Bravo Viairo, Bumbitza, Muraturica si Cami! (57)
Raspunsuri - Pagina 10
Bumbitza spune:
Seara buna!
Maria mea a venit pe lume luni dimineata, la 10:35, tare grabita ca abia daca au mai apucat sa imi puna epidurala...care evident ca n-a prins cine stie ce dar oricum, decat deloc... Dimineata au inceput durerile care s-au intensificat f rapid, deja cand am ajuns la spital pe la 8:45 aveam cam 6-7cm si in scurt timp am si nascut.
3,490 grame, 52 cm, apgar 10
Am incercat sa va scriu de pe telefon, dar dupa cateva mesaje pierdute am renuntat
Azi am ajuns si noi acasa, ne obisnuim treptat in noua formula. Ilinca e incantata de bebe, dar in acelasi timp sufera ca nu ma mai are numai pentru ea
Felicitari Muraturica si Viairo! Sa va traiasca bebeii si sa va umple sufletul de bucurie!
mami de bumbita iubita tare (31.03.2010) si 38+ cu piersicuta dulce foc
ARUBA spune:
Neata, sunt si eu la prima trezire pe noaptea asta, bebe a dormit de la 8 jumate la 2 jumate, boierie. Intre timp am fost si in Herastrau la o terasa, am papat niste creveti deliciosi, am venit acasa, am pompat un san si am si dormit 2 ore jumate. Viata, nu altceva. Acum a papat 15 min la un san si a adormit la loc, se mai trezeste dupa 6.
Michelle: ma bucur ca ti-a placut invitatia, in general eu sunt mare fan al lucrurilor simple, fara inflorituri, de-aia am comprimat textul asa de mult. Iti multumesc mult pt lista, si jumate din alea daca aleg tot nu stiu unde o sa mi le pun, noroc ca au ai mei spatiu de depozitare, un demisol intreg sa mi le tina pana le-o folosi pitica si evident dupa.
Laura: in legatura cu dormitul in alta camera. In primele 3 nopti cand am adus-o de la maternitate, si eu si sotul eram disperati sa dormim in camera ei, pe canapea sa o auzim. Nu avusesem timp sa montam monitorul, asa ca faceam cu randul peste noapte si dormeam in camera ei. Impropriu spus dormeam, pt ca eu tresaream la fiecare scancet, chitait si miscare a ei. Sotul in schimb nu avea treaba, reactiona doar la plansete serioase, ca somnul lui e mai profund ( din fericire pt el). Mie in schimb mi-a fost clar ca nu o sa dorm vreodata langa ea asa ca am schimbat tactica. Dormim in camera noastra, la care inchid si usa pt ca altfel aud chitaielile si de acolo. Am monitorul la cap si oricum cand se trezeste plange si se aude si prin usa. Dar DORM si eu cu adevarat. Oricum e acelasi lucru, ca si ea e dependenta de mine, ma trezesc, vin la ea, o alaptez pe canapea cu perna de alaptat si ma duc inapoi la somnul meu.
Peste zi insa o alaptez la mine in camera, pe pat.
Roxypuy: asa facea si Ana mea saptamana trecuta de ma panicasem ca sugea cate o ora si ceva la o masa, si imi era groaza ca ma transforma intr-un mare biberon oricand la dispozitia ei. Peste noapte ma mulgeam si ii dadeam bibe ca sa scap mai repede, insa in maxim 48 h, vazand ca peste zi scade durata de la o masa la alta, mi-am facut curaj si am inceput sa o alaptez direct si noaptea, a ajuns la 10-15 min / masa. Cu cat o pui mai des la san cu atat isi va eficientiza suptul. In 2 zile scapi de problema asta. Eu acum trebuie noaptea dupa fiecare alaptat sa golesc celalalt san, pt ca ea doarme intervale lungi si se aduna muuult lapte. Nu e pb, abia am inceput iar sa stochez lapte la congelator, pt zile negre.
Gabriela, Fleur, nu stiu daca e coincidenta, dar si eu am remarcat efectul devastator al piersicilor pe care le mancam cu mare pofta, 4-5 pe zi. In zilele alea pitica se chinuia muuult mai mult decat de obicei, asa ca le-am scos si acum a revenit la normal. La pepene rosu si struguri nu reactioneaza cu colici, asa ca merg cu astea momentan.
Dana, Balanta, mai dati si voi cate un semn sa stim ce mai faceti!
Iuli, Zizou, Pusi: nu va mai consumati ca nu e laptic, daca ati incercat tot ce trebuia si tot nu vine, asta e, nu a fost sa fie. Copiii cresc ft bine si cu LP, dar ce au nevoie cu adevarat e o mama calma si optimista. De cand am iesit din depresia cauzata la mine de prea mult lapte si problemele inerente, pitica mea e mult mai linistita, ma simte si starea ei se schimba de la o zi la alta in bine. Linistea mamei e sfanta, se transmite imediat la copil. Si in plus chiar vorbeam azi cu verisoara mea care a fost alaptata pana la 2 ani si e cea mai bolnavicioasa persoana ever. Ea ma felicita ca alaptez, dar imi spune sincer ca nu crede in efectul anticorpilor din LM pt ca la ea nu a fost cazul vreodata.
Eu una am simtit o presiune imensa sa continui alaptatul cand aveam probleme. E o presiune care vine din sfaturile celor din jur, din articole citite, din povestile altor mame care au alaptat cu succes si se ridica singure la un statut de semi-zeite pt asta.. eu una urasc glorificarea asta. Daca e sa fie, bine, daca nu, nu. Starea mamei si evitarea unei depresii mi se par mult mai esentiale, am trecut razant pe langa o maaare depresie din cauza alaptatului.
ramonavlas spune:
Buna dimineata! Cafeluta este gata!
Am avut o trezire la 2.30 cand a adus-o sotul pe Riana in pat la noi sa o alaptez si una la 6.30 cand m-am dus in camera la ea. acum face nani.
De Daconst mai stiti ceva? Era f activa si acum nu a mai scris cam de mult!
Azi se anunta iar calduri!
Laura32 spune:
Buna dimineata ,
Multumim Ramona de cafea , azi nu am nevoie chiar atat de mult .
Mi-a dormit puiul de la 23.30 pana la 3.00 , a fost tare bine , este prim a noapte cu atata somn si pt ca am dormit acum sunt in focuri cu treaba prin casa . Sa-l pupe mama pe el de baiat si sa nu-si piarda acest obicei
Aruba , multumesc de sfat , noi avem apartamentul mic si indiferent ca dorm in sufragerie sau in dormitor tot il aud . Unde pot sa vad si eu invitatiile ?
Fleur ,sa va fie de bine vaccinurile si sa se simta Eric bine , fara febra .
Acum imi beau cafea si intru la intins o masina de rufe . Sunt prin apropiere ( mai optimista )
Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)
Carmen_80 spune:
Neatza! Vaaai fetelor nu-mi vine sa cred! Piticul a adormit pe la 23.30, s-a trezit la 4, a mancat pana la 4.30 si a adormit si s-a mai trezit la 8!! Premiera in istorie...
Deci ori colieful face minuni, ori i-a mai trecut iritatia/infectia. Si ieri a fost destul de linistit, dupa-masa a dormit vreo 4 ore .
Multumesc de sustinere si incurajari fetelor . Azi tre sa iasa rezultatul la cealalta proba dusa alarteieri si am mai dus una in dim asta. Sper sa nu fie nimic grav si sa tratam usor. Din cauza asta am amanat si vaccinul :((.
Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana
michelle1981 spune:
Am vorbit ieri cu Dana, sunt bine, bebe Leon bea bine de la san si ia in greutate. Sunt mai mult plecati ca sunt in vacanta. Ieri au urcat pe munte cu telescaunul, iar bebe sta mai mult in wrap sau in brate.
O asteptam pe ea sa ne spuna mai multe amanunte despre viata in 4
Noi avem 2 treziri noaptea, pe la 2 si pe la 5 si dimineata la 8.30 de tot.
O zi frumoasa tuturor!
ZIZOU spune:
Multam fetelor de incurajari. Cu toata bunavointa mea, sanii s-au inmuiat si nu mai curge nimic. Asta e, mergem pe LP.
