Bulgarasi de ian-feb, capitolul 15

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ardna11111

Fetele, ce parere aveti? Daca am facut dublu test (care a iesti ok, Doamne multumesc ), mai are sens sa fac triplu? sa mai stau in stres groaznic 2 saptamani?

UM 26-04-2012; DPN 31-01-2013 15+

Mie nici nu mi-a mai pomenit dr de el!

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mena1906 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ardna11111

Fetele, ce parere aveti? Daca am facut dublu test (care a iesti ok, Doamne multumesc ), mai are sens sa fac triplu? sa mai stau in stres groaznic 2 saptamani?

Daca ai fost la medic si ti-a zis ca e ok, nu mai face. Ce varsta ai? Fumezi? Ai cazuri in familie cu probleme? Daca raspunsul este nu, atunci nu mai da banii degeaba

UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 18+ cu Eduard Florin

In love with my little kid :X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
Am sunat azi la una din asistentele ei, ca sa intreb daca e in concediu madame Uscatescu. Cica azi e ultima zi . Intra in concediu pe 27 si se reincepe pe 3 septmbrie. Asa ca, atata timp cat nu e o urgenta, astept sa ma duc dupa 3 sept. Vreau ca macar o parte din analize sa mi le fac gratuit. O sa ascult ce are de spus, desi sper ca scrie indicatiile pe o hartie si nu se bazeaza doar pe memoria mea scurta. Cu ce-mi da trebuie sa ma duc la hematologul de la Columna - dr Saguna sau dr Avram de la Medcenter. A spus gine ca e posbil ca hematologul sa ma mai trimita sa mai fac cate ceva ca sa se lamureasca pe deplin si dupa aceea o sa-mi dea ceva daca va fi nevoie. (sper sa nu)

Ioana la Medcenter m-a trimis gine sa fac analizele. Ei au pregatite 2 pachete: unul de 500 lei si altul de 1350 lei. Din ce am inteles de la Cezara ca in pachet intra si o consultatie la Dr Avram. Vreau sa vad ce analize o sa-mi faca Uschi si apoi, mai vedem.
Intr-adevar, nu stiu daca se fac analizele alea genetice la Fundeni.

Diancic Multumesc ca te-ai uitat pe analize. Incerc sa descifrez ce analize ti-a facut APTT (timp de tromboplastina partial activata), LA1/LA2 (astea 2 nu stiu ce prescurteaza), Pc (banuiesc ca e vorba de Proteina C???), Psf (nu am idee ce e asta), AT3 (antitrombina III), ProCGlobal (proteina C globala, adica activitate si antigen, cred????)
In pachetul de 500 lei am asa: factor IIG20210 (RT-PCR), factor V Leiden (APCR V), antitrombina III, Proteina C, timp Quick, APTT, D-Dimeri - cantitativ. Sunt curioasa si ce o sa vrea sa-mi faca madame.

Denisa m-a trimis acum, cred ca din 2 motive. De cate ori ma vad cu ea, ii spun ca imi este frica sa nu patesc iar ca la prima sarcina. Probabil ca sa scape de mine, imi da analizle astea si ma trimite la hematolog. Daca analizele sunt bune si dr ma decalara ok, norocul meu, daca nu, ma baga pe o tratament mai mult sau mai putin puternic. AL doilea motiv, este ca de curand a vorbit cu o repezentata de vanzari de la centrul Medcenter. Mai mult ca sigur ca are si comision la cati pacineti trimite. Adica, asta am prins eu din converstaia ei cu asisitenta. Problema e ca mi-a bagat un cuisor, nu cui. Asa ca trebuie sa o rezolv cumva.

Monica mersi de info. Oricum, eu trebuie sa ma duc la analizele ori la Avram ori la Saguna. Amandoua sunt dr hematologi. Vreau sa ajung la Uscatescu, ca sa scotesc niste bani. Poate reusesc sa ma coste mai putin si dupa aia sa completez eu cu ce mai trebuie.

Ardna Doamne ajuta sa nu fie nevoie de tratament la nici una dintre noi. Intr-adevar vreau sa fac analizele pt a omori niste pitici.
Felicitari pt DT! Nu mai are rost sa mai faci TT. Asa mi-au zis mie si gine si ecografista. In loc de TT, faci o ecografie f detaliata prin sapta 16-17-18. Eu asa fac.

Aschiuta sa porti sanatoasa lucrusoarele.

