300 lei - capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Fiindca veni vorba,am avut un soc....s-au facut rosiile in piata 5 ron?Iar la un mic magazin din vecinatate le au cu 4.25 ron?Cand s-au scumpit asa?
Nu am apucat sa fac decat vreo 10 borcne de suc de rosii si gogosari(rosiile de la mama alea mari)...l0 preturile astea...50 de kilograme ...ca sa faci sa ai....nu merita....
Merita doar daca ai legume din gospodarie dar alea sunt limitate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Am plecat cu ea bolnavioara,sperand ca-si va reveni...avea febra si spunea ca o doare burta,plus ca a fost o schimbare majora...alt loc,alta camera....nu spatiul cu care e ea invatata....plus drumul are a stresat-o......e normal sa fie agitata...iar cu mancarea,daca nu stii Ab nu comenta.Cred ca am peste 50 de posturi in care spun ca-s ingrijorata ca nu va manca nimic,nu mananca din comert.Uite ca asa a fost.Si a aruncat gratarul(ca nu e de pui de la bunica).Nu,nu l-a nimerit,l-a mancat catelul vecinilor de masa.

Mai usor cu afirmatiile gratuite facute doar ca sa postezi ceva...asa ca nuca-n perete.
Nu e treaba ta cum imi educ eu copilul sau cum se va descurca.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Un copil de 3- 4 ani nu are cum sa arunce CU GRATARUL DUPA CHELNER.
Mai ales daca e cu parintii...trebuie lucrat undeva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Am plecat cu ea bolnavioara,sperand ca-si va reveni...avea febra si spunea ca o doare burta,plus ca a fost o schimbare majora...alt loc,alta camera....nu spatiul cu care e ea invatata....plus drumul are a stresat-o......e normal sa fie agitata...iar cu mancarea,daca nu stii Ab nu comenta.Cred ca am peste 50 de posturi in care spun ca-s ingrijorata ca nu va manca nimic,nu mananca din comert.Uite ca asa a fost.Si a aruncat gratarul(ca nu e de pui de la bunica).Nu,nu l-a nimerit,l-a mancat catelul vecinilor de masa.

Mai usor cu afirmatiile gratuite facute doar ca sa postezi ceva...asa ca nuca-n perete.
Nu e treaba ta cum imi educ eu copilul sau cum se va descurca.

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Un copil de 3- 4 ani nu are cum sa arunce CU GRATARUL DUPA CHELNER.
Mai ales daca e cu parintii...trebuie lucrat undeva

Ab, depinde de nivelul de stres al unui copil. Un copil, altminteri foarte 'cuminte' (hmmm) in momente de stres poate reactiona intr-un mai putin asteptat sau 'politicos'. Imi amintesc ultima oara cand noi am fost internate (acum vreo 3 luni) a trebuit sa merg la baie, am chemat un voluntar sa stea cu Victoria. Victoria i-a zis sa iasa din camera, eu am insistat sa stea fata (voluntara, o fata tanara) si in momentul in care am intors spatele, nici nu am ajuns la usa camerei, Victoria a aruncat cu telecomanda dupa fata. Nu a nimerit-o, m-am intors si i-am spus ca acest comportament e inacceptabil, dupa care am rugat-o pe voluntara sa stea la usa (in afara camerei) si doar sa se asigure ca nu sare din pat sau mai stiu eu ce. Si da-mi voie sa te asigur ca Victoria NU face faze de-astea! A facut atunci, avea febra, se simtea rau, nu era acasa si mami trebuia sa mearga la baie, ca facea pipi pe ea . Toate astea combinate au dus la un comportament 'inadecvat', dar total de inteles! Dupa vreo juma de ora, a dat cu picioarele in mine, si o asistenta a prins-o de picioare . Normal ca Victoria a urlat mai tare, nu suporta sa o tii si eu i-am spus asistentei sa-i dea drumul; foarte ofensata mi-a zis ca ea a incercat sa ma ajute. I-am spus ca daca eu consider ca nu e ok sa dea copilul meu in mine (NU, nu e ok, dar pot sa inteleg un copil frustrat), o tin eu. De ex., 2 ani de tratamente nu am tinut-o fortat decat foaaaaaaaarte rar (poate de 2-3 ori). Si am facut tratament primele 30 de saptamani de 2 ori/saptamana si dupa asta, o data pe saptamana.
Hai, ca m-am intins... scuze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Io, daca va zic pe ce am cheltuit bani, ma dati afara de pe topic... E ceva ce in Romania e considerat inutil si mai cu seama rusinos pentru un copil care se apropie de 4 ani si care e "cal mare"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Io, daca va zic pe ce am cheltuit bani, ma dati afara de pe topic... E ceva ce in Romania e considerat inutil si mai cu seama rusinos pentru un copil care se apropie de 4 ani si care e "cal mare"...

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

biberoane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Nu!!!Carutz!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Si de ce,daca ai nevoie sa nu iei?
Care e problema?Nu e de distractie, ca ai fi sado-maso sa te distrezi aruncand banii pe jucarii,deci banuiesc ca ai nevoie si gata.La fel cum eu am incercat din rasputeri s-o hranesc pe Eva si doar un iaurt cu fructe la doua zile a mancat.....desi efectiv am cheltuit enorm oferindu-i o multitudine de variante ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Nu!!!Carutz!

Dana

Tu stiai? :D

Da, de carucior e vorba. Ala de am cerut detalii mai acu' ceva vreme pe un topic de la "Parinti", unul pentru +15 kg, ca Daria are 17. Mereu imi spune ca o dor piciorusele, noi facem si drumuri lungi pe jos, ea vrea in bratze, dar nu o mai pot cara mult. E relativ OK caruciorul, se vede ca e cam lunga pentru el, dar ea zice ca sta confortabil, de-abia o mai dau jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Selene, n-am nimic cu cumparaturile voastre, nici cu tine, insa nu mi se pare normal sa duci in carucior un copil de 3 ani+, chiar cand o dor picioarele, ca doar nu mergeti 10 km pe jos zilnic.De ce nu-i iei o trotineta calitativa, cu roti din silicon, care sa mearga bine si usor? Ar face mai putina miscare decat prin mers, insa nu ii limitezi cu totul miscarea, ca in carucior.
Daria are platfus? De ce o dor picioarele? Stiu ca e normal ca uneori sa acuze copiii dureri la picioare, mai ales cand au pusee de crestere si se lungesc oasele mai rapid decat tendoanele, dar in afar de asta, chiar daca alearga sau merge mult pe jos si dor picioarele...si ce daca? Febra musculara tot prin miscare se trateaza, iar corpul se tonifica prin miscare fizica repetata.

Noi mergem uneori pe pista de plimbare dintre sate, 4 km distanta ( 8 km dus-intors) si copiii mari( de 4, resp 5,5 ani) nu servesc caruciorul niciodata, chiar daca mai miauna ei ca au obosit si ca ii dor picioarele ( bingo! de-aia ii si scot pe camp, sa foloseasca energia in aer liber).Au trotinete, sa le foloseasca. Nici nu ma gandesc sa ii duc in brate, daca sunt bine sanatosi si doar obositi de alergatura si mers. Ii imbratisez, ii incurajez, dar cam atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

am sa va rog sa postati la subiect. mesajele despre vacante si educatia copiilor isi au locul, la alte subiecte.
multumesc pentru intelegere,

Roxana

Mergi la inceput