Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (24)
Raspunsuri - Pagina 8
onutz83 spune:
'Neata, copii
Oau, iar am schimbat saptamana
Mami, mie nu mi-a zis dr. absolut nimic, am aflat de testul asta de aici, de pe forum. Presupun ca atata timp cat celelalte analize si ecografii ies bine nu avem de ce sa ne ingrijoram. Am incercat sa gasesc pe net ceva, dar netul asta e mare si prost (ca Bucurestiul ), e un singur articol copiat peste tot unde nu zice nimic de fapt. Singurul lucru pe care l-am inteles este ca sumarul de urina este f important, de acolo reies multe lucruri, printre care si glucoza din urina, care daca iese mare, indica pericolul diabetului gestational si trebuie facuta aceasta analiza.
Eu ajung la de abia prin sapt 30-31 la dr.
Onutz 25+ cu Lucian
epopeasca spune:
Neata burtici!
Eu sunt tare adormita, parca nu mai odihnesc deloc cand dorm. As bea o cafea mica, mica, dar am ramas fara asa ca ma consolez cu Inka si va trimit si voua. V-o recomand daca sunteti amatoare de cafea, o inlocuieste ca si aroma si e ok chiar incepand cu varsta de 3 ani. E facuta din cereale prajite.
Bubu, imi pare rau ca ai avut o zi asa rea. Sper ca te poti odihni sa-ti incepi ziua cu forte proaspete. Sa nu crezi ca doar la primul copil esti plina de entuziasm. Eu o astept pe a doua minune si parca sunt mai entuziasmata ca la prima, pentru ca acum stiu ce ma asteapta, stiu cu cate dragoste imi va umple inima, viata si familia si in mare stiu cam ce ma asteapta, cu toate ca fiecare copil e altfel. Offf fetelor, nu mai am rabdare. Se misca la mine in burtica de zici ca acu iese ba prin stanga, ba prin dreapta...e mult mai fortoasa in lovituri ca sora-sa.
Clar trebuie sa merg si eu la Lidl! Numai sa vina odata baniiii
Doura, ma bucur ca micuta ta e mai bine! Te doare sufletul sa-i vezi bolnaviori si sa ii poti face bine cat ai bate din palme.
La mine e o dimineata racoroasa si sper sa ramana ziua asa, ca is satula de caldurile alea mari.
Almy, ma bucur ca nu ti-a mai fost rau dupa analiza.
27 + si mami de Andreea Luana
bioana spune:
aici testul de glicemie se face la femeile peste 35 de ani(categorie din care fac parte...) ca sa depisteze diabetul de sarcina...mi l-au facut in primul trimestru si joi cand merg la consultatie imi da iarasi programare.primul a iesit tare bine....e cam mica glucoza..sa iasa si urmatorul la fel!! oricum nu ma prea atrag dulciurile.am insa uneori pofte, iar daca nu ma simt bine, ma ia ameteala cu un pahar de cola si ceva ciocolata imi revin imediat.
embarazada de 23+
o fetita...
silviad spune:
Buna, mamicilor!
Ce mult ati scris. Aproape ca nu fac fata cu cititul.
Ma bucur ca sunteti bine si voi si bebeii. Si noi suntem.
Am inceput si eu sa fac primele cumparaturi pentru bebelina. Din experienta mea hainutele 0-3 luni au fost foarte mari. Iar Petri a avut la nastere 4 kg si 54 cm. Vedeti ca pentru nou-nascuti exista 2 marimi 0-0 sau 0-1. Cele 0-0 sunt foarte mici, pentru copii prematuri sau cu greutate mica la nastere. Cele 0-1 luni mi s-au parut ok. Nu am cumparat prea multe pentru ca in primele luni bebe creste foarte repede. Am cumparat inclusiv 0-3 luni. Din pacate mai toate hainutele de fetite sunt roz. Cu greu am gasit si alte culori. Am cumparat si cosulet auto, ca altfel nici nu putem s-o aducem acasa din Bucuresti. Sper sa-l folosesc o vreme si pentru somn. Noi ne-am orientat la patut si accesorii de la IKEA. Sunt de buna calitate si la preturi rezonabile.
