Bobocei de sept-oct 2012 (24) - Hai Lalu!
Raspunsuri - Pagina 10
mami.ilinca spune:
Of, am scris mai mult si am pierdut mesajul,
Veroboroda:wow bine ca nu ai aflat mai tarziuin sala de nasteri.
Anidaz? Corinuka? Virginia86? Lalu?Pe unde sunteti fetelor?
Va pup
stella87 spune:
Suntem bine Kytana, multumim Ma pregatesc si eu de o plimbarica, pe asa o vreme superba! O sa dau o fuga si pe la farmacie sa-mi iau crema garmastan si sa intreb cu ce se poate inlocui pudra de baneocin pt bebe. Dar cica aceasta pudra e interzisa copiilor. Am citit tot pe DC: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94652&ARCHIVE=true&nm=BANEOCIN-pudra-INTERZIS-LA-COPII
fericita 35+ cu
lalu85 spune:
Hello fetelor
Am fost la cumparaturi de dimineata si ne-am intins cam mult si am obosit ff rau , am venit acasa m-am pus in pat si am dormit buba initial am plecat sa se intoleasca sotu' dar bineinteles ca am cumparat si pt bb nu ne putem opri din cumparat pt beib mic
Fetelor stiu ca aspirina nu e buna in sarcina dar prajitura mea este practic un pandispan in care am aruncat cateva visine, adik intr-o bucatica se nimeresc cam 2 visine, nu cred ca mi-ar face rau.
Bob, mai explica-mi o data cum sa fac torsoanele, adica cam cat trebuie sa fie de lungi si cat de groase? sunt duda rau, nu prea stiu cum sa fac
lalu85 38+ cu
Bob_Pixel spune:
M-am pus in pat, am spatele varza Doamne, in ce hal pot obosii!!
Deci, torsoanele. Eu le-am facut cam de 3 degete late (aratattor, mijlociu, inelar) si lungi de vreo 20 cm. Am pozat torsoanele mele. Eu am decupat vata si am invelit-o in tifon (ideea e sa nu atinga vata zona intima si sa lase scame, de aia punem tifon). La un capat imi ramasese tifon si l-am legat tot cu o bucatica de tifon, ca pe saculet, sa nu se desfaca.
Kytanutz, mergem pe 23 august, facem testul non stress si verificam si lichidul. Eu zic ca atunci hotaram si data pentru ceza, deja am emotii
Fetelor, am actualizat o poza draga mie, scuzati lipsa fetzei, e un pitic de-al meu de a nu-mi pune mufa in public
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !
Simonix spune:
Fetelor, eu nu pot tine pasul cu voi - adica va mai citesc dar nu ma pot opri la fiecare mesaj desi as cam avea ce sa comentez, ca deh, femeie sunt si vorbareatza Asa ca sa ma scuzati daca trec peste lucruri, efectiv nu fac fatza cu job, Robert, vacantza, soare
In weekend am profitat de soare si am fost la mare si ma laud ca sunt belgianca adevarata - am facut prima oara baie adevarata cu inot si tot tacamul in marea lor - sa nu credeti ca marea lor e ca marea noastra Nu era nici foarte rece apa, avea cam 19 grade, deci OK. Dar am stat o ora in ea cu baiatul si ne-am distrat deminune
Asa deci voiam sa zic de cupilul number one - vad ca mai sunt fete preocupate de subiect. In primul rand conteaza enporm varsta, una e cand fratele are 2 ani, altceva cand are 4 si in plus il mai si cere pe bebe2 La noi asa a fost, ma exasperase cu dorinta de bebelush in casa - chestia este ca si la scoala ei fac multe mlucruri de genul asta si momentul a coincis cu o explozie de fratiori in grupa lui. Si doamnele au facut lectii pe tema bebelushiei, au invitat si mamici cu bebici si li s-a aratat piticilor ce face de fapt un bebe, cum mananca, cum il schimba, cum poate fratele cel mare sa isi ajute mamica etc. deci al meu este expert in ingrijirea de bebelushi, pana si baitza li s-a aratat si imi explica mie cum se tine bebe Sa vezi ce cicalitor o sa fie hehe
