COPLATA
Raspunsuri - Pagina 10
dana vio spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Letitia1
In UK sa stii ca ar primi. In plus sa stii ca nu multa lume are asigurare medicala. |
Nu au asigurare midicala privata sau prin angajator?
Voi aveti/? SNS= Sistemul National de Sanatate, nu?
Alexandra Maria
14.12.2007
Letitia1 spune:
Citat: |
Nu au asigurare midicala privata sau prin angajator? Voi aveti/? SNS= Sistemul National de Sanatate, nu? |
Numai 8% din populatie are asigurare medicala, ceilalati merg la sistemul de stat care e gratuit pentru toata lumea, indiferent ca muncesti sau nu (cita vreme esti rezident in UK). Din taxele celor ce muncesc, o parte se duce la sanatate, dar toata lumea (inclusiv cersetorii si somerii) are dreptul la asistenta medicala gratuita.
Eu am si asigurare medicala prin firma la care lucrez, dar rare ori am apelat la ea. Sistemul de sanatate la noi se cheama NHS si e cel mai mare din lume:
"The NHS is the world's largest health service and the world's fourth-largest employer; only the Chinese People's Liberation Army, Indian Railways, and Wal-Mart employ more people directly"
dana vio spune:
citat din mesajul lui Letitia1
Numai 8% din populatie are asigurare medicala, ceilalati merg la sistemul de stat care e gratuit pentru toata lumea, indiferent ca muncesti sau nu (cita vreme esti rezident in UK). Din taxele celor ce muncesc, o parte se duce la sanatate, dar toata lumea (inclusiv cersetorii si somerii) are dreptul la asistenta medicala gratuita. Eu am si asigurare medicala prin firma la care lucrez, dar rare ori am apelat la ea. Sistemul de sanatate la noi se cheama NHS si e cel mai mare din lume: "The NHS is the world's largest health service and the world's fourth-largest employer; only the Chinese People's Liberation Army, Indian Railways, and Wal-Mart employ more people directly" |
Super!
Alexandra Maria
14.12.2007
psichoMom spune:
citat din mesajul lui dana vio
Poate ca asa e acum, nu stiu, dar peste cativa ani o sa gaseasca ei o chichitza, cum ca nu esti eligibil ptr tratamentul respectiv, chiar daca esti asigurat si o sa ti-l impute. Tie personal. Cine stie, poate mama ta a stat langa un fumator in autobuz cand era insarcinata cu tine si gata, s-a dus asigurarea. Alexandra Maria 14.12.2007 |
Asta e ca aia cu drobul de sare
Haide mai, ca am pe lumea asta destule motive de stress, nu imi mai baga si tu altele
Letitia1 spune:
Citat: |
Vio: Super! |
Eh, acum daca e cel mai mare, nu inseamna ca e si cel mai bun! Are destule carente, dar macar e cit de cit uman (sint si scapari desigur). Nimeni nu e lasat sa moara ca un ciine, numai fiind nu are nu stiu ce asigurare.
dana vio spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui psichoMom
Asta e ca aia cu drobul de sare Haide mai, ca am pe lumea asta destule motive de stress, nu imi mai baga si tu altele |
Scuze.
Si totusi, , ai vazut documentarul pe care l-am lasat? Merita.
Alexandra Maria
14.12.2007
psichoMom spune:
Ca sa nu mai lungesc carnatul quot-urilor iti raspund aici, Dana: da, l-am vazut de mult insa acolo este vorba despre sistemul de sanatate american care este complet diferit de cele din restul lumii.
Pe mine este posibil ca in cazul in care se aplica treaba asta cu coplata, sa ma puna sa platesc ceva... Asta e. Asa cum spuneam, nu am incotro. Mai nasol este de cei ca mine care chiar nu vor avea de unde. Daca ai venit, nu inseamna ca poti plati parte dintr-un tratament de ~1000$ lunar... Si 10% este mult...
bird70 spune:
Xio,
in afara de America, in ce alte tari crezi tu ca trebuie sa platesti pentru tratamentele oncologice? te rog sa nu-mi spui Peru sau ceva de genul asta. Ma refer la tari civilizate.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
XIO spune:
BIrd, nu am nici cea mai mica idee.
Eu asa stiam, ca nu peste tot beneficiezi detratament oncologic, adica operatii si oncologie si altele, cand nu esti asigurat.