Hai Cami! Bv Zizou,IIuli,Miha,Cristina,Lorena!(56)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Felicitari Chmihaela! Bine ai venit Miruna Stefania!

Alina & bebelina, bine ati venit acasa!

Carmina, multumim ca ne-ai dat vesti. Fain ca si-a facut Mirunica program! Ai noroc de o pediatra ff buna din cate am auzit (am si citit materialul acela despre alaptare al d-nei dr. Culcer). Sunt convinsa ca are dreptate, dar eu tot nu am curaj sa il pun pe Eric sa doarma pe burta. Aici se pledeaza cu infocare pt pozitia de dormit pe spate, eu il mai pun pe o parte dar se intoarce mereu pe spate. Asa ca nu-i mai schimb obiceiul. Dar il tin in fiecare zi cateva minute pe burtica, nu-i prea place, e haios cum incearca sa-si ridice capusorul (in timpul asta ii fac masaj pe spate).

Niccostea, stii ca exista tetine "obisnuite", dar diferite pe varste? Cred ca diametrul gaurii e ceea ce difera, ba chiar si nr. lor. Eu am folosit la inceput de latex cu 3 gauri minuscule, acum folosim de silicon cu 1 gaura, cica e anticolici (intr-adevar parca inghite mai putin aer cu asta). Verifica daca ale voastre sunt pentru 0-3 luni, sa nu fi luat cumva pt 4+ luni, cu debitul mai mare si de aceea il rade asa rapid sau chiar se ineaca.

Noi am fost azi 2 ore in parc pe la pranz, vremea foarte frumoasa, bb a dormit apoi a cerut laptic, a baut aproape tot biberonul de 150 ml lapte muls. Acasa i-am facut baita prima oara in cada mare pe suport, a fost mai confortabil parca decat in cadita anatomica unde cu greu pot sa-l spal pe spate.

Si asa a trecut si ziua asta. Acum ma uit la inchiderea JO, bb langa mine pe perna, extrem de treaz, a scancit dar i-a trecut...

Va pup, o noapte linistita!