In ceea ce priveste scutecele noi am folsit Pampers si mi s-au parut bune. Cele pentru nou-nascut mi s-au parut cam fixe, motiv pentru care dupa primul pachet am trecut la masura urmatoare. Si servetele tot de la ei am folosit si nu am avut niciun fel de probleme.
Si eu trebuie sa fac testul de glucoza. La sarcina trecuta nu l-am facut, asa ca imi sunt utile sfaturile. Voua ce alte analize v-au mai recomandat medicii pentru trim. III?
Ati hotarat unde nasteti? Mai vrea cineva la Medlife? Sau a mai nascut cineva acolo?
Aveti grija de voi si sa treceti usor peste caldurile acestei veri!
Silvia 27+ mami de Maria si Petri 6 ani
epopeasca spune:
Referitor la hainute, mie mi-ar prinde bine unele marime mica si probabil voi cumpara. Andreea la nastere a avut 2,800 si 49 cm si probabil si Sofi va fi tot asa mai micuta. In schimb Andreea e acum lungana ca ta'su
Nu stiam de marimile 0-0 si 0-1.
Pupici pe burtici
27 + si mami de Andreea Luana
Mami_de2 spune:
Silviad am o prietena care a nascut acum 8 luni la medlife..cand am fost sa o vizitez(la Grivita) am ramas impresionata..parea totul ca intr-o maternitate din filme din afara. bebelusii frumos la geam toti aliniati in niste patuturi-carucioare ca sa ii vada price vizitator de pe hol..etc..d-astea.. camerele cu baie proprie ca la hotel. personalul fff amabil, iti aducea bebelusul cand vroiai, fara limite, fara ore, fara inerdictii cat sa stai acolo..fara nik. Confortul si amabilitatea sunt totul la privat!
24+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
mena1906 spune:
Mami testul asta se face la ora 9 pe nemancate (la ora 9 ca secreta atunci nu stiu ce organismul). Trebuie sa ai o glicemie facuta inainte cu cel mult o luna altfel nu ti-l face nimeni ca nu se risca sa iti fie au sau ...doamne fereste de altele. Se bea glucoza, se ia sange, se sta o ora, se bea glucoza, se ia sange si dupa jumatate de ora din nou se ia sange. Dureaza intre 2-3 ore aproximativ. Se face dupa 20-25 de saptamani si este bun ca poate sa identifice diabetul gestational. Daaaar!!!! Atentie!! Sa stai foarte cuminte in timpul testului, in cele 3 ore. O sa ai o energie de o sa iti vina sa faci maratoane la jocurile olimpice. Apoi glicemia scade brusc si te simti ametita si o sa iti fie greata. Deci as spune sa nu il faci la orice laborator ci undeva unde sa ti se dea si ingrijiri daca te simti rau. Eu l-am facut prin decembrie din motiv de ovare polichistice si chiar mi-a fost rau. Tin pumnii.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 18+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
dana0000 spune:
Hello burtici!
Ieri m-au sunat cei de la cord blood center cu o oferta(am fost recomandata de o colega).Sa va povestesc si voua:
1.Pachet Clasic de la 2490 platesc 990 lei (sange doar din cordon)
2.Pachet Gold de la 3290 platesc 1990 lei (sange din cordon+placenta)
3.Pachet Diamond de la 3990 platesc 2990 lei (sange din cordon+placenta plus tesut din cordon).
Ideea e ca imi trimit contractul,nu m-am hotarat care din pachete sa-l iau,ma hotarasc cand il primesc.Stiu ca am mai discutat,deocamdata recoltez asa pt Doamne fereste,nu stiu daca exista vreun caz de reusita.Nici nu vreau sa ma gandesc la asta.
