Spune ce te-a suparat!

Spune ce te-a suparat! | Autor: Savvy

Link direct la acest mesaj

As vrea sa dechid aici un topic in care sa spunem, punctual, ce ne-a suparat. Ce ne-a suparat intr-un anume moment, ce persoana ne-a suparat, ce-a zis/facut sau ce n-a zis/facut si asa mai departe. Sa spunem lucrurile astea ca sa ne descarcam si sa mai scapam de frustrari.

Incep eu cu urmatoarea povestioara:
Soacra si parintii mei se duceau acasa, la "casile" lor , dupa ce se intalnisera in parc cu mine si cu copilul. Sotul meu era plecat din oras, prin urmare organizam "intalniri" in parc, ca sa-si vada nepotul (mai mult soacra, pentru ca ai mei oricum veneau aproape zilnic sa-l vada si sa-l ia la plimbare).
Pe drum, mama incepe si ea o discutie despre cat de greu imi este, ca ma vede obosita, ca sotul meu nu e acasa, la-la-la, ca orice mama, la care soacra sare repede, ca arsa (are obiceiul asta cand o deranjeaza ceva) si le zice alor mei: "Obosita? De ce sa se simta obosita? Cand iti cresti copilul n-ai de ce sa simti oboseala! Nu e prima femeie de pe lume care a nascut si acum isi creste copilul singura!"
La care mama incearca sa-i zica "Da, dar acum ii e greu ca nu e nici sotul ei acasa, ii este dor..." si tot asa. Soacra insista si le spune inca o data parintilor mei ca eu, copilul lor, n-am de ce sa ma plang, ca ea si-a crescut copilul singura (asta e adevarat, l-a crescut pe sotul meu pana la 8 ani, cand s-a recasatorit), deci l-a crescut singura si n-a simtit nicio picatura de oboseala cand venea seara acasa, ca atunci cand ii vedea zambetul ii pierea orice urma de stress. Si o ia pe maica-mea drept martor si o intreaba: "Ca noi ne duceam si la serviciu, munceam, faceam piata, faceam mancare si cresteam si copilul. Tu nu ai facut asa?", la care mama, cu un zmabet dezarmant: "Nu, eu mi-am luat concediu fara plata ca sa stau trei ani cu copilul meu, sa-l cresc si sa am grija de el".
Oricum, am inteles din treaba asta ca n-am de ce sa ma plang vreun moment, nici macar unul, ca as obosi si eu ca tot omul, chiar si cand e vorba de copilul meu, nah, ca nu am nervi de fier. Exista atatea mame eroine care le-au facut cu succes pe toate, iar soacra mea e una dintre ele... in conditiile in care copilul ei a fost crescut si de bunica, matusa si unchi, iar soacra-mea nu cred ca a alaptat o luna.

Spuneti liber ce va doare!

Mami de Robert (07.07.11)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Savvy spune:

De ce ati mutat topicul la "Femina intim"? Subiectul se adreseaza tuturor utilizatorilor DC, indiferent de sex.

Mami de Robert (07.07.11)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ok, ramane la aceasta sectiune, cred ca este cea mai potrivita vis a vis de genul de subiect abordat.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Off topic:

Cam discriminatoriu, Marius, nu ti se pare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Nu inteleg de ce nu ai avea voie sa te plangi daca esti obosita din cauza alergatului (dau si eu un exemplu) dupa copil.
Tabu-urile de genul asta trebuie depasite.
Iar tu n-ar trebui s-o bagi in seama pe soacra cand se da viteaza, mai degraba ii dai apa la moara. Spune si tu "da, mama soacra" si gata, orgoliul ei e gadilat pe moment si te lasa in pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Off topic(oare?!):
Adevarul e ca "si eu m-am scarpinat in cap" gandindu-ma unde
ar fi cel mai potrivit loc?
Mai facem o sectiune "Loc de dat cu capul"?

Mai idei:
Un loc unde sa avem o grafica in MFlash care sa reprezinte un zid, o soacra/un socru, vecinul/vecina, sotul/sotia, amantul/amanta cu o tinta desenata si in care sa arunci cu farfurii?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Savy, intr-o oarecare masura are dreptate si mama ta, dar si soacra. Dar chiar asa: nici una dintre bunici nu te ajuta cu casa si copilul?

Ce ma supara: stressul de la munca, caci vad ca are tendinta sa imi acapareze si putinul timp liber de-acasa cu familia. Si banii, ca-s putini pt cate as vrea sa fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Mai am idei:
Un loc unde sa avem o grafica in MFlash care sa reprezinte un zid, o soacra/un socru, vecinul/vecina, sotul/sotia, amantul/amanta cu o tinta desenata si in care sa arunci cu farfurii?

Cateodata nu trebuie sa ne supere o terta persoana, putem fi suparati noi pe noi, cand facem lucruri pe care mai apoi le regretam.
Oare suntem in stare sa recunoastem ca gresim in felul nostru si sa ne para rau?
Vorbesc la modul general.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
Mai idei:

Este criza, farfuriile costa!
O idee mai ieftina ar fi o placa de darts .Am pus-o in aplicare acum ceva timp dupa ce am primit un darts cu 6 sageti din bronz , placa acoperind-o cu un chip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Iertarea sau ignorarea unei persoanei/dupa caz - e o "arma" mai buna.
Nu merita sa ne facem "sange rau" pentru nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

Citat:
Mai idei:

Este criza, farfuriile costa!
O idee mai ieftina ar fi o placa de darts .Am pus-o in aplicare acum ceva timp dupa ce am primit un darts cu 6 sageti din bronz , placa acoperind-o cu un chip.

Let me guess: poza soacrei

Mergi la inceput