Bravo Viairo, Bumbitza, Muraturica si Cami! (57)
Raspunsuri - Pagina 17
Daconst spune:
Salutare fetele,ne mai cunosteti?
Dupa ce am nascut am intrat mai rar si mai mult am citit...inca nu avem program si totul e cam haotic.
Leon a inceput sa aibe colici,asa ca nu mai sta decit in brate.
Mi-.a reusit faza cu alaptatul doar ca mai fac gafe ca nu stiu ce am voie sa mananc sau nu.
Ieri am mancat prune si nu va spun ce am tras cu el...pina mi-a zis vecina ca nu am voie fructe cu sambure.
Acum are si Lucas vacanta,asa ca incercam sa facem cite ceva pentru amandoi.
De luni incepe sotul munca si ma cam ia groaza ca daca are crize nici la wc nu pot merge.,..asa urla.
V-am pus si 2 poze sa nu ne uitati.
Poop si sper sa intru mai des.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
IIuli spune:
Buna, fetelor,
Laura, si eu am ramas cu cateva vergeturi. Deocamdata nu ma daucu nimic, pt ca operatia mea nu e bine inchisa, dar sper sa gasesc o crema eficienta. Oricum, sper ca ma va ajuta mult sportul, o data ce o sa am voie sa fac. Din cate stiu, sephora are niste creme f eficiente antirid& antivergeturi.
Ada, ce vaccin nu a facut nectarel? Bcg-ul? Apropo, fetele care au bbei de peste o luna, au facut deja reactia la bcg? Cum arata?
Nu stiu daca vi se intampla si voua, dar eu scot laptic (asa putin cat am) doardintr-un san. Celalalt are si mamelonul ombilicat si nu curge nimic orice as face.
Acum astept sa adoarma mititelul, poate prind si eu cateva ore de somn. Nu prea pot dor mi cand doarme el'imi vine sa il verific intruna, sa vad dc e ok.
noapte buna
adarev spune:
Fetele ce faceti? Dormiti sau papa bebeii? Dana, cum sa te uitam? Eu sunt la nunta. Neinteresant. Iiuli, Nectarel nu are bcg-ul facut. Ne ducem luni sa vedem daca a venit.
Ada
Carmen_80 spune:
Neatza fetelor, noi suntem la masa.
Multumim pentru urari. A fost o zi extraordinara. Bebe a fost neasteptat de cuminte toata ziua. A dormit, nu l-a deranjat nici aglomeratia de acasa, nici drumul pana la biserica, nici asteptarea din biserica. S-a stresat un pic la momentul dezbracarii. In cristelnita i-a placut, si a mai plans putin dupa, la imbracat. Apoi a adormit, iar dupa lingurita de vin nici mancare n-a mai cerut cateva ore bune. A fost de vis! A stat cuminte si a dormit toata seara ba la nasha in brate, ba in scoica.
Fleur sa va fie de bine botezul si voua!
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
Fleurdelise spune:
Hopa si noi cu micul crestin Eric Ioan din dotare!
A fost frumos la botez, slujba emotionta, aici in strainataturi traditiile romanesti ne-au adus lacrimi in ochi. Cel putin cand l-a ridicat preotul la icoane, sus sus pe brate, m-am smiorcait. Bebe super cuminte, am o minune de copil, din cristelnita mai nu voia sa iasa, s-a racorit si el ca a fost o caldura cumplita ieri aici. La petrecere, muzica tare, vacarm in jurul lui, n-a zis nici pas.
In 2 cuvinte, stres si BUCURIE!
Un pont pt mamicile care alapteaza, la botez: luati-va comprese de sani serioase, si de rezerva. Am scos din sutien acasa unul din tampoane cred ca avea, fara exagerare, vreo juma de kil. Ca pe bb l-am alaptat doar o data de la 2 la 11,de la un san, in rest bibi cu lapte muls in prealabil. Si din sani imi curgea ca la balamuc, siroia pe picioare.
Carmen, sa va fie de bine botezul si bun venit in lumea crestina lui Patrick cel cumintel!
Ada, cumplit ce ai povestit !
Daconst, bine ca ne-ai mai dat vesti, te dadusem disparuta, am auzit ca erati catarati prin munti!
Pupici, ma duc sa ma culc alaturi de bomboana mea de copil, sunt rupta (el doarme deja).
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cand esti la sanul meu, si ma privesti in ochi, simt cum imi prinzi nu sanul, ci inima.
Kimmy spune:
Buna fetelor!
Felicitari noilor crestini,sa creasca mari si sa fie sanatosi .ce frumos povestiti de eveniment!abia astept si eu botezul.O sa fie in 16 pana la urma,pentru ca in 17 pleaca mama in strainatate,si pleca si nasii in concediu.
Fleur,nu-mi vine sa cred ce povestesi de laptic!Pai mie nu-mi curgea nici chiar la inceput cand aveam lapte garla!Acuma daca mi se umezeste putin de tot la sfarc,e cam maxim.Ieri am fost in vizita la vecina.Copilul are aproape 7 luni...si ei inca ii tasnea laptele cand copilul lasa sanul.La mine nici vorba.
Pana la urma vad ca totusi ma ajuta galaforul,ca nu am fost nevoita sa desfac cutia de LP ,dar ma gandesc cu groaza,oare eu asa va trebui sa ma chinuiesc sa am lapte pe toata perioada alaptatului?Tot cu suplimente si galeti de ceai?
Sa va zic ce am patit.De vreo 4 -5 zile ii dau espumisan.Si aseara ma intreaba vecina da cat ii dai.Si zic eu pai 25 de picaturi.Si imi zice ca aia e cantitatea totala pe zi,si eu ii dadeam cate 25 de picaturi de 2x/zi .Dublu!Da nici nu avea colici.Aseara i-am dat 8 picaturi,si toata noaptea am avut show.S-a scremut intr-una!
