COPLATA(2)
Raspunsuri - Pagina 6
XIO spune:
Corinadana, eu nu am cerut in veci si cu toate astea mi s-a oferit.
Daca eram in America sau alta tara nu mi se oferea nimic, pt ca acolo nu este mentalitatea de aici.
gmmm spune:
michelle, ai si tu dreptate pe undeva.
Problema e ca cei ce privesc superficial au tendinta sa ia in calcul venuturile medicilor ca cifra absoluta, fara sa tina cont de efortul depus pentur a se ajunge acolo. De unde si comentariile de genul "s-a uitat doua minute la mine si mi-a luat nu-stiu-cit".
O tentativa de calcul, pentru Statele Unite, o gasiti facind o cautare cu "The Deceptive Income of Physicians", in care cineva incearca sa calculeze care este venitul mediu pe ora al medicilor americani.
Pentru asta, nu se opreste doar la cifra venitului, cum fac toti, ci tine cont de anii de studiu, de cheltuielile cu pregatirea, de anii cit rezidentii sint prost platiti, de taxe etc.
Si inca nu ia deloc in calcul nici intensitatea muncii si nici stresul.
In final, venitul real nu este atit de mirobolant pe cit isi imagineaza lumea.
Daca medicii cistiga mult, e inainte de toate fiindca muncesc mult.
Problema e ca in Romania nici macar atita nu le recunoasteti dreptul. Cum zice XIO, nici inainte, dar nici dupa. Munca patriotica, nu-i asa?
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gmmm Problema e ca in Romania nici macar atita nu le recunoasteti dreptul. Cum zice XIO, nici inainte, dar nici dupa. Munca patriotica, nu-i asa? |
Voi astia de ati studiat medicina in Romania ati suferit o mutatie la creier? Pe cuvantul meu, e super jenant. Cine trebuie sa le recunoasca medicilor 'dreptul'? Pacientii aia pe care ii abuzeaza si la care li se baga mana in buzunar? Ai drepturi care nu sunt recunoscute? Du-te la guvern, la sindicat, la colegiul medicilor!!! Astia sunt cei cu care trebuie sa te lupti si sa negociezi. LASA pacientii in durerea lor ca sunt vai de sufletul lor oricum. NU pacientii trebuie sa iti dea dreptul ci angajatorul.
Stiu ca vine Xio acum sa-mi spuna ca ea nu poate face nimic bla-bla . Dar nici nu a incercat sa scrie o scrisoare la colegiul medicilor sau la sindicat. Nu a incercat sa gaseasca colegi sa se organizeze sa faca ceva ca sa schimbe situatia. Numai vaicareli penibile si scuze pentru comportamentul criminal.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
Andries spune:
Mai oameni buni vorbim despre doua lumi diferite... Romania si tari anglosaxone plus Franta si Germania, comme on...
Romania e colonie de forta de munca pentru vestul Europei la aceasta ora, sincer, in toate domeniile si nici medicina nu face exceptie.
Un inginer telecom foarte bun in Germania:4000 - 7000 euro net, in Romania 1000 - 1600 euro net, la fel IT, avocatura, etc, raportul e 4 la 1 cel putin, in conditiile in care de exemplu mancarea e aproximativ la aceeasi bani...
Un medic din Ro simte evident aceeasi frustrare pe care o simte un inginer, cu observatia ca la rezidenti raportul e de 2000 euro la 200 euro si la medici primari e de la 5000 euro la 500 euro, adica 10 la 1 bani legali, dar vorba lui Bird, daca a ALES sa intre in sistem, are de ALES in continure: sta si se lupta cu sistemul, sta si primeste bani in plic, pleaca. That's all simple.
Coplata o sa mai reduca analizele alea abuzive (parca era 90 de lei ziua de internare, nu mai stiu exact ca am citit mai demult textul, ce mai dai spaga sa iti faca analizele ajungi la 250.. pai cu 250 ti le faci in privat poate, doar daca nu e scan sau rmn ca alea costa mai mult).
In acelasi timp coplata ii termina pe pensionari, la cateva zile de spitalizare pentru o interventie relativ simpla i-a bagat in faliment, asa ca multi o sa stea acasa sa moara "in patul lor" sau o sa ajunga la spital cand n-o sa mai fie nimic de facut eficient si tot acasa sa moara in patul lor o sa se intoarca.
La fel cu salariatii pe salarii mici.
Si cum asta e majoritatea populatiei din RO era pur si simplu inuman sa bage coplata.
Victoria_mami spune:
Din nou spun, sunt total de acord cu Xio, ca sunt si multi romani care abuzeaza de sistem! Sa mergi la spital sa-ti faci analizele ptr. ca 'e dreptul tau, ca platesti asigurare', fara nici un motiv medical, mi se pare un abuz! Plus restul exepmlelor date de Xio.
Andries spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui bird70
Voi astia de ati studiat medicina in Romania ati suferit o mutatie la creier? Pe cuvantul meu, e super jenant. Cine trebuie sa le recunoasca medicilor 'dreptul'? Pacientii aia pe care ii abuzeaza si la care li se baga mana in buzunar? Ai drepturi care nu sunt recunoscute? Du-te la guvern, la sindicat, la colegiul medicilor!!! Astia sunt cei cu care trebuie sa te lupti si sa negociezi. LASA pacientii in durerea lor ca sunt vai de sufletul lor oricum. NU pacientii trebuie sa iti dea dreptul ci angajatorul. Stiu ca vine Xio acum sa-mi spuna ca ea nu poate face nimic bla-bla . Dar nici nu a incercat sa scrie o scrisoare la colegiul medicilor sau la sindicat. Nu a incercat sa gaseasca colegi sa se organizeze sa faca ceva ca sa schimbe situatia. Numai vaicareli penibile si scuze pentru comportamentul criminal. Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper |
mai... eu cunosc personal oameni care au facut-o
rezultatul a fost ca li s-a taiat accesul de exemplu in blocul operator asa... o jumate de an, un an... doar mana a doua sau a treia sub "supraveghere stricta" si erau niste baieti faini si cu inima mare...dar cu copii mici acasa...
cat crezi ca a durat pana s-au "aliniat"? Unu-i in Franta, vreo doi in Germania (unu-i pe cercetare, face injectii la soareci dar are un salar legal), vreo 2 in UK (i-am intalnit asta primavara), inca doi cu actele'n mana...
