Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (31)
Raspunsuri - Pagina 17
ursulet33 spune:
Cristina, bine ai revenit, chiar ma intrebam ce mai e cu tine.. Si asta se aplica si pentru restul fetelor care n-au mai scris de mult...
Noi suntem bine -Iulia continua sa doarma noaptea, se culca pe la 9.30- 10 si doarme pana pe la 6-6.30. Incredibil ce repede m-am reobisnuit sa dorm noaptea
Si cu mancarea e bine, imi place ca e foarte curioasa si incearca de toate. Noi suntem exclusiv pe BLW, chiar daca ii mai pasez una-alta (rar de tot, chestii pe care nu le poate prinde ea) ii umplu lingurita si ii dau ei sa-si bage in gura. In timpul saptamanii mananca o data cu bunica (care ma sustine cu BLW) si seara cu mine, iar in weekend sta cu noi la masa si mananca ce mancam si noi. Azi de ex a avut cartofi copti cu peste
Se descurca mult mai bine cu mancarea, chiar o urmaream de cateva zile ca a inceput sa mestece in fine, nu stiu cat reuseste chiar sa mestece, dar imita gestul. Nu sunt deloc stresata cat mananca, mesele de lapte sunt principala sursa de hrana deocamdata. Nici macar ore fixe pt fructe/ legume nu are, e in functie de mesele de lapte, de somn, de programul nostru..
Hai ca m-am lungit. Mai povestiti si voi ce mai faceti
CristinaGoji spune:
Asa-i si la noi, mese fara ore fixe, fara cantitati si la fel si Mishu a inceput sa mestece mancarea.
Am vazut Ursulet ca ai dat link-uri interesante, n-am avut vreme sa ma uit la film, o ora la comp e mult pt mine , dar Studiul China l-am citit si eu si mi s-au parut interesante teoriile de-acolo.
puiutza27 spune:
Dragele mele,
Un pupic marrreeeeee pentru fiecare in parte. Ma mai primiti????
M-am gandit mereu la voi. Sper ca sunteti bine toate alaturi de bebelusii vostrii si de familiile voastre.
Nu am mai intrat de tare de mult. M-am adaptat greu, dar cu succes la necesitatile noului venit in casa noastra. Nu este usor deloc, nici nu ma asteptam la ceva prea simplu, dar uite asa nu am mai intrat eu deloc pe forum. Cand nu eram cu bebe lucram pentru firma. Saptamana trecuta am fost la birou si am predat totul pentru ca nu mai faceam fata sau si daca faceam am hotarat sa ma dedic total printesei in cele 6 luni cate au mai ramas.... trebuia sa fac asta de la inceput si trebuia sa imi aleg sa stau doi ani acasa nu unul... greseala... regret... dar nu am ce sa fac.
Gata, sa revin la ale noastre. Sinziana este o minune, are la 5 luni jumate 8.100 kg, 70 cm si 2 dintisori. Mananca LP si mancare solida (o singura masa la ora 14 formata din marcov, pastarnac, telina si piept de curcan/pui/vita). Am incercat si banana, nectarina, piersica, pepene. Doarme de la 22:30 pana la 08:00. Daca se trezeste peste noapte mai are o masa pe la 3-4. de 2 sapt doarme in patut astfel incat l-am recuperat pe tati din sufragerie. Este fff mancacioasa, slava Domnului si tare cumintica. Cand a fost mica, mica, a fost tare plangacioasa de aceea acum ma bucur din tot sufletul cand o vad cat este de fericita si zambareata.
Eu sunt bine, din cele 23 de kg puse in sarcina nu mai am nici unul. Insa inca mai am probleme de organizare si parca m-am saturat de calcat (in primul rand), de spalat, de intins, de strans, de mop, etc.
Nu stiu ce sa va mai povestesc.... imi este dor sa va citesc si sa fiu alaturi de voi.
Va pup inca odata si va doresc numai bine
ursulet33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui puiutza27 Eu sunt bine, din cele 23 de kg puse in sarcina nu mai am nici unul. Mamica fericita de Adina Sinziana |
bine ai revenit! ma bucur ca e bine Sanziana si v-ati intrat in ritm.
dar cu kg sunt super-geloasa... cum ai facut?
puiutza27 spune:
Tot Sinzi m-a ajutat. Am stat destul de mult cu ea in brate, grea fiind si eu destul de ramolita, asta a fost. Nu am tinut nici un fel de regim, fara sport, stres cat casa....
