Clubul "babelor" FIV-oase 56
Raspunsuri - Pagina 7
QiaoBing spune:
austen eu am am avut o sarcina naturala la aproape 41 de ani (cu o singura trompa, AMH la acea vreme 1,3), dar din pacate nu s-a finalizat. de atunci tot incerc ba cu IA, ba FIV clasic, ba FIV pe ciclu natural si pana acum nu am avut decat o sarcina biochimica la cel clasic. Albu imi spunea cand ma pregateam eu de FIV-ul din iarna ca are o pacienta cu sarcina generala chiar de categoria mea de varsta, da cu o rezerva ovariana mai buna decat a mea.
la categoria bagat unghia in gat pot sa iti povestesc si tie de prietena mea cu 3 copii acasa care tot la 41 a ramas insarcinata, luand anticonceptionale de la ultimul copil (cam 2 ani si jumatate) cu ... tripleti. s-a dus fata a vada ce i s-a dereglat de nu ii mai vine si era sa cada de pe masa. si culmea, aia micii era bine merci si nu s-a pierdut nici unul pe drum pana aproape de 3 luni cand a facut intreruperea de sarcina. ea traieste in Olanda si acolo au trimis-o acasa se gandeasca daca ii vrea sau nu pana la 3 luni, nu au vrut sa o chiureteze imediat cum s-a dus.
urasca fierbinteala asta de afara, parca sta cineva cu un feon urias si sufla spre noi.
ari, ana sa fie cu noroc mutarea si sa va vad cat mai repede in casele voastre
fetele
elly_me spune:
Salutare fetele .. am revenit si eu .. cam somnoroasa , dar pe baricade ...
Am cam sarbatorit weekend-ul asta ...
Eu sunt inca in asteptare .. nu mi-au venit uratzii... sunt in Z ~43 si astept ...
In rest sunt ok ..
Sami - sa stii ca si eu stari si ganduri asemanatoare ... si imi revin , dar gandurile nu-mi dispar ..
As vrea sa iau ceva si sa nu ma mai gandesc - dar nu am ce .
Cateodata ma gandesc ca sunt cea mai norocoasa persoana din lume ...
Ma uit in jurul meu - avem cunostinte care au copii.. nu le lipseste nk si se cearta non-stop ...
Poate daca aveam si eu bb acum 7-8 ani .. acum nu ma intelegeam asa de bine cu sotu' ... cine stie ...
Greutatile si problemele ne-au maturizat mai mult, ne-au apropiat, ne-au facut mult mai intelepti si cu capul pe umeri ...
Adriana - multumesc ff mult pt detalii
Tu aveai CM regulat ?
Ari - felicitari pt ap... sper ca ati vb cu proprietarii si le-ati spus ca la vara vor mai aparea 2 membri ai familiei ... o fetita blonda cu parul sarmalutze si un baietel blondutz dulce ..!!!
Miky .. succes la dr . de fam .. sunt curioasa daca-ti da reteta...
Alex - succes la consultatie cu dr S
Austen - noi avem niste prieteni de familie ... el 38 ani - ea 43 ani
.. s-au casatorit acum 2 ani ... nu prea se gandeau la copii, se gandeau ca ei i-a cam trecut ceasul biologic ...
Dupa ce s-au casatorit ea a inceput sa se deregleze ... si si-a spus ca intra la menopauza ... pana cand nu i-a mai venit vreo 2 luni si jumatate ..
Asa ca s-a dus la dr sa-i dea ceva hormonale sa i se mai prelungeasca CM ... dr i-a facut eco si i-a recomndat intai niste analize ...
Le-a facut si s-a reintors la dr : si dr i-a spus "Felicitari, asa cum banuiam sunteti insarcinata. Nu v-am spus de atunci ca nu ma credeati . Am vrut sa avem si rezukltatul analizelor si sa va spun sigur 100% ...
Si acum au o fetita fffff frumoasa ... nu exagerez, dar este frumusica foc ... am si eu 2 nepotele, dar nu asa frumoase
Asa ca nu-ti pierde speranta ...
