COPLATA(2)
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
Bird, garantez eu c acel olegiu al medicilor de la noi va cadea pe spate de admiratie cand vor apare cativa rezidenti care sa se planga
Iti dai tu seama, ce megaschimbare am face.
Hai sa nu mai aberam chiar asa, cu nonsalanta.
Exista un sindicat al medicilor in care atunci cand s-a propus sa se dea liber dupa garzi, s-a votat contra.
Acum, tu nu ai lucrat in Romania, deci nu ai idee cum e, dar eu, Popscu, nu ma pot duce sa ma plang.Adica pot, dar daca vreau sa am o cariera nu se poate. Sper ca nu intrebi de ce.
Corputia scade SI din cauza salariilor. Cand ai un salariu cu 6 zerouri nu mai ai nici un argument pt ca ai luat bani.Bineinteles ca merge mana in mana cu pedeapsa.Cand ai un astfel de salariu toata lumea se asteapta sa nu te poata "atinge" nimic.
Letitia1 spune:
Coplata? Pai deja coplatiti la greu. E deajuns sa recititi subiectul cu alunitele a Monicai70 si sa vedeti citi bani a dat in stinga si in dreapta, pentru proceduri, medicamente, interventii (nu mai refer la mita aici), etc, se tot plingea saraca si spunea ca de ce o mai fi platind taxe din salar daca pentru tratamentele ei trebuie sa plateasca asa de mult.Fata asta a murit cu zile datorita sistemului medical romanesc.
Nu demult medicii din uk au facut greva ca nu le convenea ceva cu pensiile. Nu cred ca le-a trecut prin cap vreo secunda sa astepte ca populatia/pacientii se le rezolve problemele. Asta-i made in Romania only!
gmmm spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Letitia1 Fata asta a murit cu zile datorita sistemului medical romanesc. |
Letitia, mie mi se pare o afirmatie grava cea pe care o faci tu.
Pe ce te bazezi? Ce ar fi trebuit sa se faca si nu s-a facut?
(La cite se arunca in circa sistemului de sanatate, poate s-o duca si pe asta. Dar daca cineva din familia ei citeste?)
Iar cu grevele, in medicina nu pot exista greve adevarate. Cel mult ceva simbolic, de genul scris pe spate "medic in greva", asta in timp ce el munceste cu spor. Nu exista un mod de a face presiune, intelegi?
Iar daca nici populatia nu-i sprijina...
bird70 spune:
citat din mesajul lui gmmm Iar cu grevele, in medicina nu pot exista greve adevarate. Cel mult ceva simbolic, de genul scris pe spate "medic in greva", asta in timp ce el munceste cu spor. Nu exista un mod de a face presiune, intelegi? |
Sigur ca se poate face greva. Acum cativa ani a fost aici greva intr-unul din state, tot pentru salarii. Spitalele nu au mai internat decat urgente, nu s-au mai facut decat operatii de urgenta, nimic electiv. A durat doar o saptamana. Problema in Romania este ca medicii primesc bani de la pacienti, mai ales cei cu operatii elective si nu le convine sa opreasca munca.
Xio,
daca tu/voi nu vreti sa luptati pentru drepturile voastre cine sa o faca? E usor sa spui ca nu se poate fara sa incerci. Si apoi sa folosesti asta ca scuza sa mai bagi mana in buzunarul unui amarat.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
Of, Bird, zau ca e obositor.
Eu sunt scarbita pana peste cap de sistemul sanitar din Romania in care salariile sunt de orice jena, nu exista bani pt mai nimic, oamenii injura medicii si aia mai saraci de duh fac niste generalizari de te doare mintea, medicul este fortat sa primeasca atentii ca sa supravietuiasca, nu exista legislatie ca lumea, altii cer bani si din cauza asta au de suferit oti medicii, vrei sa dai un medicament si nu exista, muncesti pe gratis, iar din acientii care dau bani si se plang sunt multi care vin si spun ce tratament sa primeasca, ca doar ei au dat banu".
Efectiv mi-e scarba si totodata imi pare rau de bietii oameni cu bun simt care au de pierdut din cauza altora si din cauza statului.
Exista bani care se evapora in buzunarele altora, iar cand e vremea de tras de urechi, ia uite, cine crezi ca trebuie sa schimbe sistemul? Rezidentul de anul 1, bineinteles.
Sincer, Bird, ma faci sa rad.
Tu nu vezi cee in tara asta? Presedintele se incapataneaza sa ramane presedinte cand 8 milioane de romani au votat ca sa fie demis,s i tu imi spui mie ca noi, astia mici trebuie sa luptam.
Bine, inteleg ca nu ai lucrat vreodata in Romania ca medic si de-aia ai o lejeritate debordanta, dar m-am cam plcitsiit sa iti tot scriu acelasi lucru.
Stai linistita ca nimanui nu ii place sa primeasca bani, nu stiu cum e pt aia care "baga mana", ca sunt alta categorie.
Una este sa primesti, alta este sa ceri.
Partea buna este ca tot mai multi pleaca.
partea rea este ca acusi nu mai ramane nimeni.
dana vio spune:
citat din mesajul lui XIO ... aia mai saraci de duh fac niste generalizari de te doare mintea, medicul este fortat sa primeasca atentii ca sa supravietuiasca,... muncesti pe gratis, ... Efectiv mi-e scarba si totodata imi pare rau de bietii oameni cu bun simt care au de pierdut din cauza altora si din cauza statului. Exista bani care se evapora in buzunarele altora, iar cand e vremea de tras de urechi, ia uite, cine crezi ca trebuie sa schimbe sistemul? Rezidentul de anul 1, bineinteles. Stai linistita ca nimanui nu ii place sa primeasca bani, Una este sa primesti, alta este sa ceri. Partea buna este ca tot mai multi pleaca. partea rea este ca acusi nu mai ramane nimeni. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Pai sa plece! Lasa nu trebuie sa se mai "sacrifice" ptr noi astia mai saraci cu duhul, ca ne-om descurca noi si fara dr d-astia care nu cer, dar primesc chiar daca nu le place .
Alexandra Maria
14.12.2007
XIO spune:
Tu da, dar din pacate altii nu.
Si tu da acum, ca mai incolo vei avea si tu nevoie, stai linistita.Dar nu-i problema, ca te poti duce la o vecina sau te tratezi singura, ca e simplu.
de plecat se pleaca, ca in Romania nu ai de ce sa stai.
dana vio spune:
citat din mesajul lui XIO Tu da, dar din pacate altii nu. Si tu da acum, ca mai incolo vei avea si tu nevoie, stai linistita.Dar nu-i problema, ca te poti duce la o vecina sau te tratezi singura, ca e simplu. de plecat se pleaca, ca in Romania nu ai de ce sa stai. **Fur is for petting*** http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts http://www.facebook.com/adoptiicaini?ref=ts#!/profile.php?id=100001793812916 |
Eu la doctor Xio, la doctor, si neaparat cu plicul. ca pana acum n-am intalnit vreunul care sa zica nu,merci.
Alexandra Maria
14.12.2007
bird70 spune:
Xio,
tu care crezi ca e solutia?
Ca pana acum aud de la tine numai scuze pentru luare si solicitare de mita, scuze pentru nesimtirea unora, scuze, scuze si iar scuze. Asta e ceva tipic societatii romanesti, sa vina cineva sa ne dea, sa ne faca, etc.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper