Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 13

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lelu spune:

Vroiam sa va intrb daca si voua vi-a schimbat vigantolul cu vigantoletten 500 mg pastiluta care trebuie pisata si pusa in ceai. Mie mi sa parut ciudata treaba asta, de la spital mi-a spus sa dau vigantolul pana la 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, eu trag patul de bebe cu roti lipit de canapea ca sa nu cada, cand doarme acolo si nu o mai mut.
Mai sunt si chestii din astea (si mai ieftine unele, dar nu am link la indemna - eu ma gandesc sa caut si pe okazii...insa pt. paturi cu saltea, la mine la canapea nu merg ca nu am sub ce sa o bag. http://www.elfbebe.ro/104-aparatoare-patut - sunt mai multe pe pagina
Da' la paracetamol supozitoare in prospect scrie ca se pastreaza la temperaturi sub 25 de grade, de ce zici ca se tine la frigider? Adica na, la canicula da, inteleg, insa in casa nu cred ca trebuie la frigider. http://www.medicamente24.ro/paracetamol-125mg-supozitoare-sugari-supozitoare-6buc.html

Din cate stiu eu la borcanele, exista si alte metode de pastrare decat cu conservanti. Adica mamei ii tin gemurile sau alte legume conservate la borcan fara sa puna niciun conservant in ele, pentru ca le fierbe la bain-marie, compoturi, suc de rosii, gem etc. - la borcanele de ce nu ar fi la fel? Ca se pot steriliza la vid/temperaturi zic eu. Pe ele scrie ca nu au conservanti, stiti ceva ca ne-ar minti si pun vreo substanta care nu e trecuta pe eticheta?

Tala, stiu cum e cu senzatiile de lesin, eu stiu ca la carcei trebuie neaparat si magneziu, nu doar calciu - chiar exista fiole de "Carcel acut" (chiar asa se cheama) am "mancat" eu de la farmacie - contin magneziu. Mai exista plicuri si comprimate. Zdrovit parca ii zice. Ca in ziua cu lesinul stii ca am avut si eu carcei.
Eu i-am pus aparatorile alea de pe Amazon, si asa e, sunt obosita moarta cand ma tot ridic s-o vad noaptea, ca n-o mai vad de ele, ca inainte. Dar prea isi baga mainile si picioarele printre bare. Chiar ma bucur ca le-am luat, pt. ca Miruna chiar se duce cu nasul in aparatori si asa stau linistita ca astea-s cu gaurele.
Si pediatra medic de familie a zis s-o sun (de obicei mai degraba in orele de program), altfel ii mai dau si sms-uri si raspunde. Dr. Giosanu a raspuns si dumnealui la telefon si a zis ca putem sa-l sunam.
Ce antihistaminice se folosesc la bebei?

Anca, merci mult pentru info!!! Unde ai gasit suportul pt. cadita Flexi Bath? Mi-am pus si eu linkul cu cadita la rubrica de shopping in viitor :) Scoica se inclina in mai multe pozitii, adica are ea sistem? Drum bun si fara evenimente!

Danaang, si la noi ca sa stea in carut trebuie sa fie neaparat in miscare carutul, sa nu stea deloc pe loc. Si la usa pana o misc in hol pana ies pe usa. Si in lift balangan putin carutul. Nu trebuie deloc sa stea pe loc. Si am doua tipuri, si landou si din ala "all inclusive" si degeaba. Cheia e miscarea si sa nu fie prea obosita. Cea mai buna miscare, daca e suparata, e du-te vino pe loc (inainte inapoi), nu extrem de lent.

Fetele, de la ce varsta avem voie sa le facem aerosoli bebeilor, cu aparatul de aerosoli, si cu ce substante?

LE:
Lelu, poate m-am tzacanit eu, dar mi mi-au zis medicii sa dau Vigantol picaturi pana la 2 ani. Poate nu-mi amintesc eu bine.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Lelu vigantol pana la 2 ani si la noi.
Dara la varsta asa mica nu stiu sigur ce antihistaminice. Eu am in casa sirop Aerius care e de la 1 an un sus. De ce vrei sa-i faci aerosoli Mirunei?
Mie cand imi adorme se intampla la san asa ca daca e ziua o pun ori in patutul de zi, ori in carucior ca sa o mai plimb daca tipa David si o trezeste, iar seara pot s-o mut cat si unde vreau ca nu se trezeste. Aparatoarea aceea o sa fie buna Dara pana se pune in patru labute ca o sa vrea s-o escaladeze si apoi cand e mai maricica.
Cu borcanelele ai dreptate, ele tin prin faptul ca au fost sterilizate la temperaturi inalte (de asta trebuie sa faca poc cand se desface capacul). Cred ca si scrie pe ele daca-mi aduc bine aminte.
Merci pt pont, l-am sunat pe sot sa-mi ia ca cu mg. Nu stiu ce naiba am ca sunt si f nervoasa.
Cu statul sau nestatul in carucior chiar e varsta. or sa se potoleasca cand vor avea voie sa stea in fundulet si sa vada, deocamdata asta isi doresc, sa stea la verticala.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

Dara nu stiu varsta da iti zic ce am facut noi :
la nici 6 sapt aerosol cu ser fiziologic in spital cam 6 zile
cam la 2 luni jumate ca mi s-a parut mie ca are flegma in gat (scuze expresia) mi-a dat dr de fam aerosol cu flixotide o jumate de fiola si ser fiziologic asta cred ca 2 zile i-am facut.
de ce sa ii faci aerosol? dr pediatru m-a zis ca daca pare ca mucii sau tusea nu ii deranjeaza, sau nu se ineaca sa nu le tot facem aerosoli si tratamente, o sa treaca de la sine si sa stii ca m-am convins si eu, Giulia si acum cateodata mai are secretii in gat(o aud eu) da o las si ii trece de la sine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:



Citat:
citat din mesajul lui lelu

Vroiam sa va intrb daca si voua vi-a schimbat vigantolul cu vigantoletten 500 mg pastiluta care trebuie pisata si pusa in ceai. Mie mi sa parut ciudata treaba asta, de la spital mi-a spus sa dau vigantolul pana la 1 an.

Mami de Mariuca, fetita dulce!


eu stiu ca patilele se dau dupa 3 ani. pana atunci picaturi. e prima data cand aud asta cu pastilutele.

Anca concediu frumos si sa va intoarceti sanatosi acasa!

Supermami

Amy, offff! te cred ca te-ai speriat tare! lasa ca in timp o sa te obisnuiesti caci din pacate sezonul de zdupaneli abia a inceput! noi am serbat primul anisor al lui Serban cu mana in ghips . era in perioada cand fugea cu o viteza uluitoare cand ii schimbam scutecul si a cazut cu mine langa el din pat peste niste jucarii insirate; si-a tasat un os la manuta. aveti grija ca din momentul cand o pornesc de-a buselea prin o viteza fantastica si cateodata efectiv nu reusesti sa ii prinzi. asa s-a intamplat si atunci cu praslea al meu. intr-o secunda era pe spate cu fundul gol si cat m-am intins eu sa iau scutecul (de langa el) s-a si intors si era in capatul celalalt al patului in cadere nici nu am apucat sa il prind de picioare macar


eu stiu ca borcanelele sunt facute la fel ca zacusca si nu pun conservanti in ele.

si eu cu senzatii de lesin si slabiciune mare! am si bufeuri mai rau ca bunicamea cand a intrat la menopauza! si iau zilnic Elevit. am ajuns iar la 47 kg de ma ia vantul pe sus. m-a supt piticuta de toate rezervele...

aerosoli se pot face de la 2 luni cu ser fiziologic (3 ml) dar doar la raceli/nas infundat sau curgator. sunt foarte buni! eu numai asa il dreg pe Serban cand raceste.



azi am reusit pt prima data dupa 3 luni sa scot mandra la plimbare in carut . am ridicat spatarul la 45 grade si nu mi-a mai urlat! chiar a si dormit! am si pozat-o sa imortalizez evenimentul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Multumesc de urarile frumoase, fetelor! Fac cinste in spatiul virtual cu ce va pofteste inimioara.
Anca, drum bun si concediu placut, fara evenimente!
Bubu, am admirat pozele pe fb
La multe lunite, Alexia! Sa cresti mare si sanatoasa...ca frumoasa esti deja

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Mirela, Monna multumesc pt urari!!!
Amy te cred ca ai tras o spaima si eu sunt cu ochii in patru mereu, dar cand s-o intampla....
Karina daca este treaza sta cel mult o ora in carut, apoi gata vrea in brate. Eu sunt multumita, inainte nici nu aveam chef sa mai plec de acasa dc se trezea inainte sa ies pe usa pt ca stiam ca nu prea vrea sa stea, era mult prea micuta, acum se uita la toti copacii si pe o parte si pe alta la gardurile vii, este o scumpica cum analizeaza totul in jur. Mai are vreo carpa de ros sau o jucarie si asa ne descurcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Amy, bine ca n-a patit nimic rau! ... deja sunt la o varsta periculoasa, la care fac ei cum fac dar uneori reusesc sa se deplaseze rapid...de regula spre marginea patului/canapelei, etc.
Noi am reluat varianta de lasat copil pe patura intinsa pe jos...daca e deja jos nu are unde sa mai cada - problema e pe la bunici, ca au catei si pisicute...si-atunci ori sta cineva cu ea permanent ori o lasam intr-un landou (si cu centura pusa... ca maica-sa are pitici pe creier sa fie copilul in siguranta, dupa ce prima fata i-a picat de trei ori de pe canapea/pat)

