Bravo Viairo, Bumbitza, Muraturica si Cami! (57)
Raspunsuri - Pagina 15
ned spune:
Eu deocamdata fac ca si Aruba, ma mulg un pic inainte de alaptare, pun 4 pic de colief, ii dau lapticul cu picaturile, apoi o pun la san si la final biberon. Nu stiu daca fac bine, daca ar trebui sa pun ceva si in biberon, dar de aseara pana acum vad ca a fost cuminte. Sa vedem diseara.
Eu il schimb inainte de masa sa se simta bine, si, daca e nevoie si dupa.
Apa ii dau Bucovina fiarta si racita, insa mai sunt si altele bune pt bebei: dorna-izvorul alb, devin, aqua carpatica si au mai zis fetele cateva inainte.
Mama de Tudor, nascut la data 26.07.2012
mutatia MTHFR 677 C>T si 1298 A>C heterozigota.
mutatia PAI-I -675 4G homozigota.
2 sarcini oprite din evolutie la 6-7 saptamani
maria0408 spune:
Merci fetelor de raspunsuri.
Porumbita ai facut colonoscopia esti ok?
Bea este bine Silviu, nu s-a confirmat nimic din ce se vazuse la eco de 12 sapt.Se pare ca unul.din profii la care am mers pt.control ulterior avea mare dreptate cand spunea ca se introduc prea multi markeri de evaluare care nu sunt necesari si care doar panicheaza parintii.
Noi am folosit la Ana doar Bucovina era singura care dupa ce se racea nu lasa depuneri albe de minerale.
Au inceput si la noi colicii dar rezonabil.Ii dau alternativ Infacol cu Espumisan si vad ca da rezultate.
Vigantolul ne -a fost recomandat indiferent de tipul de alimentatie al bebelusului.
Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu
Pusi spune:
Fetelor,
Is in ceata totala. Tocmai am vorbit cu o prietena, mamica de bebe de 5 luni, si o intrebam la ce dr. a facut ecografia de sold pt. displazie. Mi-a zis ca in niciun caz sa nu fac ecografie (sa nu iradiez fetita), ci doar un consult la un chirurg ortoped, si doar daca acela ridica suspiciuni si recomanda ecografie, sa o fac.
Voi cum procedati? Faceti ecografie sau un simplu consult?
Mami de Sara Ioana (21.07.2012)
"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery
maria0408 spune:
Ned acelasi lucru ni l-a spus s noua neonatologul, sa il schimbam ca sa manance si el curat, linistit, sa se simta bine. Este adevarat ca este cam incomod sa il schimb la jumatate de or si sa il si trezesc.
La voi bebeii adorm singuri sau numai la san ? La noi in proportie de 90% numai la san, exceptiile in carucior sau scaunul de masina. Sta linistit singurel in patutul lui da cand i se face somn, incepe sa planga ca vrea sanul si nu am alta solutie.
Hai ca profit ca ambii COPII dorm ca sa pun toate intrebarile caci cine stie cand mai pot.
Pentru botez chemati ursitoare ? Daca da, vreau si eu sugestii, nume, orice info util. Noi avem multi copii si vreau lucruri distractive pt. ei. Merci.
maria0408 spune:
Pusi eu am luni programare la ortoped si doar daca imi recomanda fac eco de sold, la fel am facut si la Ana.
Si uitasem - am pus si eu in final poze cu Silviu ca sa ne cunoastem
Porumbita spune:
maria ms, a fost ok la colono; marti fac prima ligatura; victor la san adoarme sau in manduca/sling (asta pt ca nu am iesit inh 5 sapt decat de 2 ori cu caruciorul)
in masina nu adoarme mereu...
aruba ai pm
pusi lui victor i am facut eco sapt asta si la ortoped merg luni; eu am mare incredere in recomandarile pediatrei, in cei 3 ani jumate de cand e pediatra celui mare nu mi a dat motive sa nu am (desi de multeeee ori am "verificat" si cu o alta opinie)
eu il schimb cand e murdar; nu face la fiecare supt iar noaptea uneori nu il schimb de loc (dc are doar pipi)
laura unde faceti botezul?
ilenutza mi se pare super aiurea sa platesti 2 luni/an cand copii nu s acasa si dc sta suplimentar sa ceara bani pt asta;
dar o fi mizat pe faptul ca e la voi de 5 ani si din cauza asta...
eu nu stiu ce sa zic nici de anuntul din ziar...
pt calcat curat mai merge, in cel mai rau caz iti fura ceva,,,
dar pt avut grija de copil... chiar nu stiu ce sa zic la cate auzi...
Fleurdelise spune:
Ziua buna fete dragi,
Am avut o noapte usurica, bb a dormit de aseara de la 7 la 11 si ceva, apoi de pe la 12 la 4 si ceva,apoi trezirea "de zi" la 7. deci practic mi s-a trezit doar o data peste noapte. Eu tot chioara de somn dimineata, desi am dormit cap la cap 7 ore!