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fetelor revin si eu cu vesti. A trecut cosmarul perfuziilor, duminica la pranz a fost ultima. Ce bine e sa te culci seara dupa ce adoarme bebe si sa nu fixezi alarma la o ora ca sa fugi la spital ... Ajungi sa te bucuri de programul de care inainte te plangeai, la fel ca in bancul ala cu evreul care cere o casa mai mare la Rabi si apoi dupa ce il pune sa bage si vaca si capra si porcul in casa, cand le scoate la loc e super multumit cu casa ce o avea inainte! Asa si noi.
A trebuit in schimb sa ii dau completare cu LP dupa 2 supturi in 2 zile.
Am intrebarea: cele care dati completare ati inceput sa le dati si apa/ceai? E nevoie? Mie mi s-a zis ca daca alaptez exclusiv NU, dar daca se intampla sa ia si LP?? Sper sa nu devina o necesitate zilnica, dar ieri productia de lapte mi-a cam scazut, si dupa ce sta saraca cate o ora si ceva la o masa, la ambii sani, tot mai vrea lapte, cand o pun in patut isi suge degetelele si cauta disperata o tzatza. Idioata de mine, credeam ca o sa ma bucur sa scada productia, acum regret. Am in continuare fobie de ceai de lactatie si de stimulare, pt ca de fiecare data efectul la mine a fost rapid si catastrofal, direct angorjarea sanilor. Nu vreau sa reintru in cosmarul asta. Am remuscari ca am gandit sa scada laptele, acum incerc sa gandesc sa am exact atat cat e necesar :))
De maine o sa incerc sa iesim si noi in parc, probabil dimineata spre pranz asa, problema e ca voi fi nevoita sa iau LP in biberon cu mine, pt ca de alaptat nu se poate pune problema in conditiile in care ea sta o ora la o masa. Daca se mentinea ritmul de sapt trecuta cand golea un san in 15 min si era si satula, poate ma riscam si eu sa alaptez in parc, dar asa... no way! Nu ma vad nici in cosmaruri stand in parc sa alaptez o ora (ca daca o iau mai repede de la san urla ca din gura de sarpe), mai ales ca eu alaptez acum numai cu protectii de silicon. Numai cat imi ia sa asez aia pe san ca lumea, ce-ar fi sa fac asta in public?? Pe de alta parte nici in casa non stop nu mai rezist sa stau, trebuie o data si o data sa iesim si noi la plimbare, ca saraca nu a vazut decat terasa si curtea pana acum.
Aseara am iesit si noi cu prietenii dupa ce pitica a adormit si a ramas mama sa o supravegheze. A fost asa biiiine sa socializez si eu, ca de cand am nascut numai casa si spitalul le-am vazut, ma indreptam spre o depresie nasoala, numai muls si plans si alaptat cu orele, zi de zi, saptamana de saptamana... nu mai rezist.
Stiu ca sunt multe din voi care ar dezaproba orice aditie de LP in meniu, si asa si este, dar la mine posibilitatea de a iesi din casa, cu sau fara bebe, chiar daca asta presupune sa iau cu mine / sa las in casa LP sa ii dea mama, asta va fi salvarea de la depresie. O fac cu inima indoita, dar constienta ca e important sa fiu si zdravana la cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Niccostea: nici fetita mea nu vrea deloc tetina Calma, ma oftic ca am dat banii pe ea. Poate cand o mai creste putin sa aiba putere sa suga, desi ma gandesc ca la ce voinic ai tu ... daca nici el nu doreste.... Noi numai cu Avent tetina nr 1 ii dam, are o singura gaurica mica si nu trage prea repede si nici nu ii vine inapoi. Incearca asa,eu m-am bucurat de biberonul asta ca ii accepta si e si anticolici tetina

Pusi: e super punkista Sara cu freza aia! Ft frumoasa, sa iti traiasca!
Vreau sa te intreb de unde ai luat aparatoarea de patut asa marfa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Buna dimineataaa!! Doamne ce noapte am avut, nu-mi vine sa cred. Piticul s-a culcat pe la 11.30 dupa ce a mancat 2 sani si vreo 40 ml de lp. S-a trezit la 4. A hapait repede un san, pana la 4.30, apoi a adormit instant in brate. L-am pus in patut si s-a mai trezit acum 15 minute. Nu-mi vine sa cred!!

Aruba, felicitari ca ai scapat de perfuzii. Daca nu vrei sa bei ceai de lactatie, incearca sa stimulezi cu pompa, dupa ce mananca pitica. Eu nu ii dau ceai, nu mi s-a recomandat, desi tuturor pediatrilor care l-au vazut, le-am spus ce mananca. Oricum e completare, baza e sanul.

Probioticele mie mi le-a recomandat un pediatru de la RM, deci cred ca sunt ok.

Terminam masa si mai sper la niste somn

Mami de brotac Patrick Andrei
nascut la 38 sapt, pelviana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Buna dimineata ,

Venim la raport cu o noapte usoara zic eu , a dormit bb de la 10 pana la 2 si dupa aceea s-a trezit cam la o ora si jumatate dar papa putin si somn .
La tara a fost superrrr , a dormit bb non-stop afara in carut , nu vroia nici macar sa se trezeasca sa manance iar acasa cand il scot afara nu este ft incantat , cred ca a contat ft mult aerul curat , ma gandesc ca in Bucuresti nu prea ii place . O sa mai repetam experienta asta ca mi-a prind ft bine , am dormit si eu si pe bb l-a pazit soacra-mea in curte . A fost ceva de vis .

