Taxa pt cainii nesterilizati
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
Ilinca,tu ca de obicei extrapolezi groaznic!
Si ai sun stil(tot ca de obicei)extrem de agresiv,incit de fiecare data ma intreb"oare chiar nu-si da seama?"
Dar tu stii foarte bine ce faci,de asta te si-ncartonezide fiecare data!
XIO(aoleu si tu te-ai...cartonat)pai am specificat doar,ca voi cei care spunetzi ca va place mirosul de pisica,ciine nu avetzi cum sa-l simtzitzi!Tocmai pentru ca va place!
Ma rog,ii dau dreptate Ilincai,de unde s-a plecat si unde s-a ajuns,carmencat are perfecta dreptate,nu potzi tzine atitzia ciini la un loc!E imposibil,inuman!
Dana
XIO spune:
Andacos, hai ca tocmai ce am auzit un interviu pe tema asta (auf Deutsch) si spunea nenea ala ca intradevar poti sa nu mai simti un miros atunci cand te obisnuiesti cu el. Asta nu inseamna ca ai un parfum si dupa ce te dai de x ori gata, nu-l mai simti, ci ca atunci cand esti dat cu el nu simti.
Asa e si la animale, puroi si altele: cand te izbeste mirosul zici wtf, si dupa 10 minute deja nu iti mai dai seama de el.
cand as intra in casa mi-as da seama daca ar mirosi sau nu, ca la animalul meu feroce, cand nu am apucat sa ii curat, am simtit de cum am intrat in apartament (cand ma intorceam de la lucru, ca atunci cand am plecat nu am simtit).
Am facut curat, mi-am cerut scuze si gata.
andacos spune:
Da Xio,exact asta spun si eu!
Doar ca mirosul ala(de ciine/pisica cum il numesti tu,de labutze cum ii spune Ilinca)se imprima in ceea ce ai tu in casa si...nu iese asa usor!
Eu de mirosul asta spuneam si nu de interpretari aiurite!
Dana
Ilinca_M. spune:
A, deci interpretarile mele au fost "aiurite", nu formularea ta!
Reiau:
- unele de la topic au vorbit de miros crancen in apartamente locuite si de caini si anume: provenind din dejectii petrecute IN acel apartament, URINA impregnata in usi, rotocoale de par zburand din toata casa;
- altele, proprietare/ foste proprietare/ rude de proprietari de caini s-au ingrozit, sounand ca asa ceva e de neconceput si ca e VINA PROPRIETARULUI ca isi tine casa in asa neglijenta si lasa cainii sa-si faca treburile prin casa, nu-i perie, nu aspira dupa ei etc.
- apoi vii tu si spui ca NU CONTEAZA PROPRIETARUL, N-ARE NICIO LEGATURA, NU TINE DE EL- oricum pute in casa celor care au caini/pisici/porcusori du Guinea/papagali vorbitori/ papagali nevorbitori etc
Dar nuuu, eu am dat interpretari "aiurite"...tu nici n-ai merita cartonase, asa-i?
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Ilinca,nu mai fi mey asa apriga...la scris! Cei care cresc animale in casa,nu vor recunoaste niciodata ca exista un miros!Nu are a face nimic cu faptul ca stapinul e jegos,sau animalul needucat...este vorba ca animalele,ca si oamenii de altfel,miros!E normal,e firesc! Doar ca voi nu simtzitzi acest miros!Suntezi obisnuitzi cu el,face parte din cotidianul vostru! Nu o luatzi personal,este o realitate! Eu am o fobie de animale!Imi plac...dar d ela distantza,sa nu le ating,sa nu simt parul/blana lor ca ma atinge!Deci nu voi putea avea niciodata un animal in casa!Normal ca simtzurile/mirosurile mele sunt altfel decit ale celui ce creste animalul in casa! editez sa spun ca si Xio si Bird au concluzionat perfect ce am vrut eu sa spun:cresctatorilor de animale le place mirosul asta(nici nu-l simt de altfel),unuia care nu are animale in casa...nu ii place.il simte imediat! Dana |
Ilinca,pentru tine...sa nu te obosesti sa cautzi!
Mesajele tale si comentariile sunt extrapolari tipice tzie!