In plus eu pe al meu il banuiesc de unn interes "stiintific" - la modul ca adora poivestile despre ce pot face/nu pot face bebii - stie ce se intampla in burta, efectiv i-am explicat foarte pe sleau cum a ajuns acolo ala micul, ce face inauntru si ce va face cand va iesi. Si stie ca bebe2 nu este un partener de joaca pt el, cel putin nu la inceput. La al meu functioneaza bine pregatirea de dinainte si fara sa il stresez prea tare (caci e imprtant si dozajul) i-am spus ca mami nu va mai putea fi mereu la dispozitia lui, ca va avea prioritate bebe, caci el e deja mare si se descurca - ceea ce asa este. Am prins ca lui ii place ideea de "fratior mare" si am marshat nitel pe ea: e f incantat ca ma ajuta, si asa gravida, imi aduce apa, telecomanda :D imi face masaj, in genere eu stau si el face chestii Strange jucarelele, discut cu el despre unde sa punem jucariile periculoase de bebe (caci stie ca bebii baga tot in gura si el nu se va putea juca cu Lego de ex langa bebe si incercam sa gasim solutii impreuna pt divizarea spatiului). Mereu l-aminclus in planurile pt bebe.
In rest eu una la sarcina asta nu am citit nimic nimic, am vrut la un moment dat sa cumpar carticele gen Dolto pt copii, cu fratiorul, nasterea, bebe2 etc - dar cred ca piticul meu e destul de in tema, nu il mai stresez si cu asta. Multi imi zic (si chiar de fatza cu el!!!) ca "ehe, se bucura el acum saracu' dar sa vezi tu cand va veni bebe ce crize, gelozie" - acum, io nu zic ca nu va fi gelos, una spune creierashul, una inimioara. Voi avea grija sa nu il exclud - de fapt cand imi zice: mami, eu ma descurc singur;, tu sa stai cu bebele" - ii spun ca faptyul ca am bebe2 nu ma impiedica sa fiu alaturi de el, sa il ajut si pe el, caci e inca un copil si asta e rolul meu de mami, sa imi ajut amandoi copiii -deci il asigur ca nu va ramane singur cuc. Ca bebe o fi el mic dar mai shade si el singur (sper eu :D)
Si ma enerveaza parerile celorlalti exprimate in public pt ca intr-o zi vine Robert la mine si ma intreaba: de ce zic oamenii ca eu nu o sa il iubesc pe bebelush? si ca o sa il lovesc? Deci era efectiv descumpanit. Mda...
Ce sa mai zic, ca nu e totul roz si ca si Robert a avut cred momentele lui cand ma testeaza (si inca are). Mai intai isi dorea bebele si ma "iubea" ca sa imi faca un copil. Si zicea ca e bebele lui - i-am explicat ca tati este producatorul si el e fratiorul si e bebele tutulor, doar ca avem roluri diferite. Fiecare la locul lui. Apoi a fost faza cand se identifica cu mine - era obsedat de bebi, de gravide, el era "mami", mergea cu un plush sub bluza Si mereu se identifica cu personaje feminine, culoarea lui favorita era rozul , era obsedat si de sirene si nu s-a lasat pana nu i-am cumparat o Barbie sirena - nu va mai zic ce vorbe mi-am auzit, ca fac cupilul "homo", drept e ca umbla "cu rochie" prin casa , io il impachetam intr-un sal roz de-al meu. Cupilul nu e homo, acum e in faza Spiderman si a uitat de sirene, cam doua sapt dupa ce am cumparat papusha. Acum e fascinat de tatici si s-a apropiat f mult de tati al lui - fac mai multe chestii impreuna, caci eu gravida fiind si pregatindu-ma pt bebe i-am lasat mai mult unul cu celalalt (aici e durerea mea dar stiu ca asta e bine pt ei amandoi :)) Viseaza la ziua cand va fi tatica si cand va dormi si el cu copilul lui M-a intrebat daca atunci cand va creste si va fi tatic poate fi taticul bebelushului nostru Si iar a trebuit sa ii explic hihi
Ca puncnegativ a avut niste reactii agresive si crize de personalitate pana cam acum o luna - si pediatrul mi-a zis ca pot fi din cauza de bebe2 dar nu cred neaparat pt ca am remarcat ca multi pitici pe la 4 ani au reflexul asta de a se opune, apoi era cam obosit dupa un an de mers la scoala fara intrerupere, se vedea ca psihic nu e odihnit, apoi am fost in RO si a venit si mama la noi si are un stil mai ... agresiv asa, il zgandarea, se jucau destul de agresiv si noi interzicem asta de regula - dar inconsistenta adultilor l-a dat peste cap (mama il lasa, eu il pedepseam daca lovea fara motiv -mi-am luat si un avion in cap ca nu ii placea mancarea din farfurie ) Insa dupa aproape 2 luni de vacanta si de rasfatz, cu cealalta bunica, mai calma, cu scoala de vacantza si excursii, cu mult timp petrecut impreuna, in weekenduri la mare, plecati in excursii, vad ca s-a linistit si e din ce in ce mai dulce si intelegator.