Smaick ... creste burtica ???
Qiao .. cand te duci la eco??? sau ai fost ??
Eu azi ma duc la dr. cardiolog ... ma cam sufoc si am niste palpitatii, care m-au cam speriat
Elly
...din 2005 ... Astept, astept si iar astept ...
POVESTEA MEA:
- ovare MPC
- 3 histeroscopii op. la uter (este septat si bicorn)
- 2 laparoscopii (1 pt drilling si 1 pt chisturi)
~5 inseminari nereusite (1 cu Tutunaru, restul Cocei & Marinescu)
- 1 fiv nereusit Biogenesis
- Mutatia MTHFR - C677T : genotip heterozigot
-Gena PAI (polimorfism 675 4G/5G) - risc trombofilie : homozigot pentru deletia promotorului genei PAI-1 (status 4G/4G tip mutant)
samira33 spune:
va pup fetelor.
azi ma cam tarai....Sambata am petrecut pana la 2 noaptea....ieri am fost la botez si la nunta pana la 5 dimineata....asa ca ma declar zombilica la ora asta.
ma dor picioarele....vreau un masaj la talpi...mi-am pierdut si un flec de la o sandaluta
nu-s intr-o forma nici macar acceptabila si o am o groaza de treaba saptamana asta
desi nunta a fost in Ploiesti...participantii au fost toti din 2-3 comune pe la 20 km de Ploiesti.
mi-a placut asa si asa....locatia superba-unde am cununat si noi anul trecut,mi se pare cel mai misto loc de nunta ever...mancarea asa si asa de data asta-eternul aperitiv cu mezeluri,branzeturi si legume...masline amare,cascaval amar...mezeluri de plastic....pestele fooooarte bun cu legume sote...sarmalele si friptura nu le-am mai mancat ca n-au mai intrat da zicea al meu ca au fost bune...tortul ffoooooooarte bun.
muzica nu mi-a placut...nu se auzea bine si nu se intelegea ceva din ce spuneau muzicantii.
multa lume...200 de persoane.
noi...varu' de la BUCURESTI ...am fost invitati din partea mirelui,nici al meu nu s-a mai vazut cu ei de 10-15 ani...eu,in afara de soacra-mea si socra-miu nu stiam pe nimeni pe acolo.
deci...toti cu ochii pe noi,curiosi nevoie-mare sa-l vada pe al meu...ala care a plecat acu' 20 de ani de la Ploiesti la Bucuresti,la facultate ...are afaceri si "s-a insurat bine" acolo ...deci implicit si pe mine erau curiosi sa ma vada...cu ce masina am venit,cum suntem imbracati...stiti voi,d-astea
hai...va pupizez maxim.
o saptamana usoara va doresc.
p.s. saptamana asta e musai sa profit de vremea mai racoroasa si sa fac zacusca de ciuperci si pe aia de fasole ca vreau sa termin cu coptul pentru ca:
-Sambata plecam la munte 4 zile si apoi ma apuc de curatenie d-aia mare in casa si dupa ce fac bucataria nu mai coc nici picior de vanata sau ardei.
MeAlex spune:
Sami, imi place cum si ce povestesti...partea cu zacusca nu imi place deloc. Cand citesc cate faci, imi vine sa ma fac mica-mica...eu nu am curaj sa coc nimic pe caldura asta, la mine e cald inca, peretii sunt calzi, gresia e calda, totuuul radiaza caldura.
Si noi vrem sa mai fugim un we la mare sau/si munte, dar trebuie sa mai facem niste calcule.
Ma apuc sa repet analizele: toxoplasma si citomegalovirus (mi se par mai importante, ca se iau destul de usor si sunt grave in sarcina) si analiza de secretie pentru ca in sarcina trecuta, mi-a aparut pentru prima data in viata streptococ B agalactiae...doar ca mi-a picat fisa ca poate ar trebui sa se analizeze si sotul...parca am intrebat cand am facut tratamentul si ginecologul mi-a zis ca nu...dar mie mi se pare logic sa verificam...asa ca il voi trimite pe domn sa faca spermocultura. Ati avut cumva strepto si in cazul asta, ati tratat si sotul?
