Bobocei de sept-oct 2012 (24) - Hai Lalu!
Raspunsuri - Pagina 18
anidaz spune:
Azi vreau sa-mi completez bagajul de spital cu tot ce mai trebuie sa-l stiu facut in totalitate,apoi sa pun niste compot de piersici fara conservant si in rest ma odihnesc.
Lalu cum esti azi?
35+
stella87 spune:
Neata, fetelor!
Eu pentru prima oara beau o cescuta mica de cafea, pa bune, adica fara lapte si alte chestii. Totusi, am facut-o slabuta, deci cine mai pofteste, este invitat
Imi pare rau ca atatea burticute nu s-au odihnit cum trebuie. Si eu am nopti si nopti. Azi noapte insa am dormit foarte profund pt ca in ziua precedenta am umblat si pe la mama, si pe la magazine, si pe la eco. Deci conteaza cat de activa sunt cu o zi inainte. Dar sunt foarte, foarte norocoasa ca nu merg la baie decat o data, cam asa a fost in toata sarcina
Si eu imi fac programare la medlife, la dermatolog. N-o sa aleg acum medicul pe spranceana, ma duc unde gasesc programare, macar sa se uite si sa vada daca e vreo alunita cu aspect anormal.
Kytana, daca dau de un medic ce pare priceput, te anunt si eu
Asa e, trebuie sa fim super-optimiste si fericite cu "necazurile" pe care le aveam, caci sunt minuscule, daca raportam totul la o astfel de intamplare. Eu aseara de exemplu ma ofticam ca am platit ecografia pt ca nu mi-a intrat in abonament, dar citind povestea Monicai, mi-am dat seama ca banii conteaza mai putin, e important ca rezultatele ecografiei au fost bune
M_m, te inteleg perfect cu aceste temeri, dar gandeste-te ca nimeni nu se naste invatat. Eu n-am mai tinut un bebelus in brate pana acum. Al meu va fi primul. Iti dai seama ca am emotii si in legatura cu asta sau ca nu-i voi sustine capul cum trebuie Dar astfel de griji se vor spulbera cred eu cand ne vom lua rolul de mamica in serios. Eu voi sta in cei doi ani cu sotul si cu mama soacra, tocmai ca sa ma ajute cineva. Cand am o nelamurire sa stiu ca e cineva mai priceput ca mine, sa-mi arate. Dar presimt eu ca de fapt voi face ce simt eu ca e mai bine Eu ma bazez enorm pe instinctul matern, plusat de multa documentare. Iar medicul pediatru conteaza enorm. O sa vezi ca o sa fie bine!
Va pe toate! S-aveti o zi plina de soare si voiosie cu bebici cuminti!
fericita 35+ cu
stella87 spune:
Andreea, felicitari pentru aniversare si la cat mai multi ani de bucurii alaturi de sotul tau!
fericita 35+ cu
lalu85 spune:
Neata burtici
Am fost la film aseara si am ras si a fost super funny dar tot nu am nascut maine am programare si poate ma ajuta Dumnezeu sa nasc maine
O sa-mi fac si eu programare la dermatolog, cred ca la sanador. In prima faza sa arunce o privire de ansamblu pe 3-4 alunite pe care le am.
Sa ne ajute Dumnezeu pe toate
lalu85 39+ cu
lalu85 spune:
Prajitura cu foi de napolitana:
- un pachet foi de napolitane
- 200 gr unt
- 350 gr biscuiti
- 250 gr zahar
- 250 gr nuca macinata
- 5 linguri cacao
- 250 ml lapte
- 1 esenta rom
Decor:
- 100 gr ciocolata
- 3 linguri frisca lichida
(eu glazura o fac de regula din cacao, putin unt si putin lapte. Toate astea le pun din
ochi)
Preparare:
- laptele se amesteca, cu cacaua si zaharul si se pun pe foc pana se incorporeaza
- dupa un clocot se da deoparte
- se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pana se topeste apoi se adauga esenta de rom
- biscuiti se macina fin, la fel si nuca
- se adauga pe rand, nuca si biscuitii
- se amesteca pana se incorporeaza
- se pune crema pe fiecare foaie
- pe ultima foaie se pune o greutate ca sa nu se ridice colturile
- se da la rece vreo 2 ore
- dupa ce se scoate se pune glazura de ciocolata
Pofta buna!
