Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (32)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

La fel ca Georgia cred si eu referitor la lactatie Lexi! Nici mie nu-mi curg sanii si nici nu se fac pietroi decat cand nu suge toata noaptea Eva, ceea ce nu s-a mai intamplat de muuuult! In general...sosete, vorba Altesei!

De altfel, Lady si referitor la abtinutul de la mancare cred la fel. La mine cel putin, nu s-a schimbat nimic la lactatie de cand nu mai pun papa in guritza dupa 6! Fetitza e mare si mereu a fost mare si a stat bine la kg. A avut 8500 gr la 6 luni. Mi-e greu sa cred ca a luat pana acum bine in greutate de la o sticla de LP pe care o are seara sau de la diversificare...Deci desi am sanii sosete (si niciodata nu-mi amintesc sa ii fi avut grei, doar noaptea cand nu papa fata) cred ca am avut si am lapte, nu sa dea pe afara, dar destul pentru Eva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_cls spune:

Cred ca m-am mai plans si aici ca doarme fff rau Eva. De cateva zile e si mai rau, numai cu mine in pat vrea, nu mai papa din sticla de seara decat max 100 ml, dar suge tot ce am in tzitzi si dupa ce se culca pe la 22.30, max la 00.30 se trezeste si desi imi adoarme in brate, cand dau sa o pun in patul ei nu vrea deloc. Si incerc de cateva ori si degeaba si cedez si o iau cu mine. Se trezeste plangand in somn, maraie, noaptea rau de tot dar si ziua...I-am dar Chamomilla si nu mi se pare ca ajuta. Azi i-am dat cu Calgel, parca ajuta un pic...Isi roade degetele (nu facea asta inainte), musca din jucariile de dentitie si...daca nu cumva sunt eu paranoia sau prea obosita, cerd ca i se vad in guritza jos 2 punctulete... Doamne ajuta sa fie dintisorii si nu cine stie ce altceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Gabriela, ei i-am dat orez de nevoie, in timpul enterocolitei si nu l-a vrut deloc...Abia reuseam sa-i strecor cate o lingurita in piureul de morcov...Orezul chiar nu-i place!
Olga, ma bucur mult ca ai revenit!
Denisa, concediu placut si sa-ti traiasca fetele!
Amelia, si noi mai avem foieli si cunosc bine si treaba aceea cu galopatul...Dar, in general, doarme bine acum. Se culca pe la 22, avem o trezire pe la 3.30 si apoi din nou somn pana pe la 7.30. De doua zile plescaie de ma innebuneste. A vazut la munte cativa cai si a facut taica-su greseala sa-i spuna cum face calul. Stiti voi, "clo-cla" cu limba plescaita...Sa vedeti ce se chinuie bietul copil sa faca si el la fel...
Legat de cantitatile de mancare, i-am redus si eu portia aceea uriasa pe care o stiau fetele...Am ramas la un borcanel de stocare de la Avent, care are 180 gr plin.
Letitia!!!!!!!!!!!!!!
Alina!!!!!!!!!!!!!!
Alexa, cum merge treaba cu puiul tau? Esti multumita de cum evolueaza cu noua tehnica?
Ane, cand e nunta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Lexi, plimba fata mai des cu masina sa vezi ce o sa suga.

Noi ne pregatim de impachetat, maine venim in Timisoara si stam o saptamana. Amelia, Dari poate ne vedem intr-o zi, acum nu e musai sa fie seara tarziu ca e racoare. Amelia, sa-mi amintesti sa-ti aduc lapte praf sa incerci si TOpfer si Humana ca eu le am proaspat desfacute ambele si vezi ca poate vrea dintr-astea. Vladut accepta cam 60-90 ml/zi humana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Salutare si de la noi!

Multumim fetelor de urari, chiar daca mai tarziu! Multe felicitari tuturor bulgarasilor, sa fie sanatosi si voiosi! De asemenea multe felicitari si mamicilor sarbatorite, sa fiti sanatoase si fericite!
Insanatosire grabnica bulgarasilor bolnaviori si mamicilor bolnave!

