten)
Naty spune:
cami ce vesti ai?
crisspy cu Ioana voi merge la dr. Leseanu, sefa sectiei de gastro de la Grigore Alexandrescu.
Mai e vreun licurici care nu merge la gradi?
Eu caut alta gradi pentru Nadia, care nu mai vrea si pace la cea veche. I-a placut ei una mult, dar e scumpa, cam departe si, mai ales, cu niste scari care ma infioara.
Porumbita spune:
noi azi am fost la evaluare la kineto si am decis ca vom lua un aboanemet de 10 sedinte pt victor (are usor tal vag si inca o chestie cu tinutul capului dar mai mult pt ca mie mi se pare ca ajuta mult la dezvoltarea lui bb;
si tot azi o sa mergem la vaccinul de 2 luni (le implineste sambata insa atunci sunt la munca si sta cu mama asa ca prefer sa fac azi sa il supraveghez vreo 2 zile)
la mare a fost f ok desi eu ma simt uriasa cand imi vad sunca de pe burta (de vergeturi nu mai zic...
mie nu imi vine sa ma apuc de sport sau sa ma las de dulciuri
ieri am facut prima ligatura la hemoroid; a fost mai bine decat ma asteptam... oricum decretez ca urasc hemoroizii...
am citit ca si cativa licurici au avut/au fisuri anale.. e groaznic de dureros scaunul
ce ajuta:
- baut ulei sau mancat salata cu ceva mai mult ulei
- multe lichide
- multe fibre
- legume si fructe
- creme (dar aveti grija ca tr date si in interior); pt adulti, nu stiu dc merg la copii: Ultraproct/Proctoglivenol/Hermozon/Proctolog
cremele astea au si supozitoare;
dc nuvreti creme cu substanta activa luati de la plafar sau farmacie unele pe baza de plate Hermosan de exemplu sau Carpicon (sunt si supozitoare); dc sangereza la scaun fisura e sigur si inauntru egal dc se vede sau nu la exterior
crisspy spune:
Hello,
Naty te intrebasem pt ca si eu merg cu Andra la gastro, insa mergem la Cristina Becheanu tot de la Grigore. Mi s-a parut OK si a fost recomandata si de Irina. Bafta multa!
Imi pare rau ca Nadia nu mai vrea la gradi veche, noi incepem luni la una noua (de stat) insa se pare ca tot nu a uitat-o pe Miss de la cea particulara. Zice ca nu vrea la gradi mica (aia particulara) dar vrea cu Miss Adina.
Porumbita bafta la vaccin, maine il facem si noi pe cel de un an. Cu greutatea eu zic sa stai linistita ca se duc kg, cat de repede vroiai sa-ti revii dupa nastere. Eu abia pe la 9-10 luni ale Andrei am revenit la greutatea dinainte sa raman insarcinata cu Razvi si asta pt ca am tinut regim cam 2 luni, sportul nu ma atrage nici pe mine.
Am tuns-o pe Andruska, va las sa o vedeti aici
Pupici!
Porumbita spune:
a mine azi a fost tare nedistractiv;
de la vaccinul lui victor am fost sa il iau pe Robert de la gradinita si s-au pus ambii pe plans;
victor de la vaccin zic eu, fratesu ca nu stiu ce suparare avea
a trebui sa intru pe o strada laturalnica sa ii calmez
oricum victor a plans azi dupa amiaza cat nu a facut o in cele 2 luni de viata
sper sa nu faca si febra....
Selene_Bunny spune:
Noi nu stiu daca incepem gradinita luni, pentru ca ne-am imbolnavit. Ceva ce n-a mai avut pana acum, in sensul ca lipseste febra, cel putin deocamdata, in schimb nasul cand infundat, cand cu muci aposi, si gatul varza.
Kineto, bine, psiho, bine.
roxanaz spune:
buna dimineata doamnelor
Porumbito, imi pare rau de ziua voastra de ieri.... se mai intampla si din astea. sper sa nu se repede prea curand totusi
tare draguta e Andruska tunsa!
Selene, cred ca trec mucii aia pana luni. si daca nu trec.. incepeti de marti
succes tuturor in noul an scolar, cine il incepe! cine il continua... spor!