Ps. Mai exista o varianta de crema cu nuca si zahar dar eu o prefer pe asta este mult mai buna
lalu85 39+ cu
carmen spune:
Buna dimineata burtici cu bebici,
Ies si eu la interval astazi ca sa nu ma dati disparuta, nici nu ma apuc de citit ca sa scriu mai intai cate ceva si apoi cu cititul e putin mai usor, nu imi trebuie o pozitie anume.
Eu am dormit foarte prost aseara, am adormit foarte greu si dupa ce m-am dus la baie la ora 3 am nu am mai putut dormi pana la 7, dar la ora 10 mi-a adus Daria micul dejun la pat. Inca stau cocotata in varful patului si ma uit la cat de deformata e burta, s-a incordat cumva bebe si imi sta stramb haha. Nu mai stiu ce sa raspund, cineva m-a intrebat cum a primit lumea vestea de bebe 3 (mai ales ca varsta nu e chiar mica si diferenta dintre fete si al 3 lea e marisoara); raspunsul e: nu m-a interesat, de aceea am si anuntat mai tarziu, ca sa fiu eu pregatita de orice replica a celor din jur, dar in general nu au fost comentarii. Cea mai frecventa intrebare cred ca ghiciti care e, nu? Ei, acum faci baiat?
zilele trecute m-am mai uitat la niste filme, cam de boceala, dar na, au fost faine.
http://www.youtube.com/watch?v=8swF2-R6X9A
http://www.youtube.com/watch?v=S3G3fILPQAU
Andidaz, ma bucur ca esti bine tu si ai tai.
Lalu, cum esti in dimineata asta?
Kytana, tiramisul tau arata demential.
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004) +
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.
33s3zile
corinuka_g spune:
'neata burtici! pupici la toate!
felicitari celor ce s-au mai apropiat cu o saptamana de marea intalneala!
sunt si eu in grupul "vara nu dorm"
wow lalu, 39+! felicitari! asteptam marele eveniment!
stella deci gata cu drumurile! ma bucur ca e largut cordonul si te-ai mai linistit...eu am vazut sutiene de alaptat in carrefour si kiabi...
mami ilinca pupici! tot cu contractii...sper sa veniti cu vesti bune de la dr...
virginia tinem pumnii s-ajungeti cu bine la 37+, chiar si peste...
ma bucur ca sunteti bine...in general...
am gasit la carrefour huse colac wc, 10 buc/6 lei..le-am gasit la raionul de detergenti...am terminat cumparaturile, la bebe mai tre' sa iau ceva pentru colici (am babydrink si babycalm, as lua si o solutie) iar pentru mine mai vreau sa iau sutien de alaptat, chiloti mari si camasa de noapte/pijama de alaptat + halat/capot
eu n-am avut curaj inca sa citesc despre alunite..
eu am fost la dr ieri...si mi-a marit doza de gynipral la 4/zi...tremur foarte tare dupa fiecare pastiluta...si trebuie sa le combin cu no-spa...dr a hotarat asa pentru ca am contractii si mi se intareste burta des...din pacate exista si o problema...gynipralul se administreaza de regula si in siguranta pana in saptaman 34, apoi exista anumite riscuri...nu mi-a zis ce riscuri ca ma duc acasa si rup netu' :)...dar ideea e ca dupa intreruperea gynipralului poate incepe travaliul...deci, ori continui tratamentul cu riscuri, ori il opresc si nasc...nicicum nu-i bine :((...tot din cauza acestui tratament pot s-apara sangerari mari la nastere...n-am inteles la ce fel de nastere, ca eram bulversata de vesti...
saptamana viitoare ne vedem iar, m-a chemat la regina maria unde are un eco ultraperformant...tre' sa fac hemoleucograma, sumar de urina si streptococul b...celelalte analize (sangerare, coagulare) mi le face la internare..
adina si cine mai ia gynipral, asa e? cu riscuri dupa 34+??
bebe era bine, 1990g, col inchis, lichid suficient...
pupici
_
32+ David Gabriel Multumesc Doamne!