Fetelor, am scris un roman si nu cred ca intereseaza decat pe cele cu bebe 2 ma rog, e experienta mea cu copil mare de 4 ani si 3 luni, sper ca va e de folos macar asa un pic... Si scuze ca nu sunt mai la subiect pt restul. Eu sunt la servis si scriu pe fuga ... din pacate chiar nu am timp acum de detaliat uf. Va pup !
lalu85 spune:
Bob, multu acum ma apuc de ele. Arati super bine, nu te-ai ingrasat deloc
lalu85 38+ cu
lulutza_1980 spune:
Simonix daca m-as fi stors creurii bine de tot si nu ajungeam sa ma gandesc la toate , asa cum ai facut tu !!! super fain ... sper sa fiu in stare peste cativa ani ( daca va vrea DD ) , la venirea celui de al doilea copil , sa fiu asa completa in pregatirea pustoaicei !!! cred ca esti un super exemplu ...
eu cred ca esti un pic smechera ! profiti ca te simti bine si continui lucru , asa , adunand cele trei luni date de stat cu perioada de concediu , pe care nu ti-ai luat-o inca , ai sa stai mai mult acasica cu mandrii tai !!!
fie vorba intre noi , nici eu nu-s inca in concediu ... adica stau acasa , dar sefii ma platesc pana la sfarsitul lui august si la inceputul lui sept trebuie sa vin la inaintare cu cele 2 sapt obligatorii de stat acasa ...
asa ca am sa stau , sper eu pana la jumatatea lunii ianuarie , acasica !!!
pup toate mamicutzele !!!
35 + Teodora
Kytana spune:
Deci are 10 zile sa se intoarca dragonelul/dragonita Abia astept sa imi spui cum a fost la doftor Bobuletz. Si cum ziceam, arati bestial chiar si fara mocutza pe net
Mi-a placut mult sa citesc despre experienta ta Simona, noi ne dorim mai mult copilasi asa ca sunt bine venite orice experiente Esti o mama grozava si ai un pui adorabil.
Se poate inlocui cu alcool 70 grade, Stella Nu il va ustura pe bebe si usuca tare bine. Dar daca afli alta metoda, do share
Ma pun in patuc caci iarasi fusei sharla si nu am stat deloc pe acasa. Nani odihnitor
32+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat
lalu85 spune:
Gata, mi-am facut torsoanele.
Astazi am cumparat pt bb un trening mic si dragalas si o salopetica de raiat cu bluzita
Am uitat sa va spun ca dimineata cand m-am trezit si am facut treaba mica am vazut pe hartie 2 pete de sange, apoi toata ziua nu am mai avut nimic nici macar o secretie mai abundenta voi ce parere aveti?
lalu85 38+ cu
Kytana spune:
Simona, Robertzel e nascut in aceeasi zi cu mine Am recitit acum povestea nasterii lui. M-am amuzat copios dar tare mi-a placut cum ai povestit
Lalu, sa fie primul semn?
32+ cu
-= Love life, live love =-
Blog de neuron insarcinat