Bulgarasi de ianuarie-februarie 2013, capitolul 14

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diancic2002 spune:

Dankutza, foarte utile sfaturile tale in legatura cu patutul, inca ma mai gandeam le cele de plastic care se pliaza, dar acum nici intr-un caz nu voi folosi asa ceva, cele de lemn sunt cele mai bune

Maggie_33 si noi stam la 2 camere, dar vom amenaja dormitorul pt copii, si sufrageria va fi a noastra. La inceput vom dormi cu copiii in aceeasi camera, ca inca nu am facut aceste modificari, dar cand revine sotul acasa, cu siguranta ne apucam de redecorat

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Fetelor, nu va ingrijorati, fiecare veti sti ce e de facut in legatura cu puiul vostru, unde sa doarma, cu cine etc.
Eu inca din maternitate l-am luat pe Matei cu mine in pat pt ca:
1 - mi-era foarte drag
2- era mai usor sa-l alaptez
3- nu ma mai saturam privindu-l

Acasa, l-am pus in patutul lui, dar cand se trezea pt papa il luam la noi in pat si adormeam toti 3 ca niste puiuti.
Primele nopti ne uitam fermecati amandoi (me & hubbie) la bebel si nu ne mai venea somnul
Cu timpul, cavalerul s-a obisnuit cu mami si tati in pat asa ca am schimbat tactica: adormea la titi in patul nostru si apoi il puneam in patutul lui Apoi s-a obisnuit sa se tot trezeasca in patul lui, sa se joace acolo, asa ca acum nu mai avem probleme in privinta asta, chiar cere sa-l punem in patut cand ii e somn si e haios foc cand vine cu perna dupa el si ne arata patutul

Mami lui Matei si burtica 16+

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Mys, m-ai terminat cu imagine cu bebelul cu perna in brate care vrea in patutul lui!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Iar am pierdut un ditamai mesajul ca mi-a cazut curentul. In fine o sa reiau, dar mai pe scurt.

A dormi sau nu cu bebe in pat.
Eu nu as dormi sub nici o forma cu bebele in pat. Nu cand este asa de mic. Mi-e frica de o nenorocire. S-au intamplat destule si aau juns sa-si smulga parul din cap. Asa ca nu! Eu am luat-o pe fata in pat, de abia pe la vreo 2, pt ca a fost iarna asta grea si imi era frica ca ii e frig in patutul ei. La ora actuala, adorme la desene, o duce tati in pat si spre dimineata ma striga si vrea la mine in pat. O iau si cand ne trezim, ne iubim, vorbim, ne mangaiem, ne pupam. Asta ca sunt in vacanta. Cand incep serviciul, se pupa cu bona. E asa frumos! Pupam fiecare degetel sa se trezeasca.
Eu nu am putit sa o trimit in alta camera. Avem 4 camere, asa a am fi avut unde s-o culcam. Am vrut sa fie cu mine in camera, in patutul ei. Urechile mele "dormeau" la ea in pat de frica mortii subite la sugar.

Maggie baietelul la 10 ani, incepe deja sa se uite timid la fete. Stiu, pt ca eu lucrez exact cu copii de 9-10 ani. Dormituil cu mama la varsta asta nu e ok.
Multe conceptii si hotarari vor cadea in momentul in care aduci bebele acasa. Sora-mea este medic. Ce bun e la teorie. Stie ce trebuie sa faca. Ce credeti ca a facut cu al ei? La fel cum ar face orice mama. A uitat de ore fixe masa, nu-i dai sa manance chiar daca plange,il culci la ore fixe, etc... Asa ca daca un dr nu poate respecta cand vine vorba de propriul copil....
Sacul de dormit
Mi se pare o inventie f buna. L-am folosit cu mare succes la bebelusa. Stiu ca tine spatele acoperit iarna.

13 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Citat:
citat din mesajul lui Blue_sea

Mys, m-ai terminat cu imagine cu bebelul cu perna in brate care vrea in patutul lui!