Elly, ! Parca ceaiul de patrunjel era bun pentru inducerea menstruatiei...asta daca nu incerci cu 2 pastilute de duphaston intr-o zi si apoi sa opresti...stiu, nu e frumos sa te joci cu hormonii, dar uneori, ca nu stii ce sa mai faci, parca ar merge.
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
miky82 spune:
Buna fetele!
Elly o sa iti spun mai dupa amiaza ce am facut cu " compensata" asa mi-a zis soacra mea ca daca merg la dr de familie sa ii iau si ei pe luna august " compensata"
Sami dar gospodaresti nu gluma si eu m-am facut "mica, mica"
pe toate, sa aveti o saptamana frumoasa si racoroasa, eu plec intr-o mini vacanta la mare asa ca ne "auzim " cand ma intorc.
QiaoBing spune:
mari_lolutza cumnata mea si o prietena au facut la Giulesti. pretul nu e in functie de nr de ovocite, ci de tipul de fiv - clasic sau pe ciclu natural. inainte de 2012 prima procedura era 1400 eur, pe urma la a 2-a si a 3-a aveai reducere cate 300 eur (adica ajungeau la 1100, respectiv 800 eur)
Acum am inteles ca nu se mai aplica a 2-a reducere, deci urmatoarele proceduri sunt 1100.
pe ciclu natural un fiv era 200 eur, acum e 500.
sper ca te-am lamurit cat de cat.
elly pt simptomele alea vezi si un endocrinolog.
ce bine ca nu mai e asa de cald
toate fetele dragi si burticile din dotare prezente si viitoare
miky82 spune:
Qiao si eu ma bucur la maxim de vremea de afara
Elly am fost la medicul de familie si nu mi-a dat reteta compensata pt ca nu am scrisoare de la ginecolog sau hematolog.
samira33 spune:
dragelor....bau.
ce faceti???
nimic n-am facut azi.
m-am tarait de colo pana colo toata ziua....am vorbit la telefon dupa-amiaza cu aristica pana mi-a murit bateria de la tel-se impune deja altul ca asta e facut bucati.....si aveam mari planuri de copt kapia,fiert fasole,scazut in cuptor toate ingredientele pentru zacusca....numai ca m-a ademenit soata in pat cum a venit acasa si am dormit amandoi pana la ora asta.
afara e suuuuuper misto si racoare.
Joi ma duc peste adriana la Albisor sa-mi faca si mie o eco,sa-mi dea si mie o reteta de Clexane.
fetelor...eu m-am saturat sa tot fac FIV...nu mai pot,nu mai intra.
partea aiurea este ca nu pot,nu sunt pregatita sa pun punct dar nici sa merg mai departe simt ca nu mai am curaj.
as vrea doar sa...decida altcineva pentru mine.
daniela74 spune:
Samira draga mea,cu asta ma chinui si eu,mai fac sau nu? Chiar ma intreb serios daca mai imi doresc un copil sau a devenit obsesie? Stiu doar ca m-am saturat si ca vreau sa traiesc fara fiv-uri
c`est la vie,pas le paradis
gabriela_tutuianu spune:
si eu dragele mele daniela si samira simt ca au trecut prea multi ani si prea multe ganduri , planuri , asteptari etc .
duminica am mers la o familie care au 2 coii adoptati dupa ce au facut 3 IA si nu au mai avut puterea sa mearga mai departe . credeam - din afara - ca sunt impliniti . si sunt , dar regretul din vocea lor ca totusi nu a iesit cum si-au dorit m-a facut sa imi doresc si mai mult sa iasa fiv-ul asta cu toate cele implicate .
asadar , nu trebuie sa astepti sa decida altcineva pentru tine ci doar sa treaca pasa asta si sa mergi mai departe cu ceea ce ai inceput . si de data asta DD sa puna inima sa fie cu
va pup