Taxa pt cainii nesterilizati
Raspunsuri - Pagina 6
Amonar spune:
Andacos, sistemul de plati de taxe a fost inventat cu sute de ani in urma pe principiul statul colecteaza bani de la populatie pt a asigura finantarea bunurilor si serviciilor pt consum colectiv. Pe langa aceste obiective, banii colectivi se pot aloca pt a influenta un comportament social adegvat. Adica pe scurt, platesi taxe ca sa primesti ceva inapoi.
Facilitati sau civilizatie.
Alt aspect al sistemului de taxe este ca statul nu ne jegmaneste chiar pana la os ci exista o anumita relatie intrece ai, ce produci,cat deranjezi si cat poluezi. Sa incepem cuveniturile din munca. Platim cat putem, adica raportat la putere economica. Masina, platim cat poluam, la casa platim cat spatiu ocupam, la servicii medicale platim cat folosim. Principiul e f simplu, deranjezi si poluezi, platesti pe masura.
Deci,ca raspuns la intrebarea ta, da mi se pare pertinent sa platesc dupa acelasi principiu, cat poluez sau deranjez. Plus punerea la dispozitie a facilitatilor garantate de mecanismul sistemului de taxe.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Amonar Andacos, sistemul de plati de taxe a fost inventat cu sute de ani in urma pe principiul statul colecteaza bani de la populatie pt a asigura finantarea bunurilor si serviciilor pt consum colectiv. Pe langa aceste obiective, banii colectivi se pot aloca pt a influenta un comportament social adegvat. Adica pe scurt, platesi taxe ca sa primesti ceva inapoi. Facilitati sau civilizatie. Alt aspect al sistemului de taxe este ca statul nu ne jegmaneste chiar pana la os ci exista o anumita relatie intrece ai, ce produci,cat deranjezi si cat poluezi. Sa incepem cuveniturile din munca. Platim cat putem, adica raportat la putere economica. Masina, platim cat poluam, la casa platim cat spatiu ocupam, la servicii medicale platim cat folosim. Principiul e f simplu, deranjezi si poluezi, platesti pe masura. Deci,ca raspuns la intrebarea ta, da mi se pare pertinent sa platesc dupa acelasi principiu, cat poluez sau deranjez. Plus punerea la dispozitie a facilitatilor garantate de mecanismul sistemului de taxe. |
Acum sincera sa fiu ,ma asteptam la un asemena raspuns,dupa cum ai descris situatzia!
Despre taxe si impozite,nu trebuie sa-mi spui ce si unde ,ca eu platesc taxe si impozite in tzara asta,tu in calitate de crescatoare de animale de companie ar trebui sa stii ca o parte din bani merg la adaposturile de animale!Despre nivelul de civilizatzie in tzarii in care traiesti,nu mai este cazul sa discutam!
ma rog,cu prima ocazie cind merg in Olanda,promit ca ma uit dupa toaletele pentru ciini,uite nu am stiut pina acum cit de eficient investesc olandejii banii din taxe,deci nu am stiut de existentza toaletelor pentru ciini in orase!Chiar nu e o ironie,e o realiate!
Dana
Amonar spune:
Este greu de dovedit acest lucru. In primul rand pt faptul ca din banii primiti de la stat nu ar rezista nici un adapost de animale. Fara sponzorizare particulara, angajati voluntari si self management ar cadea toate ca un domino. In plus la vremuri grele statul taie in sponzorizarea catre adapost, dar nutaie din taxe. Este o poveste frumoasa de adormit spirite,chestia astacu ajutorul adaposturilor. Nejustificarea taxei pe caini maieste accentuata de discriminarea intre alti detinatori de animale, pisici, cai, hamsteri, reptile samd Acele adaposturi nu se limiteaza la caini.
Toaletele acelea sunt spatii verzi amenajate special pt caini, unde caini isi fac nevoile. Intretinerea lor cad inatributiile primariei.
Dar eu consider ca sistemul de amenzi ar fi mult mai nediscriminator si mai eficient. Acum orice detinator de caine nu mai considera o obligatie a lui de a curata in urma cainelui. Doar plteste taxe, sa faca primaria.
