Hai Cami! Bv Zizou,IIuli,Miha,Cristina,Lorena!(56)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Bumbitza merci de sfat!
Incercat si asa, nimic...in afara de 2-3 stropi si apoi pauza. Emma nu are rabdare iar cu pompa am incercat si cate 2 ore la un san.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Vin si eu cu galeria: Hai Bumbita, Hai Muraturica!

Laura: imi dau seama ce zombie tre sa fii, e infernal programul tau din cate se pare. Nu ai si tu o mama sau o soacra sa te ajute? Eu altfel nu as rezista, noroc ca am parte de ajutoare. Dupa ce o alaptez pe AG o mai pasez cate o ora la mama / soacra si imi vad de ale mele. Chiar daca ne contram uneori, merita orice cicaleala pt ajutorul pe care mi-l ofera. Nu pun nimic la suflet si tot ca mine fac oricum, deci nu ma afecteaza sfaturile / parerile altele decat ale mele.

Porumbita, asa cum tu le apreciezi pe cele cu 3-4 copii, asa ma uit si eu la tine, cum te descurci cu 2. Faci totul sa para asa usor cu slingul ala, daca nu as alapta cu mamelon de protectie mi-as lua si eu, dar asa nu am cum, ca tre sa tin de el pt ca mi-e ca se ineaca cu el.

Zizou: sanii pietroi inseamna ca sunt plini de lapte, nu ceda! Masaj, dus si comprese fierbinti! uneori stateam si 25 min cu pompa la un san pana sa inceapa sa curga, dar si dupa aia cat scoteam... ai rabdare cu pompa, cand sunt angorjati ai canalele infundate si poate sa vina mai greu, dar e pacat sa renunti, ca lapte ai sigur. Nu ma dau eu vreo experta, dar am trecut prin asta, sanii pietroi 3 saptamani, deci stiu ce vorbesc. Incearca si de 10 ori pe zi sa te mulgi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Zizou, asa zic si eu, lapte este si oricum nu il poti lasa acolo. Trage de pompa, trage de bebe, o sa iasa el.

Noi avem o dermatita. De fapt, ar putea fi si acneea bebelusului. Exact asa a facut si Raisa, tot la 4 saptamani. I-am luat acum o crema, sper sa aiba efect.

Bine ca mai ziceti de pompa, sa o mai pun si eu la lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Salutare!
Am pus bb la san, ceilalti dorm si ma chinui sa trimit mesajul asta de o ora. Am tras sa termin repede ce aveam de facut astazi ca sa putem iesi undeva dupa-amiaza, e vremea frumoasa si saptamana viitoare s-a anuntat iarasi canicula.

Fleur, nu stiu ce greutate are mandra, nu am cantar, insa luni mergem la vaccin si aflu (azi avem 2 lunite ). Oricum se apropie de 6 kg din cate vad, imi rupe mainile. Mananca f bine si mi-e greu noaptea ca se umplu sanii si ea doarme (na, ca nici daca doarme toata noaptea nu e asa bine ).

Biri, pe unde umbli? Sunteti ok?

Laura, relaxeaza-te mai mult, imi pari cam incordata si bebe te simte. Pe burta ai incercat sa-l pui? Irina numai asa doarme noaptea, insa ea se intoarce f bine si isi tine si capul, nu-mi e frica de inec.
Cu fata in sus nu doarme decat langa mine, dimineata, in rest zici ca are patul ace .
Si mai poti incerca sa dormi in alta camera macar cateva ore pe noapte, tu nu-i mai auzi orice fosnet, el nu te mai aude pe tine si cred ca veti dormi amandoi.

Zizou, eu as tine bebe la san, pana la urma o sa traga bine, nu renunta asa repede, e pacat daca ai laptic. Si fii calma, daca scoate sanul il dai iar, cu rabdare, daca esti stresata blochezi iesirea laptelui. Ia motanul langa tine sa-ti toarca .

De Mywish1 stie cineva ceva? A ramas singura din lista de iulie. Cami, aveai programata cezariana, e totul ok?
Fetelor care ati ramas pe baricade, va tin pumnii sa vina bebelusii la timp si usor !

