INSEMINARE 92
Raspunsuri - Pagina 22
crisia_buc spune:
anioana, pe 25 nu este la columna, are o histero la RM si atat. Mi-a zis ca vine doar sa-mi faca eco daca este cazul (in functie de val E2), se pregateste de plecare si vrea zi scurta pe 25.
In cutia mea sunt mai mult de 5 ace, cand ajung acasa le numar. Daca nu-mi ajung, folosesc un ac de doua ori.
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anioana2002 Felicitari dankutza pentru baietel... ce frumos ca o sa ai pereche... eu pana acum nu am nimic de la gonal am facut 2 zile si mai am 5 dar am doza cea mai mica de 37,5... |
Doza intr-adevar e mica. Eu care incepea direct cu 250ui, normal ca intr-o zi doua simteam tot felule de reactii in organism.
Bafta la IA!
cu 18+ ... si am inceput luna a-V-a
dankutza spune:
citat din mesajul lui crisia_buc Mi-a mai spus ceva ce nu stiam: daca declansarea se face cu Brevactid/Pregnyl IA o fac la 36 de ore, daca este cu Ovitrelle se face IA mai devreme pt ca este un produs sintetic si nu-si pastreaza proprietatile 36 de ore (sau se elimina mai devreme). Dankutza la cate ore de la declansare ai facut IA? |
Nici eu nu o stiam pe asta.
Pai, la primele inseminari acum 3 ani, faceam eco, injectie si IA in aceeasi zi. O data mi-a facut Ovitrelle si s-a prins. A doua oara mi-a facut Pregnyl si tot s-a prins. DEci, toate in aceeasi zi.
La inseminarile de dupa nastere, imi faceam injectii seara si a doua zi ma duceam la IA. Spunea sa o fac seara la 8 si a doua zi pe la 4-5 faceam IA. Astea nu mi-au iesit nici una. Cea cu succes a fost Pregnyl 6500 UI (desi mi-a spus sa fac Ovitrelle, dar am avut niste Pregnyl) la 8 dimineata si IA a fost a doua zi la 11:30. Deci eram la 27 de ore de la injectie. Am inceput sa ma balonez pe seara si pe la vreo 11-12 am inceput sa pacanesc. Asa ca am prestat o data atunci si ... pe la spate. Si am mai prestat si in urmatoarele 2 zile, tot pe spate si stat cu fundul pe perna 2-3 ore dupa contact (tot in aceeasi pozitie).
Ai beneficiat de reducere?
Multa bafta la IA si nu te mai gandi ca nu-ti face Cezara. Mie mi-a facut Bechir IA cu nr 5, cea cu succes si nu mi-a placut dr neam. Ai incredere in sansa ta ca o sa reusesti indiferente cine pune gigeii sus.
anioana2002 spune:
citat din mesajul lui crisia_buc anioana, pe 25 nu este la columna, are o histero la RM si atat. Mi-a zis ca vine doar sa-mi faca eco daca este cazul (in functie de val E2), se pregateste de plecare si vrea zi scurta pe 25. In cutia mea sunt mai mult de 5 ace, cand ajung acasa le numar. Daca nu-mi ajung, folosesc un ac de doua ori. |
chiar m-as mira sa fie mai mult de 5 ace ca eu numai asa am auzit ca exista gonal...vezi ca nu prea e ok sa-ti faci cu acelasi ac chiar daca iti faci tot tie...
crisia_buc spune:
citat din mesajul lui dankutza Ai beneficiat de reducere? Multa bafta la IA si nu te mai gandi ca nu-ti face Cezara. Mie mi-a facut Bechir IA cu nr 5, cea cu succes si nu mi-a placut dr neam. Ai incredere in sansa ta ca o sa reusesti indiferente cine pune gigeii sus. cu 18+ ... si am inceput luna a-V-a |
Problema mea e alta ...nu daca fac IA cu Cezara sau nu... mi-e teama ca ma injectez degeaba, daca pleaca uita de mine desi asistenta a insistat sa ma programeze la eco, a zis ca nu, vede rezultatul E2 daca am foliculi sau nu. Eu stiu ca daca val E2 este > 400-500 ai foliculi maturi dar, trebuie sa vada si endometrul. Columna Medical colaboreaza cu CM Panduri pentru analize de laborator, Cezara vrea rezultatul in 2-3 ore maxim, cei de la Panduri il dau in 3 zile. O sa reoltez la Synevo - ei dau rezultatele in aceeasi zi.