Interesante diferentele de conceptie intre medici. Mie nu mi-a zis nici unul din cei 2 pediatri ce l-au vazut pana acum, de eco de sold. Cred ca trebuie facuta la recomandarea medicului, zic eu. Sunt sigura ca verifica la consult daca e cazul de asa ceva, stiu ca mi l-a ridicat de subsuori, i-a verificat nu stiu ce reflexe si i-a flexat piciorusele in diverse directii, si asta face la fiecare consult, pediatra actuala.
Si cu vit. D3 (vigantolul din Ro), tot asa, conceptii diferite. Aici se da strict numai la copii alaptati, pt. ca lp-ul contine doza zilnica de vit. D. Poate ca formulele din Ca si Ro difera. Mi-a zis pediatra sa-i dau o picatura zilnic atat timp cat alaptez.
Am depasit perioada de atentie dupa vaccinare, totul ok, nici un efect secundar demn de mentionat, poate doar ca ieri a fost jumate de zi agitat (a cerut mai des papa dar a si regurgitat mai des) si cealalta jumate epuizat, a dormit tun.
Eu il schimb de pampers cand consider necesar, pampersul plin, nu am o regula anume. A, noaptea evit pe cat posibil sa il schimb, sa nu il agit, asa adoarme imediat dupa supt. Daca bb e calm si de-abia s-a trezit, il schimb inainte de masa, dar daca deja e nervos si plange de foame, il schimb dupa. Oricum ziua in timpul suptului face si kk, de regula, asa ca o luam de la capat dupa. Azi dimineata la trezirea de la 4 l-am schimbat dupa, avea un pampers doldora, dar numai de pipi. La 7 m-au trezit niste bubuituri dinspre patut... a facut si no.2.
Ziua il schimb la baie, pe suportul din cada, si il spal cu apa calduta. Noaptea il schimb in camera, rapid, il sterg cu servetele umede. Apropo, dupa lupte seculare, am amenajat si eu o "masa de infasat", de fapt de schimbat, cu o saltea f faina pusa pe tablia unui dulapior cu roti, in rafturile dulapiorului am toate cele necesare. Azi am inaugurat-o si e mult mai misto ca pe pat.
Porumbita, Eric a fost monitorizat in cele 3 zile dupa nastere in spital pt glicemie si a avut valori normale (si eu la fel). La nastere a facut o usoara hipoglicemie, cum se intampla frecvent in cazul mamelor cu diabet de sarcina, dar si-a revenit rapid. Dupa iesirea din spital nu i-am mai facut nici o glicemie si nici nu mi s-a spus ca ar mai fi necesar.
Maine avem botezul, sper si eu sa treaca repede, ca n-am nici un chef de petrecere, vreau doar sa fie copilul crestinat.
Va pupicesc.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cand esti la sanul meu, si ma privesti in ochi, simt cum imi prinzi nu sanul, ci inima.
Laura32 spune:
Porumbita , habar nu am cum se numeste restaurantul , este in cartier ( Berceni ) pe o straduta , dar este foarte dragut ( pt nr de pers pe care le am )
Nici eu nu am regula la schimbat pampersi , mai ales ca face kk de 2 ori pe zi maxim , dimineata pe la 5 si seara pe la 8 , in timpul zilei suntem doar la capitolul pipi
Eu am inceput de 4 zile sa-i dau Eubiotic si ma declar foarte multumita si sunt mai ieftine decat protectis , la noi a avut efect .
Fleur , distractie placuta va doresc si Eric sa fie baiat cuminte la biserica
Nici mie nu mi-a recomandat nimeni eco de sold , la tot verificat si in spital si pediatra , exact cum a spus si Fleur , dar nu am primit nici o instructiune pana acum , trebuie sa cer eu ?!?
Carmen , ma bucur ca sunteti bine
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
Carmen_80 spune:
Neatza... piticul e la prima trezire. Ieri n-a facut kk si nu i-am pus supozitor. Acu vad ca e foarte agitat, se screme, da din picioare, chiraie... I-am dat si papa acum, poate se mai linisteste. Cred ca are emotii pt baitza in cazanul cel mare. Si eu am emotii...sper doar sa fie cuminte si sa nu mai aibe durerile alea crunte :(((.
Laura nici nu stii ce m-am linistit ca nu are vreo infectie...
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
r_ocsy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pusi Fetelor, Is in ceata totala. Tocmai am vorbit cu o prietena, mamica de bebe de 5 luni, si o intrebam la ce dr. a facut ecografia de sold pt. displazie. Mi-a zis ca in niciun caz sa nu fac ecografie (sa nu iradiez fetita), ci doar un consult la un chirurg ortoped, si doar daca acela ridica suspiciuni si recomanda ecografie, sa o fac. Voi cum procedati? Faceti ecografie sau un simplu consult? Mami de Sara Ioana (21.07.2012) "E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery |
Prietena ta confunda ecografia cu radiografia !
Radiografia iradiaza, ecografia este pe baza de ultrasunete ... deci poti sa o faci linistita .... doar ecografii ai facut in sarcina, nu ?