Elfica spune:
Am ajuns si eu, in sfarsit, la zi cu cititul. Acum doua zile am si scris un mesaj lungut si mi-a facut Iulia ceva la calculator de s-a blocat si s-a pierdut totul. O sa incerc sa rescriu ce imi amintesc si legat de ce am mai citit intre timp.
Lalu, ma bucur ca nu ai nascut, cu cat ajungi mai la termen, cu atat mai bine, chiar daca e greu, burta e mare, somnul incomod etc! E bine ca ai un tonus bun si te plimbi cu drag. Care e DPN-ul tau actual, ca pe prima pagina apare 24 august si asta ar insemna sa fii inca in saptamana 38+ si abia maine sa treci in 39+. Sa vezi ce mare va fi asteptarea daca depasesti termenul si nu nasti, atunci sa vezi cum numeri orele, nu zilele :)
Mirabela: Super talent ai, zau! Tu esti o fire modesta si plina de talente! Auzi, tu, la gatit nu te-ai bagat pana sa ai copii, iar acum esti master chef :) Cu desenul la fel, ca nu ai talent, bla bla, dar rezultatul e bestial! E clar ca esti un om cu simtul frumosului foarte dezvoltat!
Kytana: Nu am avut timp sa iti citesc blogul, ca am avut de recuperat, dar acum o voi face. Sa poftesc si alaturi de tine, ca alaturi de fiecare reteta postata de voi! E bine ca ai energie si ca te plimbi, doar sa nu mergi singura, sa nu patesti ceva si sa fii a nimanui. Dar cu prietenii e bine sa fii, mai schimbi si tu gandurile, ca daca stai singura cuc in casa, normal ca te-ar apuca toate gandurile negre din lume! Pana vine dl. pinguin, supravietuiesti tu intr-un fel, conservandu-ti optimismul molipsitor!
Despre deo solid va mai povesteam in mesajul sters de Iulia, reiau pe scurt, ca nu e complicat. Stiu ca vi s-a spus ca tine un an daca il udati. Va tine, cu siguranta, mai mult, daca in loc sa il udati pe el, va udati e voi la subrat si apoi dati cu deo, care va aluneca pe piele, ca si cand ar fi el ud. Aveti grija ca miscarile sa fie ordonate, incat sa acoperiti toata suprafata de pori prin care iese transpiratia. Eu mergeam cu linii orizontale de sus de pe brat, pana jos, inspre san. Faceti un test (va dati si vedeti daca totusi transpirati) si apoi vedeti cam cat trebuie acoperit, ca va prindeti repede. Iar dupa ce terminati cu liniile orizontale, una sub alta, faceti si niste cercuri, sa acoperiti si ce ati fi putut omite la inceput. Nu va imaginati ca dureaza mult, doar teoria suna asa, se rezolva repede :) Pentru siguranta, mai ales la inceput, dar cand riscul transpiratului ar putea produce neplaceri mari, luati cu voi in geanta si un roll-on de rezerva, pentru a corecta la timp un eventual "accident" de acoperire. Sper sa fi fost clara, va pup!
Mlhaela: Nici eu nu am avut simptome neplacute, asa cum povestesc fetele, nici la sarcina asta, nici la prima, ma consider o norocoasa si sper sa raman asa si sa duc sarcina pana la termen. Am doar din cand in cand o durere in noada, in buca stanga, pe undeva prin zona aceea, mi se pune ca un junghi, ma tine o vreme si apoi gata. In rest, nu am vomat niciodata, nu mi-a fost rau, nu am fost nevoita sa stau la pat sau sa iau vreun medicament, nu tu no spa, nimica nimicuta. Doamne ajuta sa ramanem asa si in continuare! Si eu o mai manevrez si pe Iulia, desi incerc sa limitez ridicarile in brate, nu am cum sa le evit complet.