Azi s-a nimerit bebelina mea pe burta pe pat cu fata spre TV unde sora-sa se uita la desene, si brusc n-a mai avut nici o problema...a ramas asa minute bune fara nici un marait (era si dupa un somn bun de peste o ora)

Cu vigantolul...tare nasol ... acum ma sperii si eu un pic, ca aici nu i-am adus vitamina D si nu i-am dat...dar am stat cu ea afara mult, in fiecare zi, si da si de soare inevitabil, asa ca am presupus ca-si produce ea vitamina D. Sper sa fie ok...

...pt intalnirea de maine de la Mall (Tm), eu pana maine dupa pranz nu mai am acces la net, asa ca dati un semn prin telefon cand stiti ceva, cand stabiliti o ora sau ceva.
De-abia astept sa va vad .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Miha la multi ani!
Alexia la multe lunite!

Oanace: tot e bine cat se maraie doar seara, Bianca de 3 zile incepe de dimineata Dar de maine o sa am ajutoare
Danaang: eu deocamdata nu iau calciu, dar am de gand sa-mi fac cat de curand analizele sa vad cum stau dupa 6 luni de alaptare si vad atunci in functie de rezultate. Pana acum am luat doar cate un elevit zilnic.
Tala: of, vezi ce faci ca mai trebuie sa si dormi
Anca: ce bine ca ne-ai aratat cadita, nu stiam ca exista asa ceva. Abia astept sa ma suni maine sa ne vedem.
Dorinutza: ma bucur ca ti-ai mai revenit!
Danaang: la fel cum zice si Dara, Bianca sta in carucior doar in mers, cu conditia sa nu fie prea obosita. Daca ii indeplinesc conditiile astea e ok, sta si admira peisajul.
Lelu: mie pediatra mi-a zis de vigantol pana la 2 ani
Dara: stii pe cineva care are aparatori din alea de pat? Ma intereseaza daca se aseaza/dau jos usor si fara zgomot, pt ca eu trebuie sa urc in pat cu Bianca pana o alaptez si adoarme, apoi sa ma dau jos si abia apoi as putea pune aparatoarea. Legat de paracetamol sincer nu m-am uitat pe prospect, dar atat pediatra cat si farmacista mi-au zis ca supozitoarele de orice fel se tin in frigider, prin urmare asa am facut, nu mi-am mai batut capul.
Buburuza: aoleu ce ne asteapta cu luatul din loc Eu deja abia o tin pe Bianca sa nu-si bage piciorusele in kk pana o sterg, azi nu mi-a iesit
Dia: te sun eu cand ma suna Anca ca au ajuns si stabilim ora si locatia exacta.

Eu azi ma distrez cu facutul bagajelor si golitul frigiderului, prin urmare ma duc sa savurez niste pepene verde inainte sa se trezeasca Bianca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dia mi-am adus aminte cu lasatul pe covor: zilele trecute l-am rugat pe David sa se uite putin la Matilda pe care am pus-o langa canapea pe o salteluta unde are harnasamentul de joaca (centru de joaca din acela de care sunt agatate jucarii). Salteluta are totusi 20cm inaltime (a fost la patutul lui de bebe) si cand m-am intors (in nici 1 minut) el o admira in timp ce ea se rostogolise si statea cu piciorusele si funduletul jos si doar cu manutele si capul pe saltea, ca la bar.
Azi am mai coborat din pod un sac de jucarii de bebe (ce bine ca macar pe astea le-am pastrat!!!), le-am spalat si i-am facut o mare bucurie Matildei. Cu toate astea nimic nu intrece atractia pe care o are pt clopotel.
Ronina spor la bagaje. Eu cu somnul vad ca fac fata, nu stiu prin ce minune, dar ma bucur (sunt doar mai nervoasa ca de obicei)
Dara ce face funducul Mirunei?
Amy ce face Victoras? v-ati linistit dupa sperietura de ieri?

Mergi la inceput