16+

o sa vezi ce dulci sunt, ca in clipurile haioase de la tv cu copii mici; mie Matei mi-a adormit ba in scaunelul de masa, in premergator sau in fundulet in pat si pe canapea, i se inchideau ochii pur si simplu si incepea sa , nici nu mergea in picioare si avea o pernuta decorativa preferata pe care o tara prin toata casa si cand ii era somn punea capul pe ea si ingana "aa-aa-aa" = cantecelul "nani nani"; imi venea sa-l mananc de dulce ce era.
Acum nu mai canta la nani, in schimb cantam la masa, mai ales cand face mutrite si nu papa tot, rasturnam situatia cu cantecul piticilor (noua preferinta)

Mami lui Matei si burtica 16+

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Un gand bun se indreapta pt Cris! Doamne ajuta sa iasa totul bine la eco!

13 saptamani

Mergi la inceput

Mena imi place ce spui tu de eco la tine. Ai facut cu Andrei Cristian sau cu Cringu Ionescu? As vrea sa ma programez la unul dintre ei ca tare mi-a placut cum vorbesti de eco. Ai idee cat costa o eco de 18 saptamani (hai sa-i spunem eco de TT), aia de ziceai tu eco de trim 2-3? Daca vin la Victoriei poate ne si vedem...
Mie mi-a facut eco de DT transabdominal. Ar fi fost mai bine daca facea transvaginal. Ai dreptate, s-ar fi vazut mai bine, dar nu stiu daca mi-ar fi convennit sa stea dr cu sonda o 1/2 h scormonind "la parter".... De aia nici nu stim ce sex are bebe. Ca sa nu mai zic, ca trebuie sa traveseze niste straturi bune de sunci, la mine...

Va rog, sa-mi spuneti si mie, ce grosime maxima are placenta voastra? A mea e deja de 16mm. O fi prea groasa? Ecografista nu a spus nimic ca ar fi in neregula...

13 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurorra spune:

buna fetele,
Sunteti tare vorbarete, asta e bine, asa ca ma bag si eu in discutie
Cris, bafta la eco sa dea Domnul sa vii cu vesti bune!
Vreau sa va zic ca si eu sunt fan patut din lemn,la Robert nu am avut si regret si acum ca m-am lasat "prostita" sa iau unul din ala pliabil, dar acum sunt hotarata sa achizitionez unul din lemn, simplu si saltea de cocos, sper sa si reusesc, ca al meu sot e fooaarte incapatanat si considera ca nu se merita investitia
Si eu am tinut copilul cu noi in pat, in primul rand pentru ca imi era extrem de comod cu alaptatul si el dormea mult mai bine daca era langa noi si acum tot cu noi doarme dim motivul lipsei de spatiu,stam inca la ai mei, ca asa e situatia dar asta e o alta poveste si nu e cazul sa discut, si nu prea avem spatiu de camera lui bebe. Dar cu toatea astea nu e un copil dependent si nici nu face tarantele daca noi nu suntem acasa, doarme si singur. Acum insa avem in plan sa facem unele modificari la ap. si sa mai acem inca o "camera" pentru copilasi, macar sa doarma acolo, ne mai trebuie niste sponsorizari, dar sa fim cu totii sanatosi ca poate ne ajuta Doamne Doamne sa facem si asta.
Eu nu regret nicio secunda hotararea asta si probabil ca o perioada o sa procedez la fel si cu cel sau cea mica.
Eu cred ca luni o sa merg la eco si sper sa-mi poata spune si ce e bebe, dar sunt totusi cam panicata ca eu inca nu il simt pe bebe si mor de frica, am numai ganduri negre. Da Doamne sa fie totul bine!
Va pup!

Aurora de baietel neastamparat si nazdravan Robert Matei

Robert Matei

Pozici
Mateut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Cris, transmitem ganduri pozitive catre ecograf!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Dankutza, mie doctorul nu mi-a zis ceva de grosimea placentei. Banuiesc ca el se uita si daca vede ca e ok, nu sta sa imi zica toate cifrele ...

Mergi la inceput