Stiti filmul ala "zbor deasupra unui cuib de cuci"? E si o piesa de teatru cu acelasi nume. Unul a ramas lobotomizat inside si altu' care facea pe surdo-mutul si docilul a evadat. Restul menajeriei a ramas fericita sa joace carti in continuare.
bird70 spune:
citat din mesajul lui Andries Un inginer telecom foarte bun in Germania:4000 - 7000 euro net, in Romania 1000 - 1600 euro net, la fel IT, avocatura, etc, raportul e 4 la 1 cel putin, in conditiile in care de exemplu mancarea e aproximativ la aceeasi bani... |
Si de cati ingineri ai auzit care gasesc ca e ok sa puna pistolul la tampla unui vanzator de la magazin ca sa ia produse mai ieftine ca el nu-si permite ce isi permite ala din Germania? De ce medicii considera ca e ok sa atenteze la viata, sanatatea si buzunarul pacientului care nu are nici o vina ca ei nu au conditii si salarii?
Coplata o sa mai reduca analizele alea abuzive (parca era 90 de lei ziua de internare, nu mai stiu exact ca am citit mai demult textul, ce mai dai spaga sa iti faca analizele ajungi la 250.. pai cu 250 ti le faci in privat poate, doar daca nu e scan sau rmn ca alea costa mai mult). |
Coplata o sa creasca salariile medicilor? Ma indoiesc. O sa faca selectie naturala prin pacienti.
Ce ma amuza pe mine e ca medicii se plang ca vin pacienti sa se interneze pentru analize. Pai cine ii interneaza pe aia? Femeia de servici?
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
bird70 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Andries
mai... eu cunosc personal oameni care au facut-o rezultatul a fost ca li s-a taiat accesul de exemplu in blocul operator asa... o jumate de an, un an... doar mana a doua sau a treia sub "supraveghere stricta" si erau niste baieti faini si cu inima mare...dar cu copii mici acasa... cat crezi ca a durat pana s-au "aliniat"? Unu-i in Franta, vreo doi in Germania (unu-i pe cercetare, face injectii la soareci dar are un salar legal), vreo 2 in UK (i-am intalnit asta primavara), inca doi cu actele'n mana... Stiti filmul ala "zbor deasupra unui cuib de cuci"? E si o piesa de teatru cu acelasi nume. Unul a ramas lobotomizat inside si altu' care facea pe surdo-mutul si docilul a evadat. Restul menajeriei a ramas fericita sa joace carti in continuare. |
Si ce-i cu asta? Asta justifica comportamentul criminal al medicilor? NU CRED!!! Imi pare rau dar cand esti in asa o pozitie de forta fata de oameni vulnerabili, NU EXISTA scuze pentru moralitate dubioasa. O astfel de pozitie vine cu enorm de multa responsabilitate.
Stii cu ce seamana situatia asta? Cu o familie in care tatal e foarte brutal si bate mama, o trateaza foarte rau. Si ea in loc sa ia pozitie in fata lui, in loc sa apere copiii care sunt in grija si responsabilitatea ei, in loc sa fuga de acolo...ea alege sa incaseze bataile si abuzul si apoi sa se razbune pe copii. Si in felul asta copiii sunt abuzati de 2 ori, de tata si de mama. De fapt ei nici nu mai conteaza, sunt doar un instrument cu care mama isi regleaza frustrarea.
Andries spune:
Pai n-am zis si eu si tu ca "are de ALES"? Asta nu inseamna ca eu aprob anumite alegeri, fiecare cu propria constiinta. Unele constiinte sunt mai laxe. Ca si eu ca inginer cand aprob o punere in functiune a unui echipament MA ASIGUR ca operatorul nu moare/ nu sare-n aer/ etc desi anumite firme contractoare ar fi bucuroase sa ma spaguiasca sa fiu mai ingaduitoare cu ele. Ba' mai aveam nitel si mi-o luam si in ceafa la propriu. Punct.
Ah.. era un user aici mai de mult care sugera puscaria ca unica solutie pentru "constiinte"... ah ce lapsus am, ca am uitat cum il cheama, era un baiat, ei bine, daca ne uitam la topicele de acum 5 ani o sa vedeti ca-s la fel.
Victoria_mami spune:
citat din mesajul lui Andries ... cat crezi ca a durat pana s-au "aliniat"? Unu-i in Franta, vreo doi in Germania (unu-i pe cercetare, face injectii la soareci dar are un salar legal), vreo 2 in UK (i-am intalnit asta primavara), inca doi cu actele'n mana... Stiti filmul ala "zbor deasupra unui cuib de cuci"? E si o piesa de teatru cu acelasi nume. Unul a ramas lobotomizat inside si altu' care facea pe surdo-mutul si docilul a evadat. Restul menajeriei a ramas fericita sa joace carti in continuare. Andries mami!! uite avioanele, avioanele, sunt multe mami, multe!! uite si unul mic mami, e puiul lor, e puiul lor!!! |
Mi se pare mie sau te uiti de sus la cercetare? Daca gresesc, scuze, poate citesc eu cu 'ton' gresit.