Nu am beneficiat de reducere, ba mai mult, in loc sa-mi faca bon pentru consultatie (150 lei) a trecut consultatie si control(210 lei). Cand i-am spus fetei de la Receptie ca a gresit, mi-a zis: nu, dvs aveti consultatie si sotul control!!! Incurcase programarile si facuse bon pentru alt cuplu.
Sincer, am si uitat de reducere, dupa ce am asteptat 2 h sa intru in cabinet...bine ca m-a vazut dna Ani si m-a trimis sus, ca asteptam mult si bine. Fetele de la Receptie imi par cam aeriene, era o dna care astepta de la ora 13.00 si era aproape 16.00 si nu intrase la medic. Cand le-a intrebat dna Ani pe fetele de la Receptie de ce nu au trimis-o in cabinet, una dintre ele a raspuns senina: "am uitat".
ioana m-ai facut curioasa, chiar o sa ma uit cand ajung acasa. Oricum, eu fac injectiile seara (le-am cumparat dup-amiaza)si stiu ca se fac la aceeasi ora. Vroiam sa fac de dimineata dar nu vreau sa tulbur "productia". Eu am pen de 300 ui.
dankutza spune:
citat din mesajul lui crisia_buc Eu am insistat sa fac IA cu ea dar, a zis ca nu este important cu cine faci, ci cand faci si cu ce "material". |
Asa imi spunea si mie, ca timingul e f important dar si materialul genetic al gigeilor, adica ei sa fie de calitate. Ii dau drepate. Mi-a bagat doar 2 mil /A+B. Deci, au fost de calitate gigeii. Si totusi din 6 foliculi, s-a prins doar unul. Ce-i drept ca unul si vroiam si nu 2 sau 3.
dankutza spune:
citat din mesajul lui anioana2002 ..chiar voiam sa te intreb cum te descurci cu acele ca in cutia de gonal sunt doar 5...eu am gasit ace pt pen de insulina dar vad ca nu sunt exact la fel...o sa deschid unul in seara asta sa vad daca se potriveste... |
SI eu am avut problema asta cand am facut step up protocol. AM luat-o incet d ela 37,5 si am ajuns pana intr-un final vreo 200, parca. Tot asa am ramas fara ace, dar le-am pastrat pe cele folosite. Avand in vedere ca le-am folosit numai eu si nu cu ani de zile in urma ci doar cu cateva zile in urma, le-am spirtuit bine si le-am refolosit.
Daca nu-ti place ideea folosete seringi de insuilan dar e cam greu sa masori doza care trebuie.
Intr-adevar se fac injectiile la aceeasi ora. Ideal este s afie facute seara. In caz ca ai o programare peste zi si vede dr productie buna, poate decide sistarea injectiilor. Eu am facut o data rahatul parf ca ma injectam numai dimineata si am facut o doza in plus pana s ama vada dr si m-am hiperstimulat. Asa ca m-am invatat minte.
Deasemenea, vedetei ca in fiecare pen de Gonal sunt cam 150Ui in plus, adica penul de 300ui, are de fapt 450ui, cel de 450ui, are d efapt 600ui. Ce faceam eu, ca sa ies un pic mai ieftin? Imi cumparam seringi de insulina si trageam pana la ultima picatura.
Sa zicem ca dintr-un pen de 300ui, folositi 300ui, o sa vedeti ca mai ramane ceva. Daca setati iar penul, mai puteti scoate inca 75ui. Insa ultimii 75 ui, ies numai cu seringa de insulina.
Am citit si eu pe net pe la unii, pe la altii. Poate va ajuta informatia. Pe mine ma chelea de bani Gonalul. Si fiecare picatura conta.