Vai ca iar mi se gata scutecele.In 3 saptamani 2 baxuri din alea de 70si ceva de bucati.Bebeii vostri cate scutece murdaresc pe zi?
Alta intrebare.La voi cat au tinut lohiile?Eu miercuri am 5 saptamani si inca nu am avut nici o zi fara.Nu e multa cantitativ,dar deja ma seaca...m-am saturat!
Ma duc sa aspir pana se trezeste.
tamys spune:
Buna fetelor,
Pentru colici folosesc mai multe picaturici:
Bonnisan
Gripe baby water
Espumisan
Colief
prin rotatie in timpul zilei.
Infacolul i-a agitat si am renuntat la el.
Pe timpul noptii folosesc doar Debridat si dorm copii foarte bine.
Pentru bubitze folosesc Sudocrem dupa baitza pe tot corpul.
Pe capusor baby oil de la Johnson's.
Dimineatza sunt mai agitati pana fac cacatz in rest sunt foarte linistiti.
Pup toate mamicile si viitoarele mamici.
Fleurdelise spune:
Tamys, ma bucur ca ai mai intrat sa ne dai vesti despre voi. Pup gemenasii cuminti! Si la al meu, singurul moment al zilei cand e mai agitat e dimineata inainte sa faca kk. Deobicei reuseste sa faca in timp ce suge, in brate la mami .
Kimmy, nu mint deloc, asa e cu laptele la mine, e garla. Nu va inchipuiti acum ca tasneste tot timpul(cred ca de 2 ori pana acum s-a intamplat, cica e reflexul "let down"), dar de curs curge ca la robinet dupa 3 ore de la ultimul supt (sau muls). Sa stii ca si eu beau ceai de lactatie mult, 1-2 l zilnic (acum beau decoct de fenugreek), si mananc consistent, cel putin o portie zdravana de proteine (carne) pe zi. Singura data cand mi-a scazut productia a fost cand mancam putin si aiurea, salata si fructe.
Idei de stimulare a lactatiei a pus Michelle cu un capitol sau doua in urma. Toate functioneaza....daca psihicul e tare (parerea mea). Trebuie sa fii 100% focusata pe asta, sa iti doresti cu tarie sa alaptezi copilul. Eu din secunda zero m-am concentrat pe asta, nu m-am gandit deloc sa-i dau lp sa-mi fie mai comod, sa manance la intervale mai mari etc. Tot timpul meu este consacrat lui deocamdata, poate mai tarziu o sa fie altfel. Poate si atitudinea asta m-a ajutat, cred. Proba cea mai buna ca am lapte suficient si consistent e felul cum ia in greutate (e mai mare acum la 2 luni ca unii bebelusi de 4-6 luni, se indreapta spre 7 kile!)si, slava Domnului si Doamne-ajuta in continuare, o sanatate de fier (bine cu exceptia eternului fornait, cu care ne-am obisnuit).
Un brat de tuturor mamicilor si bebeilor, pentru o duminica frumoasa!
PS Cand ne mutam la Bebelusul? Mai asteptam pe cineva? Nu promit, dar o sa ma gandesc la un text de predare a stafetei la Bobocei.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cand esti la sanul meu, si ma privesti in ochi, simt cum imi prinzi nu sanul, ci inima.
roxypuy spune:
felicitari Carmen si Fleur pt crestineii Patrik si Eric! Sa va traiasca si sa le fie de bine botezul! ma bucur k au fost cumintei si ati petrecut cu bine.
am fost si eu azi la biserica si am facut molifta, am setat si ora pt botez - ramane 13 oct ora 19.
noi suntem bine, mai matzaim din cd in cd din cauza burticii, in special inainte de kaki. in rest papam, gangurim, ne dam in leganutz - apropos, va recomand cu tt caldura leaganele pt bb,fac minuni!
roxypuy spune:
am revenit k sunt cu pitik la san si scriu de pe tel cu teama de a nu pierde ditamai mesajul...
Dana welcome back! ma bucur k sunteti ok :*
Fleur - nu cred k mai asteptam pe cineva k parca s-a terminat lista...da' cine se pricepe sa ne mute? cum ne gasim?
Iuli - si eu am un san mai handi de vreo 2 sapt :( dreptul da mai putin lapte, da'incerc sa-l stimulez mai mult, o pun pe pitik mai mult la el, mai insist si cu pompa si scot cu chiu cu vai vreo 30-40 ml. nu cred k are leg cu sfarcurile k io nu le am formate si folosesc protectii de silicon.
laura - si io am observat niste vergeturi in partea de sus a coapselor :(( au aparut dp nastere :( deocamdt dau cu ulei de masline si astept sa vad ce zice dl dr sapt viit de cd pot folosi creme anticell+antivergeturi k picioarele mele gem de la atata celulita :(((
am vaz k vbeati de echo de sold - noua ne-a recom sa o facem la 6 sapt din cauza pozitiei pelvine si a lich putin si mergem sapt viit sa o facem. pe vineri as vrea sa ajung si io la controlul de 6 sapt sa vdm ce mai e pe akolo prin interior.
pusi - tu intrebai parca de lohii...la mine s-au oprit dp 3 sapt. vezi k pana la 6 s max tb sa se opreasca.
aseara am iesit si eu la terasa!!!! dp nenumarate sapt de stat doar in incinta complexului unde locuim, am reusit sa ies si eu in lume :))) a fost tare bine, m-am mai destins putin. pitik a fost cuminte, a stat cu buni :)
intrebare - ce avem voie sa luam pt dureri de cap cat alaptam? in afara de aspirina saracului k n-am inca verde de la dr :(