Jurnalul Monicai

Raspunsuri - Pagina 34

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai ar putea fi arata asa:

27 ianuarie - de ex.
si cu * mesajele din fiecare sectiune.

cine face editarea poate fi atent sa le puna intr-o ordine aproximativ cronologica si sa perieze ce se mai repeta eventual dintr-un capitol in altul.

cat despre sugestie - mi-a fost jena sa para la sfarsit cu idei, dupa ce atata lume a muncit f mult. asa ca nu ai de ce te scuza, era greu de remarcat.

un titlu ar fi poate si "jurnal postum" sau simplu "monica"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

eu in timp ce faceam melanomul ma gindeam la "De vorba cu Monica" sau "Dialog cu Monica"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nici eu nu am avut timp sa-mi spun parerea despre capitolele jurnalului, dar vad ca ati ajuns cam tot acolo

Un jurnal nu are capitole, in el scrii, la rand, ce te preocupa in momentul acela. In aceeasi pagina, poti sari de la o idee la alta, nu esti restrictionat sa scrii doar despre un anumit subiect.

Apoi, pe Tudor il poate intrista constatarea ca despre el mamica lui a scris doar un capitol "mai mic" decat despre surioara lui; desigur ca exista explicatii - era a doua sarcina, al doilea copil, Monica n-a apucat sa-l vada mai mare... dar tot nu i-ar pica bine, poate...

De asemenea, din sectiunile citite de mine am vazut ca, de exemplu, intr-un acelasi mesaj Monica scrie si despre Diana si despre sotul ei si familia acestuia, nu le-as separa, pentru ca nu s-ar mai intelege subiectul discutat.

In alta ordine de idei - cand treceti la etapa a 2-a, atentie la sectiunile care nu sunt culese inca - de ex, eu inca mai am de lucru la prima faza. Sa nu le pierdeti pe drum.

Ma gandeam sa "spargem" etapa a doua astfel: cineva sa se ocupe de structurarea logica a textelor, apoi altcineva sa se ocupe de corecturi gramaticale, ortografice etc (si aici ar merge doua randuri de ochi).

Edit: incerc sa termin cat mai repede faza 1, ca sa ajut si la faza a 2-a, daca este nevoie.

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eleni

Am citit in diagonala tot ce s-a incarcat.
Indraznesc sa fac o schita pe capitole (am lasat mai sus tot ce contine fiecare sectiune din perspective raspunsurilor)
1. Familia (aici sa scrie despre relatia ei cu sotul, cu mama, amintiri din copilaria ei, amintirile si povestile dinaintea nasterii copiilor)
2. Tudor nasterea lui Tudor, alaptarea, scuteceala... ce a mai scris
3. Diana totul despre Diana (mult de altfel)
4. De-ale mele (carti preferate, filme preferate, culori, fobii, job, prietenii, sprancene)
5. Provocarea aici as scrie despre melanom. Am citit pe unde a scris despre asta si parerea mea este aici as scoate tot ceea ce inseamna documentare stiintifica, as lasa doar perspectiva ei optimista asupra luptei cu cancerul.

Acum la cum vad eu lucrurile... aici ar trebui ca fiecare capitol din cele 5 sa fie preluat de cineva care sa adune din sectiuni ceea ce priveste capitolul. Trebuie adunat cronologic, ca un jurnal (cel mai mic capitol este cel al lui Tudor, cel mai mare al Dianei, apoi restul)
Fiecare capitol luat de 1 persoana care sa adune intr-un document materialul, aranjat cronologic, despre tema respectiva. Si din care sa scoata iconite si emoticoane, si care sa il citeasca si sa il faca sa capete sens. Nu umblam la formulari, il modificam extrem de putin, cat sa aiba sens pentru un cititor din afara.
Formularea intregului material va fi mereu la persoana 1 (eu sau noi) pentru ca e un Jurnal e autobiografie.

