Jurnalul Monicai

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

fetelor, eu va admir efortul si nu vreau sa deranzej munca asta laborioasa si imensa pe care o faceti.
Parerea e pur subiectiva; eu sunt genul de strut care isi baga capul in nisip de frica si groaza uneori, nu as citi ceva atat de trist. E insa foarte corect ce ati spus - peste ani, poti citi detasat despre lupta ei cu boala.
Desigur, voi decideti.
va pup cu drag.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manuelacrina spune:


Si eu propun sa ramana capitolul cu "lupta pentru viata", cu tot ce include el, inclusiv cu documentatia si modul cum a prezentat-o Monica ... este trist, este foarte dureros, dar aceasta a fost realitatea, aceasta a fost o parte din Monica, nu o putem ingropa odata cu ea ... ar fi nedrept ...

Sta in firea omului, ca un copil care si-a pierdut un parinte sa doreasca sa afle cat mai multe despre el ... din ce creste copilul, tot mai profunde vor fi intrebarile ... este un fel de a se descoperi pe sine, radacinile sale, este o etapa a formarii sinelui si asa lipsit de prezenta fizica a parintelui
... si intrebarile vor evolua "Cum era ? cum arata ? ce a facut ? cum a reactionat ? de ce a trecut prin asta ? cum s-a intamplat ? si ce a facut ? cum a murit ? de ce ? nu s-a putut face nimic ? etc. "

Ceilalti maturi din jur vor prezenta copiilor propria lor varianta subiectiva despre parintele disparut, de multe ori se vor contrazice amintirile lor in anumite privinte, in fata multor intrebari ei vor fi neputinciosi ... Atunci aceasta sursa= povestirile proprii ale mamei lor, va fi cea mai concludenta sursa de informatii si clarificari pentru ei ...

Si eu consider ca va veni o varsta, peste 10-15 ani, cand copiii vor putea citi acest capitol pe langa durere si cu multa duiosie si admiratie pentru ATITUDINEA ei si vor avea ce invata din asta, ceva ce-i va ajuta in multe probleme/dileme pe care le vor avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Scuzati interventia, nu vreau sa va disturb. Va admir pentru munca fantastica pe care o faceti.
As vrea doar sa spun ca despre subiectul cu melonomul o sa fie interesati sotul si mama Monicai. Am citit ca mama ei tot intreba la inmormintare fetele de pe DC ce a scris Moni in legatura cu asta, daca s-a plins cuiva, ca acasa nu vorbea niciodata despre asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu stiu cum o sa hotarati, e foarte mult de munca si mi-e nustiucum sa ma bag, dar am stat intr-o noapte si am citit mult din ce scria Monica si am fost absolut siderata de cat de senina trecea de la rezultatelor analizelor la costumul de tiganca al fetitei pt gradi si apoi la intalnirile cu rudele, apoi iar la opiniile doctorilor. nu cred ca astea ar trebui taiate, o arata curajoasa si luptatoare, o femeie grozava, asa cum a fost.

si acum mi-a venit ideea - va rog mult de tot sa ma scuzati - cum ar fi fost sa fie fix ca un jurnal - ordonat cronologic. nu stiu daca mesajele apar asa - cu data/ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Si eu votez ca "melanomul" sa ramana in jurnal ...as indrazni sa spun, sa ramana cu toata partea de documentatie scrisa de Monica ... De ce nu ? Pana la urma este o sursa de informare, este modul ei in care a luptat cu boala si in care si-a studiat si SI-A INTELES boala. Poate, din punct de vedere medical, nici nu e corect tot ce scrie acolo, pana la urma ea nu avea o pregatire medicalasi asa as trebui sa ramana, incorect ... Cu atat mai mult este de apreciat informarea si determinarea cu care a studiat in amanunt ...
Eu asa am cunoscut-o pe Monica, nu o stiam pe forum, am cunoscut-o cand a scris despre melanom si pe mine, un adult, m-a impresionat cu luciditatea si ratiunea cu care si-a tratat conditia. Eu zic ca copiii ei, indiferent cat de trist este, e bine sa o cunoasca si din punctul asta de vedere ... chiar se pot mandri cu o asemenea mama.

Incepand de maine am mai mult timp, o sa citesc din urma si o sa ma apuc si eu de spicuit ceva ...cum se face, ii trimit PM Eleni, nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Bufleo stai la rand
vine Eleni din cand in cand
cu biciul ei prietenosAlinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)


Melodia...unei veri tarzii............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns G_I_O spune:


cum am mai scris, eu ma ofer sa ajut la adunarea mesajelor, daca mai e cazul.
Din pacate, tpul meu e limitat, asa ca nu mai pot intra toata ziua pe DC.
Astept un PM, daca mai aveti nevoie de mine.

Of....AndreeaC.....noi cele de la spiridusi am pierdut 2 mamici dragi.
Pe Moni am reusit sa o cunoastem mult mai bine in cei 7 ani de activare pe forum.
Cu fetita Andreei am mai vazut poze. A mai facut tatal ei, calin si a postat pe forum. E o frumoasa si seamana cu mama ei.

numai bine!Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Neata. Ziceam asa:
avem 5 capitole mari, sa imi scrie fiecare pe PM ce disponibilitate si ce interes are pentru unul sau altul din ele.
As prefera sa fie oameni care nu au mai facut la prima etapa, sa fie ochiul proaspat si sa ii folosim pe toti voluntarii, dar in egala masura sa aiba timp. E important sa aiba timp, ganditi-va bine, ca nu e cu copy paste, e mai laborios.
Mai zic sa ii folosim pe toti pentru a schimba si perspectiva... uneori cand esti implicat, prea implicat, nu le mia vezi...
Astept sa imi ziceti care cum poate si ce vrea sa faca.Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

daca mai e nevoie de ajutor, ma bag si eu.

reiau ce am spus discret mai sus - daca ar fi organizat ca un jurnal - adica pe zile-ore?
nu stiu daca tehnic e posibil, adica daca mesajele au fost salvate in ordine si cu datetele tehnice necesare.

pentru ca mie Monica mi se pare ca a fost foarte intreaga, daca pot spune asa.
mi se pare ca in felul acesta imaginea ar fi completa, desi poate aparent mai incalcita. dar viata nu e structurata pe capitole.
doar o idee si tot respectul pt munca voastra!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Da Buli, iarta-ma ca nu am remarcat. E foarte buna propunerea, asa au fost salvate... si asa e un jurnal... pe zile.. doar ca trebuie grupate cumva niste capitole, ca daca bagi o zi... e haotica, trece prin multe zone greu de urmarit... raspunde la multe intrebari... trebuie ajutate un pic.


Mergi la inceput