Noi sunte bine, chiar foarte bine as spune. Avem 2 dinti jos si cei de sus sunt pe vine, mancam si legumele si fructele bine, stam in fundulet si asa mai reusesc sa fac si eu una alta ca altfel e numai in brate. Se mai dezechilibreaza el cand se intinde dupa jucarii, dar incet incet invata sa revina. Ne deplasam prin rostogolire sau taras pe spate, drept urmare sta numai pe jos sau in patutul lasat jos de tot. De cand lingem podelele si tot ce prindem, sterilizes biberoanele doar 1-2 ori pe saptamana. Fructele le mananca date pe razatoare, legumele le blenduiesc. Nu-i mai fac mancare separat. Gatesc pt noi si lui ii opresc inainte de a pune sare si piper. In rest, ceapa, usturoi (intregi si le-am scos la benduit), patrunjel, marar, busuioc, tarhon… am pus in mancare. Inca nu i-am dat galbenus dar o sa incerc curand.
Programul nostru e cam asa:
- 5-6 h lapte
- 8-9 h fructe (+/- cereale)
- 11-12 h lapte
- 15-16 h legume
- 18-19 h bucatele de paine unsa cu unt + lapte
- 21-22 h lapte
Nu mai stiu cine intreba de orez, eu am fulgi din aceea de pus in biberon si ii mai pun in legume daca sunt prea lichide. Cu mancare de la borcanas/mancare gatita noi nu avem probleme dar a patit-o o prietena. Ea dat legumele direct din borcan, nu a golit continutul in castron si copilul de fapt a asociat borcanul cu masa de legume ca ii placeau etichetele. Stiu ca ea i-a amestecat treptat mancarea gatita cu mancare din borconas si i-a servit masa din borconas. Copilul nu vroia din castron dar din borcan nu avea probleme.

Am fost la mare, sa nu mai scot copii din apa. Eric cel putin numai in apa a stat, Sven era apa-somn-apa-somn #61514;). A fost frumos pt ei si un pic obositor pt mine, dar mi-am revenit acum.
Acum mai am stresul cu Eric, merge clasa 1. Eu parca l-as mai fi tinut un an, dar asa e sistemul aici. Cei din 2006 merg toti clasa 1, chiar daca nu au implinit inca 6 ani. Sper sa nu-i fie foarte greu, ca se vad diferente la lucrari intre cei care au facut 6 ani in primavara de exemplu. Din cate am inteles, cu cei mici o sa lucreze un pic mai altfel ca sa recupereze.

Se trezi Voda! #61514;
Fetelor cu alaptatul, eu va doresc success, sfaturi nu am dar sper sa reusiti sa alapatati cat va doriti. Pofta mare bulgarasilor mofturosi le doresc.
Week-end placut tuturor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia spune:

Buna fetelor,

Asa cum va promiteam pe FB, am intrat sa va scriu!

Intai eram datoare cu niste raspunsuri despre aparatul Avent: nu fac carnea in el de obicei, desi scrie ca se poate, o fac separat. Am fost insa 5 zile la munte si atunci am facut si carnea, dar am pus apa de 2 ori, practic am gatit mancarea 30 de min la abur, nu doar 20 si a fost ok. Suzieq, si eu ma chinui sa spal capacul verde, sa zicem ca avantajul meu e ca nu am unghii de cand am copii...

Acum despre noi...

Lucrez de la 10 la 17, ca nu pot altfel, mi-au zis ca pot lucra cum vreau eu, dar am de lucru ca pentru program normal, asa ca mai lucrez si de acasa uneori, dupa ce se culca copiii... Tudor mananca bine, are 3 mese aproape diversificate si inca 3 de LM, plus trezirile de peste noapte. Programul nostru e cam asa:

Ora 6-7: LM direct de la sursa
Ora 9: LM direct de la sursa, dupa care eu plec la munca
Ora 11: fructe cu branza
Ora 12: 70 ml LM din bibe (ca sa adoarma)
Ora 15: legume cu carne
Ora 16: 70 ml LM din bibe (ca sa adoarma)
Ora 18: cereale cu LM
Ora 21: LM direct de la sursa

Sunt multumita ca Tudor mananca LM si dupa ce a fost congelat, la sora-sa am aruncat litrii de LM ca nu il vroia cu nimic, nici cu cereale, nici cu lingurita, de bibe nici nu mai vorbim!

Programul meu e foarte aglomerat, ma simt foarte obosita: ma trezeste Tudor la 6, manaca si se joaca pana pe la 7:30, apoi el se culca la loc, iar eu incep sa strang prin casa si sa ma pregatesc de munca. Ajung inapoi pe la 17:30, ii dau lui Tudor sa manance la 18, Sofiei la 19, la 20 e baia lui Tudor, la 21 am culcat baiatul si cam de doua ori pe saptamana ma ocup si de Sofia, ii citesc si o culc (in rest se ocupa tati). Pe la 22 ma bag in pat, dar nu reusesc sa adorm mai devreme de 23, iar Tudor se mai trezeste cel putin inca o data sa manace.

Ma doare ca nu mai apuc sa ma joc cu Sofia, chiar cand as avea timp sunt prea obosita...

La birou ma mulg cam 150 ml in jurul orei 14, mi-e frica sa nu pierd laptele, ca nu mai am sanii tensionati peste zi, asa ca ma gandeam sa ma mulg de doua ori pe la 12 si pe la 16, ce ziceti? Pot sa am lapte suficient 12 ore pe zi daca in celelalte 12 nu stimulez deloc?

Va pup! Week-end placut! Sper sa fiu mai activa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor!
La multe lunite, Gruia Matei, Eva Nicole, Vlad Stefan si Adina Sanziana!
Lady, imi pare rau daca mesajul meu te-a facut sa te simti prost si-mi cer iertare. Nu am avut nici cea mai mica intentie sa te fac sa te simti astfel. Eu din mesajul tau am dedus doar faptul ca nu sarbatoriti, dar am vrut sa-ti spun, ca si daca nu sarbatoriti, totusi imi face placere sa-i urez lma. Atata tot! Inca o data imi cer scuze.
Leyre, la multi ani printesa mica! Scuze pt intarziere...
Multumesc fetelor pt raspunsurile legate de alaptat! Sper sa fie cum spuneti voi! Eu m-am ingrijorat nu doar pt ca nu-mi mai curg sanii ci si pt ca Johanna sugea din ce in ce mai putin. De ieri insa vad ca cere mai des, Doamne ajuta!
Suzieq, iti spun sincer ca mi-e teama s-o alaptez in masina. Exista riscul ca, daca n-o tin bine, s-o dau cu capul ori de scoica ori de portiera si sunt ingrozita la ideea asta. O alaptez doar daca chiar nu am alta solutie. Acum ceva timp in urma s-a intamplat aici pe forum o tragedie cu o fetita de 4 luni care a murit dand cu capul de portiera in urma unui impact usor... Groaznic. Imi cer scuze ca va povestesc asa ceva insa e un semnal de alarma.
Beatrix, ma bucur mult ca ai dat un semn de viata! Felicitari pt vestile bune si mult succes lui Eric la scoala. Noi am reusit s-o mai amanam un an pe Maria, insa ea are probleme cu germana...inca. Asa ca ni s-a recomandat un logoped si luni mergem...

de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellenii spune:

Sa scot si eu putin nasul.

Mai intai va multumesc tuturor pentru urarile de lma din fiecare luna. Cand am fost pe faza pe fb am mai spus si eu cate ceva, dar cam rarut. Eu si la fiica-mea uit uneori.

Despre noi, mai pe scurt:
Am fost la mare si la munte cu soricelul. A fost ok, dar s-a vazut ca am scos-o din mediul ei. A dormit mai mult, mai ales la mare, a mancat mai prost - la munte. Nu i-a placut pe plaja dimineata, dar dupa-amiaza era ok.
Am fost din nou la Bucuresti pentru control si analize (pe fb am povestit mai mult mai demult) si lucrurile merg spre bine. Transaminazele au mai scazut - sunt aproape de limita superioara. I-a facut si control neurologic si e f bine. Dr a zis ca are o dezv absolut normala pentru varsta ei.

Neurologul mi-a spus sa nu o pun in premergator, nu il recomanda sub nicio forma; de asemenea sa nu o ridic sa mearga sau sa o sustin de subrat si sa o las sa se sprijine pe talpile ei. Va fi pregatita pentru asa ceva abia dupa ce se va ridica singura in picioare, nu in fundulet. Mi-a spus ca sunt f multi parinti care fac greseala asta, in speranta ca odraslele vor merge mai repede, lucru care nu se intampla. Dupa ce se ridica singur in picioare bebele are musculatura si maduva spinala suficient de dezvoltate incat sa treaca la urmatoarea achizitie motorie importanta - mersul.

Si pentru ca ne incadram si noi la categoria tantar, relatez bilantul:
am o soricica de 7 luni, 7,2 kg si 70 de cm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Buna tuturor!
La multe lunite, Toma!
Elenii, imi cer scuze ca nu mai tin minte ce probleme avea fetita ta, dar ma bucur ca ne dai vesti bune! Felicitari si pt greutate si lungime, e foarte bine pentru o domnisoara finuta si delicata, asa cum sunt fetele noastre (si a mea are cam aceleasi dimensiuni).

de Maria Cornelia (20.09.2006) si Ioana Teodora (24.01.2012)
Din ce in ce mai mare
Creste si mezina
Perlute de domnisoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Sper sa nu o iau de la capat...Astazi de dimineata mi-a facut un scaun diareic si a avut febra 38.1. As vrea sa fie de la dinti pentru ca in ultimele zile baloseste la greu.Habar nu am, o sa vad cum evolueaza pana maine...

Mergi la inceput