Ideea e ca platim dupa ce imi trimit kit-ul 990lei si restul la 2luni dupa nastere.Si cel clasic ar fi integral platit,as scapa de o grija.Si asa nu am cumparat inca nimic,daca ne mutam nu vreau sa car haine,carucioare,patut,etc. Voua cum vi se pare?
Bebe al meu e puturos azi,abia mi-a dat un sut acum pe dupa-amiaza,de ce o fi asa somnoros? Aseara m-am odihnit bine ca s-a racorit
Va las ca e nebunie la birou!
IuliaCospy spune:
Dana, noi avem pt Sara contract cu Cod blood center si vrem sa facem si acum. Poti sa mai repeti o data preturile te rog, ca nu am inteles. Platesti acum 990 si gata, sau platesti acum 990 si dupa restul pana la 2490 la 2 luni dupa?!
Daca pt clasit pretul integral e 990 e super ok la bani. Noua ne-au facut o oferta, pt ca mai avem un contract la ei si scade la minim 2000 daca facem contractul pana in octombrie. Poti sa-mi dai si mie mai multe detalii, te rog!
In alta ordine de idei, trebuie sa vezi urmatoarele lucruri: ce se intampla cu banii pe care ii dai acum, daca proba e contaminata si nu poate fi stocata. In mod normal, platesti doar dupa ce iti vin rezultatele si iti spun ca proba e ok. Ei nu percep taxa pt kit-ul de recoltare, iar la celelalte firme e in jur de 100euro kit-ul. Si care este costul conservarii, pe an. Noua cred ca ne-au zis de 190 lei. La Sara platim 90 de lei dar e de acum 4 ani contractul.
O alta chestie e unde nasti. Nu mai tin minte ce ai spus tu despre asta, dar verifica pt ca sunt clinici particulare care "te obliga" sa faci contract cu banca lor sau partenera, ca altfel mai platesti la nastere si recoltarea. De ex. la CMU e vreo 1200 doar recoltarea, daca nu le stochezi la ei.
Bafta la birou. Si eu am o zi groaznica. Sunt extrem de agitata si abia astept sa scap. Apoi 2 sapt de concediu.
Va pup pe toate!
Iulia, mami de Sara Andreea si 21+
Bubulina42 spune:
Neatza, fetele!Cand ma gandesc ce nebunie de zi o sa fie si azi la birou, numai gandul a e vineri am scoate pe usa, atat!
Vad ca sunteti bine,desi caldura face ravagii pe acolo..La noi a inceput sa ploua de doua zile si s-a mai racorit.
e 7.23 am, greierele meu inca doarme tun, am burta tuguiata in stanga si plata in partea dreapta, imi vine sa mi-o pup singura:)
Aqua, felicitari pentru rezultatele super ale bebelinei!
Cum zicea si Bioana, nici aici nu ti-ar spune nimeni nimic de cat cantareste bebeul, eu am cerut la tehniciana fiindca era super draguta si ne-a vazut foarte entuziasmati, altfel ne-a si spus ca sunt info care nu se dau, de regula..Ce aiurea!
Testul ala de glicemie trebuie facut neaparat, fiindca este analiza care identifica daca sarcina a indus acel diabet de sarcina de care speram toate sa nu avem parte..Ce ciudat..imediat ce ai nascut, e ca si cum nu l-ai avut niciodata!!Si eu trebuie sa merg sa il fac peste o saptamana-doua, am auzit ca intr-adevar e super nasol - si gustul si starea de dupa.. Almy, bine ca ai scapat!
Si nu e indicat numai dupa 35 de ani, pentru ca doua prietene de ale mele, cand erau insarcinate, l-au facut si ele, una avea 31 si alta 33 de ani..
Fug sa ma pregatesc de plecare!
O dupa amiaza frumoasa si un weekend placut tuturor!
va pup!
25 + cu Nicholas