Mi-a scos si firele marti asa ca e mult mai bine, pot sta si eu pe scaun, nu prea mult dar cat sa mananc. In schimb ma omoara mijlocul, ma doare si se lasa pe piciorul stang de data asta ( toata sarcina durerea se lasa pe piciorul drept ) dar numai cand stau in picioare. Sper totusi sa fie de la kg prea multe puse in sarcina si odata ce le dau jos sa ma lase si mijlocul. Mai am de dat cam 14 kg pana ajung la 50. Si poate scad si sub 50 cine stie.
Pitica inca nu are un program, mancam cand ne trezim de obicei adormim imediat dar cam de 2 ori pe zi sta treaza cam 2 ore. Noaptea se trezeste cam la 2 ore jumate. Dimineata mai dormim impreuna.
Azi noapte m-a trezit la 4 a mancat pana la 4.30 si apoi a adormit asa ca am bagat somn pana la 5.30 cand m-a trezit motanul sa il dragalesc si pe el.
michelle1981 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura32 Unde pot sa vad si eu invitatiile ? |
Invitatia e pe picasa in contul comun, in albumul Arubei.
Pusi spune:
Neata buna fetelor.
Felicitari Viairo,Bumbita si Muraturica. Sa aveti bebei sanatosi, frumosi, cuminti.
Referitor la regurcitare...nu are legatura cu alimentatia mamei, deoarece si Sara regurciteaza si eu nu o alaptez deloc, suntem exclusiv pe LP>
Kimmy, asa este cu puseul de crestere...si noi am avut la 3 saptamani. Manca din ora in ora, nu se mai satura.
Aruba, ca bine graiesti. Vad cum e la noi, de cand m-am linistit ca nu e lapte la tzitzi si printesuca noastra e linistita si cumintitca. Simtea starea mea care o agita si pe ea. Acum convietuim foarte bine impreuna, papam si dormim. II merge bine cu formula de LP. Doctora pediatra mi-a zis ca transferul de anticorpi la bebe se face in primeele 7 zile dupa nastere (perioada in care am reusit sa-i dau LM)...o fi adevarat sau nu, nu stiu. Important e ca m-am conosolat ca nu am LM, mi-am gasit linistea si acum reusesc sa-mi cresc fetita in armonie.
Fetelor care folositi si formula de LP pt. bebei, cu ce apa pregatiti lapticul? Fierbeti si racitia apa plata? Noi folosim Borsec, fara fierbere si racire.
Pupici dragi la mamici si piersicute.
Mami de Sara Ioana (21.07.2012)
"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery
Fleurdelise spune:
Salve, bantui un pic pe aici, am hranit puiul si adorm mai greu.
I-am luat temperatura 37.1, sper sa nu mai creasca mult, oricum noaptea e un pic mai ridicata, asa e normal, si fara vaccin. In rest, papa bine, nu e umflat la locurile intepaturilor si nici mai agitat ca de obicei. Uf, sa treaca mai repede 48h.
Aruba, frumoasa invitatia.
A cui e bebelusa din ultima poza pe picasa, ca a uitat sa o puna in albumul ei propriu sau sa dea un nume albumului, daca e nou.
Am vazut si poze mai noi, f frumoase, Cristina felicitari pt grasun.
Pusi, si eu eram convinsa ca regurgitarea n-are nici o legatura cu alimentatia mamei.
Laura, Carmen, ma bucur ca bebeii vostri au venit sau revenit la sentimente mai bune si la un program mai lejer pt voi noaptea. Incet incet, cresc baietii, si perioadele de somn nocturn cresc si ele, yupiiiii!
Michelle, multumim pt vesti de la Daconst, stiam eu ca trebuie sa fie catzarati pe undeva , o asteptam cu povesti dupa concediu.
Vreau si eu la munte (ca la mare a cam trecut sezonul, in Caraibe e un uragan etc). Poate mergem si noi un weekend macar, cand se intoarce tati...
Hai sa las visele cu ochii deschisi si sa ma duc sa ma culc la loc.
Pupi.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cand esti la sanul meu, si ma privesti in ochi, simt cum imi prinzi nu sanul, ci inima.