Balegarul de cal este catmuntele la noimpe strada si pe campul taranului. In anumit sezon se scoate tot kk din grajde si se rasfira pecampuri. Nimeni hu plateste taxe ptasta.Si nicinu deranjeaza pe nimeni.
Oricum,uite ca o avocata din Germania a pus ceva rotite in miscare la comisia europeana. Spania, Anlglia, franta au desfintat taxele de caini. Si 6 primarii din olanda.
Elmar vitt se numeste avocata germana.
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui Amonar Andacos, sistemul de plati de taxe a fost inventat cu sute de ani in urma pe principiul statul colecteaza bani de la populatie pt a asigura finantarea bunurilor si serviciilor pt consum colectiv. Pe langa aceste obiective, banii colectivi se pot aloca pt a influenta un comportament social adegvat. Adica pe scurt, platesi taxe ca sa primesti ceva inapoi. Facilitati sau civilizatie. Alt aspect al sistemului de taxe este ca statul nu ne jegmaneste chiar pana la os ci exista o anumita relatie intrece ai, ce produci,cat deranjezi si cat poluezi. Sa incepem cuveniturile din munca. Platim cat putem, adica raportat la putere economica. Masina, platim cat poluam, la casa platim cat spatiu ocupam, la servicii medicale platim cat folosim. Principiul e f simplu, deranjezi si poluezi, platesti pe masura. Deci,ca raspuns la intrebarea ta, da mi se pare pertinent sa platesc dupa acelasi principiu, cat poluez sau deranjez. Plus punerea la dispozitie a facilitatilor garantate de mecanismul sistemului de taxe. |
aproape de acord, dar cand te gandesti ca statul iti ia taxa pentru apa de ploaie care se scurge de pe burlanul/acoperisul tau pe pamant (care in unele cazuri si asta iti apartine), ajungand ulterior in apele sale...si cate taxe de genul asta or mai fi...ti se ia...pic cu pic se face un mult pe care l-ai vrea mai micut
nadaflorilor spune:
citat din mesajul lui Amonar Este greu de dovedit acest lucru. In primul rand pt faptul ca din banii primiti de la stat nu ar rezista nici un adapost de animale. Fara sponzorizare particulara, angajati voluntari si self management ar cadea toate ca un domino. In plus la vremuri grele statul taie in sponzorizarea catre adapost, dar nutaie din taxe. Este o poveste frumoasa de adormit spirite,chestia astacu ajutorul adaposturilor. Nejustificarea taxei pe caini maieste accentuata de discriminarea intre alti detinatori de animale, pisici, cai, hamsteri, reptile samd Acele adaposturi nu se limiteaza la caini. Toaletele acelea sunt spatii verzi amenajate special pt caini, unde caini isi fac nevoile. Intretinerea lor cad inatributiile primariei. Dar eu consider ca sistemul de amenzi ar fi mult mai nediscriminator si mai eficient. Acum orice detinator de caine nu mai considera o obligatie a lui de a curata in urma cainelui. Doar plteste taxe, sa faca primaria. Balegarul de cal este catmuntele la noimpe strada si pe campul taranului. In anumit sezon se scoate tot kk din grajde si se rasfira pecampuri. Nimeni hu plateste taxe ptasta.Si nicinu deranjeaza pe nimeni. Oricum,uite ca o avocata din Germania a pus ceva rotite in miscare la comisia europeana. Spania, Anlglia, franta au desfintat taxele de caini. Si 6 primarii din olanda. Elmar vitt se numeste avocata germana. |
daca si kk de caine ar putea folosi ca ingrasamant natural, de ce nu se foloseste?!... pamantul trebuie si el hranit si oblojit ca sa mai poata rodi. kk de cal si de vaca sunt cele mai bune pentru trebusoara asta, animalele astea papa numai "iarba" (cel putin teoretic... ca or fi si crescatori care le dau steroizi...habar nu am)...poate de asta nu se plateste taxa pe kk de cal si vaca ca aduc beneficii pamantului, facandu-l roditor