anioana2002 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui crisia_buc
Problema mea e alta ...nu daca fac IA cu Cezara sau nu... mi-e teama ca ma injectez degeaba, daca pleaca uita de mine desi asistenta a insistat sa ma programeze la eco, a zis ca nu, vede rezultatul E2 daca am foliculi sau nu. Eu stiu ca daca val E2 este > 400-500 ai foliculi maturi dar, trebuie sa vada si endometrul. Columna Medical colaboreaza cu CM Panduri pentru analize de laborator, Cezara vrea rezultatul in 2-3 ore maxim, cei de la Panduri il dau in 3 zile. O sa reoltez la Synevo - ei dau rezultatele in aceeasi zi. Nu am beneficiat de reducere, ba mai mult, in loc sa-mi faca bon pentru consultatie (150 lei) a trecut consultatie si control(210 lei). Cand i-am spus fetei de la Receptie ca a gresit, mi-a zis: nu, dvs aveti consultatie si sotul control!!! Incurcase programarile si facuse bon pentru alt cuplu. Sincer, am si uitat de reducere, dupa ce am asteptat 2 h sa intru in cabinet...bine ca m-a vazut dna Ani si m-a trimis sus, ca asteptam mult si bine. Fetele de la Receptie imi par cam aeriene, era o dna care astepta de la ora 13.00 si era aproape 16.00 si nu intrase la medic. Cand le-a intrebat dna Ani pe fetele de la Receptie de ce nu au trimis-o in cabinet, una dintre ele a raspuns senina: "am uitat". ioana m-ai facut curioasa, chiar o sa ma uit cand ajung acasa. Oricum, eu fac injectiile seara (le-am cumparat dup-amiaza)si stiu ca se fac la aceeasi ora. Vroiam sa fac de dimineata dar nu vreau sa tulbur "productia". Eu am pen de 300 ui. |
aa bine ca ai zis de alea de la receptie ca sa stiu sa intru putin in ele.. mie mi se pare chiar nesimtire sa se comporte asa pe banii nostri...
si eu le fac seara si tot de 300 ui am penul...
dankutza spune:
Crisia si eu am fost luni la Columna. Am avut programare la Adela (ecografista). AM fost pe la 11 acolo. Nu cred ca erai atunci pt ca mai eram cu vreo 3 gravide in sala.
Eu am intrat de vreo 2 ori in alea de la receptie. Eu ajung repede sa nu intrazii. In loc de 11:30, ajuns pe la 11:10. AM intrat la 12 la eco, pt ca m-am infipt in ele bine, ca altfel asteptam de ma smiteam. Fi-mea era acasa cu mama, sotul fugise de la servici sa vada putulica, asa ca nu puteam sta cu orele pe la usa.
Eu i-am spus de voucher din prima cand am ajuns la receptie si apoi i l-am inmanat impreuna cu biletul de la Adela. Mi-a dat reducerea pe loc si mi-a oprit voucherul.
Sa stii ca si MAtei Basarab face analize in regim de urgenta. Platesti 15 lei taxa de urgenta si ai rezultatul in 2 ore. Suna la ei si intreaba ca sa fii sigura. E prin Unirii, ca locatie.
Sper ca nu ai platit 210 lei ci doar 150 lei. Eu le-am spus ca intotdeauna se asteapta f mult pana intri la dr si mie nu-mi convine asta si vreau sa fac o plangere. M-au bagat repede in cabinet ca sa uit de plangere cand vad putulica. Binenteles ca am uitat dupa ce am vazut bebelul pe ecran. Ma rog, macar a functionat sa intru mai repede.
Da' ce calma era cucuana aia? eu as fi dat de pamant cu receptionistele. de ce nu fac programarile la 30 min si nu la 20 min, daca stie ca nu se respecta???
Alice12 spune:
Buna dimineata, fetelor. N-am mai intrat ca m-a tinut viata asta de zi cu zi ocupata. Copilul si sotul au luat un virus, asa ca trebuie sa-i doftoricesc, la lucru e o nebunie, viata mea a fost un vartej. In fine, am vrut sa va anunt ca n-am mai ajuns la cabinet pt testul de sange din lipsa de timp...dar am facut ieri de dimineata un test in care am incredere si e super negativ si am niste crampe de menstruatie din cand in cand de nu se poate. O astept cu drag. :)
Ma gandesc si eu ca nu am facut IA in timpul necesar sau trompa mea nu functioneaza. Cand aveam doua trompe eu ramaneam insarcinata din prima, maxim a doua incercare. Acum am facut pregnylul la 5 dimineata si la 11 dimineata in aceasi zi am facut inseminarea. Gigeii erau de calitate, aveam doi foliculi buni pe fiecare ovar. In fine, ma gandesc sa nu mai fac inseminare luna viitoare. O sa fac o programare cu doctorul sa vedem ce zice, ma gandesc sa-i cer sa faca un test la trompa aia ramasa ca sa nu arunc banii pe geam cu inseminari cand ea poate nici nu functioneaza. Nu costa o tona inseminarea, este in jur de $300, cu pregnylul si progesteronul inclus, dar nu vreau sa-i arunc pe geam aiurea. Daca nu functioneaza trompa aia, mai bine sa-i dau pe in vitro.