My_Lady0091 spune:
citat din mesajul lui puiutza27 Tot Sinzi m-a ajutat. Am stat destul de mult cu ea in brate, grea fiind si eu destul de ramolita, asta a fost. Nu am tinut nici un fel de regim, fara sport, stres cat casa.... Mamica fericita de Adina Sinziana |
draga mea.mi-ai lipsit
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
sara_ spune:
Suzieq multumesc pt incurajari imi amintesc cand scriai ca Vladut refuza legumele, ma bucur ca acum le papa cu placere.
Cristina si ursulet m-ati mai linistit vazand ca nu sunt singura fara program de mese si cu bebe autodiversificat. M-am panicat cand am vazut cat papa bulgarasii...mese la ore fixe, de cantitati nu mai vorbesc... Sara a mancat cel mai mult vreo 3 lingurite...nici noi nu avem ore fixe pt joaca cu mancare (ca nu le pot spune mese) Si sunt zile in care nu mananca decat lapte. Stiam ca in primul an laptele e baza, dar aveam nevoie sa-mi aminteasca cineva treaba asta. Multumesc Cristina O voi lasa sa se joace, sa exploreze, aplicam in continuare metoda blw pt ca asta a ales chiar ea.
Azi mancam porumb fiert si a vrut si ea, m-am mirat cand am vazut cum deschidea gurita. I-am faramat cateva boabe si le-a mancat cu pofta. Acum e agitata, se foieste in somn, sper ca nu o doare burtica de la porumb.
De dimineata am fost cu ea la piata si am agatat de carut o sacosa cu struguri. Pana sa ii platesc ea rupsese punga si se pregatea sa guste dintr-un ciorchine. Nu am lasat-o, i-am dat acasa fara samburi si coaja dar asa nu o intereseaza, ea vrea boabe intregi...sunt struguri ceasla din aceia mici cu boabe moi dar tot imi e frica sa nu se inece cu coaja lor.
Altesa si eu voiam sa iti spun sa nu iti faci griji de zgarietura ca e protejat de tetanos, toti sunt vaccinati. I-a trecut diareea?
Puiutza bine ai revenit ce fetita grasunica si frumoasa
Intreba cineva de cereale. Eu ii dau orez cu mere de la Organix, sunt bio, fara lapte,
iar orezul este integral. Cerealele pot sa spun ca le mananca cu placere, poate pt ca
le prepar cu lm
adc spune:
Puiutza, bine ai revenit! Eu am mai intrebat din cand in cand de tine
Cristina, Mishu al tau e total, auzi la el, sa vrea sa merag ain picioare! Dar dupa cum l-am vazut in filmulete nu ma mir deloc.
Cat despre refuzul legumelor, cred ca se trage de la gustul lor insipid, mie mi se pare o tampenie absoluta sa nu punem deloc sare in mancarea copiilor. Bineinteles ca nici eu nu pun sare, nu am de ce sa contrazic toate opiniile de specialitate, dar imi permit sa o tin pe a mea ca o cantitate infima nu are cu ce sa dauneze. Ati gustat vreun borcanel vreodata? Nu e rea mancarea, e ingrozitoare! Si totusi bebelusii o mananca pt ca "nu stiu gusturile".
Astea fiind spuse, mai insist si eu morcov, patrunjel si cartof, pe care e gata sa le vomite dar le inghite pana la urma, dra fructele sunt baza. Stiind ca eu nu mananc decat ce imi place chiar daca mor de foame, nu ma mai enervez si ma bucur ca mamanca toate combinatiile de fructe posibile.
Pt psihicul meu faptul ca mananca cu placere face mai mult decat aportul pe care il aduce un morcov sau o telina
carina spune:
Sara: nici noi nu avem program, nici mese fixe. Tzitzi e baza in continuare si e bine asa.
Amelia: bebeii au voie maxim 0.4 g de sodiu, adica 1 g de sare pe zi. noi ne ferim de sare, dar ati avut curiozitatea sa verificati cat sodiu au legumele? In general radacinoasele: telina, pastarnac, sfecla au sodiu multisor.
La multe lunite Leon!!!!!
Legat de Farber, am aceeasi rugaminte ca si Cristina: mai cititi despre asta.
Noi de cazut inca nu am cazut, dar asta si pentru ca Toma e un maaaare lenes .
cicineata spune:
Am citit azi pe internet despre cum se pregateste ficatul de pui la bebelusi: se tine 2 ore in 200 ml lapte, dup care se fierbe in lapte, se scurge si se blenduieste cu legumele fierte separat. In acel lapte isi lasa toxinele si gustul specific amarui.
Stiati de reteta asta?