Cum se inmoaie propolisul?

Cum se inmoaie propolisul? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Prefer sa incerc in apa calda (am citit si ca se poate mesteca :) sau infierbanta in lingura, la flacara dar mi se pare cam complicat).

Deci cum il fac maleabil in apa fierbinte?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ce anume doresti sa obtii?

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Sa-l puna mama cat se poate de cald pe o batatura :). Imi inchipui ca trebuie sa ajunga moale precum plastilina.

Mergi la inceput

Propolisul nu se inmoaie in apa. Se distruge prin incalzire directa dar se dizolva in alcool dublurafinat.
Dar de ce sa fie cald neaparat?
Bataturile se rezolva altfel.
Dar dupa aceea propolisul este un excelent cicatrizant si dezinfectant. Dizolvat in alcool.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Un tifon imbibat in tinctura de propolis pus peste batatura, il tii pana se usuca apoi il schimbi. Repeti zilnic, seara/2 ori cel putin. Se va desprinde batatura la un moment dat cu tifon cu tot. Incearca sa porti incaltaminte adecvata o perioada chiar daca nu este eleganta.

Mama mea a avut probleme serioase cu aceste bataturi si acesta a fost solutia. Picioarele sa fie foarte bine inmuiate in apa fierbinte inainte de aplicare.

Mergi la inceput

Bataturile alea antice nu mai ies cu Clavusin si aspirina cu lamaie, Marius, dar am citit pe undeva ca propolisul le vine de hac, asa cum povesteste Luisa.

Eh, atunci ii spun mamei sa caute tinctura, desi pe undeva tot cred ca cel solid este mai eficient. Multumesc de detalii, Luisa.

Mergi la inceput

Sincer sunt foarte rezervat ca o batatura mai ales la acest nivel se va rezolva cu tinctura de propolis. Acuma ce sa zic? Tinctura de propolis este foarte buna la foarte multe dar nu cred ca "scoate" nici o batatura.
Astea trebuiesc inmuiate in apa fierbinte sa stea acolo pana se patrunde pielea uscata/crapata si apoi curatate treptat apoi emoliente specifice si tot asa in ture succesive pana se curata pielea/locul.
Trebuie doar un pic de rabdare, insistenta si tratata pielea corect.
Tinctura de propolis este foarte bun cicatrizant, dezinfectant, foarte bun pentru diferite forme ale afectiunii dermei mai usoare sau mai severe - fungice etc.
Dar sa nu supraevaluam ca nu e chiar universal .
Parerea mea desigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Nu stiu cum/daca se poate inmuia propolisul, singura forma in care l-am putut utiliza vreodata este tinctura.
Pentru bataturi merge foarte bine o solutie care la noi in farmacii se gaseste sub denumirea de "Duofilm".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luisa1983

Un tifon imbibat in tinctura de propolis pus peste batatura, il tii pana se usuca apoi il schimbi. Repeti zilnic, seara/2 ori cel putin. Se va desprinde batatura la un moment dat cu tifon cu tot. Incearca sa porti incaltaminte adecvata o perioada chiar daca nu este eleganta.

Mama mea a avut probleme serioase cu aceste bataturi si acesta a fost solutia. Picioarele sa fie foarte bine inmuiate in apa fierbinte inainte de aplicare.

Mama mi-a explicat pe indelete de data aceasta :
-seara se inmoaie picioarele in apa fierbinte + 1 lingurita bicarbonat / 3-4 aspirine / un pumn -sare de mare, in fine sa fie ceva din toate acestea in apa, nu cred ca le-a pus pe toate in acelasi timp!
-tampon cu tinctura de propolis , schimbat dupa ce se usuca, de 2 ori cel putin.
-aplicat unguent cu galbenele si propolis.

Tratament aplicat de maica-mea dupa sfatul unui autor din ,,Formula As" , cred Dr. Stefan Stangaciu (pe net http://www.proapicultura.ro/apiterapie/propolisul.html) .

Stratul de piele batatorita s-a desprins in timp ,dupa multe aplicatii,cateodata pe tifon in fasii subtiri si datorita utilizarii pilei pentru calcai in genul asteia http://beautystores.allshops.ro/produs/1369401/Perie+Calcai+Titania.html / a pietrei ponce.

Mergi la inceput

Eeee... suna altfel....
Foarte buna procedura descrisa de mama ta.

Mergi la inceput

Multe multumiri de detalii, Luisa!! Ii voi citi mamei intocmai.

Scoate propolisul pana si veruci, Marius (imi inchipui ca sunt mai incapatanate decat bataturile). Din pacate nu mai am cum sa dau de fata care mi-a povestit ce si cum cu propolisul solid.

Glimmer, multumesc de idee insa cred ca ramane la propolis fiind natural.

Mergi la inceput