Referitor la suzete , biberoane si alte cele , nu stiu ce sa zic , ca la al meu ce-i bagi in gura aia mananca si degetul mic daca il dai sa-l suga este ft fericit ( asta ne-a aratat in spital , cica ii calmeaza in anumite momente cand vor sa tocane o tzatza si de fapt nu le este foame )dar nu practic asa ceva eu , am incercat de vre-o 2 ori asa de amuzament
Fleur , eu ii mai dau suzeta cu glicerina boraxata , fara nistatin ca ala este amar ca pelinul .... si este incantat ca este dulce . Dar repet al meu ia orice ii dai si pediatra ma intreba ca daca dupa biberon mi-a mai luat sanul ?!? De foame ia si sticla de 2 litri si bea daca are lapte in ea doar sa vina ceva pe la stomacel , ca daca nu este grav , nu stiu cu cine o semana asa de mancacios

Mamicile cum ingrijiti buricul dupa ce a cazut ? la al meu dupa ce ia cazut arata ft bine , acum de cateva zile este putin rosu . Pediatra mi-a zis sa-i dau cu spirt de 2 ori pe zi , dimineata si seara , dar eu cred ca de fapt asta l-a iritat si mai puneam seara baneocin .

Carmen cum se numesc probioticele alea ?

Aruba , nu stiu ce sa-ti spun de ceai , parerile sunt impartite , asta stii , fiecare mamica decide ce este bine pt puiul ei si cum simte ea ca trebuie sa procedeze . Eu am decis ca este bine sa-i dau ceai , daca iti mai amintesti eu am trecut prin episodul urat cu icterul si cu deshidratarea cu care am plecat din spital , acolo o doctora neonato m-a sfatuit sa-i dau si 50 ml de ceai pe zi in 2 reprize 25 cu 25 ml , lui bb i-a prins bine , il scoate si cu kk imediat dupa ceiut , eu nu cred ca face ceva rau dar asta este decizia fiecareia . Ca si alaptatul in public , sunt mamici care alapteaza ft usor ca poate bb papa 10/15 min si este satul si pleaca mai departe sau cazul tau si al meu uneori ( mai ales pe seara la mine ) cand bb vrea o ora la tzatza si atunci asta nu se poate pe strada si iau un 60 ml de lp la mine cat sa-l ametesc pana acasa , ca sa nu ma urle , are un stil de plange pana se ineaca cand ii este foame si nu ma pot plimba tot timpul numai in jurul casei .

Am repetat operatiunea feonul si functioneaza cu succes , nici nu va dati seama cat ma bucur cand vad ca in secunda doi tace

Ma bucur de vestile bune de la fetele care nu prea au mai intrat

Ali te asteptam cu vesti ... ai avut sau nu botezul ?

Va pup , ma duc sa beau cafeaua cat sta bb Andrei cu tati la o sueta

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_80 spune:

Bifido baby. Tu ce ceai ziceai ca-i dai? Musetel?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmen_80

Bifido baby. Tu ce ceai ziceai ca-i dai? Musetel?

Ii dau baby drink si ceai de noapte de la humana , pun jumatate cu jumatate , ca baby drink este dulce si ii place prea tare daca stiam de la inceput povestea cu baby drink ca da dependenta nici nu-i dadeam , luam de la humana sau hippi ( cred ca zic bine )gasesti ceaiurile si la DM la raionul de copii .

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Salutare!
Noi am fost la Cluj in week-end, toata ziua prin mall-uri. Riana a fost f cuminte. A papat si a facut nani.

Mamici, cum va pregatiti pt botez? Cati invitati veti avea? Meniu? Tort? Ce traditii respectati? Cum sunt obiceiurile prin zona voastra?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

buna dimi
am intrat pe fuga sa va zic ca nu am avut botezul.duminica asta va fi
scuze ca nu va sriu mai mult dar v am citit pe reprize si stiti ca sunt uituca inca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

ramo eu am 80 de invitati...va fi chef cu lautari,tort,ursitoare,baloane.........meniu obisnuit ca la nunta(aperitiv,supa,fel principal si sarmale)

Mergi la inceput