Puisorul bine ai venit si sedere pana la termen! La noi nu dureaza asa de mult rezultatele la DT. Dute si mai fa o eco la cineva f bun din Cluj. Suna si spune ca e o urgenta si mai fa o eco. Apoi poti compara cu prima eco. Ia-o cu tine sa-i arati dr la sf ecografiei. Adica, eu asa as face.
Daca ajungi sa faci amnio, nu e chiar asa de rau. Acum de curand a facut Vikisor si i-a iesit bine si nu a fost dureros.

Katy eu folosesc numai Cif la toate activitatile. Nu pun Domestos sau altele de genul asta care sunt f concentrate. Ciful nu-mi face rau si lasa si curatenie in urma.

Ella felicitari pt rezultatele la eco si ce bine ca ai omorat piticul cu spida bifida. Mi-a spsu mie Adela ca e f rar asa ceva la noi.
Cand ai timp, poate imi scrii si mie ce analize ti-a facut madame Uscatescu. Pleaseeee...

Mena nu cumva trebuie sa faci si tu niste analize pt trombofilie? LA mine, s-au nasolit arterele cam cu cateva zile inainte de nastere, dar pana atunci au fost ok. Daca poti sa le faci la tine acolo si cu reducere, fa-le. Poate iti trebuie ceva sa iei deja. Zic si eu. Spre sa nu te sperii.

14 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Multumesc fetelor, o sa mai cer o parere.

Blue sea, tot la asta ma gandesc si eu ca oricum si daca iese pozitiv sau negativ tot nu voi fi linistita. Sunt abia in sapt 12 spre 13 deci mai e pana la amniocenteza. Am citit ca se mai poate face biopsie de vilozitati coriale dar e mai riscanta ca amnio. O sa mai intreb joi cand merg la ecografie.

Sarcini usoare in continuare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns majia spune:

Viki, felicitari pentru bebelina sanatoasa .

Dankutza, felicitari pentru putza

Aschiuta, la multi ani innainte

Ella, bravo pentru eco perfecta

Mena, ce ti-a zis doctorul de faptul ca ai slabit iar ? Sa-ti fie de bine cumparaturile.

Puisorul, poti sa mai faci o ecografie de TN, in afara de amnio poti face o ecografie amanuntita prin saptamana 16-17. 60% din cazurile de SD sunt detectate la ecografie de un medic bun. In schimb singura garantie este amnio. DT o sa iasa prost pentru ca o sa bage in statistica si TN de 4.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Magda, multumesc de info in legatura cu centura, chiar nu stiam, dar acum n-o mai schimb, macar acum cat sunt insarcinata, ca apoi o voi prinde normal

Ella28, eu am termenul de nastere pe 25 dec., conform unui calendar cautat pe net, si pt sarcinile gemelare, daca Revelionul va fi la tine, atunci Craciunul la mine . Sper sa ajung pana atunci, tare mi-as dori.
In legatura cu femeie pt curatenie si calcat, cred ca de cand ma instalez acasa, adica de cand incep concediul de maternitate, o iau zilnic, cel putin asa mi-am propus, cu toate ca stau la 2 camere, si sunt doar eu….dar ii gasesc eu treaba, macar 4-6 ore pe zi ma gandeam

Mena, nu treb sa fii deprimata, ca nu e bine pt bebe, incearca sa te linistesti si sa stai cat mai mult pe partea stanga… zic eu…

Dankutza, poate am citit eu aiurea, ma mai uit acasa, si-ti pov.

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardna11111 spune:

aporpos de femeie pt curatenie acasa. Tot caut de vreo 2 luni de zile si...nu gsaesc.Aveti vreun pont?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Nu dati cu rosii, dar eu sunt pro centuri de siguranta intodeauna! Si pe cei de pe bancheta din spate ii obligam sa si-o puna

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella28 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Ella felicitari pt rezultatele la eco si ce bine ca ai omorat piticul cu spida bifida. Mi-a spsu mie Adela ca e f rar asa ceva la noi.
Cand ai timp, poate imi scrii si mie ce analize ti-a facut madame Uscatescu. Pleaseeee...

14 saptamani

Hai ca am dosarul in fata si pot sa-ti zic ce mi-au facut la 18s ca si analize: fibrinogen, APTT, PT INR, PCAT NR, PCAT0, LA R, LA2, P C, P S, si inca una dar nu inteleg ce este (A 3 ceva...). Asa scrie , asa le-am transcris...

+19s Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Hello fetele

Felicitari Vikisor pt codana si Dankutza pt nazdravan, sa fie sanatosi

Azi am fost furnicutza, am gatit, am spalat, mai trebuie curatenie dar cred ca-l las pe hubbie sa se ocupe, mai ales ca maine nu se lucreaza si va avea timp sa se odihneasca

MAINE NU SE LUCREAZA --> MANCAM CHINEZARII????

Mami lui Matei si 17+

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput