COPLATA

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Total gresit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

De ce?
intr-o bransa se poate si in una nu...

diferenta dintre cele 2 specializari este de zerourile din urma...
doctorul munceste 1 an cat ia un judecator la un proces...
poate este exclus in cazul pacientei cum este si in cazul lui Xio...
Sunt si judecatori care nu pot fi cumparati?!...sunt...
Asta este realitatea din tara asta.

+28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
dar intr-o astfel de ituatie sunt 2 parti, ambele la fel de vinovate.

Nu sunt de acord. In situatia asta exista o relatie de putere intre medic si pacient si nu o relatie de egalitate. Medicul fiind in pozitia de control este cel care da tonul relatiei. Pacientul este vulnerabil, bolnav fiind si anxios, incearca sa imbuneze medicul care ii tine viata in mana. Medicul este cel cu capul clar in relatia asta. Vina este a MEDICILOR pentru ca accepta bani de la niste pacienti vulnerabili si speriati. Nu vorbim de cei care cer bani ca aia in viziunea mea ar trebui executati.

Citat:
in Germania medicii ....
Nu iau bani pt. ca aici lumea stie ca medicii au bani multi, si prin urmare nimeni nu ofera.

Cateodata am impresia ca traiesti intr-o realitate paralela . Pacientii nu dau bani pentru ca este ILEGAL si nu au motiv sa dea bani pentru ca se simt in siguranta, stiu ca daca vor fi tratati necorespunzator cei vinovati vor suferi consecintele. Medicii nu iau bani pentru ca este ILEGAL, pentru ca si-ar pierde licenta, pentru ca este imoral si injositor sa profite de un om vulnerabil.

In viziunea ta bolnavii dau bani pentru ca vor sa ajute medicii . E ceva asemanator cu donatiile umanitare, omul o face de bunavoie si fara nici o constrangere. Te intreb atunci de unde atata ura fata de medici atunci? Daca omul nu se simte constrans sa 'contribuie' la finantele medicului de ce are atatea resentimente? Situatia este mai degraba asemanatoare cu taxa de protectie ceruta de mafioti. Daca nu platesti viata iti este in pericol.

Ce vreau sa mai spun este ca si aici medicii juniori castiga foarte putin. Stiu ca e mult fata de romani dar e putin fata de restul meseriilor. Majoritatea medicilor juniori locuiesc la comun si nu isi permit sa isi inchirieze locuinta singuri. Nici aici un medic junior nu isi permite chirie si mancare decat locuind la comun. Un meserias gen tamplar castiga de 2-3 ori mai mult. Asta nu inseamna ca medicul primeste bani de la tamplar sau tamplarului ii trece prin cap ca va fi tratat altfel decat corect daca nu da bani. Fiecare a facut o decizie cand si-a ales meseria si isi asuma decizia luata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

De ce?
intr-o bransa se poate si in una nu...

diferenta dintre cele 2 specializari este de zerourile din urma...
doctorul munceste 1 an cat ia un judecator la un proces...
poate este exclus in cazul pacientei cum este si in cazul lui Xio...
Sunt si judecatori care nu pot fi cumparati?!...sunt...
Asta este realitatea din tara asta.

+28

Devii penibila. Sara mea nu e judecator!

Judecatori demisi din functie si condamnati pt. mita am auzit, doctori nu. Mai dificil ajungi sa dai mita unui judecator, nu toata lumea da...sunt cazuri si cazuri, in functie de cazurile judecate. Nu cred ca se da mita pt. o crima sau viol sau altele. En fin, nu cred eu si stiu sigur ca pt. moment judecatorul de care vorbesc nu a luat mita un banutz.
Si vor nu vor, trebuie sa judece cazul, dr.daca nu vrea, nu se uita la tine. Te lasa...
XIO, tot tragi ca medicii din Germania au atat pe luna, etc, etc. Tu compari incomparabilul. Compari Romania cu Germania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Citat:
dar intr-o astfel de ituatie sunt 2 parti, ambele la fel de vinovate.

Nu sunt de acord. In situatia asta exista o relatie de putere intre medic si pacient si nu o relatie de egalitate. Medicul fiind in pozitia de control este cel care da tonul relatiei. Pacientul este vulnerabil, bolnav fiind si anxios, incearca sa imbuneze medicul care ii tine viata in mana. Medicul este cel cu capul clar in relatia asta. Vina este a MEDICILOR pentru ca accepta bani de la niste pacienti vulnerabili si speriati. Nu vorbim de cei care cer bani ca aia in viziunea mea ar trebui executati.

Citat:
in Germania medicii ....
Nu iau bani pt. ca aici lumea stie ca medicii au bani multi, si prin urmare nimeni nu ofera.

Cateodata am impresia ca traiesti intr-o realitate paralela . Pacientii nu dau bani pentru ca este ILEGAL si nu au motiv sa dea bani pentru ca se simt in siguranta, stiu ca daca vor fi tratati necorespunzator cei vinovati vor suferi consecintele. Medicii nu iau bani pentru ca este ILEGAL, pentru ca si-ar pierde licenta, pentru ca este imoral si injositor sa profite de un om vulnerabil.

In viziunea ta bolnavii dau bani pentru ca vor sa ajute medicii . E ceva asemanator cu donatiile umanitare, omul o face de bunavoie si fara nici o constrangere. Te intreb atunci de unde atata ura fata de medici atunci? Daca omul nu se simte constrans sa 'contribuie' la finantele medicului de ce are atatea resentimente? Situatia este mai degraba asemanatoare cu taxa de protectie ceruta de mafioti. Daca nu platesti viata iti este in pericol.

Ce vreau sa mai spun este ca si aici medicii juniori castiga foarte putin. Stiu ca e mult fata de romani dar e putin fata de restul meseriilor. Majoritatea medicilor juniori locuiesc la comun si nu isi permit sa isi inchirieze locuinta singuri. Nici aici un medic junior nu isi permite chirie si mancare decat locuind la comun. Un meserias gen tamplar castiga de 2-3 ori mai mult. Asta nu inseamna ca medicul primeste bani de la tamplar sau tamplarului ii trece prin cap ca va fi tratat altfel decat corect daca nu da bani. Fiecare a facut o decizie cand si-a ales meseria si isi asuma decizia luata.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Bird, daca tu astepti pe lista de transplant, esti prima pe lista pt un ficat, si vin eu, ii dau medicului 1 mil de euro c sa imi dea mie ficatul tau. Eu nu's vinovata?
Bine, intrebarea e retorica, pt ca actul in sine se numeste DARE SI LUARE de mita.

Delphin 'o tot dau' cu salariile pt. ca cineva a spus ca saracii medici din Germania sunt si ei la inceput si nu au bani. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela_04 spune:

Citat:
delphin: Devii penibila. Sara mea nu e judecator!

Asa sunt eu uneori si penibila...
Dar vezi tu ...e vorba cam in ce cercuri te invarti...
tu ai ceva cu doctorii...
eu pana sa nasc nu am dat un ban la dr. nu am stat o zi in spital, nu am facut in viata mea o injectie... asa ca nu am o problema cu aceasta categorie de oameni...
Pe cand judecatori, procurori, militie, politie si toate cele ... pot sa-ti spun exact cat se da daca ai vreo problema
si sunt cu datele la zi sa sti ;)
Fiecare vede propria ei bucatica de realitate...cu care ne confruntam zilnic...
Absolut tot sistemul este corupt. Nu exista nici o ramura care sa nu fie afectata.

+28

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ela_04

Citat:
delphin: Devii penibila. Sara mea nu e judecator!

Asa sunt eu uneori si penibila...
Dar vezi tu ...e vorba cam in ce cercuri te invarti...
tu ai ceva cu doctorii...
eu pana sa nasc nu am dat un ban la dr. nu am stat o zi in spital, nu am facut in viata mea o injectie... asa ca nu am o problema cu aceasta categorie de oameni...
Pe cand judecatori, procurori, militie, politie si toate cele ... pot sa-ti spun exact cat se da daca ai vreo problema
si sunt cu datele la zi sa sti ;)
Fiecare vede propria ei bucatica de realitate...cu care ne confruntam zilnic...
Absolut tot sistemul este corupt. Nu exista nici o ramura care sa nu fie afectata.