Ca sa fac decizia si mai complicata o sa spun ca eu vad sturctura Jurnalului in forma sugerata de Eleni, adica cronologic dar pe capitole si nu doar o insiruire de mesaje alandala pe zile.

Imparitirea Elenei mi se pare buna cu cateva observatii:

1. Parca a avut ceva probleme de fertilitate si ceva tratamente ... oare sa facem un capitol special cu asta ?

2. Diana si Tudor cred ca ar trebui comasati intr-un capitol - "copiii mei" sau ceva de genul asta, care sa inceapa eventual cu povestea infertilitatii si a tratamentelor si apoi, cronologic sa relateze despre ei ...ma gandesc ca asa o sa se ascunda diferenta de mesaje Diana-Tudor, pentru ca Diana are un avantaj de 3 ani de viata in fatza lui Tudor.

Eu n-am priceput - selectia mesajelor din faza 1 s-a terminat ? Suntem la faza 2, asta in care adunam mesajele pe capitole ?

Ah ! Si inca ceva - tare ne-ar trebui sfatul unui editor profesionist ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea


1. Parca a avut ceva probleme de fertilitate si ceva tratamente ... oare sa facem un capitol special cu asta ?In niciun caz; pentru sotz ar fi penibil (pentru ca el a avut principalele probleme) iar pentru Diana nu vad ce relevantza ar avea ca a aparut dupa ce si-a tratat mama ei endometrioza (caci asta a fost problema Monicai) si dupa ce tatal ei a consumat multe plante medicinale si si-a tot dus gigeii la analize...Sa nu facem exces de zel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Am incarcat aproape tot. Spun "aproape", pentru ca mi-a ramas "Clinica virtuala". Acolo m-am blocat pentru ca am vazut ca este facuta sectiune despre Melanom - spuneti-mi de unde sunt luate postarile, de la Clinica virtuala cumva? Atunci sa fac celelalte subiecte de la clinica, fara "MELANOM MALIGN - ATENTIE LA ALUNITE !"?
Astept raspunsul ca sa merg mai departe.
O seara placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Lasa Melanomul.
E facut de Cristoiu. Doar restul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Buna dimineata.
Rozi, in primul rand scuze daca ti-am raspuns asa sec aseara, eram ingrozitor de obosita si abia m-am concentrat sa scriu alea 3 randuri.

Apoi, etapa 1 aproape s-a terminat, mai sunt cateva (la nivel de 2%) materiale de incarcat. Incepem etapa 2 cand ne decidem democratic cum.

Legat de comasarea subiectelor Tudor si Diana - de acord, are sens avand in vedere ca piticul e mai vitregit in scrierile despre el.
Alea de infertilitate mi se pare si mie cam prea intime sa fie lasate, s-ar simti expus sotul ei...

Pana la urma structurarea pe capitole (de care tin cu dintii pana la vot cand o sa accept decizia majoritatii) nu e mult prea structurata, sunt doar niste directii de urmat, pentru ca realmente sunt zile in care are 20 de interventii la subiecte extrem de diferite, daca le pui doar cronologic e ghiveci. Noi intelegem ca stim cum e cu forumul, dar ei (ai casei) nu cred ca vor putea urmari.
Asa ca hai cu parerile, ca mai las deschisa optiunea de opinii doar in prima saptamana de scoala... dupa care incepem etapa 2.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Eu as lasa pe capitole fiindca intr-adevar ghiveciul e prea mare, sunt raspunsuri, sunt dialoguri si nu ginduri care se leaga cumva.

SI mai votez pentru melanom in aceeasi carticica, mi se pare mult prea complicat si ne-necesar sa il separam, ca sa nu mai vorbim de costuri cind se va ajunge la capitolul editura etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Si eu zic sa le lasam pe capitole, asa cum le-am si copiat, doar sa le mai "periem" eventual. Ar fi fff greu sa le punem pe date si nici nu cred ca ar avea coerenta.
Parerea mea...


Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput