diversificarea alimentatiei

diversificarea alimentatiei | Autor: elasto

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,

Va rog sa-mi spuneti si mie cand ati inceput, sau cand vi s-a recomandat inceperea diversificarii alimentatiei! In special pentru mamicile din alte tari, care este moda pe acolo? Eu am un copil de 5 ani la care am inceput diversificarea la 2 luni jumate cu suc si apoi de la 4 luni cu cereale, supe, etc...Acum am un bebelush la care mi s-a spus sa astept pana la 6 luni cu diversificarea fiindca moda s-a schimbat ...
Oare cum o fi mai bine?

Sanatate tuturor!
Ela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danv spune:

Daca ai suficient lapte si copilul nu doar ca se satura, dar si creste corespunzator, nu are rost sa te grabesti - pana la 6 luni, laptele matern satisface atat foamea, cat si setea bebelusului, pe langa faptul ca acopera toate nevoile nutritive si energetice... Diversificarea tardiva nu este o moda, ci o recomandare a pediatrilor, in scopul prelungirii alaptarii naturale si al evitarii alergiilor sau intolerantelor alimentare, destul de frecvente in randul sugarilor... Daca ai inceput sa-i dai si formula, sau doar formula, diversificarea se incepe mai devreme. Daca primul tau copil nu a avut probleme, nu inseamna ca al doilea e scutit, asa incat, nu te grabi ! Da-i laptic de la tine, ca e cel mai bun !

Numai bine!

alina v.

http://www.omfs-ct.ro/ioana/pagina_ioanei.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia spune:

Sunt intru totul de acord cu ce a spus Alina si as mai vrea sa completez cu faptul ca recomandarea (sau cum zici tu moda) in strainatate este sa se inceapa diversificarea cat mai tarziu, adica la 5-6 luni, pentru ca pana la acea varsta laptele de mama singur ii asigura micutului tot ceea ce are nevoie.
Eu am inceput diversificarea puiului meu la 5 luni, pana atunci a primit numai lapte de la san si am intarcat-o acum 2 saptamani. S-a dezvoltat absolut perfect in perioada aceea de alaptare exclusiva la san, a luat chiar mai mult in greutate decat trebuia, deci nu-ti fa griji ca n-ar fi suficcient pentru el lapticul tau.

Pupicei!

Amelia si Ana Maria (1 an si 2 luni).

Mergi la inceput