Fetelor, ma gandeam eu ca sarcina in prezent e un lux. Aveti vreo evidenta cu cat ati dat pana acum pe sarcina, incluzand medicamente, consultatii, spaga la stat sau tarif la privat, ecografii etc? Si la nastere, cat estimati sa dati doctorului, si cat in rest? Lalu, tu ai idee sau astepti sa afli din spital cam care sunt "scorurile"? Eu am auzit ceva de genul 200 EUR nastere naturala, 10-12 mil cezariana, medicului, 200 anestezist, 50-100 moasa. Voi cum procedati?
Nu mai stiu acum, stiu ca mesajul pierdut viza mai multe fete, dar nu mai stiu acum . Daca imi amintesc, revin! Oricum, va pup pe toate in egala masura si va urez numai bine!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
31 +
Elfica spune:
Mi-am mai amintit si chiar daca am scris o placinta, mai vin cu o completare, ca nu stiu cand mai am timp de scris.
Veroboroda: super intamplarea cu fata care a devenit baiat! O sa ai ce ii povesti :) Cand v-a spus ultima data ca e fata si cand, adica la cate saptamani ca e baiat?
Simonix: Bine ai revenit, te mai asteptam cu drag!
Despre forfecuta vs. unghiera, cred ca fiecare se va descurca mai bine, asa cum e ea obisnuita sa procedeze. Eu, daca mi le tai cu forfecuta si nu am manevrat niciodata o unghiera, normal ca am preferat cu forfecuta. Doar ca cea cu colturi rotunjite nu mi s-a parut buna de nimic, era prea mare la varf, iar daca unghia era mica, nu intra dedesubt, incat sa pot taia. Asa ca am renuntat la ea si o pastrez pentru taiat hartii, cand o creste Iulia si incepem lucrul manual :) Si am folosit forfecuta noastra, initial in somn, apoi treaza, dar in timp ce o alaptam, acum treaza si in bratele mele, sa vada ce ii fac si sa nu capete repulsie, cum povestea Mirabela de cineva. Prima data mi-era teama si mie si o tineam cu manusi si i le-a taiat o prietena buna care are patru copii. Avea Iulia 7 zile, parca si sotul ei e preot si venise pentru slujba de numire a Iuliei. Daca nu stiti, interesati-va, ca e bine sa o faceti si lumea nu prea stie de ea. In a saptea zi (sper ca nu gresesc, poate fi a opta?) vine preotul si ii citeste niste rugaciuni copilului si atunci i se spune numele care va fi folosit mai tarziu la botez, care poate fi altul decat cel din acte (adica se poate adauga ceva, nu schimbat complet, spre ex. pe Iulia mea o cheama in acte Iulia Andreea si de botez o cheama si Dimitria, ca s-a nascut chiar de sf. Dimitrie si e bine sa fie asa, sub pavaza sfantului, sa o ocroteasca). Si eu am gandit ca cineva de pe forum, parca Olivette, ca nu vreau onomastica apropiata de ziua de nastere, sa simta cu adevarat sarbatoarea, dar mi s-a explicat si mie ca asta e un moft, pe cand ajutorul divin e cert si atunci am cedat, astfel incat acum suntem asa de obisnuiti sa spunem Iulia Andreea Dimitria, de cand mergem la impartasanie cu ea, si ne e atat de drag, ca ne pare rau ca nu i-am pus si in acte asa. Cand am mers la pediatru candva, intrebati fiind de numele fetei, pentru a ii gasi fisa, sotul a spus numele cu tot cu Dimitria, ca la preot :)
Lulutza: Da, si eu cred ca slujba religioasa are rolul ei important, am auzit de la mai multe familii ca nu le mergea prea bine ani de zile si dupa slujba religioasa s-au fixat toate pe fagasul lor si viata s-a schimbat radical in bine. Sau am auzit de femei care nu puteau avea copii ani de zile si dupa ce au infiat un copil, au reusit sa il aiba si pe al lor, adica daca incredere in Dumnezeu, ajutorul va veni. Asa si la voi, bine ca ati facut pasul, Dumnezeu sa va tina aproape si minunea daruita sa va umple vietile cu bucurie!
Gata si placinta a doua! Va pup iar! Muah, muah!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
31 +