+28

In cazul asta nu-ti doresc sa ajungi prin spitale cu CANCER. Atunci sa incepi sa vorbesti si sa tii partea medicilor.
Iar daca esti la zi cu cat se da si cum se da in politie etc, etc, e fix treaba si problema ta.

Depinde in ce cercuri te invarti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Ce tot o tineti frate cu povesti?
Poate ca da, la inceput, cit e un fel de student, unul-doi-trei ani nu cistiga mult, insa pe urma un medic generalist australian cistiga mai bine decit un medic francez (si nu are rost sa spun ca medicul francez cistiga mult mai bien decit medicul roman).

Problema cu povestile astea este ca insinuati in creierul compatriotilor naivi ca-n alte tari medicii (si infirmierele etc) lucreaza asa, dintr-o daruire pentru umanitate, voluntariat si alte lugu-lugu.
Ca doar ticalosii astia de medici romani vor sa fie platiti pentru munca lor.

Vrei sa-ti spun ceva, bird?
Am convingerea absoluta ca daca salariile medicilor n-ar fi ce sint, nivelul candidatilor in medicina ar scadea brusc, si asta inclusiv in Australia.

Mergi la inceput

Citat:
Bird, daca tu astepti pe lista de transplant, esti prima pe lista pt un ficat, si vin eu, ii dau medicului 1 mil de euro c sa imi dea mie ficatul tau. Eu nu's vinovata?

Tu ai facut o oferta, sigur esti vinovata. Dar nici pe departe atat de vinovata ca mizerabilul care accepta oferta. Acest mizerabil e in pozitie de putere fata de tine. Tu poti sa propui un trag si...atat. El poate sa sa iti arate usa, sa te reclame la politie sau sa accepte.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui gmmm
Poate ca da, la inceput, cit e un fel de student, unul-doi-trei ani nu cistiga mult, insa pe urma un medic generalist australian cistiga mai bine decit un medic francez (si nu are rost sa spun ca medicul francez cistiga mult mai bien decit medicul roman).

Pai, conform teoriei medicului roman ca daca nu ai salar decent e ok sa bagi mana in buzunarul pacientului, la fel in primii ani de practica si medicul australian (sau de aiurea) ar trebui sa se simta indreptatit sa ceara sau macar sa primeasca mita. Si NU este asa. Toti medicii pe care ii cunosc eu ar fi ORIPILATI de ideea ca cineva i-ar considera asa mizerabili sa ia mita ca sa-si faca meseria.

Citat:
Problema cu povestile astea este ca insinuati in creierul compatriotilor naivi ca-n alte tari medicii (si infirmierele etc) lucreaza asa, dintr-o daruire pentru umanitate, voluntariat si alte lugu-lugu.
Ca doar ticalosii astia de medici romani vor sa fie platiti pentru munca lor.

Nu, nu am incercat sa insinuez ca aici in sanatate se lucreaza doar din daruire. Dar aici daca lumea nu e multumita de salariu nu face viata mizerabila pacientilor si nici nu le baga mana in buzunar. Stiu medici si asistente care au preferat sa lucreze in alte domenii din cauza ca vroiau mai multi bani decat castigau in sanatate. Nu exista nici o justificare pentru felul cum este tratat pacientul in Romania.

Citat:
Am convingerea absoluta ca daca salariile medicilor n-ar fi ce sint, nivelul candidatilor in medicina ar scadea brusc, si asta inclusiv in Australia.

Sa stii ca lumea nu se inghesuie la medicina aici. Pe langa faptul ca trebuie sa studiezi multi ani, salariile din primii ani sunt mici, multa munca. Pe aici se spune ca te mariti/insori cu spitalul . Multi tineri capabili nu doresc sa faca acest sacrificiu. Cei care aleg aceasta meserie stiu sacrificiile materiale si personale pe care le vor face. Fiica mea cea mare a cochetat cu ideea o vreme. Nu pot sa zic ca as incuraja-o in aceasta directie. I-am spus ca daca nu are o pasiune arzatoare pentru asta mai bine se uita la altceva. Medicina e mai mult decat o meserie, trebuie sa fie in primul rand o chemare. Daca nu ai pasiune si chemare, indiferent cati bani castigi vei fi nefericit.

Mergi la inceput