Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (24)
Raspunsuri - Pagina 22
angiuta spune:
vreausaninga cu riscul de a-mi lua multe bobarnace aici pe forum simt nevoia sa-mi spun parerea. Nu inteleg deloc chestia asta cu cezariana. De ce se prefera in Ro cezariana la cerere chiar nu inteleg. Nu doar ca recuperarea e mult mai grea si mai dureroasa dar mai pot aparea si complicatii. Eu am o cumatra care-i medic rezident pe ginecologie si care a facut destule cezariene si mi-a povestit cat de barbar e procesul, cum practic iti rupe muschii abdominali si alte lucruri pe care imi era greu sa le ascult.
Eu am nascut natural dar am stat in camera cu o mamica care a fost nevoita sa faca cezariana pt. ca bebe intrase in suferinta fetala si chiar am fost fericita ca am putut naste natural vazand-o pe ea cat sufera.
La urma urmei nasterea e un proces cat se poate de natural si nu inteleg de ce din comoditatea medicilor din Ro se alege cezarina care implica mult mai multe riscuri fiind la urma urmei o operatie. Numai pentru a avea doctorul care a supravegheat si sarcina nu-l consider un motiv intemeiat. La urma urmei plicul tot trebuie sa-l dati, ce conteaza ca e un alt doctor?
Aici se naste cu medicii in spital, cei cu cabinete nu lucreaza si la spitale iar daca nasterea decurge normal e posibil sa te asiste doar moasa. La mine a venit dr. doar la expulzie, a fost prima data cand am vazut-o.
Daca e din motive medicale inteleg dar doar pentru a nu-ti deschide picioarele mi se pare lipsa de responsabilirate i de respect pentru propriul corp si pentru bebe.
Imi pare rau daca sunt prea categorica dar m-m saturat de moda asta in Ro care pare sa nu mai dispara.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 22+
valicutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui epopeasca Valicutza tu ti-ai facut recent dozarea Rh sau faci vaccinul preventiv? Mie medicul mi-a spus ca atata timp cat analizele sunt ok sa nu-mi fac griji de vaccin, mai ales ca l-am fcaut imediat dupa prima nastere. 28 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana |
mi-am facut dozarea saptamana trecuta, a iesit bine, negativa, dar eu nu am facut vaccin dupa prima nastere si fata are rh pozitiv, si dr mea a zis sa il fac acum la 28 saptamani sa stam linistite si dupa nastere il fac pe al doilea daca o fi sa aibe bebe tot rh pozitiv, eu oricum mi-am luat cele 2 vaccinuri din Franta, le am acasa de vreo 2-3 saptamani .
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
28+ de si mami de Dienutza 5 ani
epopeasca spune:
Valicutza am inteles. M-am mai linistit. Eu am facut vaccinul imediat dupa nastere (asa cum am mai spus) si de aceea medicul mi-a zis sa nu-mi fac probleme cu inca unul decat daca ies analizele aiurea. Sa speram ca nu e cazul.
Angiuta sunt total de acord cu tine. Din fericire medicul meu a facut tot posibilul sa-mi declanseze nasterea naturala la Andreea, insa ea nu a vrut sa iasa si pace. Abia cand a avut 12 zile peste termen m-a operat si ma tinea sub observatie si pe mine si pe bebe, sa nu pateasca nimic tot asteptand. Din pacate diferenta intre nasteri este de 2 ani si o luna si dotarea spitalului nu este grozava, asa ca nu vrem sa riscam cu o nastere naturala, deci voi face din nou cezariana. Si eu zic in felul urmator: daca suporti greu durerea, iti va fi mai greu dupa cezariana, decat dupa nastere naturala. Atata timp cat nu este nici un motiv medical sa nu nasti natural, nu vad de ce nu ai face-o.
Ma intorc sa studiez link-ul lui menics. Imi vine sa cumpar cel putin jumate din hainutele de fete de acolo! Sper sa nu se considere publicitate, nu e intentionat, dar chiar imi plac mult!
28 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
vreausaninga spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angiuta vreausaninga cu riscul de a-mi lua multe bobarnace aici pe forum simt nevoia sa-mi spun parerea. Nu inteleg deloc chestia asta cu cezariana. De ce se prefera in Ro cezariana la cerere chiar nu inteleg. Nu doar ca recuperarea e mult mai grea si mai dureroasa dar mai pot aparea si complicatii. Eu am o cumatra care-i medic rezident pe ginecologie si care a facut destule cezariene si mi-a povestit cat de barbar e procesul, cum practic iti rupe muschii abdominali si alte lucruri pe care imi era greu sa le ascult. Eu am nascut natural dar am stat in camera cu o mamica care a fost nevoita sa faca cezariana pt. ca bebe intrase in suferinta fetala si chiar am fost fericita ca am putut naste natural vazand-o pe ea cat sufera. La urma urmei nasterea e un proces cat se poate de natural si nu inteleg de ce din comoditatea medicilor din Ro se alege cezarina care implica mult mai multe riscuri fiind la urma urmei o operatie. Numai pentru a avea doctorul care a supravegheat si sarcina nu-l consider un motiv intemeiat. La urma urmei plicul tot trebuie sa-l dati, ce conteaza ca e un alt doctor? Aici se naste cu medicii in spital, cei cu cabinete nu lucreaza si la spitale iar daca nasterea decurge normal e posibil sa te asiste doar moasa. La mine a venit dr. doar la expulzie, a fost prima data cand am vazut-o. Daca e din motive medicale inteleg dar doar pentru a nu-ti deschide picioarele mi se pare lipsa de responsabilirate i de respect pentru propriul corp si pentru bebe. Imi pare rau daca sunt prea categorica dar m-m saturat de moda asta in Ro care pare sa nu mai dispara. Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 22+ |
N-ai de ce sa-ti iei bobarnace, pana la urma e parerea ta si ti-o susti. E adevarat ca in Ro e o moda, dar la mine in oras folclorul e in floare:auzi niste povesti de la nasteri ca te si speri. Eu oricum am plecat cu ideea sa nasc natural, dar toata lumea din jur imi zice ba ca-s nebuna, ba ca-s inconstienta, ba tot felul de nebunii! De asta sunt in cumpana, ca eu eram hotarata pana sa-si dea altii cu parerea. Dar pana la urma, bunica a nascut acasa si toata lumea e bine.