Am reusit sa pun cateva poze .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Buna fetelor,

Imi savurez cafeaua ca am nevoie...nu stiu de ce-s asa obosita dimineata. Bb s-a trezit de 3 ori in noaptea asta, asa pt variatie, dar tot am dormit cate 2 ore intre. cred ca se acumuleaza oboseala, cel putin dimineata simt ca-mi vine rau de nevoie de somn. Eu nu-s obisnuita seara, cand el adoarme pe la 7-8, sa ma culc si eu, atunci ma pocnesc treburile, fac curat mancare etc si adorm pe la 11..pe la 12 se trezeste el...cred ca asta e cauza de zici ca-s calcata de tren dimineata.

Laura, tare imi pare rau ca la voi colicii se inrautatesc. Zic si eu ca Diana ca te-a ajuns tare stresul si oboseala si bb simte, e un cerc vicios. Tati nu se trezeste deloc noaptea si el sa te ajute? Explica-i cu calm ca noptile e cel mai greu si in ritmul asta nu e deloc bine, ai nevoie de un pic de ajutor. Pana si al meu, "taticul cel rau"...stiti voi...noaptea se trezea cel putin odata si ne tinea companie...ii dadea biberonul lui bb cand ii mai dadeam supliment,il ragaia, il schimba...si asta fara sa-i cer eu (!). Bine, el avea ore seara, dar se trezea dimineata tot odata cu noi. Trebuie un pic de munca in echipa, chiar daca el lucreaza ziua, o trezire macar pe noapte nu cred ca-i tragic. Sa nu te superi de sugestie, nu stiu, zic si eu. Si prebiotice pentru maturizarea sistemului digestiv, ca asta cred ca-i problema la el, in afara de stresul de la tine si poate ca asa-i felul lui mai nervos. Pupici multi si zen de la noi!

Zizou, nu te grabi cu lp, e pacat de lapticul tau care sigur e acolo. Altfel de ce-ar fi sanii pietroi? Sunt plini de lapte. bebelusa are nevoie de antrenament la supt, de asta nu prea iese deocamdata. Nu pot decat sa repet ce-au zis fetele, am trecut toate prin asta, cele care alaptam: pune prosoape f.calde pe fiecare san si maseaza usor de la margini spre sfarcuri. Apoi incearca sa te mulgi, ai sa vezi ca iese. Normal ca la inceput iese cantitate mica, eu scoteam cate 5-10 ml...acum 150ml si ma opresc eu ca sa aiba si ce suge bb. Si pune fetita la san cat mai des, trebuie multa rabdare la inceput dar altfel nu se poate. Ce motanici cuminte ai, bine ca nu e gelos. Unde il tii, in alta camera decat bb?

Pup pe Nectarel mititel ce se chinuie cu antibioticul amar. Nu exista o varianta pentru bebelusi, cu gust bun? ia intreaba tu Ada.

La noi e foarte frumos, insorit, diminetile cam frig insa, 14-15 grade. Vreau sa merg mai tarziu cu bb sa ne relaxam si noi un pic intr-un parc mai fain, cu lac. Daca am timp, trecem inainte pe la magazin sa-i iau un cort din ala mic sa-l tin pe patura la umbra.

Chiar Biri, pe unde umbli, ati plecat in concediu?

Cami, vesti? Sper ca sunteti bine si tu si bebelusa 3!

Delia21, voi ce mai ziceti? Astept vestea ca ati adus-o acasa pe Laila.

Freedelia, la voi e mai bine? Ati reusit sa va mutati? Sanatate si restabilire grabnica sotului.

Mai exersez motatele pentru Bumbitza si Muraturica!

Sa aveti in continuare un weekend frumos.

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Salutare mamici, pitici, burtici.
Diana, sa-ti traiasca minunea! La multe lunite si anisori!
Raportam prima noapte/dimineata de urlete 'tipice' de colici: nu se linistea cu nimic, doar cu foehn-ul a reusit sotul sa-l pacaleasca de cateva ori, dar cum il oprea incepea din nou concertul. In cele din urma a vrut din nou san si intre timp s-a dus sotul sa-i ia Colief, care am auzit ca face minuni (dar e si scump rauuuu). Nu i-am dat inca fiindca pana a venit Colief-ul a adormit de oboseala, dar macar pt confortul nostru psihologic sa-l avem in casa.
Laura, pana azi piciul nostru se linistea cand il puneam sa doarma cu burtica pe burta noastra. In pat pe burta nu-l las decat la somnul de dupa-amiaza, cand pot sa stau cu ochii pe el, altfel mi-e sa nu ramana cu nasul "intepenit" in saltea, desi isi tine capul destul de bine dar deh... fixuri
Zizou, eu cand aveam sanii pietroi si nu curgea nimic sau doar putin, aveam canalele infundate. Am avut noroc cu doua prietene cu experienta, care mi-au facut masaj de-mi dadeau lacrimile. Si-mi puneau comprese reci pe sani intre alaptari (ca sa comprime vasele si sa incetineasca curgerea; compresa calda pui inainte sa alaptezi ca sa dilate si sa ajute sa curga). Se zice ca cea mai buna pompa e gura omului; daca BB nu are suficienta forta sa traga, roaga-l pe sot sa te ajute; e ciudat - avand in vedere contextul, dar e pentru o cauza nobila. Oricum, nu renunta, nu-i da formula cata vreme tu ai mult lapte; ar fi pacat sa ai lapte si sa nu-l folosesti. Nu stiu daca am voie, dar postez un link cu info utile:
http://mamalapte.ro/12-rani-dureri-febra-laptelui-2/

Fetelor, voi de unde v-ati luat rochita pt botez? Eu imi puneam mari sperante in cele de la Nissa, dar am ramas cu ceva burta si kg in plus si nu-mi vine nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Offf , mai fetelor , multumesc de sugestii , nu ma supar ... este grea practica
1. Lapte la pompa nu pot sa scot mai mult de 30/40 ml ... deci bb depinde noaptea de mine , adio alta camera
2. Sotul munceste de luni pana sambata de la 4 dimineata pana seara la 8,9,10,11 nu are ora ...stie cand pleaca ...cand vine nu mai stie , doarme 4/5 ore pe noapte , sa-l mai trezesc si pt copil ar fi criminal , mai ales ca el conduce ft si lucreaza cu acte , bani , etc
3. Mama inca are serviciu si lucreaza in ture ... deci imi iau gandul , ma mai ajuta cand are timp , macar imi face mancare .
4. Soacra este la tara cu o mare gospodarie pe cap , am pierdut-o si pe ea , la ajutor
Si uite asa , in final sunt singura cu el , nu stiu de ce dar de vre-o sapt a devenit ft plangacios , are un somn usor si il trezeste orice si plangeeee de m-a bagat in toate cele

Pupici

Mami de Andrei ( 3 Iulie 2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Sa va mai spun din "vasta" mea experienta de 8 saptamani, poate ajut cu vreo idee:
- eu nu il mai dau pe bebe zilnic cu crema cu zinc pt fundulet si am eliminat complet si pudra de talc in care il "scaldam" la inceput (e toxica pt ca poate fi inhalata). In schimb il dau cu vaselina (white petroleum jelly) strat fin, la cateva zile il dau si cu crema cu zinc, tot strat f subtire. Funduletul se prezinta f bine, in trecut a avut eritem, bubite rosii, acum e roz si matasos.
-baita i-o fac in prima parte a zilei, pe la amiaza, cand e activ si nu f flamand (ziua papa la maxim 2 ore). Cel mai bun loc e in cadita mica, asezata in cada mare, am apa pt clatit si toate cele la indemana. Problema va fi la iarna, ca baia nu e incalzita direct, voi vedea atunci cum rezolv cu temperatursa optima.
-cand nu am rabdare cu el in brate pe canapea, sa ragaie, ma ridic si il plimb prin toata casa, batandu-l usor pe spatic. Ii fac turul casei, ii arat tot felul de chestii interesante, de obicei ne oprim si ne uitam in oglinda mare de pe hol, sau in balcon la flori (daca sunt imbracata decent...) Si in timpul asta sigur ragaie si isi mai exerseaza si tinutul capusorului (i-l sustin eu tot timpul bineinteles, dar il si las cateva secunde cand vad ca incearca el, cu mana mea in dreptul gatutului lui).

