Licurici de ianuarie-februarie 2009 (169)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

crisspy nu are manifestari foarte puternice; o tot durea burta de vreo 2 ani, am umblat la mai multi doctori, pediatrii si gastroenterologi, toti au zis ca nu are nimic, ca e pe fond nervos (aparita sora-sii, inceputul scolii, etc). Pana s-a gandit pediatrul de la Medlife la care mergem de regula sa ne puna sa facem anticorpii si, surpriza, sunt pozitivi.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Naty imi pare rau dar e bine ca ati descoperit asta acum si nu mai tarziu.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna-mama spune:

Naty, sanatate multa Ioanei, bine ca ati descoperit, sper sa fie totul ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Va salut pe toate, intru si eu din cand in cand "sa vad" ce mai faceti, dar sunt mereu in criza de timp...Mai ales acum ca suntem pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru scoala, caci Paul va incepe scoala din septembrie! E ceva gen gradinita, evident...doar ca ii zice scoala si incepe in anul in care copilul implineste 3 ani. Sunt tare stesata, caci mi se pare prost sistemul de aici, Paul va fi la scoala impreuna cu copii de pana la clasa a 8-a! Se va juca in aceeasi curte, va manca la aceeasi cantina ca si copiii de clasa a 4-a de la noi......De asta zic ca nu e gradinita clasica de la noi, ci se apropie mai mult de scoala. L-am dat la privat in speranta ca vor fi mai bine supravegheati si incerc sa-l instruiesc cum pot sa se fereasca de violente..... si fara sa-i transmit teama mea. Se intampla atatea si atatea cand sunt copiii de diferite varste amestecati, il invat ca nu are voie sa-l atinga nimeni pe fund, putzica, nimeni sa-l stranga de gat (caci cam cu asta se ocupa copiii francezi in scoli).
No dar nu asta vroiam sa zic.....Naty am incercat sa-ti dau mesaj privat, dar nu ma lasa....pare rau ca Ioana are intoleranta la gluten, dar e absolut tratabil si bine ca ati descoperit-o! Eu am foarte multi pacienti cu boala celiaca si din pacate si fetita fratelui meu are aceasta boala. In toate recomandarile in vigoare, o data diagnosticata boala, regimul fara gluten este pe viata...si nicidecum doar pentru 6 luni. E important deci ca pediatrul tau sa puna un diagnostic corect, boala celiaca ori o are, ori nu o are......si daca da, atunci regim strict fara gluten toata viata. Nu stiu dupa ce se ghideaza pediatrii din Romania....si cel din Cluj care o trateaza pe fetita fratelui insista de 13 ani deja ca ea sa-si reia regimul normal, ceea ce este gresit. Sper sa dai peste cineva de incredere si sa te informeze corect! Pup la voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

pyc, multumesc mult, nu stiu ce e cu PM.
Asa stiam si eu (fara sa am cunostinte medicale), ca regimul fara gluten in boala celiaca e pe viata si m-a mirat tare ce a zis pediatrul. Oricum, nici barbatu-miu nu cred ca a inteles prea bine (el a fost cu fata), mi-a zis ceva gen "intoleranta dobandita" si ca ar putea sa isi revina dupa un timp de regim.
In fine, caut un gastroenterolog pediatru bun, sa o vada si sa o supravegheze in continuare.

Apropos, am auzit de o doctorita care e specialista in boala celiaca, Alina Popp Stanescu, stie cineva cum pot sa dau de ea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Alexandrelor si Alexandrilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

pot sa va zic ca am draci?

da ce draci....

- deci fisura aia anala nu pare sa se inchida si parca vad ca nici luni nu pot face ligatura (asta dupa ce mi a luat o vesnicie sa imi fac curaj sa incep sa "lucrez" hemoroizii)

- cezariana nu s a inchis complet... tot mai e cam un pic... nu mult dar oricum in curand termin tubul de actovegin..ma asteptam sa se fi inchis pana acum

- maine mergem la nunta si sunt stresata dc maicamea se descurca cu amandoi seara/noaptea

- am 58.5 (si aveam 56-57 cand am ramas) darrrr s-a schimbat conformatia cumva ca nu intru in majoritatea hainelor..,. ori nu stau pe sold ori nu le inchid peste sani ...
stiu ca e politica strutului da abia azi am probat posibile rochii de luat pt maine la nunta

- am o gramada de lucru si nu am chef... e drept cel mic doarme pe perna la mine in brate, burta in burta (sa pot scrie totusi la laptop) dar sigur as putea sa imi vad de treaba... imi trebuie insa si chef... uf...

- ar tr sa bag mai mult pompa ca sa stochez mai mult (congelez maxim 80-100); stiu toate regulile ca doar le am mai aplicat odata (bagat pompa mai des, in speta noaptea, baut ceaiuri de stimulare etc)... dar... nu am nici o tragere de inima...



partea buna e ca am rezolvat cu invitatii si restaurantul pt botez; doar cu fotograf/dj mai am de rezolvat.

si ma gandesc serios ca tr sa platesc o animatoare pt copii, ca sunt vreo 9 intre 3 si 6 ani;

ceva idei de preturi? recomandari? la restaurant incepe pe la 1:30 si ma astept sa tina spre 8-9 seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Porumbita ai rabdare, de abia au trecut cat...nici 8 saptamani de la nastere, pai tu vrei sa intri in hainele de dinainte asa repede?? Sa stii ca si eu mai am vreo 3 kg de dat jos pana sa ajung la greutatea cu care am pornit cu Nadia si inca vreo 10 dinainte, ce voiam sa zic este ca astea 3 kg au ramas exact pe burta/solduri. Arat de parca sunt gravida in 4 lunisi vorba aia au trecut aproape 10 luni. Parca s-a mai imbunatatit situatia de cand fac sport.

Imi pare rau ca ai probleme cu incizia, aia poate ar trebui sa o vada un doctor? cum adica nu s-a inchis, mai supureaza?


Revin.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

ai dreptate da ma nervozeaza maxim...

operatia nu supureaza, pur si simplu e o gaura acolo..bine, acum o gaurica fata de cum era

o sa mai vb cu doc marti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Porumbita hei ce-i asta?? Fruntea sus.. in haine o sa incapi, dar mai tarziu... incearca sa folosesti pompa mai des( o sa-i prinda bine lui Victor, cand o sa lucrezi mai intens), iar ca o consolare asa cum a zis si Irina burta o dai jos in timp si numai cu miscare... eu cateodata sunt intrebata daca sun insarcinata???
asa ca rabdare..
Si sa fii linistita ca mama ta se va descurca( doar a crescut 2 copii, nu??)
Distractie placuta la nunta!


Mergi la inceput