Cred ca numai la noi se vorbeste mai mult despre confortul din spital decat despre ce e bine pt copil.Ma gandesc ca si medicii au un pic de vina.....
26+
"buburuzul"
angiuta spune:
Nu stiu daca e de ras sau de plans...sa ti se puna ca esti nebuna daca vrei sa-ti aduci copilul pe lume in mod natural...ma rog...aici nasterea e vazuta ca un proces firesc si normal.
Sunt case de nasteri unde se naste doar cu moasa sau poate veni si moasa acasa sa nasti. E adevarat ca la prima nastere e recomandat sa nasti intr-un spital in cazul in care nu decurge totul conform planului.
epopeasca asa e in Ro din pacate, daca ai deja o cezariana a2a nastere trebuie sa fie tot cezariana indiferent cat timp a trecut. Aici trebuie sa treaca cel putin un an pentru ca a2a nastere sa poata fi naurala.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) si 22+
menics spune:
si au as vrea sa nasc natural.. cu epidurala.. dar mi s-a spus clar: cezariana , ai 38 de ani plus risc de trombofilie.. beah si??
dar este clar este mult mai comod pentru medic, plus ca ... deja cred ca sunt tot mai putini care au experienta nasterilor naturale... acum mi-a r fi si frica sa o las pe dra mea care stie sa taie.. sa ma asiste... off deci accept.. atsa este.. desi va spun ca am auzit ca si cand te taie jos.. te urci pe pereti pana se inchide
28
vreausaninga spune:
Nu stiu cum sa va zic, dar tot recitesc mesajul scris de Angiuta si parca m-am hotarat asa dintr-o data, ca tot ce se intampla natural e mai bine. Mie chiar mi-ai dat curaj si mi-ai deschis ochii.
Multumesc Angiuta
You go girl! Si daca ma mai apuca ceva ganduri idioate si stupide o sa revin la mesajul tau sa-l citesc! Doamne, o sa fii si esti o mama minunata!
26+
"buburuzul"
Looana spune:
Eu sunt decisa pina maxim pt nastere naturala ,atit timp cind nu sunt oprita de catre Dr din alte motive.Desi am 42 de ani vreau natural si eventual cu epidurala numai daca Dr constata in ca nu pot din anumite motive natural atunci accept operatia.Nu stiu cum e trombofilia pt ca si eu fac Clexane 04 si iau si ASS 100 o talb.pe zi.
Revin mai incolo ca trebulesc cite ceva prin casa
Looana +27
mena1906 spune:
Buna fetele, scuzati disparitia dar am ramas fara net. Facem modificari prin casa si sotul a taiat cablul de net sin greseala . Azi am fost la eco la dr mea cu tati . Baietelul e bine sanatos, mare si inalt si sugea degetelul. Eu am slabit iar si mi-a zis ca pe langa placenta joasa nici arterele nu sunt bune, sunt ingrosate si exista riscul sa nu il alimentez bine cu nutrienti si oxigen pe bebe. Sunt cam deprimata. Peste doua saptamani revin la eco si atunci daca arata la fel imi da aspenter.
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 18+ cu Eduard Florin
In love with my little kid :X
tnicoleta spune:
Menics Eu am nacut natural si dr. m-a taiat si mi-am rupt si colul pt ca nu aveam dilatatia maxim. Ranile s-au vindecat in 2 saptamani. Durerile suportabile si treceau repede cu supozitor Scobutil. E adevarat ca mai greu au revenit oasele la loc si aveam cateodata dureri la unele pozitii.
Si acum vreau sa nasc natural si sa speram ca nu va fi vreo problema.
Menisc Imi plaaaaac hainutele. Mai ales cele cu tema de Craciun. Sunt superbe.
Mena, curaj arterele se pot modifica si, din ce am citi pe aici pe la fete, e inca devreme sa zica ca nu sunt bune-bune. Trebuie doar sa mai astepti putin. Te lamureste mai bine Mami_de_2 ca ea tot face doplere pentru asta. pestisorul
Nicoleta 21+