Va pupam, noi mergem sa papam si sa luam aer in parc.

Mami de Eric Ioan (21.06.2012)

Cand esti la sanul meu, si ma privesti in ochi, simt cum imi prinzi nu sanul, ci inima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Buna fetele, am si eu citeva clipe libere sa va citesc. Va ofer si o cafea desi e tirziu pe la voi

Felicit si eu proaspetele mamici, regret ca nu am mai apucat sa fac galerie dasr ma gindesc cu drag la toate

Diana iata-ma! Pup trupa, acum intru la poze. apropo, is verde de invidie , adica trupa ta doarme dupamasa?? ai mei nici pomeneala, ce bine era cind era liniste macar vreo ora la prinz
Pup Irinucul grasun, si al meu are cel putin 6 kile, de fapt cam 6,300 Ma rupe efectiv si ii place plimbat...

Fleur o sugestie legata de somnic, apropo de somnul profund. Ideea e ca bebele trebuie obisnuit sa adoarma si singur, altfel daca doarme doar pacalit e sursa de brobleme mai tirziu
Eu il pun in pat (sau carut/bouncer dupa caz) semiadormit si il las singur un pic, pun sound machine in functiune etc. uneori merge uneori trebuie sa vin inapoi sa-l linistesc, mai mingii, cint etc. Ei se trezesc, ca si noi dealtfel, si noaptea si daca stie sa adoarma singur nu te va solicita, altfel dupa fiecare ciclu de somnic se trezeste de-a binelea si cere atentie - cum se intimpla acum, la fiecare 2 ore. Intelegi tu ideea
Apropo de rigiit, al meu nu da afara aerul intotdeauna dar vad ca nu-l deranjeaza prea tare. Eu il mai pun cu burtica pe genunchii mei cind nu mai am chef de umblat prin casa cu el si e f eficient
Danutza ai nascut!!! Ce faci, cum e viata in 4? baga si tu un raport scurt.

Zizule felicitari si tin pumnii sa iasa lapticul. eu am patit exact asa la primul copil, sini de piatra si nu iesea nimic, dar am pus pompa electrica in functiune si am reusit. Si ce bine e apoi sa-l mufezi pe bebik si sa n-ai treaba cu biberoane etc.

Laura pup fata ca vad ca o tragi rau Ce as face eu - ia-ti un ajutor macar citeva ore, nu se poate sa nu gasesti o vecina, o femeie sa vina 2-3 ore ziua, eventual sa-l scoata afara cu carutul. in timpul ala sa poti sa iesi undeva, dar cel mai bine sa te odihnesti sa dormi sa te remontezi. Va trece perioada asta, destul de curind, ai sa vezi ca o sa si uiti de ea . El te simte ca esti nemultumita si plinge si mai tare si e si mai colicos, ii transmiti tot stress-ul tau si asta ii creeaza lui o stare de nesiguranta. Si dormi cu el, pune-l linga tine in pat, uita de toate principiile si dormi linga el cit atipeste, chiar si o juma de ora

scirtiie sefu, va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut mamici si piersicute!Revenim si noi in livada:)
Bebelina noastra Matilda Adela s-a nascut pe 16 august prin cezariana,3.300kg si 48 de cm, Apgar 9. Acum am ajuns si noi acasa si speram sa mearga totul ok. Deocamdata papa colostru si doarme cumintica. Surioarele mai mari sunt super incantate..
Multumim frumos pentru adaugarea in titlu si pentru incurajari! Mare, mare buchet de pentru Diana in special, esti grozava si foarte draguta ca nu uiti pe nimeni!

Fleur multumim frumos suntem ok, mult mai bine acasa:)) Super felicitari pentru cum te descurci cu bebe, tinand cont ca-i si primul, bravo!!

Multe felicitari pentru toate piersicutele aparute in ultima vreme si mamicile lor

Numai ganduri bune si urari de bine pentru burticile ramaseCuraj!

Cami - mami de cirese de mai si de piersicuta de august

Mergi la inceput