Dana
michelle-usa spune:
am fost la o familie care au 3 catzelusi in casa, maltezi ,canish... si nu mirosea. aveau usitza la usa de la terasa si ieseau afara si faceau.
deci depinde....
in schimb la fratele meu cat timp a avut un peckinez(statea la apartament) ...mirosea de la usa.
eu cred ca daca fac in casa, pe covor...undeva si nu sunt antrenati sa faca doar afara...nu se poate sa nu miroase.
michelle
nadaflorilor spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui carmencat
poti sa iti imaginezi atunci 100 de animale intr-un loc limitat? dar 200? dar 300? dar 1000? dar 7000???? eu una de adapost de 7000 de caini nu am auzit si sincer, nu vreau nici sa mi-l imaginez cel mai mare adapost vazut de mine a fost de 800 de caini si as vrea sa nu mi-l mai aduc aminte Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des. |
exact cu asta am inceput comentariul cu "pot"
Amonar spune:
INapoi la subiect, pot sa spun ca in germania si olanda nu exista taxa separata pt cainii sau pisicile nesterilizati/te . Se plateste o taxa standard pe caine si n functie de numarul de caini, taxa se mareste. Deci taxarea cainilor nestirilizati este o masura croita pe problema romaniei. Am inteles ca si in australia taxa unui caine nesterilizat este mai mare. IN tarile susnumite cainii se sterilizeaza automat cand ajung intr-un adapost de animale. Deci daca ai un caine de rasa cu drept de monta si ai ghinionul sa il pierzi ti-l ridici de acolo sterilizat, fara excptie. Aceste adaposturi exista din bani sponzorizati sau din vanzarile animalelor care au fost ingrijite acolo.
Chestia deranjanta este ca nu este clar intotdeauna la ce se folosesc banii din taxa pt caini. In olanda s-au amenajat 'toalete, comune pt caini, mai ales in cartierele aglomerate. Spatiile de joaca pt copii si cele déstinate oamenilor sunt clar delimitate. U stiu daca exista asa ceva in germania, eu locuiesc la tara intr-o zona ddcu multa natura in jur. Chestia proasta e ca platim taxa pt trei caini de ne uscam dar primaria nu cheltuieste nici un cent pt facilitati' din banii proveniti de la caini. TOti se duc cu cainii in padure, iar inspre padure sunt numai campurile taranilor care nu au probleme cu kk cainilor. e acolo trec si vulpile care sigur isi laa urmele pe acolo. In sat nimeni nu isi lasa cainele sa isi faca necesitatile. EU las cainii sa isi faca treburile in curte, eu imi curat curtea. PRimaria numai incaseaza banii, dintr-un fel de inertie. DEci se poate si invers, ca o institutie de stat sa nu isi respecte obligatiile.
CAt cu mirosul de animale, discutie inutila, eu nu incerc sa convinggschimbarea de perspectiva a unui animalofob.
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Amonar Chestia deranjanta este ca nu este clar intotdeauna la ce se folosesc banii din taxa pt caini. In olanda s-au amenajat 'toalete, comune pt caini, mai ales in cartierele aglomerate. Spatiile de joaca pt copii si cele déstinate oamenilor sunt clar delimitate. U stiu daca exista asa ceva in germania, eu locuiesc la tara intr-o zona ddcu multa natura in jur. Chestia proasta e ca platim taxa pt trei caini de ne uscam dar primaria nu cheltuieste nici un cent pt facilitati' din banii proveniti de la caini. TOti se duc cu cainii in padure, iar inspre padure sunt numai campurile taranilor care nu au probleme cu kk cainilor. e acolo trec si vulpile care sigur isi laa urmele pe acolo. In sat nimeni nu isi lasa cainele sa isi faca necesitatile. EU las cainii sa isi faca treburile in curte, eu imi curat curtea. PRimaria numai incaseaza banii, dintr-un fel de inertie. DEci se poate si invers, ca o institutie de stat sa nu isi respecte obligatiile. CAt cu mirosul de animale, discutie inutila, eu nu incerc sa convinggschimbarea de perspectiva a unui animalofob. |
Amonar,adica tu ce propui ca in Germania taxa pentru ciini sa plateasca doar cei de la oras?
Despre ultima ta fraza,da...e inutil si un comentariu!
Dana